• Drie punten voor Boys 1

 • Goed spelen en nul punten, zoals vorige week bij RKAVV, of niet zo goed spelen en drie punten. Dan maar liever dat, dacht Alphense Boys zondagmiddag toen het met een krappe 2-1 zege op Heino van het veld stapte.

  De score had hoger uit moeten vallen. Met name in het laatste kwart van de wedstrijd regende het kansen, maar in de afronding ging het mis. Het gevolg was een hectische slotfase, waarin Heino alles of niets speelde en zelfs de Overijsselse doelman Kevin Reimink een paar keer voor de neus van zijn Boys-collega Jochem Lensen verscheen. Alphense Boys overleefde dit offensief, onder andere dankzij Lars Verzaal die in blessuretijd met een ultieme redding de 2-2 verijdelde.

  De thuisploeg kwam maar slecht op gang tegen de ploeg die dit jaar voor het eerst in Heino’s clubgeschiedenis op vierde-divisieniveau uitkomt. Terwijl de start voortvarend mocht worden genoemd, want al na een minuut spelen wees de jonge en goed leidende scheidsrechter Janssens naar de stip, toen Cem Sahin binnen het zestienmetergebied onreglementair werd afgestopt. Bas Siebert nam de elfmeter, maar Reimink keerde zijn te zachte inzet.

  In balbezit lukte aan Alphense kant daarna bar weinig en Heino kon het spel ook niet maken. Er gebeurde niets spannends voor één van de doelen, maar in de 32-ste minuut stond het ineens wel 0-1. Een hard en laag schot uit de tweede lijn, van Luck van der Berg, verdween rakelings langs de paal en daardoor buiten bereik van Lensen, in het doel. Een paar minuten later kon Van der Berg vanaf dezelfde positie nog een keer aanleggen. Nu spatte de bal tot opluchting van de Boysploeg op de lat en dat gevoel werd honderd tellen daarna nog groter bij de prachtige gelijkmaker. Juist toen het even op z’n hardst regende verstuurde middenvelder Mike Bavelaar een bal de diepte in. Met een fantastische aanname lanceerde Jelle Hak zichzelf en oog in oog met Reimink rondde de aanvaller stijlvol af. Een prachtgoal.

  Kort na de hervatting schoot Cem Sahin in kansrijke positie naast. Ook de volgende kans was voor de Boys: Mike Bavelaar zag een bal bij de tweede paal op de lat stuiteren. En zou zouden diverse mogelijkheden volgen, met name voor de aanvallende invallers Stojan Cekic (foto) en Sami Haouam. In de 66-ste minuut viel wat later de winnende treffer zou blijken te zijn. Cekic tekende ervoor (2-1) en dacht even later de wedstrijd in het slot te gooien, maar schoot toen voor een bijna verlaten doel hard op de lat.

  Omdat de marge maar klein bleef, gaf Heino niet op. De aanvallen werden steeds opportunistischer en soms leverde dat ook dreigende situaties op in de doelmond van Lensen, maar onder aanvoering van Luca Janszen en de al eerder genoemde Lars Verzaal hield de jonge Boysverdediging stand. De tweede overwinning in de tweede thuiswedstrijd levert de formatie van trainer Remco Tuinenburg voorlopig een goede plek in de middenmoot op. Volgende week zaterdag is de uitwedstrijd tegen Be Quick, op zondag 2 oktober gevolgd door de thuiswedstrijd tegen de huidige koploper HBS, de enige ploeg die na vandaag nog zonder puntverlies is in de Vierde Divisie A.

  Een samenvatting van de wedstrijd is vanaf maandagavond te zien bij Studio Alphen. Dinsdgaavond speelt Boys 1 een oefenwedstrijd, thuis tegen Koninklijke HFC 1 (reserves), aanvang 20.00 uur.

  Uitslagen Vierde Divisie A

  Alphense Boys – Heino 2-1, De Zouaven – SJC 0-2, Westlandia – Velsen 2-2, Rohda Raalte – RKAVV 0-2, Purmersteijn - Be Quick 1887 1-1, Hollandia – HBS 1-2, Hoogeveen – VOC 2-4, VKW – Alcides 0-2.

  Stand

  1. HBS 4-12 (11-4)
  2. Westlandia 4-10 (14-8)
  3. RKAVV 4-10 (9-3)
  4. SJC 4-9 (11-6)
  5. Alcides 4-7 (7-6)
  6. Purmersteijn 4-7 (5-6)
  7. VOC 4-6 (8-6)
  8. Alphense Boys 4-6 (8-9)
  9. Hoogeveen 4-4 (5-8)
  10. VKW 4-4 (1-5)
  11. Hollandia 4-3 (5-6)
  12. Be Quick 4-3 (3-5)
  13. Rohda Raalte 4-3 (4-7)
  14. De Zouaven 4-2 (4-8)
  15. Heino 4-1 (4-7)
  16. Velsen 4-1 (6-10)

  Topscorers Alphense Boys

  Sami Haouam 2x, Milan Stiphout 1x, Frank van der Hoorn 1x, Jonathan Platte 1x, Mike Bavelaar 1x, Jelle Hak 1x, Stojan Cekic 1x.