• Alphense Boys o14 superieur kampioen!

• Het was geen grote verrassing, maar wel héél knap dat Alphense Boys o14 zonder ook maar één verlies punt vandaag glorieus kampioen werd van divisie 1 AV. De uitwedstrijd tegen AFC’34 o14 werd met 0-4 gewonnen door de mannen van de trotse trainer Biagio v/d Straaten. Alphense Boys o16 kon het niet bolwerken tegen koploper PSV o16 (8-0). De andere boys teams speelden oefenwedstrijden.

Alphense Boys o21 oefende vandaag niet. Wel speelden veel spelers mee met Jong Alphense Boys die voor de LAV cup tegen Meerburg speelden. Voor verslag zie o18.

De uitslagen van o21 in divisie 2 BVO

Excelsior o21 – De Graafschap o21        (zondag 5 december)

8. Vitesse o21                            10-8

Alphense Boys o18 speelde vandaag met een mix van o21, o18 en een paar jonge 1e elftalspelers de uitwedstrijd voor de LAV- cup tegen Meerburg 1. In de 12e minuut is Khalid dicht bij een goal, maar raakt hij het houtwerk. Alphense Boys heeft het eerste kwartier een klein veldoverwicht, maar Meerburg komt er met een lange bal een paar keer gevaarlijk uit. De verdediging met staat echter  soeverein opgesteld en lossen het achterin goed op. In de 24e minuut geeft Andy Sarpong een assist door de as op Khalid Kada die zijn derde kans tot doelpunt promoveert (0-1)

• In de 32e minuut krijgt Wesley Muit de kans de voorsprong te vergroten maar hij schiet de voorzet van Max tegen de keeper op. De eerste helft was voor Alphense Boys maar de tweede helft komt Meerburg sterk uit de kleedkamer. Keeper Rens Boer duikt in de 48e minuut een bal uit de korte hoek  nadat een Boys verdediger uitglijdt en een Leidse aanvaller zijn schot kan lossen. In de 59e minuut steekt Khalid Wesley Muit goed weg. Wesley snelt op de keeper af, maar schiet de bal keihard op de paal en kopt vervolgens op volle snelheid zijn eigen rebound naast.

• Een minuut later wordt de scrimmage aan de andere kant niet goed weggewerkt en kan Meerburg de gelijkmaker in de 68e minuut binnen schieten (1-1) Alphense Boys probeert in de slotfase de winnende treffer te forceren, maar lopen veel te veel met de bal en de eindpasses zijn keer op keer onzuiver. Het bleef bij 1-1. Volgende week zaterdag oefent de o18 om 14.30 uur bij en tegen ADO Den Haag o18.

8. Fc Dordrecht o18               12-6

Alphense Boys o17 oefende thuis tegen Hollandia o17. Trainer Julian Jenner liet alle spelers spelen die de laatste weken wat minder speelminuten kregen en die ploeg deed dat uitstekend. Er zat energie in het team en iedereen deed zijn uiterste best om de trainer te laten zien dat ze ook goed kunnen voetballen. Jasper Lammerse schoot in de 25e minuut met een afstandsschot in de kruising de 1-0 op het bord en even later gleed hij ook de 2-0 binnen.

• Na rust was de scherpte iets minder maar bleef de o17 dominant. De 3-0 werd nog gescoord door Bjorn Lundell en de 4-0 door Luuk Snijder.

8. Kon HFC o17                   11-1

Alphense Boys o16 speelde de inhaalwedstrijd op De Herdgang tegen koploper PSV o16. Alle taktische plannen van trainer Youri van Arnhem konden al snel de ijskast in omdat PSV furieus startte en na 20 minuten al 4x had gescoord. Toch probeerde Alphense Boys te voetballen en kwam ook een paar keer knap onder de druk van PSV uit. Er waren ook kansjes van o.a. Lahcen, Tom, Milan en Abdul (2 afstandsschoten) maar die konden de PSV keeper niet verschalken.

8. Alphense Boys o16           9-4

Alphense Boys o15 oefende thuis tegen Sparta Rotterdam o15. Vooral in de eerste helft deden de mannen van trainer Mitchell Meijer goed mee, al maakten ze toen al te veel onnodige pass-fouten. Sparta was vaster aan de bal en kwam voor rust op 0-2. Chivano kreeg voor de rust een goede kans om te scoren.

• Na rust was Sparta duidelijker sterker, alhoewel Collin dé kans kreeg om te scoren. Zijn krachteloze kopbal voor een vrijwel leeg doel werd echter nog achterhaald door de Sparta keeper.

8. Alphense Boys o15         12-8

Alphense Boys o14 kon vandaag het kampioenschap definitief veilig stellen, AFC’’34 o14 was dit keer de tegenstander. Deze ploeg bracht ook vorige week BFC in de problemen dus het idee dat we hier zomaar even gingen winnen hadden we niet. De wedstrijd begon goed AB voerde direct de boventoon en ondanks de zenuwen bij de jongens van AB die er toch wel waren, bleek dit niet in de wedstrijd. Voetballend was het erg goed. AB hanteerde een hoog tempo en er ging weinig fout.  De Boys creëerden een aantal kansjes en in de 15e minuut kon Rashaan uit een mooie steekpass van Ananda de 0-1 binnenschieten.

• De blijdschap en opluchting was groot want met deze stand was AB kampioen. Alert moesten de boys wel blijven want AFC34 had snelle sterke spelers voorin waardoor de counters gevaarlijk kon worden maar door het snelle omschakelen naar verdedigen werd de bal steeds snel terug veroverd. AB bleef doorgaan en was niet van plan om de score bij 0-1 te houden, in de 22e minuut kon na een schitterende assist van Sinan, Tristan zelfs de 0-2 binnenschieten.

• Na de rust bleef het spel bleef goed en Rashaan kon na een mooie aanval via de zijkanten de 0-3 binnen schieten uit een voorzet van Soufiane. Zoals we AB 14-1 kennen willen ze altijd dominant zijn en dit bleef ook zo. Er werden veel kansen gecreëerd maar ook veel gemist wat de score nog veel hoger had kunnen laten worden. De ingevallen Geronimo voegde in de 51e minuut ook nog een doelpunt toe aan zijn totaal uit de assist van wederom Soufiane waardoor de eindstand 0-4 is geworden. Leuk om te vermelden dat  De’Zhaen, na lang blessureleed, eindelijk weer zijn eerste minuten kon maken toen hij 15 minuten voor tijd in viel. Hij kreeg zelfs een aantal kansen maar kon zijn rentree net niet bekronen met een doelpunt.

• De 14-1 van Alphense Boys is nu eindelijk kampioen en er kon een feestje gevierd worden!! Voor volgende week zaterdag oefent de o14 om 12.45 uur thuis tegen Hollandia o14.

• De uitslagen in o14 divisie 1 AV

AFC’34 o14 - Alphense Boys o14           0-4

DCG o14 – Zeeburgia o14                        3-1

De stand bij de o14

1. Alphense Boys o14        12-36  (52-5)
    8. Fortuna Wormerveer o14  11-6

Alphense Boys o13 speelde vandaag op sportpark 'De Bijlen' een oefenwedstrijd tegen Kon.HFC o13. Ondanks een groot veldoverwicht speelde de ploeg van trainer Robin Stolwijk met 3-3 gelijk. Na met 1-3 achter te hebben gestaan 'vocht' het zich terug tot 3-3 (doelpuntenmakers Karan Paragh (schot net onder de lat) , Jurre Koeleman (knappe schuiver in de verste hoek) en Cas Hufkens, knallende kopbal).

8. Fc Emmen o13                  11-2

Alphense Boys 13-2 oefende vandaag tegen FC Aalsmeer 13-1. Het grootste gevaar in de eerste helft is direct al in de eerste minuut. Ruben Groeneweg gaat een op een met de doelman maar raakt de paal. In de eerste helft domineert Alphense Boys maar komen ze helaas weinig in de laatste fase om echt doelgevaarlijk te worden. Doelpuntloos gaan we rusten. In de tweede helft is het spelbeeld hetzelfde, de mannen van trainer Robbert Renirie domineren en een goed verdedigend Aalsmeer komt nauwelijks aan aanvallen toe. Het lijkt af te gaan op de brilstand. Tot in de 57e minuut Thierno de Haan wordt neergehaald in het strafschopgebied. Penalty! Deze wordt benut door Ruben Groeneweg.

• Kort hierna wordt de wedstrijd beslist. Chean wordt gehaakt op randje 16 en Alphense Boys krijgt een vrije trap. Deze wordt geweldig binnen geschoten via de binnenkant van de verste paal door Ruben Groenweg.

12. KFC 13-1                             8-2

Alphense Boys E-Top was vandaag vrij en ging gezellig op het strand trainen. Volgende week zaterdag oefent de E-Top om 09.00 uur thuis tegen ADO’20 13-1

De uitslagen in de hoofdklasse van de 13-3

Woerden 13-1 – DSO 13-2           0-5

DWO 13-1 – Voorschoten 13-1    0-11

De stand bij de o13-3

1. Voorschoten 13-1              12-36
    2. Meerburg 13-1                  12-28
    3. BSC’68 13-1                     12-24
    4. DSO 13-2                         12-14