• 'We hebben als team weer stappen gemaakt'

  • Het is tijd voor de derde wedstrijd na de winterstop. Na twee gelijke spelen van Boys 1 op rij, komt zondag RKAVV naar Alphen aan den Rijn toe. Vooruitblikken op dit competitieduel doen we met Tarik Zaanani.

    Hoe kijk jij terug op de uitwedstrijd tegen Velsen?

    “Ik vind dat we een prima wedstrijd hebben gespeeld. Het was een slecht veld waarop het moeilijk was om ons eigen spel goed te kunnen spelen”, beschouwt Tarik na. “Velsen is een team dat houdt van lange ballen en duels spelen, daar moesten wij deze wedstrijd in mee. We hebben de nul gehouden, dat is iets waar we op kunnen bouwen. Zelf scoren we helaas ook niet terwijl we de kansen wel hebben gecreëerd. Zonde, maar voor de winterstop zouden we deze wedstrijd ongelukkig verloren hebben. Nu hebben we er alsnog een punt uitgehaald en dat laat zien dat ook wij ons ontwikkelen.”

    Eerder dit seizoen verloor Alphense Boys onterecht van RKAVV. Wat kun jij je van die wedstrijd herinneren?

    “Het was een moeilijke wedstrijd, RKAVV is altijd een lastige tegenstander. Toch hadden we bijna de hele wedstrijd goede focus en speelden we sterker. Een aantal minuten waren wij niet bij de les en die is keihard afgestraft met twee tegengoals binnen twee minuten.” Waar Alphense Boys een strafschop miste om op 0-2 te komen, werd met 2-1 verloren. “We hebben een jong team, missen wat ervaring en vooral in die periode hadden we moeite met dat soort momenten. Ook hierin hebben we als team weer stappen gemaakt in de afgelopen periode.”

    Wat is jouw persoonlijke doel de tweede seizoenshelft? Op welke aspecten wil jij beter worden en wat wil jij het team brengen?

    “Mijn persoonlijke doel blijft altijd dat ik met plezier voetbal. Zodra je het leuk hebt op het veld en hard blijft werken, ga je vanzelf beter spelen en blijf je ontwikkelen. Ik denk dat ik een grote bijdrage kan leveren aan goede resultaten. Niet alleen aan de bal, maar ook waarde kan toevoegen aan het stukje ervaring dat we af en toe nog missen.”

    Aanstaande zondag tegen RKAVV. Wat verwacht je van de wedstrijd?

    “Ik ga met een goed gevoel deze wedstrijd in. We spelen de afgelopen weken sterk en we trainen goed. Ik ben ervan overtuigd dat als we 100 procent geven, we een goed resultaat kunnen neerzetten.”

    De aftrap van Alphense Boys - RKAVV is om 14.00 uur. We hopen uiteraard dat je naar sportpark De Bijlen komt om deze wedstrijd met eigen ogen te aanschouwen. Lukt dat niet, kun je luisteren naar het live radioverslag van Studio Alphen of het wedstrijdverslag op onze website lezen zondagavond.