• Alphense Boys spoelde donderdagmiddag de zeperds van de afgelopen weken weg met een verdiende zege op Purmersteijn. Het duel tussen de middenmoters in de Hoofdklasse A eindigde in 2-4.

Wat doe je om je ploeg weer op de rit te krijgen, na verlies van de hekkensluiter SDO én een historische nederlaag tegen Be Quick 1887? Alphense Boys gaf als team antwoord op die vraag. Eerst in de kleedkamer en daarna op het veld. Trainer Remco Tuinenburg: “Ik vroeg de groep waar we dit seizoen de punten hadden gehaald en hoe we dat gedaan hadden? Twee, drie spelers stonden op en gaven antwoord. En zo wist iedereen wat ons vanmiddag te doen stond.”

“Vervolgens hebben de jongens het ook op het veld laten zien”, aldus de oefenmeester. “De eerste helft speelden we nog wel wat behoudend. Niet zo gek, als je herinnert hoe we tegen Be Quick uit de kleedkamer kwamen... (en de goals de Boys binnen enkele tellen om de oren vlogen, red.). Nu was er focus, al was het voor rust – van twee kanten - nog wel een beetje rommelig. In de rust hebben we besproken waar de ruimte lag en waren we de betere ploeg. Toen ging het mooi en goed. En – heel belangrijk - er straalde plezier van af. Uiteindelijk was 2-4 nog een zuinige score,”

Halverwege was het 1-1 en ook toen had dat al wat meer moeten zijn. Na een aanvankelijk gelijk opgaande wedstrijd kreeg de Boys rond het halfuur een aantal goede kansen op een rij. Sami Haouman mikte op de paal, Ilias Latif en Younes Oulhou misten hun kansen nét en Tarik Zaanani’s lob was het te laag om Tobias Droomers te verschalken. De Purmerendse doelman moest zich daarna wél gewonnen geven. Nadat Ilias Latif in het strafschopgebied in kansrijke positie was neergehaald, maakte de topscorer zelf vanaf elf meter 0-1. Het was zijn 28-ste doelpunt van het seizoen. Een paar minuten maar had de Boys de leiding. Uit een vrije trap op de rand van ‘de zestien’ krulde Thomas Schaap de bal over de muur het doel in.

In de tweede helft had de Boys volledig controle over de wedstrijd. Het veldoverwicht leverde binnen een minuut of twintig een 1-3 voorsprong op. Haouam, die meestal assists op Latif geeft, werd nu door Latif op Droomers afgestuurd en rondde zuiver af. De 1-3 was een mooie kopgoal van Oulhou, na een afgemeten voorzet van Akif Hancer. Er leek nog een spannende slotfase aan te komen toen Schaap 2 -3 maakte, maar zo ongeveer per ommegaande zorgde Khalid Kada enkele minuten voor tijd toch weer voor een marge van twee goals en daarmee ook voor de eindstand (2-4).

Komende zondag speelt Alphense Boys zijn laatste thuiswedstrijd van dit seizoen en dan is HBS de tegenstander. De Hagenaars hebben aan een punt genoeg om zich te verzekeren van de (vervangende) tweede periodetitel, aangenomen dat TOGB het kampioenschap veilig stelt. Op maandag 6 juni (Tweede Pinksterdag) eindigt de Boys het seizoen met een uitwedstrijd tegen SJC.

Uitslagen

Purmersteijn - Alphense Boys 2-4, Be Quick 1887 – TAC’90 1-3, Alcides - TOGB 0-2, Velsen - Hoogeveen 0-2, RKAVV - Emmen 4-2, SJC - De Zouaven 7-2, HBS – SDO 4-0.

Clubtopscorers

Ilias Latif 28x, Khalid Kada 8x, Sami Haouam 6x, Younes Oulhou 4x, Tarik Zaanani 2x, Frank van der Hoorn 1x, André Daling 1x, Mike Bavelaar 1x, Mike Mulder 1x, Romeo Pieters 1x, Stef van den Berg 1x, eigen doelpunten 1x.