• Alphense Boys 9-1 wint Feyenoord Partnertoernooi

  • De boys van de 9-1 zijn in de zware oefenwedstrijden en competitie nog ongeslagen dus vol vertrouwen starten zij dan ook aan het mooie partnertoernooi van Feyenoord op Varkenoord op woensdagmiddag 29 september. De eerste poule tegenstander was Spartaan ’20. Bij het eerste fluitsignaal stonden ze allemaal gretig aan de start maar bij de aftrap waren ze nog niet geheel bij de les. Dan hobbel je achter de feiten aan en binnen enkele minuten was de eerste tegengoal een feit. Uiteindelijk hard terug geknokt maar toch verloren met 2-3. Gedesillusioneerd liepen de boys boos van het veld af, wat is hier gebeurd? Het was de taak van Marco Stolk en Jordi om de mannen weer op scherp te zetten, dit kan toch niet waar zijn ? Ze hadden 20 minuten rust om dit verlies te verwerken om vervolgens tegen Barendrecht aan te treden. Scherper als ooit te voren kwamen de boys het veld weer op om de resterende poule wedstrijden af te werken.  Ze hadden één taak: alles moest gewonnen worden ! Barendrecht werd met 4-0 verslagen, de mannen waren weer scherp.

  • Vervolgens stond RBC Roosendaal op het menu ook deze gingen met 3-0 over knie. Het vertrouwen was weer terug en iedereen stond weer te popelen voor de volgende match. De boys werden omgeroepen om naar veld 4c te komen, Feyenoord 8-1 stond ze op wachten en deze jongens waren nog ongeslagen. De Boys hadden een vliegende start, binnen 4 minuten was het al 3-0 voor de boys en speelden ze iets te laconiek maar gecontroleerd de wedstrijd uit, Feyenoord kwam nog terug tot 3-2 maar uiteindelijk dus niks aan de hand. We werden 2e in de poule dus stond een ongeslagen SC Feyenoord 9-1 klaar voor de halve finale. Wederom een vliegende start, 1-0 …1 minuut later, lag de 2-0 er in,…en hoppa, de 3-0 tegen de touwen, Feyenoord had nog een messcherpe counter en zo werd het 3-1 winst voor de boys

  • Het was zo ver, de finale met als tegenstander, Spartaan ’20 9-1.  De teams werden omgeroepen om zich op te stellen, voor een laatste keer kwam de jel uit de tenen de van deze boys. Iedereen zinde op revanche, hier moest nog even iets worden rechtgezet. Wat een start en wat waren beide teams fel, er werd op het scherpst van de snede gespeelt en met een vlijmscherpe aanval kwamen we 0-1 achter. De koppies bleven omhoog en bij de aftrap werd keihard “Come on boys” geroepen, binnen 1 minuut werd de 1-1 door Dex erin getikt. We waren weer terug in de wedstrijd en voor we het wisten stormde Spartaan ’20 dwars door het middenveld heen en boem, de 1-2 lag er in, weer stonden we achter. Weer een aftrap voor de boys, gecontroleerd werd van achter opgebouwd, terug op de keeper en weer opbouwen, weer terug op de keeper en met een lange bal kwam de bal bij Noud voor z’n voeten, zonder na te denken en snoeiharde uithaal en bam de 2-2 lag er in.

  • Spartaan ’20 was het kwijt en de boys waren on fire, achter elkaar vlogen de 3-2 en de 4-2 er door Noud in. De tijd tikte verder en de spanning nam nog verder toe…hoelang nog  ? Er waren nog kansen over en weer maar uiteindelijk klonk daar eindelijk het fluitsignaal. De boys flikten het weer !!!

  • Wat hebben de mannen als team gestreden, iedereen was even belangrijk in deze teamprestatie Alonso, Wail, Nassin, Saffouan, Nathan, Noud, Youssef, Keano en Dex , dansend gingen ze het veld over en terecht. Alle deelnemende team moesten zich verzamelen op het hoofdveld voor de prijsuitreiking. Onder groot applaus en belangstelling werd dan eindelijk die grote cup aan de winnaar uitgereikt. Na het behaalde Nederlandse kampioenschap werd ook deze grote beker van het prestigieuze Feyenoord partner toernooi in de wacht gesleept en kunnen ze deze allemaal bijschrijven, wat een team !

    Met dank aan Feyenoord voor de perfecte organisatie en John Groeneweg die namens Feyenoord deze schitterende foto's doorstuurde