• Alphense Boys o16 wint op de valreep van NEC o16 (3-4)

• Door een 3-1 achterstand in blessuretijd om te buigen in een 3-4 overwinning (via o15 speler Geronimo, zie foto van Kees vd Ven waarop hij de winnende goal scoort) deed de o16 meer dan uitstekende zaken met het oog op de promotiekansen naar divisie 2 BVO. De o15 en o14 speelden een ‘’huldigingswedstrijd’’ n.a.v. hun kampioenschap van vorige week en wonnen beiden hun competitiewedstrijd. De o18 kon een 1-0 voorsprong tegen NEC o18 net niet vasthouden en incasseerde in de slotfase de gelijkmaker (1-1). De o21 was niet bij de les en verloor thuis met 1-4 van concurrent Fc Dordrecht o21. De 13-2 won wederom en nu van Foreholte (1-4). Ook de E-Top (13-3) won ruim van ROAC 13-1. De 13-1 speelde voor de zesde keer in deze competitie gelijk (2-2 tegen AFC o13). De o17 speelde met 1-1 gelijk tegen AFC’34 o17.

Alphense Boys o21 treedt vandaag thuis aan tegen Fc Dordrecht o21. Bij winst kan  de ploeg van Corian Wigboldus zich veilig spelen. Maar na vijf minuten voetbal staat er na de eerste de beste aanval van Dordrecht, 0-1 op het scorebord. Een voorzet van links wordt niet goed weggewerkt en in een kluts van twee verdedigers kopt de Dordtse spits de 0-1 binnen. Na een kwartier voert Dordrecht de druk op. Ze zijn sterker in de duels en Alphense Boys grossiert in slordige passes, balverlies door te veel te lopen met de bal en diepe ballen die doorschieten. Dordrecht neemt het initiatief, Alphense Boys werkt weg. In de 30e minuut wordt de bal verspeeld op het middenveld en schakelt Dordrecht snel om over links en wordt een voorzet vrij binnengeschoten door een inlopende middenvelder die uit de rug van een centrale verdediger loopt. (0-2). Een minuut later verliest Alphense Boys de bal direct na de aftrap aan Dordrecht en zien we een identieke situatie wanneer na een voorzet van links een vrije man wederom door het midden de 0-3 kan binnenschieten, omdat wel naar de bal wordt gekeken maar niet naar de man. In de 36e minuut doet Alphense Boys iets terug. Thierry Anthony wordt op rechts weggestuurd door Derrick Slagveer en geeft na een rush in de vrije ruimte een strakke assist op aangever Derrick Slagveer, die de 1-3 via de paal keihard binnenschiet.

• De eerste 10 minuten van de tweede helft zijn voor Alphense Boys. De o21 blijft aanvallen en wordt opvallend vaak dubieus voor buitenspel afgevlagd en Dordrecht loert op de counter. In de 60e minuut kan een Dordtenaar vanaf 20 meter vrij uithalen, maar Mats Heus duikt de bal uit de goal. Dordrecht zet iets meer aan. In de 70e minuut scoort Dordrecht de 1-4. Ook nu zien we een voorzet gegeven worden van de zijkant die bij de tweede paal door een vrije man wordt binnengetikt. Alphense Boys speelt een dramatische wedstrijd en is vandaag op effectiviteit afgestraft. De zuiverheid en alertheid was vandaag ver te zoeken en daardoor  zal Alphense Boys de laatste 2 wedstrijden alle zeilen bij moeten zetten om het degradatiespook te ontlopen. Volgende week zaterdag speelt de o21 om 11.30 uur uit tegen Excelsior Maassluis o21

8. AFC o21                            12-8

Alphense Boys o18 speelde vandaag thuis tegen NEC o18. De ploeg van trainer Amir begon sterk en opende al in de 2e minuut de score via Aldo Jager (assist van Xavello)

• Nec probeerde vooral met lange ballen de verdediging van Alphense Boys onder druk te zetten, maar in de eerste helft had de o18 dat prima onder controle. In de uitbraak kregen ze nog kansen via o.a. Bjorn en Xavello (die schoot zelf ipv af te leggen op Loek).

• In de tweede helft werd de druk van NEC steeds groter. Ze kregen een goede kopkanms en een enorme kans van dichtbij, maar die ging over. Mats v/d Eerden had dé kans op 2-0 maar zijn lob over de uitgelopen NEC keeper ging net naast. Twee minuten voor het eindsignaal ging het alsnog fout en werd de bal vanuit een corner bij de 2e paal binnengekopt. Daarna schoot Zoufri een voorzet vanaf de achterlijn op de binnenkant van de paal die door Tygo vervolgens in het doel werd getikt. De NEC grensrechter vlagde voor buitenspel (?) en de scheidsrechter geloofde hem! Zonde, maar de vechtlust was vandaag uitstekend en dàt moet de basis zijn in de twee resterende wedstrijden die gaan beslissen over lijfsbehoud. Komende dinsdag oefent een combinatie van o17/o18 om 20.00 uur thuis tegen jsv Nieuwegein o18.Volgende week zaterdag speelt de o18 om 13.00 uur thuis tegen Cambuur o18

8. AFC o18                            12-0

Alphense Boys o17 speelde vandaag de uitwedstrijd tegen AFC’34 o17. De wedstrijd werd gekenmerkt door veel duels en een hoge intensiteit. AFC;34 speelde vooral de lange bal, maar de ploeg van trainer Omar Rziki had de controle en gaf niets weg. Ook de tweede helft liet aanvankelijk hetzelfde spelbeeld zien, totdat AFC’34 in de 62e minuut uit een counter de 1-0 scoorde. Daarna trapte Alphense Boys het gaspedaal in en werd het eenrichtingsverkeer naar het doel van AFC’34. Maar net als vorige week werden er weer enorme kansen gemist. De meer dan verdiende gelijkmaker kwam vanuit een vrije trap van 20 meter van Ilias Trafeh (1-1)

• Daarna regende het opnieuw kansen voor Alphense Boys maar kon de winnende goal niet gemaakt worden. Het spel was oke, de uitslag niet. Komende dinsdag oefent een combinatie van o17/o18 om 20.00 uur thuis tegen jsv Nieuwegein o18. Volgende week zaterdag speelt de o17 om 13.00 uur uit tegen Excelsior Rotterdam o17

8. Excelsior R o17                   11-9

Alphense Boys o16 speelde vandaag een lastige uitwedstrijd tegen NEC O16, de concurrent voor een van de twee promotieplaatsen. De ploeg van Youri van Arnhem was zwaar gehavend door ziekte en blessures. Alphense Boys startte matig en na een kwartier keek het tegen een 2-0 achterstand aan. De ploeg van trainer Youri van Arnhem kreeg toen het betere van het spel en kreeg een aantal kansen. Net voor de rust wist Sami Moutaa de bal binnen te schuiven na een fantastische voor assist van Appie en de uiteindelijke assist van Quinten Kraaijvanger. 2-1 bij rust.

• Na de rust kwam de ploeg van Youri van Arnhem snel op 3-1 achterstand na een goede voorzet en de miscommunicatie van de keeper en de centrale verdediger. Alphense Boys scoorde snel de nieuwe aansluitingstreffer via Collin van Milligen (3-2) en 20 minuten voor tijd kreeg Rawan Amin een penalty mee na een overtreding op hemzelf. Hij verzilverde zelf de penalty. 3-3.

• Een kwartier voor tijd komt Geronimo Venloo (uit de o15) erin, de trainer zei tegen hem. ‘’Jij gaat de winnende maken’’! Hij schuift in de absolute blessuretijd de winnende goal binnen na precies de bal op de juiste plek te ontvangen (3-4).

• Alphense boys haalt dus in extremis 3 zéér belangrijke punten weg uit Nijmegen. Volgende week zaterdag speelt de o16 om 12.30 uur uit tegen VVV Venlo o16. Oòk weer een topwedstrijd. De promotie naar divisie 2 BVO (bovenste twee van de ranglijst) komt nu heel dichtbij

8. Fc Eindhoven o16               12-7

Alphense Boys o15 van trainer Robin Stolwijk, heeft zaterdag zijn negende zege op rij geboekt. Ditmaal won het thuis afgetekend met 6-0 van Kon.HFC. Al na drie minuten zorgde aanvoerder Sinan Okur met een droge knal voor de 1-0. Kort hierna kreeg Kon.HFC vanaf de strafschopstip de kans om gelijk te maken, maar keeper Mathijs Vreeburg keerde de inzet vakkundig. Nog voor rust verdubbelde Sinan voorsprong met opnieuw een schot laag in de hoek (2-0).

• Na rust schroefde Alphense Boys het tempo verder op. Dit resulteerde in een groter veldoverwicht en diverse uitgespeelde kansen. Via Salah Taboucha, Dylan van Stijn en tweemaal invaller De'Zhaën Cotino werd de score naar zes doelpunten getild.

• Vorige week was het winterkampioenschap al een feit. Dat werd vandaag verder gevierd met een huldiging geleidt door hoofdtrainer Remco Tuinenburg en de volledige selectie van het 1e elftal, die de kampioensshirts uitreikten aan de o15 spelers. Een mooi gebaar.

8. Kon HFC o15                       12-1

Alphense Boys o14 speelde vandaag de ‘’huldigingswedstrijd’’ thuis tegen Alexandria’66 o14. De wedstrijd begon met een feestelijk onthaal door de supporters van de O14. De spelers kwamen vanuit de tribune terecht in een met rood en wit beslagen veld door de rook van de fakkels.

• De eerste helft was voor Alphense Boys en ze konden met vlagen het goede spel laten zien waar het team goed in is. De bal ging van voet naar voet, maar de eerste goal werd gemaakt door het goed explosief druk zetten door de spits Esjay. Die kon de bal van de keeper ontfutselen en hij schoot de 1-0 binnen.

• Later werd het goede aanvallende spel wel beloond met een goede goal. Na een fantastische aanval over de linkerkant gaf Amin de bal voor en kon Esjay de bal met zijn grote teen net aan in de goal tikken. De tweede helft was slordiger. Alphense Boys was te snel de bal kwijt en was niet meer zo dominant als in de eerste helft. Ondanks dat kwamen er nog wel kleine kansen voor Esjay en Darren.

• Tien minuten voor tijd was het Alexandria dat via een klutsbal in de 16 meter de aansluitingstreffer maakte (2-1). De laatste minuten was het nog even spannend, maar de boys slaagde erin ook de 11de overwinning binnen te slepen. Na de wedstrijd werden de boys gehuldigd en ontvingen zij een mooi shirt, een medaille en de nodige champagne om er een mooi feest van te maken.

• Later werd het kampioenschap afgesloten in de kantine met heerlijk eten. Ook werd trainer Niels bedankt door middel van een mooi filmpje van de boys. Wij wensen hem dan ook heel veel succes met zijn opleiding voor het leger en zullen hem erg gaan missen. Niels bedankt!!! Volgende week zaterdag speelt de o14 om 10.00 uur uit tegen PVCV o14

8. Sparta (av) o14                   12-10

Alphense Boys o13 speelde vandaag een zeer belangrijke wedstrijd thuis tegen AFC o13. Het is AFC wat Alphense Boys direct hoog onderdruk  zet, maar wanneer Alphense Boys hieronder uit weet te voetballen, is het gelijk gevaarlijk. Isaiah wordt weggestuurd, geeft een goede voorzet op Mees. Zijn schot wordt gekraakt en de afvallende bal is voor Shai. Die weet wel raad met deze ballen en schiet vol raak. 1-0.

• Daarna is het vooral tegenhouden voor Alphense Boys. Van beide kanten is het spel verre van goed. Er wordt veel de lange bal gehanteerd en AFC probeert Alphense Boys op een fysieke manier te ontregelen. De 1-1 hangt dan ook in de lucht, maar het is keeper Bjarne die op een belangrijk moment een doelpoging van AFC weet te keren. Uiteindelijk zijn in de laatste minuten van de 1e helft de kansen toch voor Alphense Boys. Het is Rayan die vanuit een corner net over kopt en Mees, die door een fantastische pass van Deon, 1 op 1 met de keeper net naast schiet.

• De 2e helft hetzelfde spelbeeld. AFC speelt fysiek en waar een speler met gestrekt been in komt, krijgt Alphense Boys toch de vrije trap tegen. Deze wordt snel gekomen en niet goed weg gewerkt. 1-1. AFC blijft doordrukken en vanuit een corner kan de meters hoge spits raak koppen. 1-2. Alphense Boys gooit daarna de schroom van zich af en gaat op zoek naar de gelijkmaker. Het is Rayan die op de flank wordt weggestuurd en een goede voorzet geeft, welke gemist wordt door de keeper.  Chean schiet vanuit de draai snoeihard de 2-2 in de touwen.

• Alphense Boys verdient op basis van het spel de laatste 10 minuten eigenlijk meer, maar het geluk zit niet mee. De vrije trap van Isaiah wordt net gekeerd en het schot van Nuno komt via de keeper op de paal. Eindstand 2-2. De aankomende wedstrijden  worden  nu zeer belangrijk. Balsponsor van deze wedstrijd was Nora Amsterdam, waarvoor super bedankt. Volgende week zaterdag speelt de o13 om 12.00 uur uit tegen Fc Groningen o13

8. Fc Groningen o13               12-11

Alphense Boys 13-2 trapte vandaag om 10.00 uur af in Voorhout tegen Foreholte JO13-1. Gezien de stand in de competitie, waar Foreholte op de elfde plek is terug te vinden, telde vandaag voor de boys en girl alleen maar winst. De wedstrijd werd direct gedomineerd en in de eerste 15 minuten regende het kansen. Alleen verzuimde de 13-2 om de bal erin te schieten. Slordig spel en niet geconsenteerd spelen zorgde er voor dat in de 16e minuut tegen alle verhoudingen in, Foreholte op 1-0 kwam. De 13-2 bleef kansen creëren en Tevin schoot in de 20ste minuut knap raak 1-1. Snel daarna bediende Jim zijn ploeggenoot Dino en hij maakte de 2-1.

• Na de rust bleef het wedstrijd beeld hetzelfde Alphense Boys domineerde, maar het spel bleef matig en de kansen werden niet afgemaakt. Foreholte kon ook geen vuist maken mede door de sterk spelende Charlotte Sophie en Seba achterin. Na 10 minuten spelen in de 2e helft besliste Milan de wedstrijd door de pass van Yousef hoog in het dak van de goal te schieten (3-1). Daarna was het Yousef die alleen door kon lopen op de goal van Foreholte, nadat hij scherp reageerde op de uittrap van keeper Damian. Zo bepaalde hij de 4-1 eindstand.

• Alphense Boys 13-2 staat op een keurige 4e plaats in de competitie en is nagenoeg zeker van een plek in divisie II AV na de winterstop. De onderste 4 ploegen degraderen naar de hoofdklasse en volgende week kunnen ze het karwei definitief afmaken en speelt de 13-2 thuis tegen Quick Boys 13-1 om 09.00 uur. Komende woensdag oefent de 13-2 om 18.00 uur uit tegen AZ o12. Volgende week zaterdag speelt de 13-2 om 09.00 uur thuis tegen Quick Boys 13-1

12. ASC 13-1                           9-1

Alphense Boys 13-3 speelde vandaag tegen de JO13-1 van ROAC. Waar normaal de tegenstanders twee jaar ouder zijn dan de strijders van de 13-3, waren er vandaag wat spelers bij die nòg ouder waren. Ondanks deze extra fysieke kracht bij de tegenstander, waren wij toch voetballend een stuk sterker. Toch moesten we wachten tot halverwege de eerste helft, waar Xavi zijn ploeggenoot Naoufel in stelling bracht. Zijn goede strakke voorzet kon niet anders verwerkt werd door een verdediger van ROAC dan in eigen doel. Kort daarna een zeer mooie aanval van de boys die via Huug naar Sven werd gespeeld en Sven krulde deze bal schitterend op de deklat. Vlak voor rust de enige aanval van ROAC en die werd door de snelle spits van ROAC gelijk in een doelpunt omgezet. De limonade werd opgezocht met een 1-1 stand. Kort na rust een mooie corner van Emir die door Sven, toch een van de kleinste mannen van het veld vandaag, schitterend werd binnengekopt.

• De boys hielden het veldoverwicht en het was wachten op nog meer doelpunten. Die kwamen er ook in het laatste kwartier, en ze kwamen allemaal van dezelfde speler. Amin wist drie keer het net te vinden en ze werden met het doelpunt mooier. Zijn eerste doelpunt kwam via een kluts tot stand, maar een spits moet op de goede plek staan. Zijn tweede goal was het mooi omspelen van de keeper na een goede pass van Safouane en zijn derde goal was het mooi afwerken van een goede voorzet van de opkomende Huug.

• Trainer Jim van Klaveren was tevreden en sprak van een goede wedstrijd van zijn boys tegen een fysiek sterkere tegenstander. Volgende week zaterdag speelt de 13-3 om 10.15 uur uit tegen ARC 13-3

De uitslagen in de 2e klasse van de 13-3

Roac 13-1 – Alphense Boys 13-3            1-5

Haz.Boys 13-1 – Nieuwkoop 13-1           1-4

ARC 13-3 – TAVV 13-1                             2-1

Altior 13-1 – Woubrugge 13-1                  10-0

De stand in de 13-3 competitie

1. Nieuwkoop 13-1                  5-12
    2. Alphense Boys 13-3         4-10