• HBS-thuis laatste Boys-wedstrijd voor Mike vanaf de tribune?

    Thuiswedstrijd nummer drie van dit seizoen staat aanstaande zondag op de rol. HBS uit Den Haag, een club waar wij al sinds jaar en dag tegen spelen, is de tegenstander. Vooruitblikken op de wedstrijd van dit weekend doen we deze keer met Mike Mulder.

    Jij hebt alle wedstrijden, tot vorige week in Groningen aan toe, vanaf de zijlijn gezien. Voor de vierde keer in vijf wedstrijden tijd draait de wedstrijd volledig door twee tegentreffers in twee à drie minuten tijd. Heb jij daar een verklaring voor?

    “Dat is voor mij moeilijk te beoordelen, ik ben ook niet altijd aanwezig in de kleedkamer voor de wedstrijd of in de rust, dus ik weet niet wat er dan gezegd en besproken wordt. Vorige week zaterdag vielen de goals vooral door persoonlijke foutjes. En dat is zonde, want je komt wel op voorsprong en dan geef je het in mijn ogen veel te snel en te makkelijk weg.”

    Je bent helaas het hele kalenderjaar al geblesseerd. Wat is er gebeurd, hoe gaat het nu met je, hoe verloopt je revalidatie en de trainingen en wanneer hoop je weer wedstrijden te kunnen spelen?

    “Ik heb eigenlijk gewoon een beetje pech gehad. Vorig jaar oktober viel ik thuis van de trap en brak ik mijn grote teen en was ik tot januari uitgeschakeld. Eenmaal hersteld en volledig terug in training, kreeg ik een week later een scooterongeluk waar ik zelf niet veel aan kon doen en brak ik bij dezelfde voet alle vier mijn kleine tenen en twee middenvoetsbeentjes. En mijn grote teen die ik eerder al gebroken had was uit de kom. Dus eigenlijk had ik bijna heel mijn voet naar de klote geholpen”, zegt Mike kort maar krachtig. “Gelukkig gaat het nu goed en train ik weer volledig mee. Ik verwacht na twaalf maanden revalideren volgende week tegen VOC weer minuten te gaan maken op het veld.”

    Wat wordt jouw doel voor dit seizoen?

    “Mijn doel voor dit seizoen is eigenlijk vrij simpel: minuten maken en weer fit worden. Als dat bereikt is ga ik natuurlijk weer volle bak voor mijn plek achterin vechten om net als de afgelopen twee jaar in de basis te staan in Boys 1.”

    Aanstaande zondag HBS-thuis. Wat verwacht je van de wedstrijd?

    “HBS-thuis is geen makkie. Ik ken een aantal spelers uit dat team, omdat ik zelf uit Den Haag kom en hier en daar hoor je wat over spelers. We moeten uiteraard vol gas voor de winst gaan, maar als ik realistisch moet zijn, wat ik ook ben, denk ik dat we een loodzware wedstrijd tegemoet gaan tegen een ploeg waar we vorig jaar, vooral in de uitwedstrijd, niet veel in te brengen hadden. Dus we gaan het zien zondag wat het gaat worden.”

    De aftrap op het complex van Alphense Boys is zondag om 14.00 uur. Scheidsrechter Van Hoof heeft de leiding over het duel. Kom Boys 1 supporten dit weekend! Ben je daar niet toe in de gelegenheid? Studio Alphen doet zondag live radioverslag en een samenvatting is vanaf maandag te zien op televisie en YouTube. Het wedstrijdverslag lees je zondagavond op de website van Alphense Boys.