• Woensdagnieuwtjes

  • De gezamenlijke trainingsdag voor de o13, o14, o15, o16, o17 en o21 was afgelopen zaterdag zeer geslaagd. Het ideale weer werkte natuurlijk mee, maar ook de lunch tussen de beide trainingen in, was perfect verzorgd door Annet Verpoort, Dennis Lammers en de hulp van twee ouders. De trainers konden op een rustige manier werken aan de fitheid van hun spelers

  • Klussenbedrijf Emil Dimitrov sponsorde de prachtige trainingsballen voor de o13. Als dank gingen de mannen graag met de sponsor op de foto

  • Morgen is het 35 jaar geleden (11 augustus 1987) dat Alphense Boys 1 een oefenwedstrijd speelde, thuis tegen PAOK Saloniki waar ex-bondscoach Thijs Libregts de trainer was.  Het was de afscheidswedstrijd van Frans Bahlmann die bijna 750 wedstrijden in het eerste elftal speelde. Alphense Boys speelde toen nog in de 2e klasse maar speelde met 2-2 gelijk tegen deze Griekse topclub. Doelpunten Pieter van Zoest en Kees van Vliet. In dat seizoen werd Boys 1 kampioen en promoveerde naar de 1e klasse (het op één na hoogste amateurniveau)

  • Heb je belangstelling voor een sportieve en gezonde vrijwilligersbaan? Wij zijn naarstig op zoek naar lijnentrekkers. Binnenkort worden de velden 3, 4, 5, 6 en 13 weer uitgezet en daarna moeten wekelijks, op vrijdag (eventueel donderdagmiddag) de lijnen opnieuw worden getrokken. We zoeken hiervoor m/v vrijwilligers. Het is heerlijk buiten werken en goed voor je stappenteller! De werkzaamheden kunnen eventueel bij toerbeurt worden uitgevoerd. Uiteraard zorgt Alphense Boys voor instructie en begeleiding. Heb je interesse? Stuur dan svp een mail naar info@alphenseboys.nl en we nemen spoedig contact met je op. 

    Programma selectieteams voor de komende week

    Vanwege de te verwachte hitte zijn de aanvangstijden van enkele oefenwedstrijden op zaterdag 13 augustus iets gewijzigd

    Dinsdag 9 augustus

    Alphense Boys o13 – Progress Cantera o13                18.30 uur

    Woensdag 10 augustus

    Alphense Boys o17 – Zuid Oost United o18                  20.00 uur

    Zaterdag 13 augustus

    Alphense Boys 15-1 – Kon HFC 15-1                           08.45 uur

    Alphense Boys 14-1 – Kon HFC 14-1                           08.45 uur

    Alphense Boys 13-1 Toernooi bij AFC’34                      09.00 uur

    Alphense Boys o21 – Kon HFC o21                             10.45 uur

    Alphense Boys 16-1 – Kon HFC 16-1                          10.45 uur

    Alphense Boys 17-1 – Kon HFC 17-1                          13.00 uur

    ARC 1 – Alphense Boys 1 (ARC toernooi)                    14.00 uur

    Alphense Boys 18-1 – Excelsior Maassluis 18-1          15.15 uur

    Noordwijk 11-1 – Alphense Boys 11-1 (bij ARC)          15.40 uur

    Finales 1 t/m 4 ARC toernooi zondag 1                       16.30 uur

    Zondag 14 augustus

    Alphense Boys 13-2 Toernooi bij AFC’34                      09.00 uur

    Dinsdag 16 augustus

    Alphense Boys o15 – FC Dordrecht o15                        18.30 uur

    Alphense Boys o13 – Wilhelmus o13                             18.30 uur

    Alphense Boys o18 – FC Dordrecht o18                        20.00 uur

    Alphense Boys 1 – Voorschoten’97 1                             20.15 uur

    Woensdag 17 augustus

    Alphense Boys o16 – FC Dordrecht o16                        18.30 uur

    Alphense Boys o14 – Zeeburgia o14                             18.30 uur

    Alphense Boys 13-2 – Fc Lisse 13-1                              18.30 uur

    Alphense Boys o17 – FC Dordrecht o17                        20.00 uur

    Alphense Boys o21 – Fc Hilversum o23                        20.00 uur

    Afgelopen maandag waren enkele vaders van spelers van Alphense Boys o17 bereid de prachtige nieuwe uit-tenues en inloopshirts van de o17 uit de verpakkingen te halen.

  • Afgelopen maandag begonnen ook de 13-2 en E-Top de trainingen voor het nieuwe seizoen

  • Donovan Olivieira heeft zijn overschrijving naar Alphense Boys 1 teruggetrokken en blijft toch bij Alphia

    Door onverwachtse veranderingen in zijn werk, heeft de beoogde nieuwe HJO van Alphense Boys (Paul van der Hor) zijn functie alweer moeten teruggeven alvorens hij was begonnen. De jeugdopleiding van Alphense Boys moet dus op zoek naar een nieuwe HJO die in die functie vooral als sparringpartner van de jeugdselectietrainers zal optreden en hen zal begeleiden en aansturen.

    Kandidaten, die minimaal UEFA B diploma moeten hebben (liefst UEFA A) kunnen hun CV en motivatiebrief sturen naar: Paul.Bahlmann@hetnet.nl

    Jelmar van der Moolen (speelde 1 jaar in de jeugdopleiding van Alphense Boys (2019-2020) blijkt nu bij profclub Telstar in de o21 te spelen en voegen wij dus toe aan de lijst van ex-Alphense Boys spelers die nu nog actief zijn bij een BVO. Die lijst bevat nu 91 namen.

  • De eerste uitslagen van oefenwedstrijden waren afgelopen weekend niet denderend. De o18 speelde een prima eerste helft uit tegen PEC Zwolle o18 (1-1 ruststand), maar gingen kopje onder in de tweede helft (eindstand 9-1). Ook Alphense Boys 1 moest zijn meerdere erkennen in oefentegenstander UVS 1 (4-0)

    Komende zaterdag (13 augustus) doet Alphense Boys 1 aan het ARC toernooi. Ze spelen dan eerst om 14.00 uur tegen ARC 1 (2 x 25 minuten) en dan om 16.30 uur om de 1e/2e plaats of 3e/4e plaats tegen of UVS1  of Noordwijk 1 (weer 2 x 25 minuten)

    Het grote Jens Toornstra Toernooi komt eraan. De traditionele opening van het seizoen voor de pupillen (o8 t/m o12). Op zondag 28 augustus is het zover en wordt het een nòg groter festijn dan het eerder was. Meer dan 200 (!) deelnemende teams komen op bezoek en al die wedstrijden worden nu gespeeld op vrijwel alle velden op Sportpark De Bijlen, dus ook bij onze collega verenigingen Alphia en avv Alphen. Het toernooi staat o.l.v. Irina van Stijn en Kieran Baker met meer dan 100 vrijwilligers.

  • Het indrukwekkende schema voor het Jens Toornstra Toernooi (gemaakte door Kieran Baker) is gereed en zal de komende dagen met alle teams worden gedeeld. Via de onderstaande link is deze alvast in te zien:

    https://www.tournify.nl/live/jtt2022/standings

    De spelers van de O21, O16, O15 en O14 fluiten de hele dag de honderden wedstrijden.

    Vanwege het vakantiespel van de Alphense jeugd, traditioneel de laatste week van de schoolvakantie, is de grote parkeerplaats bij Alphense Boys in de week van maandag 15 augustus t/m vrijdag 19 augustus overdag tot 16.30 uur niet bereikbaar. Parkeren is dan mogelijk op de parkeerplaats naast de bowling en dan een stukje lopen

    Nog maar een paar weken en het nieuwe seizoen gaat van start! Na een paar corona-jaren hopen we uiteraard een mooi voetbalseizoen te kunnen beleven, zonder onderbrekingen. De trainingen van selectieteams zijn al begonnen; alle andere trainingen beginnen weer in de week van 22 augustus. Dit geldt óók voor de woensdagmiddagtrainingen onder leiding van Voetbalopleidingscentrum.nl (de nieuwe naam van De Complete Techniek).

    Op de website kan je de indeling van de jeugdteams lezen. Als je hier vragen of opmerkingen over hebt, stuur dan s.v.p. een mail naar teamindelingen@alphenseboys.nl. Uw bericht wordt dan doorgestuurd naar de hoofdleider van de betreffende lettergroep. Zij zijn verantwoordelijk voor de samenstelling van de jeugdteams en bespreken tevens met de ouders van de spelers hoe het trainerschap en de teamleiding worden ingevuld, als dit nog niet is geregeld. Als u hier interesse voor heeft, vertelt de hoofdleider u hier graag alles over. De trainers van alle teams  hebben inmiddels via de mail het actuele trainingsschema en de code om hun ballenrek te openen ontvangen.

    De jeugdcommissie wordt vernieuwd. Irina van Stijn – Lamur wordt in het bestuur op Jeugdzaken de opvolger van Edwin Spliet. De hoofdleiders zijn/worden: Ronald Martin (JO17-JO19), Laurette Titshof (JO13-JO16), Michael Lipsius (JO10-JO12), Ed Koelewijn (JO9-JO7) en Marloes Hoornweg (Alphense Girls). Hun gegevens staan op onze website.

    Op maandag 22 augustus a.s. wordt in het clubhuis een bijeenkomst voor alle leiders en trainers gehouden. Aanvang 20.00 uur.

  • Bij Alphense Boys is onlangs een scan gemaakt door 'de Groene Club'. Deze organisatie helpt sportverenigingen bij de verduurzaming van hun complex. De scan leverde een zeer gedetailleerd overzicht op op welke punten Alphense Boys energiebesparende maatregelen kan treffen, inclusief welke investeringen daarmee gepaard gaan én hoe de kosten (gedeeltelijk) voor subsidie in aanmerking komen. Het bestuur komt graag in contact met leden/vrijwilligers  die in een op te richten Commissie Duurzaamheid uitvoering aan de maatregelen uit het Groene Club-rapport willen geven. Heb je ervaring met deze materie en lijkt het je leuk om als commissielid een bijdrage aan de verduurzaming te leveren, stuur dan svp een mail naar info@alphenseboys.nl. We nemen dan contact met je op.