• Boys 1 houdt ‘dubbel’ de nul

  Alphense Boys moest zondagmiddag tegen RKVV Velsen met een punt genoegen nemen. Het duel eindigde met de beginstand. Een bloedeloze 0-0 was het allerminst. Velsen én de Boys vochten als leeuwen, soms bijna letterlijk. En als beide keepers een iets mindere dag gehad zouden hebben, had het waarschijnlijk in 2-2 of misschien wel 4-4 geëindigd.

  “Als wij passie en strijd aan goed voetbal kunnen koppelen, doen we voor bijna niemand onder. Passie en strijd heb ik gezien en daar heb k de jongens mee gecomplimenteerd”, zei trainer Remco Tuinenburg na afloop. “Maar goed voetbal was op dit veld (echt gras, red) niet mogelijk. En Velsen met al zijn fysieke kracht en twee blokken van vier man voor eigen doel, maakt het ook niet eenvoudiger. Onze jongens zijn meegegaan in die kracht. Een tijdje geleden zouden we zo’n wedstrijd hebben verloren, nu pakten we aan het einde nog bijna de winst…”

  Elke bal die op het hobbelige veld werd gespeeld, was spannend. Kwam de pass aan of niet? Voor keepers is het helemaal een crime, want wie wil er nou door een polletje worden verrast? Toch deden zich vanuit deze situatie geen hachelijke momenten voor, voor beide doelen. In de openingsfase was het voor de neus van Boyskeeper Daniel Furtak (foto) wel even alle hens aan dek en het was aan twee prachtige reddingen van hem te danken, dat de 0 op het scorebord bleef. Daarna ontspon zich een open wedstrijd, waarin Velsen vooral corners scoorde en met hun lange mannen was het constant de vraag wanneer de bal een keer goed (of verkeerd) zou vallen. Niet één keer, zo zou blijken.

  Alphense Boys probeerde voorzichtig nog wel zo goed mogelijk te combineren, wat halverwege de eerste helft ook een goede kans opleverde. De ‘diep’ spelende aanvoerder Mike Bavelaar kwam in schietpositie maar zag de bal over verdwijnen. De tweede grote kans was in de 32-ste minuut voor Cem Sahin, die de bal langs keeper Sersinio Profijt kreeg, maar die werd op de doellijn geholpen door zijn aanvoerder Mischa Plug.

  In de tweede helft veranderde er weinig aan het spelbeeld en bleef het tot het einde spannend of de winnende goal zou vallen. Het had aan beide kanten gekund, ware het dat Stojan Cekic een keer op de lijn Furtak assisteerde. Vijf mintuten voor tijd verschafte Sami Haouam zich met een keurige één-twee combinatie vrije doorgang naar de Velsen-keeper, die de schuiver met zijn voeten wist te keren.

  In de extra tijd namen spelers de term vechtvoetbal iets te letterlijk. Boys-speler Mike Mulder greep in de middencirkel niet gemeen, maar wel rigoureus in op Patrick Castricum om een uitbreek te verijdelen. Hij zag vervolgens driekwart Velsen op zich afkomen, wat maakte dat Mulders’s ploeggenoten zich weer voor hem in de strijd gooiden. Mulder kreeg rood en bij de Velsenaren Daniël Man. Korte tijd later floot arbiter Ordelmans af.

  Komende zondag speelt Alphense Boys thuis tegen RKAVV.

  Uitslagen

  Velsen - Alphense Boys 0-0, HBS – VOC 2-1, Be Quick 1887 – Hoogeveen 0-1, Heino – Hollandia 1-3, RKAVV – Purmersteijn 1-2, SJC - Rohda Raalte 7-1, Alcides – Westlandia 2-3 (gest), De Zouaven – VKW 4-1.

  Stand Vierde Divisie A

  1. HBS* 17-38 (39-18)
  2. Hoogeveen 17-35 (47-23)
  3. Purmersteijn 17-35 (40-23)
  4. RKAVV 17-35 (29-12)
  5. SJC 17-33 (45-30)
  6. Rohda Raalte 17-32 (34-27)
  7. Westlandia 16-30 (37-34)
  8. Be Quick 17-25 (22-14)
  9. Hollandia 17-23 (33-29)
  10. Alphense Boys 17-17 (27-44)
  11. VOC 16-15 (28-32)
  12. Alcides 16-13 (16-36)
  13. Heino 17-13 (18-25)
  14. De Zouaven 16-12 (19-34)
  15. Velsen 17-11 (20-40)
  16. VKW 17-11 (12-45)

  Topscorers Alphense Boys

  Bas Siebert 6x, Stojan Cekic 5x, Sami Haouam 5x, Jelle Hak 3x, Cem Sahin 2x, Milan Stiphout 1x, Frank van der Hoorn 1x, Jonathan Platte 1x, Mike Bavelaar 1x, Lars Verzaal 1x.