• Woensdagnieuwtjes

 • Alphense Boys o14 is met nog drie wedstrijden te spelen, bijna kampioen van divisie 1 AV. De ploeg van trainer Biagio v/d Straaten won tot nu toe al zijn 11 competitiewedstrijden (33 punten) met een doelsaldo van 48-5. Afgelopen zaterdag wonnen ze met 11-0 van Fortuna Wormerveer. Alleen BFC o14 staat nog een béétje dichtbij (op 8 verliespunten). Nummer 3 van de competitie staat al op 17 punten!. Met medewerking van AFC’34 én van de KNVB kan Alphense Boys o14 komende zaterdag tòch spelen en kampioen worden. Ze spelen dan om 10.45 uur uit tegen AFC’34 en hebben eigenlijk aan één punt genoeg om de titel te gaan vieren. Het doelsaldo is dan onhaalbaar voor concurrent BFC. Maar vanzelfsprekend hopen de o14 mannen deze geweldige en unieke serie overwinningen te kunnen voortzetten. Al eerder is opgemerkt dat de o14 niet kan/mag promoveren omdat de BVO’s gezamenlijk hebben besloten dat de o14 teams van de amateurs ‘’niet welkom zijn’’ in hun competitie.

 • De stand bij de o14 in divisie 1 AV

  1. Alphense Boys o14        11-33   (48-5)
  2. BFC o14                          12-28   (25-12)
  3. Zeeburgia o14                  11-16
  4. AFC’34 o14                      11-15
  5. AFC o13                           12-12
  6. Be Quick 1887 o14           12-11
  7. DCG o14                         11-10
  8. Fortuna Wormerveer o14  11-6

  Alphense Boys zondag 1 is uitgeschakeld voor de beker door een 4-0 nederlaag bij RKAVV, waar ze voor de competitie eerder van hadden gewonnen (2-1)

  Alphense Boys o17 won afgelopen zaterdag moeizaam van nummer laatst Kon HFC (1-2), maar de koploper staat er nog steeds prima voor in divisie 2 BVO. Er moeten nog drie zware wedstrijden gespeeld worden tegen achtereenvolgens Almere City o17, De Graafschap o17 en ADO Den Haag o17. Allemaal directe concurrenten die jagen op de twee bovenste posities van de ranglijst die recht geven op promotie naar divisie 1 BVO. Wannéér die wedstrijden worden gespeeld is nog niet bekend.

  De stand bij de o17 in divisie 2 BVO

  1. Alphense Boys o17      11-26
  2. De Graafschap o17         11-21
  3. ADO Den Haag o17        10-19
  4. Almere City o17             10-17
  5. AFC o17                        11-15
  6. Fc Dordrecht o17           11-12
  7. FC Volendam o17           11-8
  8. Kon HFC o17                  11-1
 • Daan van Hees (ex-jeugdspeler Alphense Boys) heeft een contract getekend bij De Treffers die uitkomt in de 2e divisie.

 • Tim van Loo (ex-Alphense Boys) maakte vorige week zijn debuut in het eerste elftal van Telstar in de bekerwedstrijd tegen Kon HFC.

  Afgelopen zondag won Sassualo op bezoek bij AC Milan met 1-3. Abdou Haroui (ex-Alphense Boys) kwam in de 80e minuut als invaller in het veld.

  Het zit Alphense Boys o16 niet mee. Eerst werd de wedstrijd tegen Ajax al uitgesteld, daarna gingen ze al tevergeefs naar Vitesse waar in de warming-up de scheidsrechter geblesseerd raakte. De inhaalwedstrijd tegen datzelfde Vitesse ging vorige week vrijdag ook niet door vanwege corona gevallen bij Vitesse en afgelopen zaterdag zat de o16 al in de bus op weg naar de competitiewedstrijd tegen PSV toen ze een telefoontje kregen dat die wedstrijd ook was afgelast omdat alle velden bij PSV met een laag sneeuw lagen bedekt…..

 • De mannen van trainer Youri van Arnhem moeten nu nog 6 wedstrijden spelen! Alphense Boys o16 speelt nu komende zaterdag de inhaalwedstrijd tegen PSV o16 (13.00 uur)

  Alphense Boys heeft een prachtig bedrag van 1279,78 euro opgehaald met zijn deelname aan de ClubSupport-actie van de Rabobank. Wij bedanken iedereen die op de Boys heeft gestemd. De opbrengst zal onder meer worden besteed aan de verfraaiing van ons terras met nieuw meubilair.

 • Programma met wedstrijden selectieteams voor komende week zaterdag

   

  Zaterdag 4 december

  Alphense Boys o13 - Kon HFC o13                               10.45 uur

  AFC’34 o14 – Alphense Boys o14 (comp)                     10.45 uur

  Alphense Boys o15 – Sparta Rotterdam o15 (vrsch)     12.45 uur

  PSV o16 – Alphense Boys o16 (comp)                          14.30 uur

  Alphense Boys o17 - Hollandia o17                              15.00 uur

  Floreant 1 – Alphense Boys zaterdag 1  (vrsch)            13.00 uur

  Meerburg 1 – Jong Alphense Boys (LAV cup)               14.30 uur

   

  Afgelopen maandag maakte Alphense Boys o13 ‘’van de nood een deugd’’ en liepen een sponsorloop om de Zegerplas (5 km) om zo geld op te halen voor het internationale toernooi met Pasen. Op de foto het enthousiaste stel vlak voor de start van de sponsorloop

 • De sponsorloop was heel succesvol en heeft alvast een heel mooi bedrag opgeleverd. Na afloop kregen de boys een welverdiende beker warme chocolademelk met slagroom.

 • De volgende actie die de 13-1 houdt is de verkoop van heerlijke oliebollen op 18 december.

 • De inschrijving voor de Talentendag van Alphense Boys i.s.m. Feyenoord (woensdag 2 maart 2022, voorjaarsvakantie in regio Midden en Zuid) is al enige tijd geopend via de website van Alphense Boys. Klik ''activiteiten'' aan in de balk en daarna ''Talentendag'', de rest wijst zich vanzelf. Inmiddels hebben we al 175 inschrijvingen kunnen noteren.Klik op de volgende link voor meer informatie en inschrijving: https://www.alphenseboys.nl/talentendag/

   

  Kersttoernooien Alphense Boys 2021/22

  Dinsdag 28 december                   Onder 14       Divisie niveau

  Woensdag 29 december                Onder 9         Hoofdklasse niveau

  Donderdag 30 december               Onder 11       Hoofdklasse niveau

  Maandag 3 januari                        Onder 13       BVO Niveau of 1ste Divisie AV

  Dinsdag 4 januari                          Onder 13       2e Divisie AV of Hoofdklasse hoog

  Woensdag 5 januari                       Onder 8         Hoofd/1e klasse

  Donderdag 6 januari                      Onder 12       Hoofdklasse niveau (8 tegen 8)

  Vrijdag 7 januari                            Onder 10       Hoofdklasse niveau

  Alle toernooidagen starten om 10.00 uur, waarbij de finale wedstrijden omstreeks 15.30 uur zullen worden gestart. Inschrijven kan via het onderstaande formulier en na uw inschrijving krijgt u binnen enkele dagen een reactie van ons met de verdere informatie. Voor vragen kunt u ons altijd mailen op toernooien@alphenseboys.nl

  De winterstop voor alle Boys teams gaat in op zondag 19 december. Dan stoppen alle trainingen voor twee volle weken. Op maandag 3 januari gaan we dan weer trainen.

  Op 27 december organiseert het JeugdEventTeam het "Oliebollen mixtoernooi" - een leuk jeugd-toernooi speciaal voor niet selectieteams. Heb jij je al ingeschreven? Doe dat anders snel via deze link: https://bit.ly/3H5JRmz

  Er zijn 2 groepen waarvan we de deelnemers gaan mixen: Groep 1 (10.00 - 13.00 uur) : JO16 - JO15 - JO14 - JO13 - MO15 - MO13 | Groep 2 (13.00 - 17.00 uur) : JO19 - JO18 - JO17 - MO17

  Zoals u wellicht weet heeft Alphense Boys een samenwerkingsovereenkomst met Feyenoord. Feyenoord wil dit graag belonen met een mooie actie voor onze jeugdleden. Wellicht een leuk Sinterklaas of Kerstcadeautje? De actie loopt nog één week. Als Feyenoord Academy partner geven wij een gratis ‘’Kameraadjes-lidmaatschap’’ weg! Binnen 1 minuut kunt u al kans maken om dit lidmaatschap te winnen voor uw zoon, dochter, neefje of nichtje. U maakt kans op het lidmaatschap door het formulier in te vullen op de website, dus scan de code hieronder *plak screenshot van QR code bij* of ga naar: https://kameraadjes.feyenoord.nl/clubactie?utm_source=Academy&utm_medium=Poster&utm_campaign=Clubactie

 • De KNVB heeft maandagavond jl bekend gemaakt dat ze het overgrote deel van het voetbalprogramma voor het komend weekend van 4/5 december toch laten doorgaan, ondanks dat de meeste teams vrijwel niet kunnen trainen. Dat betekent voor de Alphense Boys teams dat vrijwel alle teams dit weekend hun competitiewedstrijd gaan spelen, met uitzondering van de prestatie(selectie) teams van o13 t/m o21 en het zaterdag 1 en zondag 1 team. Kijk dus op voetbal.nl of op de website van Alphense Boys of jullie team gaat spelen. Wil je toch niet spelen dan heeft de KNVB daar begrip voor, maar dan moet dat op tijd gemeld worden. Geef dit dan vòòr woensdagavond a.s. door per email aan de wedstrijdsecretaris van Alphense Boys:

  wedstrijden.jeugd@alphenseboys.nl  (jeugd)

  nico7heinen@yahoo.com (senioren)

   

  Hieronder het standpunt en de brief van de KNVB:

  Afgelopen vrijdag heeft het kabinet bepaald dat met de nieuwe coronamaatregelen sporten na 17.00 uur niet is toegestaan. Voor het amateurvoetbal betekent dit dat wedstrijden in het weekend wel mogelijk blijven, maar dat er doordeweeks niet of nauwelijks getraind kan worden. De KNVB heeft een besluit genomen over de vraag of de competities dan wel door kunnen blijven gaan. Dit besluit is maatwerk per categorie en betreft alleen het aankomend weekend omdat twee factoren die van belang zijn voor het vervolg nu nog niet vaststaan.

  Eén van deze twee factoren is de uitkomst van het debat in de Tweede Kamer van woensdag aanstaande, waarin de nieuwe coronamaatregelen worden besproken. Mocht naar aanleiding hiervan alsnog worden besloten dat buiten trainen is toegestaan tot 20.00 uur (dus dezelfde tijd als andere essentiële diensten en winkels), dan vervallen doordeweeks met wat herschikken slechts heel weinig trainingen. De andere factor is het medische advies dat de KNVB aan het VMC (Voetbal Medisch Centrum) heeft opgevraagd over het spelen van wedstrijden zonder normaal te kunnen trainen en dat bekeken per leeftijdscategorie.

  Voor het besluit over het aankomend weekend is onderscheid gemaakt tussen de A- en B-categorie. In de A-categorie is het competitieverloop uiteindelijk gericht op promotie/degradatie, terwijl in de B-categorie de pupillen, junioren en senioren vooral zoveel mogelijk willen voetballen.

  Daarom is besloten:

  A-categorie (prestatieve competities)

  Komend weekend geen regulier competitieprogramma voor de jeugd en senioren op het hoogste amateurniveau, de zogenaamde A-categorie bij de junioren en senioren . Op vrijwillige basis worden wel inhaalwedstrijden gepland om zo het aantal gespeelde wedstrijden per team recht te trekken. Na het Kamerdebat, beslist de KNVB over het doorgaan en de insteek van de geplande wedstrijden op 11/12 december en 18/19 december. Afhankelijk van de mogelijkheden om te trainen, worden de competities stilgezet, inhaalwedstrijden gefaciliteerd of een regulier programma georganiseerd.

  A-categorie in het amateurvoetbal

  • Mannen veldvoetbal standaard tweede divisie tot en met de vijfde klasse.
  • Mannen veldvoetbal reserve hoofdklasse tot en met de reserve derde klasse.
  • Mannen veldvoetbal onder 23 competitie (divisies).
  • Vrouwen veldvoetbal Eredivisie vrouwen tot en met de derde klasse.
  • Jeugd: JO13 tot en met JO19 divisie 1 tot en met de hoofdklasse.

   

  B-categorie (recreatieve competities)

  Komend weekend wel het reguliere competitieprogramma voor jeugd en senioren in de B-categorie.

  Daar gaat het bijvoorbeeld om vriendenteams. "In de recreatieve competities willen de pupillen, junioren en senioren vooral zoveel mogelijk voetballen", aldus de KNVB.

  Teams die niet willen voetballen, kunnen op coulance en medewerking van de KNVB rekenen. Na het Kamerdebat én het advies van het VMC wordt per leeftijdscategorie een besluit genomen over het programma van 11/12 december en 18/19 december: wel of geen wedstrijden.

  Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal: “Niemand weet welke coronamaatregelen er nog nodig zijn de komende tijd. Het uitgangspunt blijft voor ons dat sporten bijdraagt aan een goede gezondheid en dus als essentieel gezien moet worden. Juist in tijden van een pandemie. Maar als er niet getraind kan worden, dan moet het spelen van alleen wedstrijden ook gezond blijven en niet extra blessures opleveren. Het gaat om bijna 1,2 miljoen amateurvoetballers en daarom willen we een zorgvuldig besluit nemen, vandaar dat we nu alleen nog voor het aankomend weekend beslissen. We hopen echt dat de amateursport na het Kamerdebat van woensdag iets meer ruimte krijgt, zodat het niet door de 17.00-05.00 uur-regeling stil komt te vallen.”