• Alphense Boys o14 en o15 nu al najaarskampioen

• Alphense Boys o15 won vandaag in het stadion van Fc Volendam met 0-2 van de gelijknamige club en verzekerde zich daarmee van het kampioenschap van divisie 3 én promotie naar divisie 2 BVO. De o14 won de uitwedstrijd tegen Barendrecht met 0-3 (zie foto boven) en is ook al najaarskampioen, maar kan niet promoveren omdat de BVO’s de o14 amateurteams (nog) niet in hun competitie willen hebben. Dat gaat gelukkig na dit seizoen veranderen. De o21 zorgde voor de stunt van de dag door de uitwedstrijd tegen koploper Cambuur o21 met 0-1 te winnen. De o17 verloor in blessuretijd volledig onterecht met 2-3 van concurrent Fc Volendam o17 en kreeg zelf in de laatste tien minuten van de wedstrijd zeven (7) 100% kansen om de wedstrijd te winnen. De o13 speelde wéér gelijk, nu 0-0 tegen Fc Twente. De o16 speelde ook met 0-0 gelijk tegen Fc Eindhoven o16. De o18 verloor met 5-0 van Excelsior Rotterdam o18. De 13-2 klopte Velo 13-1 met maar liefst 6-1.

Alphense Boys o21 reist vandaag af naar het hoge noorden om koploper Cambuur Leeuwarden o21 in het stadion te bestrijden. De wedstrijd gaat in de openingsfase gelijk op. De eerste mogelijkheid is er na 10 minuten voor Derrick Slagveer die een voorzet van Parsa Pirzadeh net niet hard genoeg op goal schiet, waardoor de Friese keeper de bal uit zijn doel weet te duiken. In de 25e minuut duikt Boys keeper Mats met een katachtige reflex een hard schot tot corner. Prima redding! Cambuur staat onder druk. Alphense Boys houdt het initiatief en jaagt Cambuur af. In de 40e minuut gaat Yousef al Abd al Hamd het strafschopgebied in na een kaats van Derrick en wordt neergehaald. Romeo Pieters gaat achter de strafschop staan, maar de keeper van Cambuur pakt de penalty. In de 53e minuut verlengt Romeo de verre uittrap van Mats met een omhaal naar Wesley Muit. Wesley steekt Derrick Slagveer weg, die zich tussen twee verdedigers doorwurmt en versnelt en met links de bal in de verre hoek langs de Friese goalie plaatst en de 0-1 scoort !!!

• In de 59e minuut krijgt Alphense Boys zelfs de kans om de voorsprong te vergroten wanneer Wesley de bal op Derrick passt en Derrick de achterlijn haalt en de bal terugtrekt op Wesley die te zacht op doel schiet vanaf de 5-meterlijn. De laatste 10 minuten verdedigt de ploeg van trainer Corian Wigboldus de voorsprong met huid en haar. Doordat Cambuur uit alle macht de goal probeert te forceren en Alphense Boys goed vanuit de organisatie blijft voetballen ontstaat er zelfs nog een aantal hachelijke situaties in beide strafschopgebieden.  Keeper Mats Heus pareert in blessuretijd nog een schot, maar er is maar één ploeg die aanspraak maakt op de overwinning!

• Alphense Boys wint verdient met 0-1 van de koploper en stijgt daardoor naar de 5e plaats. Het hechte collectief viert een feestje op de middenstip.! Na afloop houden Thierry en Derrick een persconferentie tot grote hilariteit van de volle perszaal en kan Alphense Boys met de partybus huiswaarts keren.

8. Zeeburgia o21                    11-6

Alphense Boys o18 speelde een uitwedstrijd tegen Excelsior Rotterdam o18. De ploeg van trainer Amir el Hilio begon goed en de wedstrijd ging gelijk op. In de 30e minuten scoorde Excelsior met een steekbal en vlak voor het rustsignaal werd er niet opgelet bij een vrije trap die Excelsior snel nam en onze verdediging verraste (2-0). Na rust startte de o18 wederom goed en kreeg drie grote kansen voor de aansluittreffer (Loek, Xavello en Joost), maar door een omschakelmoment scoorde Excelsior de 3-0. Het geloof was toen weg en Excelsior scoorde nog twee keer uit een corner. Een zeer geflatteerde nederlaag die hopelijk leerzaam is geweest want de beslissende fase om in deze competitie te blijven, gaat nu beginnen. Komende dinsdag oefent een o17/o18 combinatie om 20.00 uur thuis tegen Hercules o18. Volgende week zaterdag speelt de o18 om 15.15 uur thuis tegen NEC o18

8. AFC o18                            11-0

Alphense Boys o17 speelde thuis tegen concurrent Fc Volendam o17, de strijd dus om de tweede plek. De wedstrijd zou dramatisch eindigen. De eerste heft ging gelijk op waarna Abdul in de 14e minuut de score opende met een doeltreffende kopbal (1-0). In de 29e minuut volgde de gelijkmaker omdat een voorzet van rechts door een speler van Alphense Boys ongelukkig achter zijn eigen keeper werd gewerkt (1-1). In de 58e minuut trapte keeper Benjamin de bal zomaar in de voeten van een Volendam speler en die wist daar wel raad mee (1-2). In de 70e minuut ging ook de Volendam keeper gruwelijk in de fout en kon Abdul simpel de 2-2 op het scorebord zetten.

• Vanaf dat moment was Alphense Boys ‘’los’’  en werd er de ene na de andere kans gecreëerd om de winnende goal te maken. Abdul schoot in de 80e minuut volkomen vrij voor de keeper over, Sem schoot tegen de keeper op, Youssef ging in de 87e minuut de keeper voorbij en schoot voor het lege doel in het zijnet, dezelfde Youssef ging in 89e minuut alleen op de Volendam keeper af en stifte de bal net over en even later tégen de keeper. In blessuretijd ging Youssef opnieuw alleen op de keeper af en schoot tegen hem aan. Diep in blessuretijd zorgde een te zachte terugspeelbal van een Alphense Boys verdediger dat FC Volendam er met de volle (niet verdiende) 3 punten mee vandoor ging (2-3) Hoe zuur kan een nederlaag zijn! Deze foto laat dat treffend zien

• Komende dinsdag oefent een o17/o18 combinatie om 20.00 uur thuis tegen Hercules o18. Volgende week zaterdag speelt de o17 om 12.30 uur uit tegen AFC’34 o17. Arjan de Graaf maakte deze fotoreportage:

8. AFC o17                             9-7

Alphense Boys o16 speelde vandaag thuis tegen Fc Eindhoven o16. De wedstrijd eindigde zoals hij begon: 0-0. Helaas kregen wij geen verslag toegestuurd. Omdat alle wedstrijden in deze competitie in een gelijkspel eindigden, blijft de ranglijst dus hetzelfde. Volgende week zaterdag speelt de o16 om 13.00 uur uit tegen NEC o16. Arjan de Graaf maakte deze fotoreportage van de wedstrijd:https://photos.app.goo.gl/yYYNRW3QGbc6ia9r7

8. Fc Eindhoven o16               11-4

Alphense Boys o15 speelde vandaag in het stadion van FC Volendam tegen het o15 team van die naam. Met nog drie wedstrijden te gaan kon Alphense Boys o15 het kampioenschap veiligstellen als ze zouden winnen. De start was voortvarend en direct werd de Volendam vastgezet. Na een dieptepass kreeg Joep v/d Arend de kans om de score te openen, zijn inzet ging net voorlangs. Gedurende de eerste helft werd FC Volendam sterker en kwam enkele keren gevaarlijk door. Na rust ging de wedstrijd meer heen en weer. Aanvoerder Sinan Okur kreeg twee prima mogelijkheden om te scoren maar beide pogingen misten precisie. Het was halverwege de tweede helft dat Geronimo Venloo de belangrijke 0-1 binnen schoot uit een hoekschop.

• FC Volendam zette aan voor een slotoffensief, dit resulteerde in een poging op de paal en twee hele goede reddingen van keeper Sven v/d Velde. In de blessuretijd profiteerde Geronimo van de ruimte die de thuisploeg liet en passeerde de keeper met een schuiver (0-2). Met het laatste fluitsignaal was het kampioenschap een feit. We hebben vandaag als team heel gedisciplineerd en geduldig gespeeld. Dat we het zo goed doen in de competitie is een gevolg van de ontwikkeling die we door maken en het is dan ook mooi dat we ons na de winter mogen meten met nog betere tegenstanders. Volgende week zaterdag speelt de o15 thuis tegen Kon. HFC om 12.45 uur en dan gaan we het kampioenschap écht vieren!

• De uitslagen in divisie 3 BVO van de o15

Fc Volendam o15 – Alphense Boys o15            0-2

Kon HFC o15 – Spartaan’20 o15                       2-4

PEC Zwolle o15 – Fortuna Sittard o15               4-0

Excelsior Rot o15 – Zeeburgia o15         zondag 20/11

De stand in de 015 competitie divisie 3 BVO

1. Alphense Boys o15          11-31  (48-8)
    8. Kon HFC o15                       10-1

Alphense Boys o14 speelde vandaag uit tegen Barendrecht o14. De spelers waren klaar voor een revanche op het team waar Alphense Boys o14 tot nu toe als enige van heeft verloren dit seizoen. De motivatie was aanwezig, maar net zoals in de heenwedstrijd was het met de rust op wonderbaarlijke wijze nog 0-0. Het spel speelde zich 35 minuten lang op de helft van de tegenstander af en dit resulteerde in kansen voor Darren, Karan en Huseyin. Esjay schoot zelfs de bal tegen de touwen, die onterecht werd teruggefloten voor buitenspel. De boys hebben geleerd van de vorige wedstrijd, want de tweede helft bleven ze rustig en brak Jurre de wedstrijd open met een verwoestend afstandsschot van 25 meter (0-1)

• Ondanks de goal, veranderde het spelbeeld niet en kon Imrane na een goede individuele actie de 0-2 scoren in de korte hoek. Huseyin bepaalde de eindstand. Ook deze goal werd afgevlagd, maar de scheids had nu door dat dit niet het geval was

• Tijdens de wedstrijd hoorde Alphense Boys via via dat Spijkenisse o14 met 2-0 achter stond tegen Alexandria o14, wat het kampioenschap al 3 wedstrijden voor het einde (1) definitief maakte met een voorsprong van 11 punten op de nummer twee.!! Een prachtige beloning voor de spelers die elke week weer hun best doen om alles uit zichzelf te halen. Een verdiend kampioenschap en de boys zijn er op gebrand om ook de laatste drie wedstrijden goed uit te spelen. Volgende week zaterdag zal het kampioenschap thuis gevierd worden. Iedereen is welkom om de boys aan te moedigen. Komende dinsdag oefent de o14 om 18.30 uur thuis tegen sv Hoofddorp o14. Volgende week zaterdag speelt de o14 om 10.45 uur thuis tegen Alexandria’66 o14

De uitslagen in divisie 1 AV van de o14

Barendrecht o14 – Alphense Boys o14              0-3

Alexandria’66 o14 – Spijkenisse o14                 2-0

Sparta (av) o14 – PVCV o14                             1-2

TOGB o14 – Quick o14                                      4-2

De stand in de 014 competitie divisie 1 AV

1. Alphense Boys o14            11-30  (47-5)
    8. TOGB o14                            11-10

Alphense Boys o13 speelde de verre competitiewedstrijd uit tegen FC Twente o13. Een zeer belangrijke wedstrijd voor de Boys om niet verder af te zakken op de ranglijst. Winst betekent aansluiting houden met de bovenste helft, verlies kan zelfs leiden tot de laatste plaats. Reden genoeg om gemotiveerd af te reizen naar het ijskoude Twente. Alphense Boys begon aanvallend aan de wedstrijd, er werd regelmatig diepte gezocht via Mees en Rayan en daardoor kwamen er scoringskansen maar de bal werd of gemist of niet tussen de palen geschoten. Ook Twente  kreeg een aantal kansen in de eerste helft maar de bal werd ook daar over of naast geschoten of door Milan gepakt. 0-0 ruststand. De tweede helft een zelfde spelbeeld,  Alphense Boys had het betere van het spel maar we liepen te veel te lang door met de bal waardoor het tot weinig echte kansen kwam. Ook Twente kwam niet tot grote aanvallen en Alphense Boys kwam nog goed weg dat het geen penalty tegen kreeg en zo eindigde de wedstrijd zoals ze begon in 0-0. Aankomende maandag het Nederlands elftal aanmoedigen en dinsdag oefent de 13-1 om 18.00 uur thuis tegen Feyenoord 13-2. Volgende week zaterdag speelt de o13 om 10.45 uur thuis tegen AFC o13

8. Fc Groningen o13                11-11

Alphense Boys 13-2 speelde vandaag thuis tegen VELO 13-1. Voor ons een hele belangrijke wedstrijd, omdat zij maar 1 punt onder ons staan. In de 5e minuut gaf Tevin een mooie steekbal op Dino die daarop een voorzet gaf op Rafe. Rafe werkt de bal met een lastige maar goed uitgevoerde volley in het net (1-0). In de 13e minuut geeft Rayan een prima steekpass op Rafe en deze maakte de 2-0.

• In de 22e minuut nm Rayan de hoekschop die bij de tweede paal door Milan netjes werd ingekopt (3-0).Doordat de boys en girl goed druk bleven zetten en gedurfd bleven spelen kwam Velo bijna niet van hun helft af. In de 25e minuut wist Dino de bal te veroveren in de 16 meter van Velo en hij gaf de bal keurig aan Rayan die simpel de 4-0 mocht scoren.

• Nog geen minuut later gaf Rayan een mooie bal op Tevin en deze schoot hem snoeihard binnen voor de 5-0 ruststand.  Na de rust zetten de boys en girl het spel wat zij ervoor speelde gewoon door. In de 38e minuut gaf Rafe een voorzet op Dino en deze zet de 6-0 op het scorebord.

• In de 45e minuut kwam er een aanval van Velo. Keeper Damian kwam uit, maar de speler wist hem nog net om hem heen te krijgen. Hij schoot vanaf de zijkant en de bal krulde er helaas in en het is 6-1. Dit was ook gelijk de eindstand.  De wedstrijdbal werd deze week mogelijk gemaakt door Electrolux uit Alphen aan den Rijn. Namens het gehele team heel erg bedankt. Volgende week zaterdag speelt de 13-2 om 10.00 uur uit tegen Foreholte 13-1

12. ASC 13-1                            8-1

Alphense Boys 13-3 was vandaag vrij van competitie en oefende op De Herdgang tegen PSV o11. De wedstrijd werd in vier blokjes van 17 minuten gespeeld. In het eerste blokje begon het team van trainer Jim van Klaveren fantastisch, dit zorgde voor een 0-1 voorsprong door Sven. In het tweede blokje kreeg PSV meer kansen waardoor ze met 2-1 voor kwamen. In het derde blokje kwamen wij 4-1 achter, maar door een goede voorzet van Sven en de geweldige goal van Walid kwamen wij 4-2 achter. In het laatste blokje maakte PSV 5 goals waardoor de eindstand 2-9 is geworden. Het was een enorm leerzame wedstrijd met veel strijd, waarbij we de complimenten kregen van de PSV trainer. Volgende week zaterdag speelt de 13-3 om 12.30 uur uit tegen ROAC 13-1

De uitslagen in de 2e klasse van de 13-3

Nieuwkoop 13-1 – TAVV 13-1      5-2

Altior 13-1 – ARC 13-3               5-3

Woubrugge 13-1 – ROAC 13-1    2-4

De stand in de 13-3 competitie

1. Nieuwkoop 13-1                 4-9
    2. Alphense Boys 13-3         3-7
    3. Altior 13-1                          3-7