• Woensdagnieuwtjes

 • Onlangs heeft de jeugdopleiding van Alphense Boys twee nieuwe jeugdselectietrainers kunnen contracteren voor het nieuwe seizoen.

  Net na de kerstdagen heeft Alphense Boys overeenstemming bereikt met Fabian Veldwijk, die in seizoen 2022-2023 de trainer/coach wordt van Alphense Boys o18. Fabian is 48 jaar, speelde 13 jaar als semi prof op amateur basis in het betaalde voetbal bij o.a. ADO Den Haag, NEC, St. Mirren en Wolverhampton Wanderers. Hij is getrouwd en heeft twee dochters en een zoontje. In het dagelijks leven is hij eigenaar van een consultancy bedrijf en kan dus zijn eigen tijd indelen. Fabian heeft niet alleen het UEFA A diploma maar ook het UEFA Pro diploma waarmee hij dus het allerhoogste trainersdiploma heeft. Tijdens zijn trainersloopbaan is hij trainer geweest van o.a. Spartaan’20 19-1, Sparta Rotterdam o15 (kampioen in eredivisie), Sparta Rotterdam o17 (3e plaats in eredivisie), FC Volendam o18 (kampioen 2e divisie), TOGR 1, Panatinaikos (stage voor UEFA A), Black Burn Rovers (Stage voor UEFA A Pro), Fc Lankaran (Azarbadjan), FC Shandong (China, assistent bij Henk ten Cate), Quick o19, Nederlands team dames o20, Saestum dames en De Betrokken Spartaan o18. Fabian houdt van de tactische spelletjes en is altijd bezig volgens een plan.

  Fabian schrijft zelf: In mijn jeugd bij FC Den Haag en AFC Ajax heb ik mogen werken met hedendaagse toptrainers Martin Jol en Co Adriaanse. Als jeugdspeler weet ik als geen ander hoe het is en wat je ervoor moet laten om de top te willen halen. Hard werken en investeren in jezelf is wat ik de jeugd kan meegeven. Met alleen talent kom je er tegenwoordig niet. 

  Ik heb op het hoogste niveau mogen spelen onder geweldige coaches en daarvan heb ik niet alleen de goede dingen overgenomen in het trainersvak, maar zeker ook dingen die ik het hedendaagse voetbal anders zou doen. Ik vind het plezierig om zo nu en dan midden in de groep te staan en plezier te maken met de groep maar ik weet daarin heel goed de balans te vinden om te laten zien dat ik de trainer ben en ook de minder leuke beslissingen zal maken als dat nodig is. 

  In de afgelopen jaren heb ik mezelf ontwikkeld tot een ervaren trainer die het tactische deel van het voetbal goed weet over te brengen, die balans weet te vinden in de voorbereidingsperiode als het gaat om een goede opbouw in de intensiteit van de trainingen en weerbaarheid te ontwikkelen wat nodig is voor het niveau waarop we spelen.  Ik ben een trainer die zich niet alleen interesseert in de voetbalspeler maar zeker ook in de privé situatie van de speler. 

  Alphense boys behoort tot de absolute top amateurclubs die Nederland heeft en is een kweekvijver waar menig talent richting BVO gaat en daar zou ik graag deel vanuit maken om mee werken aan de ontwikkeling van de talenten. 

 • Nico Draijer (22) wordt komend seizoen de nieuwe trainer van de o14 van Alphense Boys die uitkomt in divisie 1 AV. Nico zit in het laatste jaar van zijn studie Sportkunde aan de Hogeschool in Amsterdam en woont zelf in Nieuw Vennep. Hij was eerder trainer in de jeugd van FC VVC en is nu hoofdtrainer van FC Lisse o15 (divisie 6) en was vorig seizoen de assistent trainer bij Robin Stolwijk (Alphense Boys o13). In die periode hebben wij hem leren kennen als een rustige zelfbewuste trainer, die met een prima persoonlijkheid, uitstekend met de jeugdspelers kon omgaan en ook tactisch goede opmerkingen maakte. Nico heeft inmiddels alleen maar meer ervaring opgedaan als zelfstandig trainer bij FC Lisse en daarom halen wij hem graag weer terug naar de jeugdopleiding van Alphense Boys om hem te helpen in zijn verdere ontwikkeling als trainer/coach. Hij is nu bezig met de afronding van zijn UEFA B cursus. Nico vindt zichzelf ‘’duidelijk’’ en gericht op interactie, overtuigend, hartelijk, motiverend en altijd bezig om alles uit zichzelf en uit de spelers te halen! Nico Draijer is ook stagiair video analist bij Ajax zodat wij (en zijn collega trainers bij Alphense Boys) ook van die opgedane kennis hopen te profiteren. Wij hebben het volste vertrouwen dat Nico de spelers van de o14 verder zal helpen in hun ontwikkeling en klaar zal stomen voor de o15 van het jaar daarop. Welkom terug.

 • Binnenkort (wellicht volgende week) hopen wij ook de nieuwe trainer van Alphense Boys o21 voor het nieuwe seizoen bekend te kunnen maken.

  Sinds gisteren (dinsdag) mogen we weer tot 20.00 uur trainen en hebben alle trainers en leiders vorige week per email een aangepast trainingsschema ontvangen. Alle spelers onder de 18 jaar kunnen nu gelukkig weer trainen. Spelers boven de 18 jaar mogen niet na 17.00 uur op ons complex komen én mogen alleen met tweetallen trainen. Hopelijk komt daar komende vrijdag bij de persconferentie nog enige versoepeling in.

  De uitslag van de Grote Club Actie is bekend: er zijn in totaal 4570 loten verkocht tbv Alphense Boys. De bekendmaking van de top 3 verkopers en het team wat de meeste loten heeft verkocht zal plaats vinden bij het onthullen van een Teq tafel. Het streven is dit begin februari te doen. De Teq tafel wordt betaald van de opbrengst van de grote club actie. Wat we wel al kunnen melden is het volgende: 4570 loten is het hoogste van de afgelopen 10 jaar, de beste loten verkoper heeft 409 loten verkocht. Het team met de meest verkochte loten heeft 1 lot meer verkocht dan het team op de 2e plaats. Door het vele gebruik van de QR code op de boekjes was er veel minder werk nodig voor het invoeren van de gegevens.

 • Sabir El Ghanjaoui gaat na de zomer voetballen bij Sportlusty’46 in het eerste elftal. Hiermee sluit de 29 jarige ex-jeugdspeler van Alphense Boys een tien jaar durende voetballoopbaan in Marokko af. Hij speelde in Marokko 10 jaar voor clubs als CR Al Hoceima, FAR Rabat en Moulida doujda.

 • Eeg Bollebakker (71) uit Alphen aan den Rijn is plotseling overleden. Eeg Bollebakker was in het verleden penningmeester en bestuurslid bij Alphense Boys, maar ook van de Businessclub van ADO Den Haag en vervulde dezelfde functie enkele jaren bij het toenmalige Haaglandia. Eeg Bollebakker organiseerde voetbalreizen vanuit Nederland (hij was niet alleen een Alphense Boys supporter maar ook een Feyenoord-fan en organiseerde vele malen, samen met John van Zweden, trips naar Swansea) en was actief in de politiek in Alphen aan den Rijn, waar hij één van de oprichters was van Nieuw Elan en stond nu op de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen voor RijnGouweLokaal. Wij wensen zijn familie heel veel sterkte met het verwerken van dit onverwachtse verlies. Donderdagavond (morgen) is er gelegenheid tot afscheid nemen, van 17.30-18.45 uur, bij Monuta Alphen aan den Rijn, Wilhelminalaan 26. De crematiedienst is vanwege de huidige omstandigheden in besloten kring.

 • Afgelopen donderdag had de E-Top, o.l.v. trainer Roel van Holstein, een leuke trainingsdag georganiseerd op ons hoofdveld. Het was nog kerstvakantie en de spelers van de 13-3 (E-Top) wilden dolgraag weer trainen. Ook de lunch was voortreffelijk verzorgd door leidster Marjolein van Deenen.

 • De borders van de tribune zijn met ‘’kunst en vliegwerk’’ nu weer ontdaan van de groene aanslag. Liggend op het dak van de tribune werd het klusje door Peter de Rijk geklaard (zie foto)

 • Afgelopen zaterdag onderging Alphense Boys 13-2 een altijd leuke strandtraining bij Langerveldse Slag (Noordwijkerhout). Ook flinke duintophelling moest 4x worden opgelopen om weer een beetje conditie op te doen. Dean en Ruben ondernamen zelfs een ietwat verlate ‘’nieuwjaarsduik’’ in zee! Op dit filmpje is dat allemaal goed te zien: https://www.instagram.com/reel/CYekEuejqtv/?utm_medium=copy_link

 • Ook Alphense Boys 13-1 trok afgelopen zaterdag naar het strand bij Stay Okay in Noordwijk. Ze hadden het vrijwel verlaten strand volledig voor henzelf en vermaakten zich prima met de oefeningen van trainer Robin Stolwijk en zijn assistenten.

 • Alphense Boys vanaf seizoen 2023-2024 op zaterdag’, thuiswedstrijden uiterlijk om 15.00 uur

  Er gaat geen rechtszaak komen tussen Alphense Boys en voetbalbond KNVB. Alphense Boys neemt samen met drie andere zondaghoofdklassers genoegen met de mondelinge toezegging van de federatie, die aankomende juni nog wel formeel bekrachtigd moet worden door de KNVB, dat de voetbalvereniging in het seizoen 2023-2024 alsnog de overstap kan maken naar het zaterdagvoetbal. 'Wij worden een zaterdagclub als alle andere zaterdagclubs', kondigt Gerard Haverkamp, bestuurssecretaris van Alphense Boys, aan.

  Alphense Boys, RKAVV (Leidschendam), SJC (Noordwijk) en TOGB (Berkel en Rodenrijs) hadden zich eerder dit seizoen tegen de KNVB gekeerd, omdat zij zich benadeeld voelen. Op alle niveaus mogen voetbalclubs vanaf komend seizoen de overstap maken van het zondag- naar het zaterdagvoetbal, behalve de hoofdklassers en derdedivisionisten. Zelfs terugstappen vanuit de zondag hoofdklasse naar de zaterdag eerste klasse is verboden.

  Nu daar alsnog verandering in komt, omdat de zaterdag en zondaghoofdklassers gemixt gaan worden in een nieuw op te zetten vierde divisie, hebben de vier clubs maandag tijdens een nieuw overleg besloten om de strijd te staken. 'De basis voor een rechtszaak was dat wij niet naar het zaterdagvoetbal mochten. Toen was het plan voor de vierde divisie er nog niet. Wij zijn blij dat er beweging in komt', verklaart Haverkamp namens Alphense Boys.

  Een kleine maand geleden ging KNVB-directeur Jan-Dirk van der Zee hoogstpersoonlijk in gesprek met de vier voetbalverenigingen. Kort daarvoor was het aanvankelijke vierde divisie-besluit door de KNVB uitgesteld van december 2021 tot juni 2022. 'Het plan was nog niet rijp voor besluit. De KNVB had de eigen vertegenwoordigers van de ledenraad onvoldoende geraadpleegd', legde Haverkamp in december al uit.

  Het officiële besluit volgt in juni tijdens de eerstvolgende grote besluitvormende KNVB-vergadering voor het amateurvoetbal. 'Je mag er meer van uit gaan dan ooit te voren', houdt het Alphense Boys-bestuurslid nog een kleine slag om de arm. 'Maar de KNVB weet ook dat er geen andere optie meer is voor het zondagvoetbal. Wij hadden liever deze zomer al naar 'de zaterdag' gegaan, maar moeten nog een jaar doorspelen op zondag.'

  Met de overstap naar het zaterdagvoetbal zal Alphense Boys ook weer een prestatief tweede elftal op de been gaan brengen. Vanwege gebrek aan animo in het zondagvoetbal, heeft Alphense Boys dat nu niet. 'Dan heeft de trainer straks weer een tweede elftal waar hij bij blessures en schorsingen uit kan putten en waar hij voetballers wedstrijdritme in kan laten opdoen.'

  De thuiswedstrijden van Alphense Boys zullen om 14.30 of 15.00 uur aanvangen. 'Niet later, want dat heeft geen zin.' In de tweede divisie zijn veel clubs juist teruggegaan van 15.30 uur als aanvangstijdstip naar 14.30 uur, omdat het hen niet eens zozeer toeschouwersaantallen scheelde maar wel veel kantine-omzet kostte.

  Als de KNVB het toestaat wil Alphense Boys ook het huidige zaterdagteam, dat nu nog uitkomt in de vierde klasse, in leven houden. Dat geldt ook voor Alphense Boys O21. Het onder 21 jaar-team komt uit op het op één na hoogste niveau van Nederland en speelt louter tegen profclubs. Het elftal vormt een brug tussen de jeugdopleiding en het eerste elftal.

  Verder hoopt Alphense Boys gemakkelijker spelers voor de A-selectie aan zich te kunnen binden door op zaterdag te gaan voetballen. 'We hebben een argument erbij om naar ons te komen of om bij ons te blijven', is Gerard Haverkamps overtuiging. 'Veel jongens die nu weggaan of niet willen komen, voeren het zaterdagvoetbal als reden op.'

  Bij uitzondering zal Alphense Boys - eventueel - alleen een enkele uitwedstrijd tegen een traditionele zondagclub op zondag blijven spelen. Dat geldt niet voor ARC. Een van oudsher zondagclub die tegen een oorspronkelijke zaterdagvereniging speelt, moet altijd op zaterdag de onderlinge wedstrijden spelen.

 • De KNVB heeft de clubs in een mail laten weten dat alle wedstrijden tot en met vrijdag 21 januari uit het programma worden gehaald.

  De KNVB meldt: ‘Een nieuw jaar, met nieuwe kansen. De onzekerheid vanwege de nieuwe Omikron variant was, en is nog steeds, groot. Hierdoor is het helaas nog steeds niet mogelijk om onze sport te beleven zoals we dat het liefste doen, met elkaar op het veld, in de zaal of langs de lijn. De eerstvolgende persconferentie staat voor a.s. vrijdag 14 januari geagendeerd, met hopelijk enige versoepelingen.

  Wat zijn de huidige regels voor het voetbal?

  Vanaf 11 januari 2022 is voetballen op sportaccommodaties mogelijk, in teamverband voor jongeren tot en met 17 jaar, tussen 05.00 en 20.00 uur en voor 18 jaar en ouder tussen 05.00 en 17.00 uur. De interpretatie van deze regeling betekent in de sport brede uitwerking van deze leeftijdsgrens, dat jeugdteams (tot en met onder 18) mogen trainen én onderlinge wedstrijdjes mogen spelen op de club.

  Voor iedereen vanaf 18 jaar is buiten sporten toegestaan met maximaal 2 personen op 1,5 meter afstand. Een trainer mag zich op 1,5 meter afstand slechts op één tweetal richten. De trainer mag zich dus niet verplaatsen van tweetal naar tweetal.

  Alle sporthallen zijn in ieder geval tot en met 14 januari gesloten. De horeca bij voetbalverenigingen is gesloten en wedstrijden zijn alleen toegestaan in topsportcompetities, zonder publiek.

  Besluit veld- en zaalvoetbal

  Alle competitiewedstrijden die gepland staan tot en met vrijdag 21 januari voor het veld- en het zaalvoetbal* vervallen. Achter de schermen zijn we bezig met verschillende scenario’s voor het vervolg van de competitie. Afhankelijk van de nieuwe maatregelen informeren we jullie zo volledig mogelijk hoe dat gaat verlopen. Na de persconferentie van 14 januari volgt daarover meer informatie.