• Goede oefenresultaten Alphense Boys jeugd

• Het voetbalseizoen is nu echt begonnen. Vrijwel alle jeugdselectieteams van Alphense Boys kwamen vandaag in actie voor een oefenwedstrijd. Op de foto een actie uit de wedstrijd van Alphense Boys o15. Hieronder de korte verslagen

Alphense Boys o21 oefent vandaag tegen Koninklijke HFC. De eerste 10 minuten zijn voor de fysiek volwassenere Haarlemmers, die een buitenspelgoal afgekeurd zien worden en twee grote kansen niet benutten. De thuisploeg kan behalve wat goede verdedigende acties van Jop Postmus nog geen vuist maken. In de 17e minuut scoort HFC de 0-1 uit een vrije trap wanneer de bal met precisie langs keeper Björn IJzendoorn wordt gekruld. In de 25e minuut krijgt Alphense Boys hun eerste corner. HFC-keeper Rens Boer(ex-AB) werkt de voorzet weg, maar de bal belandt voor de voeten van Romeo Pieters. Die schiet de bal diagonaal op de goal, maar de bal wordt op de lijn gekeerd. In de 33e minuut stuurt Parsa Pirzadeh op rechts Derrik Slagveer weg met een diepe bal. Derrek snijdt het strafschopgebied in en schiet de bal langs de keeper helaas op de tweede paal. In de 39e minuut wurmt de sterke HFC-spits zich door de as dwars door de Alphense verdediging heen en scoort de 0-2. In de 41e minuut komt de thuisploeg terug in de wedstrijd, wanneer Derrek Slagveer de bal verovert en aan een rush richting het vijandelijke doel begint. Nu is Derrek wel trefzeker en scoort de 1-2.

• In de 52e minuut leidt balverlies van Alphense Boys halverwege de helft van HFC een counter in van de gasten. Er wordt niet alert gereageerd door de achterhoede van de Alphenaren en de doorgelopen spits kan de bal op een volledig vrijstaande speler afleggen die de 1-3 kan binnen schieten. Wesley Muit geeft in de 67e minuut een heerlijke crosspass op Jayden Daleman. Die gaat om zijn man en vervolgens naar de grond. De scheidsrechter ziet er echter geen strafschop in.

• Een fout in de opbouw bij Alphense Boys zorgt er voor dat Metehan Bekgoz aan de handrem moet trekken. HFC krijgt een vrije trap op de rand van de zestien. De bal wordt om de muur in de rechter beneden hoek geplaatst en laat keeper Mats Heus kansloos. 1-4 In de 90e minuut scoort HFC de 1-5 met een prachtige kopgoal uit een scherp aangesneden voorzet van links. Hiermee is de eindstand bepaald. Komende woensdag oefent de o21 om 20.00 uur thuis tegen FC Hilversum o21

Alphense Boys o18 oefende vandaag tegen Excelsior Maassluis o18 van ex-Alphense Boys trainer Jeffrey van Dijk. Die ploeg nam na 8 minuten brutaal de leiding na enkele defensieve fouten bij Alphense Boys (0-1). De gelijkmaker volgde kort voor rust via Ayoub Zoufri (1-1) en de 2-1 kwam van de voet van Ilias Dardour.

• Toch kwam Excelsior M nog terug tot 2-2 na een verkeerde terugspeelbal achterin. Ondanks dat het spel nog niet groots was en de o18 nog geen team is, herpakten ze zich wel en liepen via goals van Louk Vergouwe, Xavello Druiventak en Tygo Vos uit naar toch nog een ruime overwinning (5-2), Met dank aan de boys keepers Basile en Roy die er flink wat ballen uithielden. Komende dinsdag oefent de o18 om 20.00 uur thuis tegen FC Dordrecht o18

Alphense Boys o17 oefende vandaag tegen Kon HFC o17. Het werd een 3-2 overwinning voor de ploeg van Omar Rziki, maar we zagen ook nog heel veel verbeterpunten. Als deze ploeg de bal sneller rond laat gaan en minder gaat ‘’lopen met de bal’’ zal het spelniveau met springen omhoog gaan wat ten goede zal komen aan de resultaten. Verder werden er vandaag ‘’dikke kansen’’ gemist, maar dat zal de komende weken met het toenemen van de scherpte ongetwijfeld beter worden. Yessin Guenoun scoorde 2x en Youssouf Camara scoorde de winnende goal. Komende woensdag oefent de o17 om 20.00 uur thuis tegen FC Dordrecht o17

• Alphense Boys o16 speelde vandaag zijn eerste wedstrijd na de zomerstop tegen Kon HFC o16. In de bloedhitte op een stroperig kunstgrasveld was er maar een team die de dienst uitmaakte vanaf minuut 1 en dat was Alphense Boys. HFC bouwde een muur met een formatie 1-5-3-2 en stonden in een blok van 8 spelers rondom het eigen strafschopsgebied gepositioneerd. Alphense boys had het lastig om er doorheen te komen maar kwam toch nog tot een paar redelijke kansen. Dit resulteerde uiteindelijk dat Sjaak Pronk kort voor rust werd gevloerd in het strafschopgebied. Penalty! Ernesto Kedde achter de bal en hij mist de penalty op zijn beurt na een zwakke inzet. Ruststand 0-0. Na de rust kwam Alphense boys door kleine omzettingen in de speelwijze vroeg op 1-0 door Collin van Milligen na een goede voorzet van Sjaak Pronk.

• Vrijwel direct komt HFC vanaf de aftrap op een onterechte goal. De bal word uit de handen getikt van de keeper en de scheids keurt de goal goed 1-1. Alphense boys heeft het veldoverwicht ook in de tweede helft en komen via een fantastische vrije trap van een meter of 23 van Sami Moutaa op 2-1.

• Toen was de ban gebroken bij HFC en kwam Alphense Boys met een prachtig slot akkoord. De trainer van Alphense Boys coachte de spelers om een korte corner te spelen. Deze werd uitgespeeld en zo schoot Sjaak Pronk van een meter of 22 de bal stijf in de winkelhaak. 3-1.

• Verder gebeurde er weinig meer en heeft de O16 het seizoen goed gestart met een klinkende overwinning op Koninklijke HFC. Komende woensdag oefent de o16 om 18.00 uur thuis tegen FC Dordrecht o16

Alphense Boys o15 trainde anderhalve week en vandaag stond de eerste oefenwedstrijd op het programma tegen Kon HFC o15. De ploeg van trainer Robin Stolwijk kwam op 1-0 na 21 minuten via Geronimo Venloo, die er als de kippen bij was toen de bal voor het doel kwam uit een corner.

• Vervolgens was het in de 40e minuut Joep v/d Arend (zie foto onder) die vanaf de achterlijn de bal bij de 2e paal klaar legde voor Aboubakr el Maryaoui en die schoot overtuigend raak (2-0).

• In het derde en laatste blokje nam het nog iets meer afstand, eerst scoorde De’Zhaën Cotino met een schuiver (3-0) en de eindstand werd daarna bepaald door een vlammend afstandsschot van Rashaan Sewrutton (4-0).  Komende dinsdag oefent de o15 om 18.00 uur thuis tegen FC Dordrecht o15

• Alphense Boys o14 begon de dag vroeg voor de oefenwedstrijd tegen Kon HFC o14. Om 7:45 stond iedereen netjes omgekleed in de kleedkamer om zich klaar te maken voor de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen. Met nog 3 vakantiegangers en een zieke was het spelersaantal laag, maar desondanks was er optimale focus. Koninklijke HFC had het lastig in de eerste paar minuten van de wedstrijd. De Boys speelde met hoge druk en het lukte vaak om de bal snel af te pakken. Dit resulteerde ook in een snelle eerste goal van Darren na goed combinatiespel met Vince.

• Na de eerste goal kreeg Alphense Boys minder grip op de wedstrijd en werd het slordig. Veel onnodig balverlies en de goede lijn van de eerste minuten werd niet doorgetrokken. Dit resulteerde ook in een fout van de keeper dat uiteindelijk resulteerde in de 1-1 in de 15de minuut. Darren miste daarna nog een strafschop. Na deze tegengoal ging het over en weer. Waar Alphense Boys O14 maar lastig onder de druk uitkwam, waren er wel kleine kansen. In het tweede blokje kwam er vanuit een mooie voorzet van Cas de kopgoal van Jurre (zie foto onder)

• Snel daarna was het echter weer een fout achterin met een pass van de keeper die niet aankwam bij een medespeler waardoor er weer gescoord kon worden door Kon. HFC. 2-2. Na goed drukzetten van Karan, kon Rayan de bal in de 50ste minuut veroveren op het middenveld en hij scoort zelf ook de 3-2. Snel daarna is er vanuit een ingooi een mooie aanval vanuit de rechterkant en via Karan en Esjay kon Rayan ook de 4-2 scoren.

• Daarna is Alphense Boys niet meer in gevaar gekomen en speelde de wedstrijd uit. Komende woensdag oefent de o14 om 18.30 uur thuis tegen Zeeburgia o14

Alphense Boys o13 speelde het Future Legends toernooi van en bij AFC’34 en won de poulefase vrij eenvoudig door een 2-2 gelijkspel tegen HBS, 1-0 winst op Hollandia én Progress Cantera en 4-0 op FC Lisse. Mees Ribbens scoorde vandaag 3x.

• In de kruisfinale werd overtuigend gewonnen van AFC’34 13-1 (4-0). De finale ging tegen Kon HFC 13-1 en in die wedstrijd zat het niet mee. Er werden vijf ‘dikke kansen’’ gemist en de paal en lat geraakt. En dan zal je altijd zien dat de tegenstander met heel veel mazzel wél scoort (miraculeuze stuiterbal over de keeper) en in de laatste minuut (na een alles of niets offensief) de 0-2. Jammer, maar als je beter bent en kansen krijgt, moet je wel scoren! Komende dinsdag oefent de o13 om 18.30 uur thuis tegen Wilhelmus o13

• Alphense Boys 13-2 speelt morgen (zondag) het Future Legends toernooi bij AFC’34. Komende woensdag oefent de 13-2 om 18.30 uur thuis tegen FC Lisse 13-1