• In Memoriam: Eeg Bollebakker

    Vandaag was in besloten kring de crematiedienst van Eeg Bollebakker. Op zijn rouwkaart stond onder meer: ‘Een persoonlijkheid en geweldig mens heeft ons verlaten’ en ‘Je hebt je leven geleid op jouw manier en ervan genoten. Jij was altijd jezelf’. Het is precies zoals we Eeg vele jaren bij Alphense Boys hebben gekend.

    Een paar jaar geleden beëindigde Eeg zijn activiteiten en lidmaatschap van de Boys. Hij had daar zijn persoonlijke redenen voor. Daar kon je van vinden wat je wilde, maar Eeg was Eeg, en dat respecteerden we. Het doet ook niks af aan wat hij in de voorliggende decennia voor onze vereniging heeft gedaan: als vader/leider van zijn voetballende zoons Sander en Rick, als sponsor met AKEB, als ijverige vrijwilliger die wekelijks het bord bijhield met de standen van alle teams (Voetbal.nl bestond nog niet…), als vaste bezoeker van de ledenvergaderingen en – rond de eeuwwisseling – nog een paar jaar als penningmeester in het bestuur.

    Een voorname typering voor Eeg was zijn intense betrokkenheid. Niet alleen bij Alphense Boys, ook ADO Den Haag, Swansea City (ooit te gast op De Bijlen) en Feyenoord hadden een plaats in zijn hart. Niemand uit deze kringen deed ooit vergeefs een beroep op hem: Eeg stond altijd klaar! Maar wel ‘op z’n Eegs’. Wat betekent: opvallend, markant, nooit saai en altijd met een, soms een beetje ondeugende, lach.

    De laatste tien, vijftien jaar verschoof veel van zijn aandacht naar de Alphense politiek, waarmee hij al even druk was. Ook daar werd hij gewaardeerd om zijn inzet en motivatie.

    Zo blijven wij Eeg herinneren. Rust zacht.