• Boys 1 op zaterdag én zanger in de kantine

  • Het weekend is weer aangebroken. En wat voor weekend! Voor Boys 1 weer een thuiswedstrijd op zaterdagmiddag (om 16.00 uur tegen Westlandia), met aansluitend zanger Milko van Leeuwen die optreedt in de kantine. Voorbeschouwen op de wedstrijd doen we deze keer met Stef van den Berg.

    Afgelopen zaterdag met 2-1 verloren ondanks negen hele grote kansen. De week daarvoor gewonnen en woensdag in de beker ook gewonnen. Hoe kijk je aan tegen de laatste wedstrijden?

    “De laatste weken hebben we wisselvallige resultaten en pakken we vooral de punten tegen de mindere teams. Het is lekker dat we hebben gewonnen tegen VKW twee weken geleden en afgelopen woensdag in de beker, maar toch verliezen we onnodige punten in de wedstrijd tegen Rohda Raalte”, beschrijft Stef. “De laatste weken zijn we goed op weg in de gewonnen wedstrijden, maar moet dit constanter worden. Dan kunnen we ook wedstrijden zoals in Raalte over de streep trekken en dan kunnen we een stuk hoger eindigen dan waar we nu staan.”

    Wat is het belangrijkste dat jullie als team gaan doen de komende weken qua spel?

    “Het is belangrijk om als team te blijven werken, zoals in de winstpartijen tegen Jodan Boys en VKW. In deze wedstrijden was er van iedereen strijd, waardoor je toch kan winnen terwijl het op sommige momenten moeizaam gaat. Ook moeten we ons aan onze afspraken houden en dan gaat het allemaal vanzelf.”

    Wat is jouw persoonlijke doel dit seizoen? Op welke aspecten wil jij beter worden en wat wil jij het team brengen?

    “Mijn persoonlijke doel is om elke week een vaste basisspeler te worden en hier werk ik dan ook hard voor”, begint Stef. “Ik vind zelf dat ik beter moet worden aan de bal in de opbouw. Ik ben dan ook druk bezig in trainingen en wedstrijden om hier beter in te worden”, vervolgt de centrale verdediger. “Ik wil het team veel strijd en inzet brengen, omdat ik weet dat dit mijn sterke punt is. Ik zal altijd 100 procent geven tegen wie dan ook. En dus denk ik dat ik hier het team ook goed mee kan helpen.”

    Aanstaande zaterdag tegen Westlandia. Wat verwacht je van de wedstrijd?

    “Ik verwacht zaterdag een lastige maar wel leuke wedstrijd. Westlandia scoort erg veel, maar krijgt er ook veel tegen. Dus hier kunnen kansen liggen voor ons. Als de supporters achter ons staan, net zoals de laatste weken, moet dit zeker goedkomen.”

    De aftrap op ons sportpark De Bijlen is dus zaterdagmiddag om 16.00 uur. Milko van Leeuwen zingt na afloop in de kantine en we hebben lekker eten voor iedereen klaarstaan. Studio Alphen doet live radioverslag en zendt vanaf maandag een samenvatting uit op televisie en YouTube. Het wedstrijdverslag lees je zondag op de website van Alphense Boys.