• Drie belangrijke punten

• Alphense Boys deed wat het móest doen tegen De Zouaven: winnen. De 1-3 zege was verdiend; een beloning ook voor de geleverde strijd. Het waren belangrijke punten, waarmee aansluiting werd bereikt met de middenmoters van de Vierde Divisie.

De Boys wint tot nu toe van de ploegen die onder hen staan én onder zich wil houden. Winst in de wedstrijden tegen die clubs zijn allemaal cruciaal om weg te blijven uit de gevarenzone. De Zouaven uit gold als een lastige opgave. Dit bleek ook in de praktijk. Ondanks een zeer voortvarende start ging de boeiende wedstrijd tot het laatste kwartier gelijk op. De 1-2 viel in de 77-ste minuut en pas in de extra tijd viel de echte beslissing. Beide goals kwamen op naam van invaller Stojan Cekic.

Het begin was zoal gezegd goed want al in de eerste minuut lag de bal achter Zouaven-keeper Patrick Schooneman. Bas Siebert verschalkte hem met een kopbal, die in een boogje over hem heen in het doel viel. Tot frustratie van de thuisploeg, die het niet eens was met de corner die die de Boys kreeg en waaruit de goal viel. Het duurde even voordat De Zouaven over die tegenslag heen was en in de wedstrijd kwam. Vanaf dat moment, vanaf zeg maar de 15-de minuut, ging het op de fonkelnieuwe – met turf ingestrooide – kunstgrasmat gelijk op. Alphense Boys liet aan de bal verzorgder spel zien dan de Noord-Hollanders, maar door onachtzame momenten kregen zij halverwege de eerste helft wel een paar goede kansen. Boys-keeper Jochem Lensen pareerde die, ook met assistentie op de lijn van Mike Mulder en Luca Janszen. Aan de andere kant kreeg Sami Haouam een mooie kans op de 0-2, maar zijn inzet werd knap nog door Schooneman gekeerd.

De Zouaven was na rust aanvankelijk ook gevaarlijker dan de Boys, maar de dreiging van de thuisploeg nam allengs af. Steeds vaker was de bal daarna ook op de helft van de thuisclub te vinden, waardoor de 1-2 van Stojan Cekic – na voorbereidend werk van Cem Sahin - niet verrassend of tegen de verhouding in mocht worden genoemd. De invaller-spits deed vorige week tegen Westlandia ook al als pinch hitter van zich spreken, al leverde dat toen geen punten op. Deze middag wel. Natuurlijk gooide De Zouaven in de slotfase alles op alles en deden zich nog twee of drie hachelijke momenten voor het Boys-doel voor, maar het vizier van de opponenten stond niet op scherp. Dat van Cekic wel, want in de extra tijd zorgde hij er met de 1-3 voor dat de Boys weer ademruimte heeft.

De volgende wedstrijd, de laatste voor de winsterstop, is zaterdagavond om 20.00 uur thuis tegen Alcides.

Uitslagen Vierde Divisie A

De Zouaven – Alphense Boys 1-3, Alcides – Purmersteijn 0-2, Velsen – Hoogeveen 0-4, RKAVV – VOC 2-0, SJC – Hollandia 2-2, Be Quick 1887 – VKW 1-0, Heino – HBS 0-1, Westlandia – Rohda Raalte 0-1.