• AB o15 wint van Koploper FC Volendam o15 (4-3)

• In een enerverende wedstrijd won Alphense Boys o15 thuis van koploper FC Volendam o15 en is nu weer zélf koploper (zie foto). Ook de o13 boekte een knappe 3-1 zege op FC Twente/Heracles o13. De o14 blijft maar winnen, nu met 5-1 van Quick o14. De o16 kwam met een gelijkspel terug uit Eindhoven (1-1). De o18 was het enige selectieteam dat vandaag verloor. Excelsior Rotterdam was met 2-4 te sterk. De 13-2 opende de competitie in divisie 2 met een klinkende 6-1 overwinning op ASC 13-1. Ook de E-Top won opnieuw ruim. Nu met 6-1 van Altior 13-1. De o17 en o21 waren vrij van competitie.

Alphense Boys o21 was vrij van competitie en oefende gisteravond (vrijdag) uit tegen Kon HFC in Haarlem. In de 44e minuut wordt de bal in de opbouw door keeper Mats Heus te zacht ingespeeld en komt een Haarlemmer voor zijn man en kan oplopen en aanleggen en de bal in de verre hoek plaatsen en op slag van rust de 1-0 scoren. In de 52e minuut komt Thierry Anthony bij een hoge voorzet net een teenlengte tekort om de bal met een flying sidekick het doel in te rammen. Alphense Boys heeft een veldoverwicht, maar de aanvallen lopen nog niet zo vloeiend als de aanhoudende regenbui. In de 70e minuut speelt Yousef al Abd al Hamd de bal in op Romeo Pieters. Romeo draait van zijn man weg, snijdt naar binnen en geeft een prachtige steekpass door de as op Jayden Daleman. Jayden chipt de bal over de keeper en scoort de 1-1. Helaas wordt de goal om zeer dubieuze redenen afgekeurd op aanwijzing van de grensrechter vanwege vermeend buitenspel. Alphense Boys verdient een doelpunt, maar het ontbreekt aan de perfecte eindpass. Hoewel HFC zwaar onder druk staat, maken ze gebruik van een vreemde situatie bij een wisselmoment in de 85e minuut en counteren ze plotseling in een overtal situatie van 11 tegen 9 naar een 2-0, wanneer het achterin helemaal open ligt. De uitslag doet geen recht aan het vertoonde spel. Volgende week zaterdag speelt de o21 om 15.15 uur thuis tegen Cambuur o21

8. AFC o21                             3-1

Alphense Boys o18 speelde vandaag thuis tegen Excelsior Rotterdam o18. In de eerste helft zagen we twee teams die aan elkaar gewaagd waren. Alphense Boys kreeg een aantal mogelijkheden, maar Excelsior òòk. In de 13e minuut kwam de o18 aan de leiding door een knappe kopbal bij de 2e paal uit een corner (1-0)

• Vier minuten later is het al weer 1-1 als een lange bal niet goed wordt ingeschat door de centrale verdediger en de keeper. Na de rust komt Excelsior aan de leiding na een omschakelmoment, maar weet Xavello de gelijkmaker te maken (2-2).

• In de 75e minuut krijgt een speler van Alphense Boys een rode kaart en dat bleek uiteindelijk het kantelpunt te zijn. De 2-3, kort daarna, was heel knullig, en ongelukkig want een afstandsschot werd ongelukkig van richting verandert door een verdediger van Alphense Boys. Bij de 2-4 (vlak voor tijd) stuitert de bal van de borst van de AB keeper en in de rebound. Over het spel was trainer Veldwijk helemaal niet ontevreden (ondanks de slordige passing). In de competitie staat alles nog dicht bij elkaar (zie onder) Komende dinsdag oefent de o18 om 20.00 uur thuis tegen FC Lisse o19. Volgende week zaterdag speelt de o18 om 14.30 uur uit tegen NEC o18. Arjan de Graaf maakte weer een mooie fotoreportage: https://photos.app.goo.gl/NmQoTuSceCWDJUdC6

8. AFC o18                             4-0

Alphense Boys o17 was vrij van competitie en oefende vandaag uit tegen Hollandia o17. Op voorhand was dit een mooie test tegen een tegenstander die op het hoogste niveau speelt (divisie 1). Vanaf het begin speelde Alphense Boys heel dominant en was het overduidelijk de betere van de twee. Bij vlagen waren de combinaties oogstrelend. Gezien het spelbeeld had de 1-3 overwinning in score veel hoger moeten zijn. Echter werden de vele kansen niet verzilverd. Alphense Boys O17 speelde een hele goede wedstrijd en geeft op deze manier vervolg aan de positieve ontwikkeling van de afgelopen weken. Doelpunten Abdul en Adam. Volgende week zaterdag speelt de o17 om 14.30 uur uit tegen FC Volendam o17.

8. Excelsior R o17                 3-0

Alphense Boys o16 speelde vandaag in het stadion van FC Eindhoven tegen de gelijknamige o16. In de eerste helft speelde Alphense Boys ronduit slecht en kwam in de 25e minuut met 1-0 achter. Na de rust waren de Boys een stuk scherper. In de 45e minuut scoorde Rawan na een steekpass van Ernesto. Rawan nam de bal uit de draai aan en scoorde knap de gelijkmaker (1-1).

• Daarna kwam Collin nog een keer alleen voor de keeper, maar die won die strijd. Sami schoot nog een vrije trap over en in de laatste minuut moest keeper Ruben nog het gelijke spel redden. Toch wel een terechte 1-1 eindstand. Volgende week zaterdag speelt de o16 om 10.45 uur thuis tegen NEC o16. Kees vd Ven maakte een mooie fotoreportage. Klik op deze link:

8. AFC’34 o16                        4-1

Alphense Boys o15  heeft na een spannend slot met 4-3 gewonnen van koploper FC Volendam. In de eerste helft moest het spel nog even loskomen en beide teams hielden elkaar in evenwicht. Toch kreeg de ploeg van trainer Robin Stolwijk twee grote kansen alvorens het alsnog op voorsprong kwam. Joep v/d Arend schoot van ruim 20 meter hard in de benedenhoek (1-0).

• Nog voor rust had Alphense Boys het goed voor elkaar er werd niks weggegeven en nog tweemaal gescoord. Eerst Damian de Ruiter uit een corner van dichtbij (2-0) en daarna Dylan van Stijn bij de 2e paal na een fantastische actie en dito voorzet van De'Zhaën Cotino (3-0).

• Na rust werd de marge nog groter. Uitblinker Joep sprintte diep, omspeelde de keeper en schoof de bal tegen de touwen (4-0) . Daarna liet Alphense Boys de tegenstander onnodig terug in de wedstrijd komen. FC Volendam profiteerde van de onrust en kwam zelfs terug tot 4-3 met nog 10 minuten te spelen. Het bleef een nieuwe late gelijkmaker bespaard en het team heeft tot het einde geknokt. We kunnen zeer te spreken zijn over de eerste helft, maar er was ruimte voor verbetering in de tweede.

8. Kon HFC o15                       4-0

Alphense Boys o14 speelde vandaag thuis tegen Quick o14 uit Den Haag. Al snel in de wedstrijd was er een grote kans voor Imrane die goed bereikt werd na een opening vanaf de linker, naar de rechterkant van het veld. De inzet werd echter gestopt door de keeper. In de zesde minuut was het uiteindelijk wel snel raak door een goal van Amin na een assist van Imrane.

• Er was geen vuiltje in de lucht, maar toch kon Quick op gelijke hoogte komen. Door middel van een goed uitgespeelde counter konden de grote en snelle spitsen zorgen voor de 1-1. Tien minuten later was het Esjay die scoorde na een goede assist van Karran. 2-1.

• Na een onrustige eerste 10 minuten kreeg Alphense Boys meer grip op de wedstrijd. Het gevolg: aardig wat kansen. Toch bleef het 2-1 tot de rust. De tweede helft was het maar één team dat aanviel. Alphense boys was voornamelijk en bijna de complete tweede helft aan het aanvallen op de helft van de tegenpartij. Dit resulteerde in de 2de minuut van de eerste helft voor een 3-1 van Esjay met weer een assist van Karan. De kansen stapelden zich op, maar het net werd pas gevonden in de 60ste minuut. Cas verschalkte de keeper met een afstandsschot van ± 20 meter. In de laatste minuut zorgde Darren, Djenoah of de tegenstander zelf, voor de 5-1. Na deze klutsgoal werd er al snel afgefloten. Komende week dinsdag oefent de o14 om 19.00 uur uit tegen Vitesse o14 op Papendal. Volgende week zaterdag speelt de o14 om 10.30 uur uit tegen Sparta (AV) o14

8. TOGB o14                          4-1

Alphense Boys o13 speelde vandaag zijn 4e competitiewedstrijd, thuis tegen Fc Twente/Heracles o13 en moest zijn aanvoerder (Deon Veenbrink, geblesseerd) missen. In het begin van de wedstrijd is het FC Twente/Heracles die direct laat zien dat ze wakker zijn door direct hoog druk te zetten. Alphense Boys laat zich hierdoor overrompelen. De eerste kansjes zijn dan ook voor FC Twente/Heracles. Na vijf minuten ‘’zoeken’’ herpakt Alphense Boys het spel dat ze willen spelen. Ze laten de bal het werk doen en dwingen FC Twente/Heracles achteruit. Alphense Boys creëert kansen maar weet zichzelf helaas nog niet te belonen. In de 10e min wordt Mees goed de diepte ingestuurd en met een fraaie voorzet komt deze bij Thierno. Thierno legt de bal af op Shai en hij schiet de bal op fraaie wijze in de kruising en laat de keeper kansloos (1-0)

• Het is Alphense Boys die solide staat en het spel dicteert in de 1e helft, maar door balverlies in de as krijgt FC Twente bijna een cadeautje voor de gelijkmaker. Gelukkig dwingt keeper Bjarne de speler genoeg naar de buitenkant waardoor de bal moeilijker ingeschoten kan worden. Deze wordt uiteindelijk op de lijn weggehaald door Abdel. Alphense Boys is niet onder de indruk van deze gebeurtenis en komt in de 20e minuut op een verdiende 2-0 voorsprong. Het is Nuno die met een mooi afstandsschot scoort.

• Na de rust blijft Alphense Boys de betere ploeg. FC Twente/Heracles gaat steeds vaker de lange bal hanteren maar de verdediging weet de spitsen goed buitenspel te zetten. Het is Alphense Boys uiteindelijk die uitloopt naar 3-0. Ook Mees scoort met een mooi en hoog afstandsschot.

• Het is dan een kwestie van uitspelen en geen kansen meer weggeven. Helaas blijkt dit in praktijk wat lastiger. De 3-1 valt vier minuten voor tijd en FC Twente/Heracles gelooft er nog in. Alphense Boys gaat rommelig voetballen en de verdediging komt onder druk. Gelukkig gaan de laatste minuten snel om en worden de 3 punten in eigen huis gehouden. De balsponsor van deze wedstrijd was 4 All Finance Support. 4 AFS geeft naast financiële advies ook beleggings adviezen. Dit met name in optiehandel en crypto platform. Bedankt voor de sponsoring. Komende dinsdag speelt de o13 om 18.00 uur een oefenwedstrijd uit tegen Feyenoord o13. De sponsor van deze wedstrijd is Martin Products belettering. Volgende week zaterdag speelt de o13 om 10.30 uur uit tegen koploper AFC o13

8. FC Emmen o13                    4-0

Alphense Boys 13-2 opende vandaag de competitie in divisie 2 AV met een thuiswedstrijd tegen ASC 13-1. De 13-2 werd vandaag gecoacht door o15 trainer Robin Stolwijk, hij viel in voor trainer Bryan die op vakantie is. Direct vanaf de aftrap gaven de boys en girl flink druk op ASC en zetten de tegenstander vast op hun eigen helft. Het duurde echter 10 minuten voor dat het veldoverwicht werd uitgedrukt in doelpunten. Met een splijtende pass van Yusuf komt de bal bij Rayan en hij zorgt voor de verdiende 1-0.

• Ondanks dat Alphense Boys ASC voetballend de baas was ging het toch mis in de 12e minuut. Slordig voetbal zorgde voor een corner tegen en door een verkeerde inschatting ging keeper Damian onder de bal door en kon ASC tegen de verhoudingen in de 1-1 maken. Alphense Boys bleef slordig aan de bal maar creëerde toch nog een aantal grote kansen. In de 24e minuut kon Rayan op aangeven van Charlotte Sophie voor de keeper van ASC komen en maakte de 2-1.Na rust bleven de boys en girl de baas op het veld, maar het voetbal bleef matig. Rayan mocht in de 40e minuut van buiten de 16 meter aanleggen en tekende zo voor zijn 3e doelpunt van de wedstrijd. Na de 3-1 werd het spel beter en beter en toen ging het hard. Tevin kon bij een afgeslagen bal voor de goal zijn voet tegen de bal aanzetten en tekende zo voor de 4-1. Jim maakte de 5-1 met een geweldig loop actie vanaf links en gaf de keeper van ASC het nakijken.

• Snel daarna was het wederom Jim met een goede actie en een fantastische teruggelegde bal op Rafe en die kon eenvoudig de 6-1 scoren.

• De wedstrijdbal was gesponsord door Gubler infra bv. Komende dinsdag oefent de 13-2 om 18.30 uur thuis tegen Spartaan’20 13-2. Volgende week zaterdag speelt de 13-2 om 08.45 uur uit tegen Fc Lisse 13-1

12. Foreholte 13-1                    1-0

Alphense Boys 13-3 speelde vandaag een thuiswedstrijd tegen de 13-1 van Altior. Altior heeft 9 punten uit 3 wedstrijden en alles ruimschoots gewonnen. In de eerste helft begonnen we stroef en stond het na 15 minuten nog 0-0. De E-top had wel veel balbezit en speelde grotendeels op de helft van de tegenstander. Door 2 doelpunten van Safouane en 1 van Sven gingen wij rusten met 3-0

• Na rust voetbalden we grotendeels op hun helft en waren wij de veel betere ploeg. Door goals van 2 goals van Naoufel, een van Sven en een tegengoal is de wedstrijd geëindigd in een 6-1 overwinning van de Boys!!

• Volgende week kunnen wij kampioen worden en hopelijk promoveren naar de 1ste klasse. Volgende week zaterdag speelt de 13-3 om 08.30 uur uit tegen ARC 13-5