• Alphense Boys o16 wint van NEC o16 (3-2)

• Door een zeer terechte 3-2 overwinning van Alphense Boys o16 op NEC o16, doet de ploeg van trainer Youri van Arnhem weer mee om de strijd om de bovenste twee plaatsen. Op de foto is goed te zien wat dat doet met de spelers. De o13 verloor nipt en onnodig van AFC o13 (3-2). De o14 blijft maar winnen, nu werd Sparta (AV) o14 met 0-6 gekopt.  Ook de o15 blijft winnen. Nu werd het 0-3 tegen Kon HFC o15. De o17 kwam met een prima 1-1 gelijkspel terug uit Volendam. De o18 ging met 3-0 ten onder tegen NEC en de o21 leed een vreselijke 0-9 nederlaag tegen koploper Cambuur o21. De 13-2 moest in blessuretijd de 3-3 incasseren tegen FC Lisse o13

Alphense Boys o21 speelde vandaag de 4e competitiewedstrijd tegen koploper Cambuur Leeuwarden O21. Het werd een kansloze missie. In de 14e minuut wordt een corner van Cambuur weggekopt uit de doelmond van Alphense Boys. De bal belandt op de slof van een Cambuur speler die uithaalt en de 0-1 van net buiten de 16 onhoudbaar binnenschiet. In de 19e minuut wordt de verdediging van Alphense Boys met een één twee uitgespeeld in het eigen strafschopgebied en scoren de Friezen de 0-2. In de 25e minuut wordt het 0-3 en vlak voor rust 0-4. Cambuur is gewoon een klasse beter.

• De eerste 10 minuten van de tweede helft zijn voor Alphense Boys. In de 53e minuut zien we een goede aanval wanneer Yousef al Abd al Hamd de bal oppikt op de helft van Cambuur en Romeo inpasst. Romeo zet met een steekpass Thierry vrij voor de keeper, maar zijn schot op doel wordt gepareerd. In de 55e minuut legt Ruben de bal op het hoofd van Thierry, maar zijn kopbal zeilt naast. Na 63 minuten wordt een uittrap op het middenveld onderschept door Cambuur en in 2 passes ligt de 0-5 in het net. Vervolgens gaat het hard en wordt het 0-9. Een kansloze en beschamende nederlaag. Volgende week zaterdag speelt de o21 om 12.30 uur uit tegen FC Dordrecht o21. Een cruciale wedstrijd.

8. AFC o21                            4-1

Alphense Boys o18 speelde een dramatische wedstrijd, uit tegen NEC o18. Vooral in de eerste helft was het van een bedroevend niveau. Niet fel genoeg, individuele fouten, irritatie en met dat soort zaken kan je op dit niveau geen wedstrijd winnen. Alles begint met strijd en passie en als je dat niet hebt ben je kansloos. Bij rust was het al 2-0 voor NEC na diverse persoonlijke fouten, maar dat had ook 4-0 kunnen zijn. In de tweede helft was het iets beter, maar toen was de wedstrijd al beslist. In de slotfase werd het nog 3-0. Komende dinsdag oefent een combinatie van o17/o18 om 20.00 uur thuis tegen Soon on Top o17/o18. Volgende week zaterdag speelt de o18 om 12.00 uur uit tegen koploper Cambuur o18

8. AFC o18                             5-0

Alphense Boys o17 speelde een uitwedstrijd tegen Fc Volendam o17, de nummer 2 van de competitie, en kwam terug met een keurig 1-1 gelijkspel. De eerste helft was ronduit onder de maat. De duels werden verloren en er zat weinig energie bij de spelers. Een omschakelmoment en een persoonlijke fout zorgde voor de 1-0 achterstand in de 20e minuut. Gelukkig was keeper Benjamin in bloedvorm en hield zijn ploeg met 3 cruciale reddingen in de wedstrijd. Benjamin werd dan ook door trainer Omar uitgeroepen tot ‘’man of the match’’.

• In de tweede helft was alles anders en was Alphense Boys heer en meester. De ene na de andere kans werd gecreëerd, maar de goede kansen van Yessin, Abdul en Youssouf leidde niet tot de verdiende gelijkmaker. Ook de paal werd nog eens geraakt. Die gelijkmaker kwam er gelukkig alsnog toen aanvoerder Sten de bal na een corner bij de 2e paal met een wonderlijke boog in de verste kruising wist te krijgen (1-1).

• Diep in blessure tijd redde Benjamin zijn ploeg nog maar eens. De 1-1 was op basis van de hele wedstrijd een terechte eindstand. Komende dinsdag oefent een combinatie van o17/o18 om 20.00 uur thuis tegen Soon on Top o17/o18. Volgende week zaterdag speelt de o17 om 15.15 uur thuis tegen AFC’34 o17

8. Excelsior R o17                   4-0

Alphense Boys o16 speelde vandaag een topwedstrijd in divisie 3 BVO tegen NEC O16. Alphense boys startte voortvarend en kwam na drie minuten na een goede voorzet van Rawan Amin op Collin van Milligen op een 1-0 voorsprong.

• Het spel van de Alphenaren was lang niet altijd nauwkeurig, maar ondanks het mindere spel waren ze zeker beter dan de tegenstander. Het was dan ook niet gek dat het in de 15e minuut al 2-0 wordt via de goed spelende Appie el Harouachi (zie foto's boven). Na de 2-0 kreeg NEC een cadeautje van Alphense Boys en dus stond het 2-1 met de rust.

Na de rust komt Alphense Boys goed de kleedkamer uit en komt het snel op 3-1 via opnieuw Collin van Milligen. Vervolgens kwamen er diverse mogelijkheden om de 4e en beslissende goal te maken, maar steeds werd bij de voorzet de verkeerde keuze gemaakt of was het positiespel voor het doel niet goed. Natuurlijk ging NEC iets opportunistischer spelen, maar de aansluittreffer (3-2) kwam volkomen uit de lucht vallen. En zo werd het nog een spannend laatste kwartier. Alphense Boys wist de dik verdiende winst met een prima inzet over de streep te trekken. De ploeg van Youri van Arnhem doet weer mee in de strijd om de bovenste twee plaatsen die straks recht geven op promotie naar divisie 2 BVO. Via deze link zijn de fraaie wedstrijdfoto’s te zien van Arjan de Graaf: https://photos.app.goo.gl/Dub4Lo5V4YmAyasq8

Volgende week zaterdag speelt de o16 om 10.45 uur thuis tegen koploper VVV Venlo o16

8. Fc Eindhoven o16              5-2

Alphense Boys o15 speelde op een historisch sportpark in Haarlem tegen Kon.HFC o15. Al vroeg in de wedstrijd pakte Alphense Boys de gewenste voorsprong. Salah Taboucha werd in een tegenaanval diep gestuurd en rondde beheerst af (0-1).

• Na deze treffer kwam de wedstrijd meer in evenwicht en kreeg Kon.HFC voor rust (vanuit slordig balverlies aan Boys-zijde) meerdere mogelijkheden om gelijk te maken. Na een eerste helft waarin de kwaliteit beter kon, had de ploeg de zaken na rust beter op orde. Vooral de invallers gaven met veel flair en energie een positieve boost aan het elftal. Eén van die invallers was Rahim Bilendo en die gaf bij de 2e paal het laatste zetje na een corner (0-2).

• Hierna kreeg het team van trainer Robin Stolwijk nog kansen om verder uit te lopen maar alleen Pelle Paardekooper scoorde nog. Hij kopte keihard binnen na een strakke corner vanaf links (0-3). Volgende week zaterdag speelt de o15 om 12.45 uur thuis tegen Spartaan’20 o15

8. Kon HFC o15                     5-0

Alphense Boys o14 speelde vandaag een uitwedstrijd tegen het laag geklasseerde Sparta (V) o14 en won met 0-6. De wedstrijd kon niet beter beginnen voor Alphense Boys.  Na goed combinatiespel kon Rayan na een pass door de as de bal tegen het net schieten (0-1).

• Een goede start voor de Boys. Hierna volgde er een overvloed aan kansen voor de boys die ongelukkig waren in het afwerken. Karan, Esjay, Rayan en Djenoah waren dichtbij een doelpunt, maar konden niet scoren. Hierdoor maar een 0-1 ruststand. De tweede helft lukte dit wel. De 0-2 werd binnengeschoten door Esjay na een voorzet vanaf links door de goed spelende Cas. Diezelfde Cas mocht de bal een aantal minuten later de op 20 meter leggen na een overtreding van Sparta (av). Een vrije trap op die afstand is voorlopig een zekerheidje voor de O14. Cas schoot de bal over de muur in de rechter bovenhoek.

• De ingevallen Imrane schoot de bal in de korte hoek en kon zichzelf op belonen na een goede individuele actie van Rayan. De 0-5 kwam op naam van Esjay nadat hij koelbloedig de keeper verschalkten in een 1 tegen 1.

• De 0-6 volgde vanuit een penalty waarbij Imrane met een snelle voetbeweging zijn tegenstander voorbij kwam, die hem vervolgens naar de grond bracht. Imrane gunde Rayan zijn tweede en hij schoot de penalty goed in de rechter hoek. Komende dinsdag oefent de o14 om 18.30 uur bij en tegen ADO Den Haag o14. Volgende week zaterdag speelt de o14 om 12.45 uur thuis tegen Barendrecht o14

8. TOGB o14                           5-1

Alphense Boys o13 speelde vandaag een uitwedstrijd tegen koploper AFC o13.  Over en weer werd de ruimte gezocht om te voetballen wat bij Alphense boys beter lukte en ook omdat bij balverlies sneller druk werd gezet. Toch is het AFC wat in de 11e minuut op voorsprong komt. Een vrije trap op 20 meter van het doel werd onhoudbaar, onder de lat, binnen geschoten 1-0. Voetballend lukte het AFC niet om kansen te creëren maar ook bij Alphense Boys kwamen ze niet verder dan de 16 meter van de tegenstander. In de 19e minuut maakt een middenvelder hands in de 16 meter van Alphense Boys en het is een penalty tegen. De bal word keurig binnen geschoten ondanks dat keeper Milan er nog met zijn vingertoppen aan zat. 2-0

• Na de rust komt AFC snel op 3-0 door niet oplettend verdedigen bij een corner, de grote linksbuiten weet binnen te koppen. Vanaf dat moment kreeg Alphense Boys Steeds meer overwicht en combineerden er flink op los. In de 50e minuut scoort Shai op schitterende wijze na een mooie aanval met als aangever Abdel.

• Vijf minuten later scoort Thierno na opnieuw een assist van Abdel. Wel moet gezegd worden dat voorafgaande Isaiah een vrije trap op de kruising schoot waardoor de bal bij Abdel kwam.

• Alphense Boys verdiende minimaal een punt, maar het kwartje valt helaas de verkeerde kant op. De Boys hebben laten zien dat ze voor elkaar willen werken, goed voetbal spelen en een goede mentaliteit hebben. We bedanken van Riemsdijk Verhuizingen voor het sponsoren van deze wedstrijd. Via deze link zijn een aantal wedstrijdfoto’s te zien: https://we.tl/t-9qSssFWlhZ

Komende dinsdag oefent de o13 om 18.30 uur thuis tegen Excelsior Rotterdam o13. Volgende week zaterdag speelt de o13 om 12.45 uur thuis tegen Fc Groningen o13

8. FC Emmen o13                5-3

Alphense Boys 13-2 speelde uit tegen FC Lisse Jo13-1. In de voorbereiding werd van deze ploeg nog met 3-1 verloren, dus de boys en girl wisten dat ze aan de bak moesten.  Lisse startte agressief en kwam binnen twee minuten met 1-0 voor. Lisse bleef heersen en keeper Damian kon erger voorkomen. Na 10 minuten trok de 13-2 het spel na zich toe en nam de volledige controle over. Dit bracht gelijk de 1-1, Dino strafte een fout van de verdediger van Lisse af. Daarna was het in de 20ste minuut Jim die werd weg gestuurd door Rayan en de 2-1 maakte.

• Niet snel daarna zorgde Rayan met een fantastisch schot in de kruising voor de 3-1. Lisse snakte naar de rust en maar de Jo13-2 blijf door gaan maar liet nog 2 grote kansen liggen op de 4-1. Rust!

Gemotiveerd kwamen de boys en gril de rust uit en de kansen bleven aan voor de Jo13-2. Alleen misten we de scherpte voor de goal om de genade slag te brengen en Lisse op de knieën te krijgen. Grote kansen op de 1-4 bleven onbenut (soms moet je de bal voor het doel gewoon even breed leggen naar een ploeggenoot!) en dan roep je de problemen over je af. Lisse kon de aansluitingstreffer maken en dan zie je naar mate de wedstrijd langer duurt dat het voor de groep lastiger wordt. Lisse werd fysiek sterker en zo de betere ploeg, de krachten vloeiden weg bij de Jo13-2 en het was alleen maar tegen houden. Ondanks de strijd was de 3-3 niet te houden en kopte de extreem lange centrale verdediger van Lisse de 3-3 één minuut voor tijd binnen. Ondanks de 3-3 blijft het een goed resultaat en kunnen de boys en girl weer de geleerde lessen van vandaag meenemen naar volgende week. Dan speelt de 13-2 om 08.30 uur uit tegen Westlandia 13-1.

12. Foreholte 13-1                     2-1

Alphense Boys 13-3 zou tegen ARC 13-5 moeten spelen, maar de wedstrijd werd afgelast. Komende dinsdag oefent de E-Top om 18.30 uur thuis tegen TOGB 13-3.