• Verlies van de koploper met geflatteerde cijfers

• Alphense Boys moest zondagmiddag zijn meerdere erkennen in HBS: 1-4. De zege was al met al verdiend; de Hagenaars lieten zien niet voor niets koploper te zijn. De score was geflatteerd. In de 78-ste minuut stond het pas 0-1... De wedstrijd kreeg een spannende slotfase, omdat de Boys kort na de 0-2 in de wedstrijd bleef met de 1-2 van Lars Verzaal. De alles-of-niets jacht op de gelijkmaker leverde HBS de ruimte om vlak voor tijd naar de beslissende 1-3 te counteren, waarna het in de blessuretijd ook nog 1-4 werd.

Alphense Boys opende de wedstrijd traditiegetrouw goed. De eerste ruim twintig minuten speelden zich grotendeels op de helft van HBS af, zonder dat grote kansen te noteren vielen. Het spelbeeld veranderde in het tweede deel, waarin de gasten de wedstrijd onder controle namen. Ook zij creëerden geen echte kansen. De 0-1 in de 32-ste minuut ontstond uit een korte corner, waarna Fabian Hilpert de bal bij de tweede paal op het hoofd van de boomlange Ian Baggerman legde. Zijn knik naar beneden was doelman Jochem Lensen te machtig.

HBS hield de druk er vanaf dat moment goed op, ook na de hervatting. Alphense Boys bezweek daar niet onder, maar het lukte de roodwitten sporadisch om het doel aan de overkant te halen. “Tot een meter of dertig voor hun goal speelden we OK, maar verder kwamen niet”, zag ook trainer Remco Tuinenburg. HBS was vaker dreigender, maar vond het doel niet en zolang het 0-1 stond bleef alles mogelijk. Voor de Boys kwamen Cem Sahin en Stojan Cekic in halve scoringspositie. Sahin mikte over en de kopbal van Cekic was te zacht om keeper Delano Kortstam te verrassen.

De 0-2 in de 78-ste minuut (een hard schot uit de tweede lijn van Niels van Pelt) leek al beslissend te zijn, maar was voor de Boys het sein om meteen vol op de aanval te gaan spelen. Centrale verdedigers Luca Janszen en Lars Verzaal gingen mee de spits in en HBS moest ineens ook verdedigend aan de bak. Binnen enkele minuten lag de aansluitingstreffer in het net. Na een knappe passeeractie buitenom van Cem Sahin scoorde Verzaal de 1-2. Hoop deed leven voor de Boys, met nog zo’n tien minuten te gaan. De bal hoefde maar één keer goed te vallen… Dat gebeurde niet. Eén minuut voor tijd stak HBS vrij over, Jedsel Markes kwam alleen voor Jochem Lensen en rondde af. De 1-4 van Ian Baggerman in de blessuretijd, andermaal na een corner, had alleen statistische waarde.

Volgende week zaterdag staat een uitwedstrijd tegen VOC op het programma. Aanvang in Rotterdam 17.30 uur.

Uitslagen Vierde Divisie A

Alphense Boys – HBS 1-4, Alcides – Velsen 2-1, Westlandia – Heino 2-1, Rohda Raalte – Be Quick 0-0, Hollandia - Hoogeveen 2-2, VKW – SJC 1-3, Purmersteijn – VOC 3-3, De Zouaven - RKAVV 0-0.