• Woensdagnieuwtjes

 • De leden van de onvolprezen dagploeg van Alphense Boys hebben afgelopen maandag een fraaie polo en een trui gekregen. Dat hebben de mannen wel verdiend en ze lopen er nu keurig en herkenbaar bij.

  Djesano  Richardson (van de E-Top) is afgelopen zaterdag in de met 4-2 gewonnen wedstrijd bij DSO, dusdanig geblesseerd geraakt dat hij naar het ziekenhuis moest, waar ze hem in het gips gezet hebben. Waarschijnlijk is zijn kraakbeen net boven zijn wreef gescheurd. Komende week moet hij terug voor een scan

 • Vorige week is er weer een fraaie poster van een top-voetballer toegevoegd aan de collectie foto’s die in de gang van de kleedkamer hangen. Dit keer Frenkie de Jong

 • Komende maandag avond komt Willem Janssen (aanvoerder en verdediger van FC Utrecht) een gasttraining geven aan de verdedigers van Alphense Boys zondag 1, o21 en o18.

  Alphense Boys o14 oefende vorige week dinsdag tegen FC Utrecht o14 en speelde met 2-2 gelijk.

  De inhaalwedstrijd van Alphense Boys o16 uit tegen Vitesse is inmiddels gepland op dinsdag 7 december om 18.30 uur op Papendal.

  Alphense Boys o17 heeft na de openingswedstrijd van de competitie tegen Almere (11 september, 5-2 verlies) niet meer verloren in divisie 2 BVO en staat met nog 4 wedstrijden te gaan, bovenaan en heeft alle kansen om te promoveren naar de hoogste divisie in Nederland (divisie 1 BVO), in eigen hand. De mannen van trainer Julian Jenner en assistent Theo de Munck presteerden ook uitstekend tijdens de 5 wedstrijden dat Julian afwezig was (o.l.v. interim trainer Patrick van Nijnatten) en mogen zich nu opmaken voor 4 beslissende wedstrijden waarin ze alle concurrenten nog krijgen! Komende zaterdag eerst naar Kon HFC o17, daarna Almere City o17, De Graafschap o17 en tot slot ADO Den Haag o17.

 • Programma met wedstrijden selectieteams voor de komende week

   

  Dinsdag 23 november

  Fc Oegstgeest 1 – Alphense Boys zaterdag 1 (lav cup)         20.00 uur

  RKAVV 1 – Alphense Boys zondag 1 (beker)                           20.00 uur

   

  Zaterdag 27 november

  Alphense Boys E-Top – BSC’68 13-1                           09.00 uur

  Foresters 13-1 – Alphense Boys 13-2                         09.45 uur

  Alphense Boys o13 – Ajax 13-2                                 10.45 uur

  Alphense Boys o14 – Fortuna Wormerveer o14           10.45 uur

  Fc Dordrecht o18 – Alphense Boys o18                      12.30 uur

  Alphense Boys o15 – NAC Breda o15                         12.45 uur

  PSV o16 – Alphense Boys o16                                   13.00 uur

  Kon HFC o17 – Alphense Boys o17                            14.45 uur

  Alphense Boys o21 – Vitesse o21                              15.15 uur

  Alphense Boys zaterdag 1 – VEP 1                            15.15 uur

   

  Zondag 28 november

  Alphense Boys 1 – Purmersteijn 1                             14.00 uur

   

  Na volgend seizoen, en heel misschien zelfs aankomend seizoen al, moet het dan toch echt gaan gebeuren: de zaterdag- en zondaghoofdklassen gaan samengevoegd worden tot een nieuw op te zetten vierde divisie. Dat betekent dat Alphense Boys de zo gewenste overstap naar het zaterdagvoetbal kan maken én dat de derby tegen ARC op het programma kan komen te staan. Er wordt al tijden gesproken om de afdelingen van onder meer ARC en Alphense Boys met elkaar te mixen, maar in de voorbije jaren haalden alle concrete plannen de eindstreep niet. Voor het eerst is er nu een voorstel dat goedgekeurd is door de voetbalbond en voorgelegd gaat worden aan de verenigingen tijdens de najaarsvergadering. De kans dat op zaterdag 4 december wordt ingestemd, lijkt groot.

  Bij Alphense Boys heerst optimisme na de aankondiging van maandag. 'Wij zijn blij dat er beweging is en dat dingen gebeuren waardoor we in elk geval vanaf het seizoen 2023-2024 op zaterdag kunnen spelen', zegt Gerard Haverkamp, bestuurslid van Alphense Boys. 'Maar, wij gaan nog graag met de KNVB in gesprek om vanaf aankomend seizoen (2022-2023) over te stappen. Wij vinden het belangrijk om zo snel mogelijk die stap te maken.' En dus kan het zomaar zijn, tenzij op korte termijn een van beide ploegen promoveert of degradeert, dat de derby ARC - Alphense Boys voor het eerst in competitieverband gespeeld gaat worden. 'Prachtig', vindt Haverkamp dat. 'Voetbal verbindt. En nog los van de clubkas bereik je maatschappelijk veel meer met dit soort potjes dan tegenstanders van ver weg. Het is niet voor niks zo dat Quick Boys en Katwijk hun wedstrijden willen uitstellen omdat er vanwege corona tijdelijk zonder publiek gespeeld moet worden.'

  'Ik kan me het verschrikkelijk goed voorstellen dat de zondagverenigingen dit willen. Het wordt een treurige bedoeling op zondag', reageert ARC-voorzitter Irma Ligtvoet op haar beurt. Ook de Racing zal dan een aantal extra Randstad-tegenstanders treffen, in plaats van dit seizoen drie keer naar oost-Gelderland af te moeten reizen. 'Voor ons wordt het ook alleen maar makkelijker. Ik zie voor ons geen negatieve punten.'

  En ARC - Alphense Boys? 'Dat zou fantastisch zijn. Wij hebben het er tijdens onze onderlinge oefenwedstrijd afgelopen zomer ook over gehad en zouden het enorm toejuichen', besluit Ligtvoet.

 • De KNVB vindt daarnaast dat de landelijke- en districtcompetities niet op elkaar aansluiten. In plaats van de elf eerste klassen nu, moeten er in de toekomst acht eerste klassen komen. Ook het aantal tweede klassen moet op de schop. In Zeist vinden ze dat op dat niveau nog maar zestien competities moeten zijn, in plaats van de 22 nu. 'Daarnaast houden we aan de onderkant van de piramide te weinig teams over voor de vijfde klasse', schrijft de bond ook. Om op districtsniveau de nieuwe competitie-indeling te kunnen bewerkstelligen, zal er een versterkte degradatieregeling nodig zijn. Dat kan binnen één seizoen, waardoor er heel veel clubs kunnen degraderen. Of verspreid over twee seizoenen, waardoor er nog steeds meer clubs degraderen dan normaal, maar niet zo'n groot aantal. Vanaf volgend jaar moet dit als het aan de KNVB ligt dit worden ingevoerd.

   

  Kersttoernooien Alphense Boys 2021/22

  Dinsdag 28 december                    Onder 14       Divisie niveau

  Woensdag 29 december                Onder 9         Hoofdklasse niveau

  Donderdag 30 december               Onder 11       Hoofdklasse niveau

  Maandag 3 januari                          Onder 13       BVO Niveau of 1ste Divisie AV

  Dinsdag 4 januari                            Onder 13       2e Divisie AV of Hoofdklasse hoog

  Woensdag 5 januari                       Onder 8         Hoofd/1e klasse

  Donderdag 6 januari                      Onder 12       Hoofdklasse niveau (8 tegen 8)

  Vrijdag 7 januari                              Onder 10       Hoofdklasse niveau

  Alle toernooidagen starten om 10.00 uur, waarbij de finale wedstrijden omstreeks 15.30 uur zullen worden gestart. Inschrijven kan via het onderstaande formulier en na uw inschrijving krijgt u binnen enkele dagen een reactie van ons met de verdere informatie. Voor vragen kunt u ons altijd mailen op toernooien@alphenseboys.nl

  De winterstop voor alle Boys teams gaat in op zondag 19 december. Dan stoppen alle trainingen voor twee volle weken. Op maandag 3 januari gaan we dan weer trainen.

  Vorige week zijn alle grasvelden bezandt en geprikt. Dit om de velden te ‘’ontvetten’’ en te luchten zodat ze in de komende winterperiode goed bespeelbaar blijven. Het is dus even een zandbak, maar dar gaat snel weer over.

 • Alphense Boys heeft een prachtig bedrag van 1279,78 euro opgehaald met zijn deelname aan de ClubSupport-actie van de Rabobank. Wij bedanken iedereen die op de Boys heeft gestemd. De opbrengst zal onder meer worden besteed aan de verfraaiing van ons terras met nieuw meubilair.

  Bayern Munchen heeft de vijf ongevaccineerde spelers in de selectie een duidelijk signaal afgegeven. Wanneer een van allen in quarantaine moet, hoeft diegene niet op zijn salaris te rekenen. Joshua Kimmich, Serge Gnabry, Jamal Musiala, Eric Maxim Choupo-Moting en Mickaël Cuisance zijn de Bayern-spelers die zich niet hebben laten vaccineren. Dat is tegen het zere been van Der Rekordmeister aan, weet BILD. De Duitse krant meldt dat het vijftal zich donderdag op kantoor moest melden om de situatie te bespreken. Aldaar kregen ze te horen dat ze niet verplicht worden zich te laten vaccineren, maar dat de club het recht heeft om het salaris in te houden ten tijde van een quarantaineplicht. Kimmich miste het uitduel met Augsburg door een coronabesmetting, waardoor hij al een flink zakcentje misloopt. De Duitse middenvelder strijkt twintig miljoen per jaar op in Beieren. Per quarantaine-week loopt hij dus 384.000 euro mis. Als de international twee weken binnen moet zitten, kost het hem 768.000 euro. Een tweedeling dreigt in de Bayern-selectie. Het clubbestuur overweegt om de ongevaccineerde spelers niet meer mee te laten trainen. Dit leidde tijdens het gesprek op kantoor tot onbegrip bij het vijftal, al zouden de gevaccineerden achter het clubbestuur staan. 

  Alphense Boys o18 heeft afgelopen zaterdag goede zaken gedaan in hun strijd om ook in de voorjaarscompetitie in divisie 3 BVO te blijven spelen. Rechtstreekse concurrent Kon HFC o18 werd met 1-0 verslagen en op 4 punten gezet. De mannen van trainer Joost den Hollander wachten nog 3 lastige wedstrijden (FC Dordrecht, Almere City en Willem II) pittige potjes, maar hebben het allemaal in eigen hand.

 • De inschrijving voor de Talentendag van Alphense Boys i.s.m. Feyenoord (woensdag 2 maart 2022, voorjaarsvakantie in regio Midden en Zuid) is al enige tijd geopend via de website van Alphense Boys. Klik ''activiteiten'' aan in de balk en daarna ''Talentendag'', de rest wijst zich vanzelf. Inmiddels hebben we al 172 inschrijvingen kunnen noteren.Klik op de volgende link voor meer informatie en inschrijving: https://www.alphenseboys.nl/talentendag/

  Alphense Boys o14 had theoretisch afgelopen zaterdag kampioen kunnen worden in divisie 1 AV, maar omdat hun wedstrijd tegen AFC’34 o14 werd afgelast (corona gevallen bij AFC’34) ging dat niet door. Omdat concurrent BFC o14 wél won, was dat feest toch niet doorgegaan. Komende zaterdag spelen de mannen van trainer Biagio v/d Straaten thuis tegen Fortuna Wormerveer o14. Als BFC o14 (thuis tegen AFC’34 o14) niet wint en Alphense Boys wél, kan het feest losbarsten.

 • De laatste week is voor de grote clubactie is aangebroken. Deze week is de laatste week dat de loten ingevoerd kunnen worden. Wil je helpen dat de spelers de boekjes inleveren? Dit kan in de grote ton in het clubgebouw. Het mag ook ingeleverd worden op Sluiskolk 54 of Lisdodde 98.

 • De voetbalwedstrijd Alphense Boys - Purmersteijn  wordt aanstaande zondag live op de radio uitgezonden door Studio Alphen. Verslaggever Thijs de Ruiter neemt de verslaglegging namens de lokale publieke omroep van de gemeente Alphen aan den Rijn voor zijn rekening. Naast deze wedstrijd wordt ook van andere duels van eerste elftallen uit de gemeente Alphen aan den Rijn live verslag gedaan. Wil je in één oogopslag altijd de actuele tussenstand zien van alle voetbalteams, ga dan naar tekst-tv (kabelkrant) of www.studioalphen.nl/nieuws/alle-tussenstanden-en-uitslagen-in-amateurvoetbal-dit-weekend/.

  Iedere zaterdag- en zondagmiddag (14.00-18.00 uur) kun je op Studio Alphen luisteren naar het radioprogramma Sport Lokaal met live verslag van lokale voetbalwedstrijden. 

  De samenvattingen zie je vanaf maandagavond 19.05 uur drie dagen lang op televisie bij Studio Alphen en YouTube. Iedere tweede maandag van de maand is het radioprogramma De Voetbalkantine te beluisteren, waarin iedere maand vanuit een andere voetbalkantine de actualiteit in het lokale amateurvoetbal wordt besproken. Luisteren naar het live radioverslag van Studio Alphen kan via de ether (90.0 FM in Alphen, Aarlanderveen en Zwammerdam; 105.1 in Boskoop; 106.5 FM in Benthuizen, Hazerswoude en Koudekerk), digitale radio (Ziggo: kanaal 915, KPN en XS4ALL: kanaal 1107, Tele2: via het hoofdmenu) en de livestream op www.studioalphen.nl. Kijken naar het televisiekanaal van Studio Alphen? Dat kan via Ziggo kanaal 40, KPN en XS4ALL kanaal 1407, Tele2 via het hoofdmenu.

 • Alphense Boys is uitgeschakeld in het KNVB-bekertoernooi. Dinsdagavond werd in Leidschendam met 4-0 verloren van RKAVV, waarvan tien dagen geleden in de 'gewone' competitie nog met 2-1 werd gewonnen. Halverwege was de stand 2-0. Als excuus mocht worden aangevoerd dat de Boys verschillende geblesseerde spelers miste én bevonden al voor rust Frank van der Hoorn en Younes Oulhou kwijtraakte, eveneens met blessures. Zondag gaat de compoetitie verder met een thuiswedstirjd tegen Purmersteijn (helaas ook dit keer weer zonder publiek).

  Zaterdag toch de thuiswedstrijd van jouw zoon/dochter bekijken? Meld je dan aan als lid van ons Team Covid. Dit bestaat uit vrijwilligers die in shifts van 3 uur onze bezoekers van de kantine/terras checken op hun Corona Toegangsbewijs en andere taken op en om de velden uitvoeren. Aanmelden kan tot vrijdagmiddag. Mail naar secretaris@alphenseboys.nl of stuur een PB. Voor elke shift denken we aan vier vrijwilligers. Aanmeldingen worden in volgorde van binnenkomst behandeld.

  Ook ieder ander vragen wij om zich aan te melden als vrijwilliger, die bij de ingang van ons clubhuis wil helpen bij de controle op het Corona Toegangsbewijs (CTB). Stuur svp een mail waarin u aangeeft op welke dagen/dagdelen u hiervoor beschikbaar bent. Wij delen u dan in voor een shift van twee of drie uur. Hoe meer vrijwilligers zich aanmelden, hoe korter de shift. Stuur uw mail svp uiterlijk a.s. vrijdag 12.00 uur naar Gerard Haverkamp via secretaris@alphenseboys.nl.

  Het tonen van een CTB voor al onze binnenruimtes (kantine, kleedkamergebouw, tribune – inclusief toiletruimten) en het terras, is één van de maatregelen om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Er geldt een uitzondering voor vrijwilligers rondom de teams (trainers/coaches, leiders, arbiters) en zij die ‘functioneel’ aanwezig zijn op het complex. De uitzondering geldt niet voor ouders die spelers rijden. 

  Om de controle te vergemakkelijken heeft het bestuur onder meer besloten dat het kleedkamergebouw en de tribune alleen toegankelijk zijn voor de hierboven genoemde groepen.

  Wij verzoeken leden en bezoekers van onze velden mee te werken aan de uitvoering van de nieuwe (opgelegde) maatregelen én dat iedereen daarin ook zélf verantwoordelijkheid neemt. Neem dan ook de basismaatregelen in acht, zoals het 1,5 meter afstand van elkaar houden, maar ook thuis te blijven en je te laten testen wanneer je je niet fit voelt. Tevens roepen wij iedereen op om onze vrijwilligers te ondersteunen en Alphense Boys niet te duperen.