• Alphense Boys 15-1 wint van NAC o15

• Op wellicht de laatste competitiedag van 2021 werden er een paar prima resultaten gehaald door de jeugdselectieteams van Alphense Boys. Zo won de 15-1 heel knap van NAC Breda o15 (2-1, zie foto). De o17 pakte kostbare punten in hun race voor promotie naar het hoogste niveau door nipt met 1-2 bij Kon HFC te winnen. De 14-1 won met maar liefst 11-0 van Fortuna Wormerveer o14 en heeft nog één punt nodig voor het kampioenschap. De o18 speelde met 1-1 gelijk bij en tegen FC Dordrecht. De 13-2 pakte de volle winst via een 0-2 zege bij Foresters 13-1. De 13-1 verloor met 5-1 van Ajax 13-2, de E-Top verloor net met 3-4 van BSC’68 13-1. De 16-1 en o21 werden afgelast.

Alphense Boys o21 speelde vandaag niet vanwege corona besmettingen bij Vitesse. Volgende week zaterdag speelt de o21 om 15.00 uur uit tegen Roda JC o21 (àls dat doorgaat!)

8. Vitesse o21                            10-8

Alphense Boys o18 kan zich vandaag veilig spelen, maar dan dient er wel gewonnen te worden bij en tegen FC Dordrecht 018. Het eerste kwartier gaat het spel gelijk op, maar de Boys dekken niet kort genoeg of geven te laat druk. Alphense Boys krijgt zijn eerste grote kans wanneer Lars Veerman Romeo Pieters wegstuurt in de linker hoek van het veld.  Romeo snelt weg en geeft een scherpe voorzet op de aanvliegende Thierry Anthony die de bal in volle vaart net over kopt.  Het spelt golft nu op en neer. De Boys komen goed weg wanneer de Dordtse spits tussen drie verdedigers de bal vanaf de 5 meterlijn naast schiet. Lars Veerman  geeft een voorzet op Jayden Daleman die de bal naast kopt in de in hoog tempo opvolgende aanval. Uit een corner schiet Dordrecht op de lat. Tot aan de rust wordt er aan beide zijden veel strijd geleverd op het middenveld. Tom, Jayden en Dennis staan hun mannetje. Mats en Youssef vullen elkaar perfect aan in verdedigend en opbouwend  opzicht. Na rust zet Fc Dordrecht de gasten zwaar onder druk. Door compact te verdedigen en over het hele veld in te zakken blijft Alphense Boys overeind. Een afstandsschot van een  Dordtse Schapenkop  gaat via de lat over in de  53e minuut. In de 55e minuut is er een scrimmage voor het Dordtse doel nadat Bujo Hegic de bal goed voorgeeft . De bal wordt weggewerkt door Dordrecht. In de 62e minuut is er een penalty voor Dordrecht nadat Lars de doorgebroken spits met een sliding neerhaalt . De 1-0 wordt gescoord. Het is mooi om te zien en horen hoe de Boys elkaar oppeppen. Het antwoord komt direct na de aftrap: De sterk ingevallen Bujo Hegic schiet de gelijkmaker een minuut later stijf in de kruising na een perfecte assist van Thierry Anthony vanaf rechts na een voorassist van Jayden Daleman (1-1)

• Fc Dordrecht vecht voor zijn laatste kans tegen degradatie en blijft aanvallen, maar de Boys verdedigen hun territorium als leeuwen. Een counter voor Alphense Boys wordt ingeluid door Lucio Hollander die Romeo Pieters  op rechts diep wegsteekt. Romeo wint het sprintduel van de linksback.  Hij legt legt de bal terug op invaller Derrick Slagveer. Die speelt de bal kunstig achter zijn standbeen door, maar schiet in de 70e minuut met links de vrije bal in de handen van de keeper. Twee corners van Alphense Boys leveren twee mogelijkheden op, maar de schoten van Romeo en Dennis van Noort  worden geblokt of gaan naast.

• Op driekwart van de wedstrijd hebben de Boys het heft weer in handen. Doordat Bujo goed afjaagt  op de Dordse doelman schiet die tegen Bujo op en belandt de bal in de kluts voor de voeten van Jayden . Die probeert de bal over de keeper heen in het lege doel te schieten met links, maar helaas mist hij. Dordt staat onder druk, maar in de slotminuten komen ze er nog een keer levensgevaarlijk uit. Wederom houdt Keeper Bjorn IJzendoorn zijn ploeg overeind wanneer het lijkt of hij met de armen van een octopus een zekere goal weet te voorkomen door de bal uit de rechterbenedenhoek te tikken. Vijf minuten eerder dook hij een afstandsschot met een van die armen ook al uit de kruising. De Boys knokken voor een punt en mogen blij zijn dat de uitstekende scheids affluit . Vanwege de opvallende uitslagen bij de concurrentie moeten de Boys nog vol aan de bak de komende 2 duels tegen Almere City o18 en Willem II o18.

8. Fc Dordrecht o18               12-6

Alphense Boys o17 speelde vandaag tegen Kon HFC o17, de nummer laatst van de competitie. De ploeg van trainer Julian Jenner begon sterk en was direct dominant. Dat resulteerde al in de 15e minuut in de 0-1 via een vrije trap van Omar Zouggary.

• Daarna werden er legio goede kansen gemist (Jaynilson, Meric, Mars en Bjorn), de tweede goal wilde maar niet vallen. En dan zal je altijd zien dat de tegenpartij, na notabene een eigen fout van AB, vlak voor het rustsignaal de 1-1 scoort. Vijftien minuten na rust komt trainer Julian met 4 wissels om nieuw elan in de ploeg te brengen en dat werkte fantastisch. De ingebrachte spelers deden het uitstekend en dat leidde in de 68e minuut tot de 1-2 via opnieuw een vrije trap goal van Omar.

• Daarna ging Kon HFC opportunistisch spelen met lange ballen naar voren en dan moet je altijd uitkijken, zeker als je voorin dikke kansen blijft missen voor de rustgevende extra goal. Al met al dik verdiend gewonnen en nu wachten nog drie concurrenten (Almere City, De Graafschap en ADO Den Haag). De bovenste twee teams promoveren naar divisie 1 BVO. Volgende week zaterdag speelt de o17 om 15.15 uur thuis tegen Almere City o17 (àls dat doorgaat!)

8. Kon HFC o17                  11-1

Alphense Boys o16 zat al in de bus op weg naar PSV, maar kregen toen een belletje dat het ‘’winter-wonderland’’ was in Eindhoven en alle velden bedekt Lagen met een flinke laag sneeuw. Volgende week zaterdag speelt de o16 om 14.30 uur uit tegen Feyenoord o16 (àls dat doorgaat!)

8. Alphense Boys o16           8-4

Alphense Boys o15 speelde vandaag de thuiswedstrijd tegen NAC Breda o15. Een wedstrijd tussen de nummer 7 en 8. Vanaf de eerste minuut was Alphense Boys de betere ploeg en dit hielden ze de hele wedstrijd vol. Vooral via de zijkanten werd er gevaar gesticht. Het overtal wat ontstond op het middenveld werd opgelost met een andere middenvelder en bracht de buitenspelers vaak in de 1v1. Vooral Ernesto kwam goed langs zijn man en gaf dreigende voorzetten. Het ontbrak nog aan scherpte voor de goal. Collin kreeg een goede kans (zie foto helemaal boven) maar schoot naast. Ook met andere kansen binnen de 16 misten de schoten net wat kracht. NAC werd wel nog 1x goed gevaarlijk met een schot, maar Tyron had de bal knap. De verdediging stond verder goed en de passlijn naar de gevaarlijke spitsen werd er goed uitgehaald. Ruststand was 0-0. De 2e helft hield de O15 de controle. Al snel was er de 1-0. Na goed doorstappen van Lebron, met een balverovering tot gevolg, stuurde hij Ernesto weg en deze schoot de bal hard in de hoek van het doel.

• Een paar minuten later stond het ineens 1-1. NAC kon doorkomen over rechts en een aantal verkeerde keuzes binnen het verdedigen leverden een aandeel aan het doelpunt (1-1). Gelukkig konden de boys de 2-1 snel weer op het scorebord krijgen. Rivaldo nam een corner en vond het hoofd van Alec. Beiden waren net binnen de lijnen gekomen en het was hun eerste balcontact.

• In de laatste fase werd de druk van NAC (uiteraard) wat groter, maar er werd goed stand gehouden. En zo kon de O15 terecht 3 punten bijschrijven. Volgende week zaterdag oefent de o15 om 12.45 uur thuis tegen FC Dordrecht o15

8. Alphense Boys o15         12-8

Alphense Boys o14 speelde vandaag tegen Fortuna Wormerveer o14. De wedstrijd begint goed en de goed spelende middenvelder Tristan scoort al snel de 1-0. Direct lijkt Fortuna het al opgegeven te hebben. AB blijf goed gedisciplineerd doorvoetballen en creëert een hoop kansen die ook regelmatig worden afgemaakt. Geronimo kopt de 2-0 binnen, Tristan maakt zijn tweede goal (3-0),

• Stan schiet als verdediger de 4-0 en 5-0 binnen en vlak voor rust zet Geronimo de ruststand op 6-0.

• De tweede helft is een grote oefenpartij op een helft. Fortuna staat met het hele team rondom de 16 meter en AB probeert er alles aan te doen om in de drukte tot kansen te komen dit lukt ook en zo gaat AB de score hoger opvoeren. De ingevallen Joep maakt de 7-0 en 8-0,

• Fortuna zelf helpt nog mee door een eigen doelpunt te maken uit een strakke voorzet van Dylan en Stan maakt zijn hattrick compleet door de 10-0 binnen te schieten.

• Gedisciplineerd blijft AB voetballen en mooi om te zien is dat de samenwerking tussen de backs en de buitenspelers steeds beter word waardoor de overlap van de backs steeds beter uit de verf komt. Tot slot werd er door Fortuna nog een penalty veroorzaakt bij deze stand is er natuurlijk maar één iemand die hem mag nemen en dat is keeper Mathijs, hij heeft niet veel ballen hoeven raken deze wedstrijd maar wat hij deed voerde hij goed uit en deze raakte hij ook goed en mocht hij uiteraard met zijn eerste goal van het seizoen de einduitslag op 11-0 zetten.

• Helaas wist directe concurrent BFC ook te winnen en is de o14 ondanks 11 winstpartijen op rij, nog niet kampioen. Hopelijk lukt het om volgende week dat wel voor elkaar te krijgen de jongens zijn super gemotiveerd om deze kans te grijpen alleen is het nog afwachten of deze wedstrijd door kan gaan. Volgende week zaterdag speelt de o14 om 12.30 uur uit tegen AFC’34 o14

8. Fortuna Wormerveer o14   11-6

Alphense Boys o13 speelde vandaag tegen titelkandidaat Ajax 13-2. De mannen van trainer Robin Stolwijk speelden een puike eerste helft waarbij ze meerdere malen zich prima onder de hoge druk van Ajax wisten uit te spelen. Ajax was wat vaster in het positiespel, maar Alphense Boys deed uitstekend mee. Er waren in de eerste helft een paar goede schietkansen die echter niet zuiver of niet hard genoeg waren om de Ajax keeper te verschalken. Rayan pakte een keer in de opbouw van Ajax een bal af en schoof de bal net naast de paal.

• Ajax nam in de 15e minuut de leiding en dat bleef zo tot de rust. Ook in de tweede helft waren er mogelijkheden voor Alphense Boys, maar het was Ajax dat de 0-2 maakte en daarna uitliep. De eretreffer werd in de 62e minuut gemaakt door Imrane el Bouhassani (1-5)

• Volgende week zaterdag oefent de o13 om 10.45 uur thuis tegen Sparta Rotterdam o13 (mits dat mag doorgaan!).

8. Fc Emmen o13                 10-2

Alphense Boys 13-2 speelde op een kletsnat Sportpark Het Vennewater tegen De Foresters JO13-1 in de Tweede Divisie (AV). Doordat de scheidsrechter niet kwam opdagen werd de aftrap met 20 minuten uitgesteld en werd er onder begeleiding van een clubscheidsrechter gevoetbald. Toen de wedstrijd eindelijk kon beginnen klapte de Boys er boven op. Met erg dominant spel werden De Foresters tegen hun eigen strafschopgebied geduwd. Via het goede positiespel kwamen de mannen van trainer Robbert Renirie tot veel kansen. Onder andere Ruben Groeneweg en Kassem Fennich stuitte op de doelman. Ook schoten van Shai Shmaryahu en Dean Spaan gaan er helaas niet in. Na 15 minuten is het wel raak! Een geweldig schot van rechtsback David Dimitrov vliegt de verre kruising in.

• Een verdiende 0-1 voorsprong. Alphense Boys blijf drukken en domineren. De thuisploeg komt slechts incidenteel bij het doel van de Boys. Vlak voor rust verdubbelen de mannen de voorsprong. Kassem Fennich stoomt op rechts op en geeft de bal strak voor, deze wordt eerst door niemand geraakt tot hij Shai Shmaryahu vindt en die knalt de bal in de hoek! 0-2!!

• Na rust staat het spel in teken van de kou en de hele harde regen. Daardoor komt de wedstrijd niet lekker op gang en het blijft 0-2. Keeper Milan van der Neut kreeg nog even wat te doen in de tweede helft en stond uitstekend opgesteld op het moment dat dit werd gevraagd. Een verdiende overwinning met een hele goede eerste helft. Vandaag hebben de jongens misschien wel een van de betere helften van dit seizoen gespeeld. Het speltempo aan de bal lag hoog en er werd uitstekend dynamisch combinatiespel gespeeld. Zowel vaardigheden aan de bal als vaardigheden zonder bal werden met goede kwaliteit uitgevoerd wat loont in het maken van doelpunten. Het is voor de jongens prettig dat het spelen van een goede wedstrijd vandaag omgezet kan worden in een positief resultaat. De wedstrijdbal werd gesponsord door The ONE Glove Company. Volgende week zaterdag speelt de 13-2 thuis om 09.00 uur tegen DEM 13-1 (àls dat doorgaat!)

12. KFC 13-1                             8-2

Alphense Boys E-Top speelde vandaag tegen de nummer drie BSC' 68 JO13-1. Door ziekte en blessures konden we helaas niet compleet zijn vandaag. Neemt niet weg dat onze E-Toppers een goede wedstrijd op de mat legde en heel de wedstrijd hard hebben gewerkt voor een goed resultaat. De E-Toppers starten net als vorige week uitstekend. Na 6 minuten is het Sem (1e foto) die de bal hard binnen schiet na een voorzet van Naoufel. Nog geen 3 minuten later plaatst Jamairo (2e foto) een genomen vrije-trap van ongeveer 20 meter prima onder het latje.

• Dan zijn we weer twee minuten verder en is het Jim die aan de linkerzijde behendig zijn tegenstander uit speelt en knap in de korte hoek de 3-0 scoort.

• Wat een begin. Zelfs de 4-0 kan nog vallen na 15 minuten spelen. Echter Naoufel kan de bal geen kracht geven. Na 20 minuten spelen komt BSC op 3-1. De doorgeschoven centrale verdediger kan te ver opstomen en schiet van buiten de 16 meter knap raak. Voor elke meter wordt er gestreden en onze Boys worden wat onrustiger aan de bal. Twee minuten voor het rustsignaal maakt BSC de aansluitingstreffer (3-2) door een goede combinatie.

• Na de rust krijgen we al binnen twee minuten een corner tegen en met 5/6 lange bomen bij de tegenstander hebben we geen schijn van kans en kan een speler van BSC de 3-3 binnen koppen. Het spel is er niet beter op geworden. Elke bal wordt te snel blind naar voren getrapt en we komen nu te veel in het fysieke terecht. Door niet goed ingrijpen is het dan ook BSC die na 40 minuten de 3-4 scoort. Wat een domper. Gelukkig gaan we het laatste kwartier weer beter voetballen. Het positie spel komt terug en er wordt weer beter samengewerkt. Een kort genomen corner van Jamairo en Rayan zorgt ervoor dat laatstgenoemde kan uithalen. Helaas wordt zijn poging net door de keeper over getikt. Is het Pepijn die de lat nog raakt en zijn we net niet scherp genoeg in de rebound. De bal gaat er helaas niet meer in en BSC gaat met de winst naar huis. Vandaag hebben we bij momenten een goed spelende E-Top gezien. Belangrijk is dat we rust aan de bal houden en elkaar blijven zoeken via positiespel. Op bepaalde momenten onze technische vaardigheid goed blijven gebruiken en hierdoor zorgen dat we constant een meerderheid creëren. Volgende week is de E-Top vrij en gaan de jongens een pittige strandtraining tegemoet.

De uitslagen in de hoofdklasse van de 13-3

Alphense Boys 13-3 – BSC’68 13-1           3-4

Woerden 13-1 – DSO 13-2                       afgelast

ARC 13-2 – DWO 13-1                              3-0

Voorschoten’97 13-1 – Meerburg 13-1       7-1

De stand bij de o13-3

1. Voorschoten 13-1              11-33
    2. Meerburg 13-1                  12-28