• Woensdagnieuwtjes

 • Tyrone Chaar (14 jaar) gaat komend seizoen bij Fc Volendam in de o16 keepen. Dit seizoen keept hij bij de o15 van Alphense Boys o.l.v. trainer Mitchell Meijer. Tyrone speelt dit jaar pas voor het eerst bij Alphense Boys. Daarvoor speelde hij 3 jaar bij Fc Utrecht. Na dit ‘’tussenjaar’’ is hij dus direct weer terug in het profwereldje. Ook Tyrone wensen wij veel plezier en succes bij FC Volendam. Zijn ouders bedanken we nogmaals voor het sponsoren van de kleding van de o15.

 • David Stenneke (11 jaar) gaat Alphense Boys na dit seizoen verlaten en gaat in de jeugdopleiding van Fc Utrecht spelen in de o14. Dit seizoen speelt David bij trainer Robin Stolwijk in de 13-1. David kwam 3 jaar geleden binnen bij Alphense Boys via de talentendag. Hij speelde toen bij DWO. Wij wensen de linker vleugelverdediger veel plezier en succes bij Fc Utrecht

 • Op dit moment staat de teller op 22 jeugdselectiespelers van Alphense Boys (twee volledige elftallen!) die na dit seizoen in de jeugdopleiding van een profclub gaan spelen. Een absoluut record.

  Vorige week woensdag was het 4 mei en om 20.00 uur dodenherdenking. Op dat moment werd er gewoon getraind bij Alphense Boys, maar om 20.00 uur werden de trainingen keurig stilgelegd en werd er twee minuten stilte gehouden. Dat ontlokte iemand deze email: Vanuit ons appartement zien wij dat de training van vanavond wordt stilgelegd tgv de Nationale dodenherdenking. Trainer en voetballers nemen de 2 minuten stilstaan keurig in acht. Hiervoor willen we de club graag complimenteren, heel mooi en fijn om te zien.

  Nick Broekhuizen (20 jaar) heeft zijn handtekening gezet onder zijn eerste contract bij ADO Den Haag. De 20-jarige middenvelder tekent tot medio 2023 met een optie voor nog een jaar. Broekhuizen begon met voetballen bij FC Lisse waarna hij in 2017 de overstap maakte naar Alphense Boys.

 • Daar speelde de Leidenaar drie seizoenen en maakte als eerstejaars A-junior al minuten in het eerste elftal van de Alphenaren. Hier speelde de talentvolle middenvelder zich in de kijker van ADO Den Haag. In 2019 stapte Broekhuizen over naar de jeugdopleiding van ADO Den Haag. Dit seizoen was Broekhuizen basisspeler bij Onder 21 en maakte daar een hele goede indruk. Vanaf aankomend seizoen zal Broekhuizen deel uitmaken van het eerste elftal.

 • Isaiah Ahmed (16 jaar) tekende vorige week zijn eerste profcontract bij Heerenveen. Isaiah maakte afgelopen zomer de overstap van Alphense Boys (waar hij twee seizoenen speelde) naar sc Heerenveen en ziet zijn ontwikkeling bij de club al na een jaar beloond worden. “Isaiah is een fysiek sterke middenvelder”, vertelt Van Buuren. “Hij heeft zich hier razendsnel aangepast en heeft de potentie om nog mooie stappen in zijn ontwikkeling te maken. Isaiah speelde in seizoen 2019-2020 in de o15 o.l.v. Mitchell Meijer en vorig seizoen (2020-2021) in de o16 bij trainer Youri van Arnhem.

 • The corner (uitgifte loket op ons terras) is erg populair. Iedereen die iets met de kantine te maken heeft, wil daar wel eens in staan, dus ook Annet Verpoort zélf, het bestuurslid interne zaken die o.a. alles rondom de kantine in haar portefeuille heeft. Annet Verpoort kreeg afgelopen zondag (moederdag) een prachtige bos bloemen van zondag 1 als blijkt van waardering

 • Alphense Boys zondag 1 is erg wisselvallig. De ene week winnen ze ruim van de koploper en een week later verliezen ze thuis van de nummer laatst. Dat zal allemaal wel te maken hebben dat het eerste elftal eigenlijk nergens meer om speelt. Maar jammer is het wel. Komende zaterdag 14 mei speelt Alphense Boys zondag 1 een thuiswedstrijd om 17.30 uur tegen Be Quick 1887.

 • De spanning is komende zaterdag te snijden bij de laatste competitiewedstrijd van de o21 én de o18. Beide teams kunnen zich handhaven in divisie 3 BVO, maar moeten daar voor alle zekerheid nog één punt voor halen. De o21 moet op bezoek bij Cambuur o21 dat nog kan promoveren. Als Fortuna Sittard o21 (thuis tegen VVV o21) zaterdag niet wint, is de ploeg van traineer Eli Wattimury òòk veilig

  De o18 speelt uit tegen FC Den Bosch o18, dat nog kan promoveren. Als VVV Venlo o18 niet wint van Fc Emmen o18 (is al gepromoveerd) dan is de ploeg van trainer Joost den Hollander ook veilig.

 • Ook spanning bij de o14 van trainer Biagio v/d Straaten. Zijn ploeg kan in zijn laatste competitiewedstrijd opnieuw kampioen worden in divisie 1 (hoogst mogelijke niveau bij de amateurs) (net als in de najaarscompetitie) door thuis om 10.45 uur minimaal gelijk te spelen tegen BFC o14.

 • Alphense Boys o15 strijdt ook nog om behoud van divisie 2 BVO en heeft daarvoor nog twéé wedstrijden te gaan. Als de ploeg van vertrekkende trainer Mitchell Meijer zaterdag bij De Graafschap o15 weet te winnen, zijn ze definitief veilig.

  De KNVB laat alle laatste competitiewedstrijd in de o21 en in de 18 competitie van komende zaterdag tegelijk beginnen. Niemand heeft er dan voordeel van als een bepaalde uitslag al bekend is.

   

  Programma selectieteams op zaterdag 14 mei

  Alphense Boys 13-3 – Jodan Boys 13-1                                    09.00 uur

  ASC 13-1 – Alphense Boys 13-2                                             10.00 uur

  Alphense Boys nieuwe o17 – Telstar huidige o16 (vrsch)          10.30 uur

  Alphense Boys o14 – BFC o14                                               10.45 uur

  Alphense Boys o17 – Fc Dordrecht o17 (vrsch)                       12.45 uur

  De Graafschap o15 – Alphense Boys o15                                13.00 uur

  Alphense Boys o18 - Fc Den Bosch                                        14.45 uur

  Cambuur o21 – Alphense Boys o21                                        15.00 uur

  Alphense Boys zat 1 - Nicolaas Boys 1                                    15.15 uur

  Alphense Boys zondag 1 – Be Quick 1887                               17.30 uur

   

  De mei toernooien van vorige week, waren een daverend succes. Deze toernooien hadden eigenlijk in de kerstvakantie moeten plaatsvinden, maar door corona ging dat niet door. Nu konden er méér teams meedoen, want met dit mooie weer konden natuurlijk ook de grasvelden worden gebruikt. Alle lof moet uitgaan naar Kieran Baker en Irina van Steijn die de organisatie op voortreffelijke wijze in handen hadden. Maar ook de hulp van Marjolein van Deenen, Annet Verpoort en Adra Mrani mag niet onvermeld blijven.

 • Afgelopen zaterdag oefende Alphense Boys o15 tegen Dios o16 (7-0). 25 minuten tijds moest de keeper van Dios geblesseerd afhaken. Trainer Mitchell Meijer reageerde meteen en bood aan zijn eigen keeper Vince Spoorenberg in het doel bij de tegenstander te zetten. Vince moest daarna nog één doelpunt toestaan van zijn eigen ploeggenoten.

 • Koos van Zoest (ex-Alphense Boys 1 speler) was afgelopen zaterdag even terug bij Alphense Boys, maar nu als coach van Siveo die uitkwam tegen Alphense Boys zaterdag. Koos won met 0-5. Volgend seizoen is Koos van Zoest de trainer/coach van Esto, de club in zijn woonplaats wij zijn eigen carrière ooit begon.

 • Wel handig dat onze hoofdtrainer Remco Tuinenburg van alle markten thuis is. Toen zondag kort voor aanvang van de wedstrijd van Boys 1 tegen SDO bleek dat er een gat in het doelnet zat, was trainer Remco Tuinenburg snel ter plekke om met behulp van een paar tyraps de schade te herstellen.

 • Vorige week woensdag hadden we ineens een internet storing in de kantine, precies op het moment dat een groot jeugdtoernooi aan de gang was. De pin-automaten werkten niet meer, dus ineens moest iedereen weer met contant geld betalen. Johnny Rijsdam (zie foto, onze IT specialist) werd opgetrommeld en die wist het internet via een omweg weer tijdelijk te laten werken. Een dag later kon een KPN monteur het euvel weer verhelpen. Bedankt John!

 • Riet de Rijk (de vrouw van de overleden Jan de Rijk, erevoorzitter AB) was afgelopen maandag een extra kracht in de dagploeg. Ze gaat het bekijken of ze het leuk vindt om af en toe eens te komen helpen met tal van klusjes bij Alphense Boys. Voorlopig vond de dagploeg het hartstikke leuk dat zij de ploeg afgelopen maandag kwam versterken

 • Alphense Boys 9-1 is gisteren (dinsdag) door Feyenoord uitgenodigd om mee te doen met een mini toernooitje op zondag 22 mei met Feyenoord o8, Manchester City o8 en Beerschot o8.

 • Op zaterdag 28 mei worden de laatste jeugdwedstrijden gespeeld. Daarna kàn er nog getraind worden tot vrijdag 10 juni.  Op maandag 13 juni gaan alle grasvelden in onderhoud (worden opnieuw geëgaliseerd en ingezaaid) en dan stopt het normale trainingsschema en kan er alleen nog maar op verzoek (bij Paul.Bahlmann@hetnet.nl) getraind worden. In de maand juli kan er niet getraind worden omdat er dan ook bij Alphense Boys onderhoud wordt gepleegd aan alle doelen, ballen enz.

  Voor diverse jeugdselectieteams zoeken wij voor het volgende seizoen nog assistent trainers, leiders en grensrechters. Geïnteresseerd? Kom er dan eens over praten en stuur een email naar: Paul.Bahlmann@hetnet.nl

  De voetbalwedstrijd Alphense Boys – Be Quick 1887  wordt aanstaande zaterdag live op de radio uitgezonden door Studio Alphen. Verslaggever Herman Scholten neemt de verslaglegging namens de lokale publieke omroep van de gemeente Alphen aan den Rijn voor zijn rekening. Naast deze wedstrijd wordt ook van andere duels van eerste elftallen uit de gemeente Alphen aan den Rijn live verslag gedaan. De samenvattingen zie je vanaf maandagavond 19.05 uur drie dagen lang op televisie bij Studio Alphen en YouTube. Luisteren naar het live radioverslag van Studio Alphen kan via de ether (90.0 FM in Alphen, Aarlanderveen en Zwammerdam; 105.1 in Boskoop; 106.5 FM in Benthuizen, Hazerswoude en Koudekerk), digitale radio (Ziggo: kanaal 915, KPN en XS4ALL: kanaal 1107, Tele2: via het hoofdmenu) en de livestream op www.studioalphen.nl. Kijken naar het televisiekanaal van Studio Alphen? Dat kan via Ziggo kanaal 40, KPN en XS4ALL kanaal 1407, Tele2 via het hoofdmenu