• Woensdagnieuwtjes

 • Adam Zaian (18) die vorig seizoen bij Alphense Boys o18 speelde en vertrok omdat hij ging verhuizen naar het zuiden des lands, blijkt nu te zijn aangenomen door Roda JC waar hij in de o21 gaat spelen. Adam is dus de 27e jeugdspeler die vanuit seizoen 2021-2022 naar een BVO is gegaan en de 90e ex-jeugdspeler van Alphense Boys die nu nog bij een BVO speelt

  Nino Noordanus en Nick Broekhuizen spelen  beiden nu bij ADO Den Haag. Hun ex-Alphense Boys trainer Sander van Dijk heeft nog regelmatig contact met hen en bezoekt soms een training

 • Said Hamulic (ex-Alphense Boys, speelde twee jaar bij Alphense Boys) maakte onlangs een transfer van DFK Dainava (Bulgarije) naar Stal Mielec (Polen). Al bij zijn debuut scoorde Said gelijk een goal

 • Brend Leeflang (21, speelde 3 jaar in de jeugdopleiding van Alphense Boys) speelt het komend bij TOP Oss. De afgelopen jaren stond Brend onder contract bij Vitesse waar zijn contract afliep. Hij heeft nu een contract voor één jaar getekend. Bij TOP Oss speelt ook Ilounga Pata (ook ex-Alphense Boys)

 • Loting landelijke beker voor Alphense Boys jeugdteams voor zaterdag 27 augustus

  Alphense Boys o21 – Argon o21

  Alphense Boys o18 – Sparta Rotterdam o18

  Alphense Boys o17: Vrij geloot (oefenen nu thuis tegen Willem II o17)

  Cambuur o16 – Alphense Boys o16

  Hollandia o15 – Alphense Boys o15

  Ajax 13-2 – Alphense Boys 13-1

   

  Vorige week begon Alphense Boys o18 als eerste de voorbereiding op seizoen 2022-2023, gevolgd door de o21 (afgelopen zaterdag, zie foto) en zondag 1 en de o16 (afgelopen maandag). Komende donderdag (morgen) starten ook de o13, o14, o15 en o17.

 • Komende zaterdag (6 augustus) beleggen Alphense Boys o13, o14, o15, o16, o17 en o21 een gezamenlijke trainingsdag op ons eigen complex van 09.30 tot 15.30 uur met tussendoor een lunch

  Afgelopen zaterdag had de o18 al een trainingsdag op onze club omdat ze volgende week zaterdag uit tegen PEC Zwolle o18 oefenen. De vrouw van trainer Fabian Veldwijk had voor een voortreffelijke Spaghetti lunch gezorgd

 • Afgelopen maandag is ook Alphense Boys o16 o.l.v. trainer Youri van Arnhem al begonnen met de voorbereiding op seizoen 2022-2023

 • De woensdagnieuwtjes worden blijkbaar goed gelezen, want de samensteller kreeg diverse berichten m.b.t. de gepubliceerde lijst van alle ex-Alphense Boys spelers die nu nog bij een BVO spelen. Dankzij die tips en verbeteringen is die lijst nu uitgegroeid tot 90 spelers

  De laatste maanden is er onder leiding van Annet Verpoort-Janvier en Mark de Feijter hard gewerkt aan het opknappen van de buitenkant van onze kantine. Deze week is de laatste hand gelegd aan het schilderwerk en het resultaat mag er wezen

 • Programma selectieteams komende week

   

  Zaterdag 6 augustus

  Trainingsdag o13 t/m o17 + o21

  UVS 1 – Alphense Boys zondag 1                      14.30 uur

  PEC Zwolle o18 – Alphense Boys o18               15.00 uur

   

  Dinsdag 9 augustus

  Ajax o17 – Alphense Boys o18                            12.00 uur

  Alphense Boys o13 - Progress Cantera o13           18.30 uur

   

  Woensdag 10 augustus

  Alphense Boys o17 – Zuid Oost United o18      20.00 uur

   

  Het absolute hoogtepunt in de geschiedenis van Alphense Boys was toch wel de thuiswedstrijd op 22 juli 1995 (vorige week dus 27 jaar geleden!) tegen Ajax die toen net de Champions League had gewonnen (in Wenen van AC Milaan, doelpunt Patrick Kluivert). Aanvankelijk zou Alphense Boys alleen op 8 augustus 1995 thuis tegen Feyenoord spelen, maar half juni kwam Kees Jansma (onze technisch adviseur en de grote man achter deze unieke wedstrijden) met de vraag of we in de zomer ook tegen Ajax wilden spelen. 

 • Een aanvankelijk negatief advies van de politie en gemeente (te weinig mankracht) werd omgezet in een positief advies nadat de technische staf van het 1e elftal zelf binnen enkele dagen 120 vrijwilligers hadden opgetrommeld om te helpen. Na enkele dagen spoedberaad én de financiele garantie van de twee hoofdsponsors Bakker Sport en Hans Verkerk Keukens, werd het sein op groen gezet. Alleen Ajax vroeg al 30.000 gulden voor deze oefenwedstrijd. In die tijd een smak geld en de vraag was of we dat er wel met de kaartverkoop uit konden krijgen. Mede omdat er ook veel kosten gemaakt moesten worden via o.a. de huur van de staantribunes, PR, VIP tenten, catering, beveiliging enz, was de begroting enorm . De kaartjes waren niet goedkoop (17,50 gulden) maar gingen als warme broodjes over de toonbank. Het Alphense Boys veld werd omgetoverd in een klein stadion met rondom enorme staantribunes. O.l.v. voorzitter Jan de Rijk werd er een draaiboek samengesteld voor deze gigantische organisatie en vele avonden van vergaderingen volgden.

 • De voorverkoop ging als een trein, Ajax was immers op het hoogtepunt van zijn roem en uiteindelijk werden er ruim 7500 kaartjes verkocht. Samen met de genodigden was de schatting dat er ruim 8000 bezoekers waren op die prachtige zaterdagmiddag van 22 juli 1995. Vanuit de lucht werden deze unieke foto’s gemaakt

 • De voorbereiding van de selectie van trainer Paul Bahlmann begon al op 4 juli met trainingen op het terrein van de Hooge Burch in Zwammerdam (het enige grasveld wat gebruikt mocht worden in de regio). Alle spelers hadden hun vakantie aangepast om deze wedstrijd te kunnen spelen. Spits Pieter van Zoest stelde voor om vooral te trainen op de aftrap…..!

  Op 22 juli 1995 was het schitterend zomerweer. Zanger Peter Beense was ingehuurd om de sfeer er een beetje in te brengen en al vroeg vulde het ‘’stadion Alphense Boys’’ zich met duizenden mensen.

 • Louis van Gaal en de spelers van Ajax moesten met beveiligers naar de tribune worden begeleid. De wedstrijd werd gefloten door internationaal topscheidsrechter Mario van den Ende. In de selectie van Alphense Boys stonden o.a. enkele spelers die nu nog actief zijn bij Alphense Boys: Jan Willem den Elzen (keepte een prima tweede helft en liet zich maar één keer passeren) , Raymond Jansma, Robert v/d Laan en Richard v/d Nieuwendijk.

  Ajax was zo attent geweest om de gewonnen Europa Cup 1 mee te nemen en die werd dan ook trots getoond bij de opkomst en de traditionele teamfoto

 • De wedstrijd was sfeervol en een onvergetelijke gebeurtenis voor de spelers om in zo’n ambiance te mogen spelen met duizenden toeschouwers in het zonnetje op de tribunes.

 • Met de uitslag van 1-6 kon Alphense Boys prima leven. Voor Ajax scoorden Nwanko Kanu, Finidi George (2x), Frank de Boer, Winston Bogarde en Patrick Kluivert. Pieter van Zoest scoorde namens Alphense Boys een door Ajax fel aangevochten tegentreffer, maar grensrechter Jozef de Jong (de helaas veel te vroeg overleden scheidsrechter uit Noorden) beoordeelde dat de bal achter de doellijn van Edwin van de Sar was geweest. Zie foto hieronder waarbij Mario v/d Ende en Jozef de Jong overleg hebben en de goal goed keurden

 • Alphense Boys kreeg de complimenten van Louis van Gaal dat ze zich niet hadden ingegraven en er een leuke wedstrijd van hadden gemaakt en voor de perfecte organisatie van de wedstrijd. Na afloop stroomden honderden toeschouwers het veld op (dat kon toen nog)  in hun jacht naar handtekeningen van de Ajax spelers.

 • Die waren daar niet te beroerd voor en toonden zich van hun goede kant evenals Louis van Gaal die zeker nog 30 minuten op het veld handtekeningen stond uit te delen.

 • Alles verliep in die drukte voorbeeldig. Het ‘’stadion’’ bleef nog twee weken staan, want op 8 augustus volgde de thuiswedstrijd tegen Feyenoord