• JO19-1 wint Derby van ARC JO19-1

    Alphense Boys JO19-1 moest id de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen gelijk uit spelen tegen stadsgenoot ARC. Het het was gelijk een mooi begin van het bekertoernooi (fase 1 tegenwoordig). Met al 7 trainingen in de benen en een oefenwedstrijd (winst tegen ASW JO19-1) moesten de jongens er klaar voor zijn. De wedstrijd liep vertraging op omdat de wedstrijd ervoor uitliep, maar om14:30 konden de jongens toch beginnen aan de wedsrijd. In het begin was het voor beide ploegen een beetje aftasten maar Alphense Boys had de eerste kansen om de 0-0 weg te werken. Toch lukte dat niet Owen probeerde het maar raakte geblesseerd tijdens deze poging en moest het veld verlaten met een knieblessure. Arda kwam in de ploeg en had direct een groet kans maar miste deze. De Boys bleven aandringen toen plots Arda een op een op de keeper af kan gaan maar tijdens het afronden werd ook hij toch nog geblokt waardoor hij de kans miste en door zijn enkel ging. hierdoor moest weer een het veld verlaten. Kyan was zijn vervanger. toch werd het 0-1 Fabrice werkte de bal met een boog over de keeper heen. Op de bank dachten ze dat deze overging maar dat was niet zo want de bal lag keurig in het net. Daarna was het ARC die aandrong maar echte grote kansen kregen ze niet omdat de verdediging alles netjes wegwerkte. Door een overtreding kreeg ARC een vrije trap deze werd voorgegeven en werd verkeerd ingeschat door de keeper en verdediging en kwam voor de voeten van een ARC speler die hem koelbloedig kon afronden Dit was een domper voor de Boys zeker omdat dit vlak voor rust weer gebeurde waardoor de Boys zelfs 2-1 achter kwamen. Dit was niet nodig maar het gebeurde toch. In de rust werden de nodige woorden gesproken tussen de spelers en ze pepte zich op om alles recht te zetten in de tweede helft. De jongens waren in de tweede helft feller dan de tegenstander vooral Jorrit was niet te stoppen. De boys waren fitter dan de spelers van ARC en dat was te merken want ARC kon niet meer aanzetten en er vielen gaten op het middenveld waar Matthieuw gebruik van maakten en steeds kwam opstormen. De jongens gingen de bal makkelijker overspelen en kwamen steeds gevaarlijk voor het doel van ARC. De gelijkmaker moest toch een keer gaan vallen. Die kwam ook uit een Hoekschop David kopte de bal keihard binnen en de 2-2 was eindelijk aanwezig. Maar je merkte aan de jongens dat ze meer wilde ARC was echt moe gestreden en de Boys hadden door de 2-2 meer energie gekregen. De eerder genoemde Jorrit kreeg het op zijn heupen hij zat al goed in de wedstrijd en pakte de bal af en dacht laat ik eens van afstand schieten dit schot was fantastisch hij raakte de bal zo goed dat deze in de bovenhoek verdween 2-3. Hierdoor kun je wel zeggen dat hij de man van de wedstrijd zou worden. De wedstrijd eindigde ook in een 2-3 overwinning voor Alphense Boys. Na dat de jongens gedoucht hadden gingen we snel terug naar ons clubhuis waar we een drankje namen op de overwinning.
    Volgende week staat Koudekerk JO19-1 Thuis om 12:45 uur op het programma deze hadden gewonnen van Nic Boys (4-2) dus hebben ook drie punten beloofd weer een spektakel te worden.