• Alphense Boys o17 wint en is koploper

• De o17 van Alphense Boys presteert al weken lang uitstekend in divisie 2 BVO en won vandaag in een spectaculaire wedstrijd met 5-3 van FC Volendam o17 waardoor het nu zelfs op de eerste plaats staat van de ranglijst. De o21 verloor uit bij De Graafschap (2-1) en Sparta Rotterdam o16 was een maatje te groot voor Alphense Boys o16 (1-5). Ook de 13-2 verloor thuis met 0-5 van sv Hoofddorp 13-21. De andere jeugdselectieteams waren vandaag vrij

Alphense Boys o21 speelde vandaag de uitwedstrijd tegen De Graafschap o21 in Doetinchem. In de beginfase zette De Graafschap vol druk op Alphense Boys, maar dat leidde nog niet tot kansen. Wel was daardoor de opbouw vrijwel onmogelijk en werd veelvuldig de lange bal gehanteerd en daarmee kan je de bal nooit lang in de ploeg houden. Toch scoorde Tyrique Mercera de 0-1 uit een vrije trap voorzet van Lars.

• In de tweede helft drukte De Graafschap het gaspedaal in en kon Alphense Boys vooral voorin de bal vrijwel nooit vasthouden. In de 55e minuut viel de gelijkmaker waarbij de spits na Balverlies op het middenveld werd weggestuurd. Een kwartier voor tijd viel de 2-1. Al met al een terechte nederlaag omdat de mannen van Eli Wattimury de wedstrijd maar niet onder controle kregen. Komende dinsdag speelt Jong Alphense Boys (mix o21 en o18) om 20.00 uur uit tegen Lugdunum 1 voor de LAV cup. Volgende week zaterdag volgt dan de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle o21 (14.30 uur)

8. Excelsior Rotterdam o21           7-6

Alphense Boys o18 was vandaag vrij. Komende dinsdag speelt Jong Alphense Boys (mix o21 en o18) om 20.00 uur uit tegen Lugdunum 1 voor de LAV cup. Volgende week zaterdag volgt dan de uitwedstrijd tegen Excelsior Rotterdam o18 (13.15 uur)

8. Fc Dordrecht o18               7-4

Alphense Boys o17 speelde vandaag thuis tegen Fc Volendam o17. Vanaf het begin was het een rommelige wedstrijd waarin beide partijen erg slordig waren in balbezit. Na een kans van Omar Zouggary in de 10e minuut scoorde FC Volendam in de 25e minuut via een afstandsschot (0-1). Twee minuten later pakte Omar de bal af van de centrale verdediger en schoot de 1-1 binnen.

• Daarna stierven twee solo acties van Jaynilson in schoonheid. In de 54e minuut scoorde Jaynilson vanaf de strafschopstip (2-1, handsbal). Een minuut later had Meric de wedstrijd in het slot kunnen gooien maar helemaal alleen voor de keeper van Volendam wist hij die niet te verschalken. Twee minuten later werd het 2-2 via een diagonaal schot. In de 60e minuut gaf verdediger Jasper Lammerse (1e foto) een geweldige voorzet die door Imad Charai diep bij de 2e paal wonderschoon werd ingekopt (3-3).

• Opnieuw kwam Volendam terug en pegelde van 28 meter afstand een vrije trap stijf in de kruising (3-3). In die fase kon het nog alle kanten opvallen en kreeg Volendam twee goede kansen op de voorsprong. Maar ook Omar schoot in die fase tegen de keeper op. In de 77e minuut zagen we een schitterende Boys goal. In de eindfase van die aanval legde de goed ingevallen Jasper Groenenboom de bal perfect af op Joost v/d Seijs en die schoot keurig de 4-3 op het scorebord.

• Daarna schoot Jay nog via de keeper naast, kopte Jasper Groenenboom net naast en in de 40e minuut schoot laatstgenoemde prachtig met links raak na een assist van Omar (5-3). De o17 is nu zelfs koploper van divisie 2. Volgende week zaterdag speelt de o17 om 15.00 uur de uitwedstrijd tegen FC Dordrecht o17.

8. Kon HFC o17                   7-1

Alphense Boys o16 speelde vandaag thuis tegen Sparta Rotterdam o16 en verloor met 1-5. Sparta Rotterdam was vandaag gewoon beter en verzuimde in de openingsfase al te scoren. Pas in de 28e minuut werd het 0-1 vanaf de strafschopstip na een volkomen onnodige overtreding in de 16 meter (zie foto 1 en 2).

• Sparta liep vervolgens uit naar 4-0 en toen kon Lahcen de ‘’eer’’ redden met een goed schot (1-4). Uiteindelijk werd het in blessuretijd nog 1-5. Het was te danken aan het goede keeperswerk van Ilias Oumghar dat de score niet hoor opliep.

• Arjan de Graaf maakte weer een mooie fotoreportage. Klik op deze link en dan kan je de foto’s gratis downloaden: https://photos.app.goo.gl/zwkX89VQX32rATzs8

Volgende week zaterdag speelt de o16 om 14.30 uur de uitwedstrijd tegen Vitesse o16.

8. Alphense Boys o16          6-3

Alphense Boys o15 was vrij. Komende dinsdag oefent de o15 om 18.30 uur thuis tegen Maarssen o16. Volgende week zaterdag volgt dan de uitwedstrijd tegen PSV o15 (11.00 uur)

8. Alphense Boys o15          7-1

Alphense Boys o14 was vrij. Morgen (zondag) spelen ze een toernooi vij Victoria’04. Komende dinsdag oefent de o14 om 18.30 uur thuis tegen Nieuwerkerk o14. Volgende week zaterdag volgt dan de thuiswedstrijd tegen Zeeburgia o14 (10.45 uur)

8. Fortuna Wormerveer o14   7-0

Alphense Boys o13 was  vrij. Volgende week zaterdag speelt de o13 om 10.45 uur de thuiswedstrijd tegen Quick o13.

8. Fc Emmen o13                  7-1

Alphense Boys 13-2 speelde vandaag thuis tegen sv Hoofddorp 13-1. Die zetten de mannen van trainer Robbert Renirie gelijk onder druk en wisten de opbouw van Alphense Boys te ontregelen. De Boys hebben moeite met het verzorgen van de opbouw en komen bijna niet over de middenlijn. Echte kansen blijven uit maar Hoofddorp zet aan. Na 12 minuten valt de eerste echte kans maar de bal gaat naast. Het volgende gevaarlijke moment komt na een hoekschop. De bal wordt niet goed weg gewerkt en valt plots voor de voeten van een Hoofddorpse aanvaller, die krult de bal over doelman Milan van der Neut. 0-1. Niet veel later wordt de score verdubbeld, een schot vanaf de 16 meter lijn wordt in eerste instantie gestopt maar de rebound is raak. 0-2. Met deze stand is het rust.

• Na de rust komt Alphense Boys iets meer in hun spel maar blijven de kansen nog uit. Hoofddorp krijgt na 10 minuten spelen een vrije trap op 25 meter van het doel. Deze wordt hard en hoog onder de lat gelegd!. 0-3. Het wedstrijdbeeld blijft voor de rest van de wedstrijd hetzelfde. Hoofddorp blijft de Boys onder druk zetten. Hoofddorp valt aan via de rechterflank, passt de bal de as in en de speler dribbelt het strafschopgebied om vervolgens de bal binnen te schieten. De score loopt uit naar 0-4.

• Tot slot krijgt Hoofddorp nog een vrije trap op een identieke plek die wederom hoog over de doelman in het doel vliegt. Eindstand 0-5. Vandaag hebben we geheel terecht verloren van een goed sv Hoofddorp. De spelers hebben wel hard gewerkt, maar er werd te veel gedribbeld met de bal en dat lukt niet tegen spelers die groter, sterker en sneller zijn. Het positiespel kwam niet uit de verf en de passing was ook ondermaats. Het vrijlopen en inzetten van vaardigheden aan de bal zal slimmer gekozen moeten worden zodat we meer in de kracht van ons team kunnen komen. Volgende week hebben we weer een nieuwe kans om dit goed op te pakken. De wedstrijdbal werd gesponsord door Drummermeer. Volgende week zaterdag speelt de 13-2 om 10.00 uur de uitwedstrijd tegen FC Lisse 13-1.

12. Fc Lisse 13-1                       5-1

Alphense Boys E-Top speelde vandaag een bekerwedstrijd tegen Barendrecht 13-3 en verloor met 5-1. Helaas werd er geen verslag ingeleverd. Volgende week zaterdag speelt de E-Top om 09.00 uur de thuiswedstrijd tegen koploper Voorschoten 13-1.

De stand bij de o13-3

1. Voorschoten 13-1              7-21
    2. Meerburg 13-1                  7-18
    3. BSC’68 13-1                     7-11
    4. DSO 13-2                         7-8
    5. Alphense Boys 13-3        7-7
    6. ARC 13-2                          7-6
    7. DWO 13-1                         7-2