• Belangrijke overwinningen o17 en o18

• Alphense Boys o18 won vandaag de thuiswedstrijd tegen Kon HFC o18 met 1-0 met een winnende goal van Jayden Daleman (zie foto). Ook de o17 won met het kleinst mogelijke verschil en kwam met een 0-1 overwinning terug uit Volendam, waardoor ze koploper blijven. De o21 verloor met 2-1 bij en van Excelsior Rotterdam o21. De o15 verloor met 2-0 van Sparta Rotterdam o15. De 13-1 speelde gelijk tegen AFC o13 (1-1), De E-Top won van DSO 13-2 (4-2) en de 13-2 verloor thuis met 0-3 van UVS 13-1. De o14 en o16 speelden niet vanwege coronagevallen.

Alphense Boys o21 speelde de uitwedstrijd tegen Excelsior Rotterdam o21 en verloor nipt met 2-1. De boys mannen begonnen goed en scoorden al na 15 minuten toen een corner van Argino door Yuval Checkley werd binnengekopt (0-1).

• Die voorsprong hield helaas niet lang stand. Een voorzet vanaf links werd teruggelegd waarbij de boys verdedigers niet scherp waren en binnengeschoten (1-1). Even later werd er vanuit een cornerbal opnieuw gescoord door Excelsior (2-1). In de tweede helft waren er wel wat mogelijkheden voor Alphense Boys maar waren ze in de eindfase niet scherp en slim genoeg. Volgende week zaterdag wacht de thuiswedstrijd tegen Vitesse o21 (15.15 uur)

8. Vitesse o21                             10-8

Alphense Boys o18 speelde vandaag de beladen wedstrijd tegen concurrent HFC 018. Na 15 minuten staat het nog 0-0, maar HFC zet hoog druk en de Boys zijn nog amper op de helft van HFC geweest. Mats de Reus is achterin een baken van onverzettelijkheid. Hij heeft de gevaarlijke linksbuiten uit Haarlem in zijn binnenzak. Halverwege de eerste helft  stuurt Tom Beijeman Thierry Anthony weg. Die gaat op volle snelheid om zijn man het strafschop gebied in, maar hij wordt met een sliding van iets moois afgehouden. In de 30e minuut geeft Lucio Hollander een goede voorzet op Thierry Anthony die de bal net naast de kruising kopt.

• Een minuut later wordt Youssef onderuit gemaaid en Dennis van Noort neemt de verre vrije trap, maar de bal belandt op de buitenkant van de paal. Twee grote kansen voor de  Boys dus. HFC wacht af, maar beide ploegen verzanden tot de rust in slordig balverlies in de eindfase. Verdedigend staan beide teams goed. In de 47e duikt de in topvorm verkerende Boyskeeper Björn IJzendoorn de bal uit een vrije trap fantastisch uit de linkerbovenhoek.  De corner erna wordt ook kort genomen en wederom door Björn met een katachtige reflex overgetikt. Hij houdt zijn ploeg, net als vorige week tegen VVV, op de been. De Boys domineren de verdere tweede helft. HFC probeert het via de counter, maar het middenveld met Tom, Dennis en de vooruitgeschoven centrale verdediger Youssef jagen op elke bal en kleunen er in. Achterin staan Timo, Lucio, Lars en Mats hun mannetje en vechten als leeuwen om elke aanval af te slaan. De Boys blijven vooruit voetballen en verleggen het spel goed. Dennis van Noort neemt in de 64e minuut een corner die door Jayden Daleman geweldig bij de tweede paal wordt binnengekopt (1-0)

• De ruimte die er bij een counter van HFC ontstaat levert een spannende tweede helft op. In de 78e minuut wint Jayden Daleman een duel op de middencirkel en tikt de bal door op Bujo Hegic die alleen op de keeper afgaat en de 2-0 moet gaan maken. Helaas wint de keeper van HFC het één tegen één duel.

• In de laatste 10 minuten wordt de voorsprong met kunst en vliegwerk verdedigd, maar de overwinning wordt onder luid gejuich over de streep getrokken. Drie hele belangrijke punten worden vandaag als een kampioenschap binnengehaald. Met nog 3 wedstrijden te gaan nemen de Boys afstand van de directe concurrent en klimmen op de ranglijst naar de 5e plaats. Volgende week zaterdag wacht de uitwedstrijd tegen FC Dordrecht o18 (12.30 uur)

8. Fc Dordrecht o18               11-5

Alphense Boys o17 speelde vandaag de uitwedstrijd tegen FC Volendam o17. De mannen van trainer Julian Jenner, die na lange tijd weer zijn eerste wedstrijd coachte, begonnen heel goed en creëerden kans op kans. Zo gingen Meric, Omar en Jasper 1 op 1 op de Volendam keeper af maar wisten de bal niet in het doel te krijgen. In de 26e minuut was het wel prijs toen Imad de bal goed wegstak op Jasper en die legde de bal panklaar op Omar die netjes afrondde (0-1).

• Daarna werd Volendam beter en kwam de ploeg onder druk te staan omdat die ook met veel lange ballen werkten. In de counter werden er door de goed ingevallen Jaynilson nog enkele goede kansen gecreëerd maar niet benut. De uitstekende verdediging hield echter goed stand met dank aan keeper Benjamin, die in de bloedstollende slotfase met een paar prima reddingen zijn ploeg op de been hield.

• Zwaarbevochten, maar verdiende overwinning. Volgende week zaterdag wacht de uitwedstrijd tegen Kon HFC o17 (14.45 uur)

8. Kon HFC o17                  10-1

Alphense Boys o16 zou gisteravond (vrijdag) de inhaalwedstrijd spelen tegen Vitesse (uit), maar opnieuw ging er een streep door deze wedstrijd, nu vanwege corona. Volgende week zaterdag speelt de o16 om 13.00 uur bij en tegen koploper PSV o16

8. Alphense Boys o16            8-4

Alphense Boys o15 speelde vandaag de uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam o15. De Boys beginnen vanaf de eerste minuut gedreven aan de wedstrijd. Echter, is het Sparta dat in het eerste kwartier meer kansen weet te creëren. Vince moet in deze fase van de wedstrijd al flink aan de bak om het team in de wedstrijd te houden, meerdere reddingen zijn nodig en dat doet hij geweldig!

• Alphense Boys biedt de nodige tegenstand, voetbalt goed en probeert in verschillende combinaties voor het goal te komen. Zo wordt Collin door Sami op de keeper afgestuurd en wordt Rawan aan de rechterkant bediend door Lebron, maar de bal belandt niet in het goal.

• De Boys geven niet op en blijven op zoek gaan naar het doelpunt, Sami schiet de bal hard op de lat en D’Angelo probeert van ver met een strak schot het doel te bereiken.

• Het spel gaat over en weer. Sparta creëert net zoals onze Boys de nodige kansen. Ook zij schieten een bal op de lat en onze verdedigers en keeper werken hard om scoren onmogelijk te maken voor de Spartanen. De wedstrijd gaat echt gelijk op. De tweede helft zien de toeschouwers, die vanachter het hek de wedstrijd moeten volgen, een andere wedstrijd. Sparta zet vanaf het begin druk en het lijkt alsof de Boys hier meer moeite mee hebben dan in de eerste helft. Het spel van Alphense Boys is slordig en het lukt bijna niet om de voorhoede in stelling te brengen. In de 63e minuut scoort Sparta de 1-0. De Boys proberen hier een antwoord op te geven en Ernesto geeft vanaf de rechterkant tot 2x toe een voorzet, maar dit leidt jammer genoeg niet tot de gelijkmaker. In de 80e minuut weet Sparta uit te breken en scoort de 2-0, dat is de eindstand. Dit is teleurstellend voor de Boys, zeker na de goede eerste helft. Volgende week zaterdag speelt de o15 om 12.45 uur thuis tegen NAC Breda o15. Klik op de link om de prachtiger foto’s van Sander Spoorenberg te bekijken: https://we.tl/t-iFS9gQfDc9

8. Alphense Boys o15        11-5

Alphense Boys o14 hoorde gisterenmiddag laat dat de uitwedstrijd tegen AFC’34 o14 niet doorging vanwege coronagevallen bij de tegenstander. De wedstrijd is nu verplaatst naar zaterdag 4 december. Volgende week zaterdag speelt de o14 om 10.45 uur thuis tegen Fortuna Wormerveer o14

8. Fortuna Wormerveer o14  11-6

Alphense Boys o13 speelde vandaag in Amsterdam tegen AFC. Op het vernieuwde sportpark van AFC pakte de ploeg van trainer Robin Stolwijk voor de derde keer op rij deze competitie een punt (1-1). De gehele eerste helft was Alphense Boys de bovenliggende partij. In de 5e minuut leidde dat tot een voorsprong. Spits Joey Statius Muller zette een blok, kon ternauwernood op de been blijven en krulde de bal langs uitgekomen keeper (0-1).

• Kort voor rust redde keeper Mees Pietersen uitstekend in een één-op-één met de Amsterdamse spits. Na rust startte AFC veel feller en na een waarschuwingsschot was het al snel wel raak (1-1). Kort hierna kon Imrane el Bouhassani vrij doorlopen naar het doel en werd net buiten de 16-meter ten val gebracht.

• Het resulteerde in een rode kaart en met nog 25 minuten te spelen een overtal voor Alphense Boys. Dit werd niet goed benut doordat er te gehaast en ondoordacht gespeeld werd. Kort voor tijd kreeg Alphense Boys nog een kans om drie punten mee  te nemen maar de vrije trap vanaf 17 meter recht voor het doel ging hoog over. Volgende week zaterdag speelt Alphense Boys thuis om 10.45 uur tegen Ajax 13-2.

8. Fc Emmen o13                10-2

Alphense Boys 13-2 speelde vandaag thuis tegen UVS 13-1. Na 12 seconden staat UVS al vrij voor de keeper na een lange bal direct vanaf de aftrap. Keeper Bjarne Maat zorgt er voor dat UVS niet op een vroege voorsprong komt.

• Het eerste deel van de wedstrijd gaat het op en neer zonder grote kansen. Alphense Boys komt er een aantal keer goed uit maar in de laatste fase voor de goal wordt de bal verloren. Na 10 minuten scoort UVS waarbij de scheidsrechter het vlagsignaal voor buitenspel negeert. Alphense Boys groeit in de wedstrijd maar UVS blijft gevaarlijk in de omschakeling. In minuut 17 scoort Alphense Boys! Het is randje buitenspel maar de grensrechter vlagt niet. Helaas keurt de scheidsrechter de goal wel af. Dikke pech. Met 1-1 gaan we rusten. Vlak na de rust gaat Thierno de Haan op de Leidse doelman af en wordt gehaakt. Penalty voor Alphense Boys! Helaas wordt de penalty door Kassem recht op de keeper afgeschoten en valt de gelijkmaker niet.

• Het zit niet mee want nog geen minuut later verdubbelt UVS de voorsprong. 0-2. Met nog 20 minuten te spelen dringt Alphense Boys aan maar tot doelpunten leidt het niet. Het wordt zelfs nog 0-3. Een frustrerende nederlaag voor Alphense Boys 13-2. Ondanks de uitslag 0-3 werd in het voordeel voor UVS 13-1 hebben de jongens een aantal keer uitstekend veldspel gespeeld. De kleine details (sneller veld groter maken, juiste moment passen) zullen beter moeten om zelf nog gevaarlijker te worden in de laatste fase voor het doel. Het fysieke verschil was vandaag bepalend in de uitslag zoals dit al een paar weken helaas zo is. Wedstrijdbal werd gesponsord door Technico. Volgende week zaterdag volgt de uitwedstrijd tegen Foresters 13-1 (09.45 uur)

De uitslagen in o13-2 divisie 2 AV

Alphense Boys 13-2 – UVS 13-1             0-3

Bloemendaal 13-1 – AFC’34 13-2           3-2

FC Lisse 13-1 – DEM 13-1                       3-7

KFC 13-1 – Foresters 13-1                       verplaatst naar woensdag 1 december

12. KFC 13-1                          7-2

Alphense Boys E-Top speelde vandaag de uitwedstrijd tegen DSO 13-2. Binnen 15 minuten staat er al een verdiende 0-3 op het scorebord. De Boys (en Girl) beginnen scherp aan het duel, geven de tegenstander weinig ruimte en aan de bal zien we verzorgd positiespel. Ilyas heeft een hoofdrol bij deze eerste drie doelpunten. Bij de 0-1 geeft hij een assist op Jim die 1 op 1 met de keeper beheerst afrond. De assist bij de 0-2 van Sem komt ook van Ilyas. Vanaf de eigen helft stuurt hij de diepgaande Sem weg en deze ziet dat de keeper ver uit zijn doel komt. Vanaf een meter of 35 plaatst Sem de bal over de keeper in het doel. Nog geen minuut daarna geven we wederom goed druk en kan Ilyas scoren uit een pass van Jim.

• Na de rust is de scherpte even weg en dat zorgt voor de 1-3 na 33 minuten. Het hele team blijft echter goed georganiseerd voetballen en de 1-4 van wederom Jim komt na goed doorzetten van Dean.

• Er volgen nog wat mogelijkheden, maar geen echte grote kansen meer. In de laatste minuut mag DSO nog de 2-4 maken. Een zeer verdiende overwinning waar ook weer hard voor gewerkt is. Ook mooi om te zien als je de afgelopen twee weken traint op het spel rondom het strafschopgebied en het creëren van kansen en tot afronden komen je dit terug ziet in de wedstrijd. Een smetje op de wedstrijd is dat onze strijder Djesano de wedstrijd vroegtijdig moest staken waarbij achteraf in het ziekenhuis blijkt dat hij in het gips moet ivm een vermoedelijk kraakbeen letsel aan zijn wreef. Beterschap Sano. Komende woensdag oefent de E-Top om 18.30 uur bij en tegen Katwijk 13-2. Volgende week zaterdag volgt de thuiswedstrijd tegen BSC’68 13-1

De uitslagen in de hoofdklasse van de 13-3

DSO 13-2 - Alphense Boys 13-3              2-4

BSC’68 13-1 – Woerden 13-1                  1-0

Meerburg 13-1 – ARC 13-2                      11-0

DWO 13-1 – Voorschoten 13-1                verplaatst naar zaterdag 4 december

De stand bij de o13-3

1. Voorschoten 13-1              10-30
    2. Meerburg 13-1                  11-28