• Een half uur goed, daarna wint Be Quick

• Alphense Boys kon het zaterdagavond in Groningen niet bolwerken bij Be Quick 1887. Alleen het eerste halfuur wisten de Boys het de thuisploeg erg lastig te maken, maar in de rest van de wedstrijd was Be Quick de beste en viel er op de 4-1 zege niet zoveel af te dingen.

Wat jammer was en ook nog raadselachtig is, is hoe het ook in deze vijfde wedstrijd van het seizoen in korte tijd weer mis ging bij Boys 1. Op het Groningse kunstgras startte de Boys goed, zoals ook eerder dit seizoen tegen de hoger aangeslagen clubs SJC en RKAVV. Be Quick hoort eveneens in het rijtje van favorieten, al begonnen de roodgelen niet zo goed aan het seizoen en hadden ze pas drie punten. Maar deze zaterdag werd de weg omhoog ingeslagen, al moest de thuisploeg eerst wel wakker worden geschud. De zuivere 0-1 van Jelle Hak zorgde daarvoor. Na een balverovering op het middenveld door Bas Siebert, stuurde de spits zijn collega-aanvaller met een snijdende pass alleen op keeper Robert Smit af. Hak liet hem kansloos.

Ook na die treffer hield de Boys controle over de tegenstander, al voerde die de druk wel langzaam op. Allengs moesten de verdedigers vaker aan de bak, zonder dat grote kansen ontstonden. Totdat in de 34-ste minuut Ken Raghoebar na een goede doorkopbal oog in oog met Boys-goalie Jochem Lensen verscheen en 1-1 maakte. En zoals in eerdere wedstrijden óók gebeurde, lag vervolgens de tweede goal ruim een minuut later in het doel. In eerste instantie keerde Lensen de inzet nog, maar in de rebound was hert een koud kunstje voor Han van Dijk ook de 2-1 binnen te tikken. Zo kantelde het duel dus in korte tijd.

Vervolgens bleek er voor Alphense Boys niet veel meer te halen. Tot de pauze lukte het goed om de schade tot 2-1 beperkt te houden. Ook in het kwartier na rust, al creëerde Be Quick daarin al enkele riante kansen. Lensen stond daarbij paraat en ook Stef van den Berg (goed ingevallen na een blessure van Luca Janszen) en Lars Verzaal hielpen een handje. Maar de 3-1 in de 60-ste minuut kwam dus niet bepaald uit de lucht vallen. Geertjan Lieuwes scoorde.

De thuisploeg haalde de voet toen een beetje van het gaspedaal en er kwam wat meer balans weer op het veld. Wie weet, hoopte de Boys, kon Be Quick met een aansluitingstreffer toch nog aan het wankelen worden gebracht. Met Stojan Cekic was bij de start van de tweede helft al een verse spits in het veld gekomen en ook Sami Haouam, Quinzano Boasman en Reda Moumane liepen inmiddels binnen de lijnen. Juist toen Alphense Boys een kwartier voor het einde het slotoffensief wilde beginnen, lag de 4-1 ineens in het doel. Andermaal was Lieuwes de doelpuntenmaker. Daarmee was de wedstrijd beslist.

Volgende week zondag gaat de competitie verder met een thuiswedstrijd tegen koploper HBS.

Uitslagen Vierde Divisie A

Be Quick - Alphense Boys 4-1, SJC – Alcides 3-0, Heino - Rohda Raalte 0-2, VOC – Hollandia 1-3. Hoogeveen – VKW 8-2, Velsen – De Zouaven 2-1, HBS – Purmersteijn 0-1, RKAVV – Westlandia 4-2.