• Woensdagnieuwtjes

  • De herfsttoernooien van Alphense Boys zijn in volle gang. In 2020 kon dat toernooi niet worden gehouden nu weer wél. En dat leidde direct tot een record aantal deelnemende teams. Maar liefst 134 jeugdteams zijn deze herfstweek te gast bij Alphense Boys. Afgelopen maandag was het de beurt aan de o13 teams met Alphense Boys 13-1 al glorieuze winnaar in categorie divisie 1 (zie foto verderop). Alphense Boys 13-2 (zie 1e foto onder) werd 4e in categorie divisie 2. Gisteren (dinsdag) was het de beurt aan de o14 en o15 teams (22 teams). Woensdag (vandaag) is het de beurt aan de o11 teams (28 teams), donderdag aan de o12 teams (22 teams) en vrijdag aan de o9 en o10 teams (40 teams). De wedstrijden op woensdag, donderdag en vrijdag worden gefloten door jeugdspelers van Alphense Boys. Alle toernooien starten om 10.00 uur. De organisatie is de hele week in handen van Irina van Stijn en Kieran Baker met hulp van vele selectieouders.

  • Vandaag (woensdag) vervallen (vanwege de herfstvakantie én het herfsttoernooi) alle woensdagmiddag trainingen die plaatsvinden o.l.v. De Complete Techniek

    Op ongeveer de helft van de najaarscompetitie is dit de tussenstand van de diverse jeugdselectieteams van Alphense Boys:

    O21:   Gedeelde 1e plaats (met Willem II en PEC Zwolle) en dus nog kans op promotie naar divisie 1 BVO (nummer 1 en 2              promoveren). Maar het verschil naar een degradatieplek (nummer 7 en 8 degraderen) is maar 4 punten!

    O18:   Gedeelde 5e plek en twee punten bòven de degradatieplek

    O17:   Gedeelde 2e plek en dus kans op promotie naar divisie 1 BVO

    O16:   8e en laatste plek in divisie 1 BVO. Kans is groot op degradatie naar divisie 2 BVO waar ze dan nog steeds het enige              amateurteam in zijn!

    O15:   8e en laatste plek in divisie 1 BVO. Kans is groot op degradatie naar divisie 2 BVO waar ze dan nog steeds het enige              amateurteam in zijn!

    O14:   Ongeslagen koploper in divisie 1 AV met een voorsprong van 6 punten op nummer 2. De o14 kan niet promoveren omdat de BVO’s hebben afgesproken dat amateurteams niet gewenst zijn in de o14 BVO competitie….!

    O13:   7e plek en dat is een degradatieplek!

    13-2:   Spelen als enige een hele competitie en staan nu in divisie 2 AV op een 6e plaats

    13-3:   Staan op een keurige 5e plek in de hoofdklasse.

    Afgelopen zaterdag waren twee ex-Alphense Boys jeugdspelers namens Feyenoord terug bij Alphense Boys. Op de eerste foto Hakeem Agboluaje (1e foto) speelde 1½ jaar geleden nog bij Alphense Boys en Twan Schens (2e foto) speelde 2½ jaar geleden nog bij Alphense Boys in de 13-1. Beiden spelen nu bij Feyenoord in de o15.

  • In totaal spelen er dit seizoen 71 ex-Alphense Boys spelers bij een Betaald Voetbal Organisatie (BVO). Er spelen nu 15 ex-Alphense Boys spelers bij Feyenoord, 11 bij ADO Den Haag, 6 bij Sparta Rotterdam, 5 bij Vitesse, 5 bij FC Utrecht, 4 bij Ajax en 3 bij PSV.

     

    Programma met wedstrijden selectieteams voor de komende week

    Dinsdag 19 oktober

    Herfsttoernooi Alphense Boys o14 en o15                    10.00 uur

    Alphense Boys o16 –Fc Volendam o16 (Beker)          18.30 uur

     

    Woensdag 20 oktober

    Herfsttoernooi Alphense Boys o11                                  10.00 uur

     

    Donderdag 21 oktober

    Herfsttoernooi Alphense Boys o12                                  10.00 uur

     

    Vrijdag 22 oktober

    Herfsttoernooi Alphense Boys o9 + o10                         10.00 uur

     

    Zaterdag 23 oktober

    Alphense Boys 13-2 – Hoofddorp 13-1                          09.00 uur

    Barendrecht 13-3 – Alphense Boys E-Top (Beker)          10.15 uur

    Alphense Boys o16 – Sparta Rotterdam o16                 10.45 uur

    Sportief 1 – Alphense Boys zaterdag 1                         14.30 uur

    De Graafschap o21 – Alphense Boys o21                     14.30 uur

    Alphense Boys o17 – Fc Volendam o17                        15.15 uur

     

    Zondag 24 oktober

    Toernooi o14 bij Victoria’04

     

    Dinsdag 26 oktober

    Alphense Boys 9-1 – PVCV 9-1                                   18.00 uur

    Alphense Boys o15 – Zeeburgia o15                           18.30 uur

    Alphense Boys o14 – Nieuwerkerk o14                       18.30 uur

    Lugdunum 1 – Jong Alphense Boys (o21/o18)             20.00 uur

     

    Afgelopen zaterdag werden er bij drie jeugdselectieteams van Alphense Boys drie strafschoppen gemist die beslissend hadden kunnen zijn. Bij een 1-0 voorsprong van de 13-2 werd de penalty voor 2-0 gemist (1e foto). Enkele tellen later scoorde de tegenstander de gelijkmaker en uiteindelijk verloor de 13-2 met 1-2. Bij een 2-0 voorsprong van de 17-1 werd de strafschop voor 3-0 gemist en een paar minuten later werd het 1-2 en nog spannend. Bij de 18-1 werd bij een 1-0 voorsprong en nog 15 minuten te spelen de strafschop voor 2-0 gemist (2e foto). Enkele minuten later lag hij aan de andere kant in het doel. De 18-1 wist echter in de absolute slotfase nog terug te komen van een 1-3 achterstand tot 3-3.

  • Maar liefst 4 Alphense Boys trainers (Mitchell Meijer, Youri van Arnhem, Patrick van Nijnatten (op de foto links) en Eli Wattimury (op de foto rechts) hebben zich onlangs ingeschreven voor de peperdure UEFA A trainers cursus. De KNVB verplicht namelijk de op hoog landelijk niveau spelende teams van de o21, o18, o17 en o16 om in seizoen een trainer met UEFA A diploma in dienst te nemen. 13 Top amateurjeugdopleidingen zijn al ruim 1½ jaar bezig om te KNVB te overtuigen dat dit voor amateurteams een onmogelijke zaak is. Tot nu toe tevergeefs. Alphense Boys is de enige amateurclub die volgend seizoen 4 UEFA A trainers bij de jeugdteams moet hebben….!

  • In de kantine van Alphense Boys worden degenen die gaan zitten aan een tafeltje gecontroleerd of ze de coronapas hebben. Met een duidelijke afscheiding mag iedereen iets aan de bar of keuken bestellen en moeten daarna de kantine weer verlaten. Of zitten maar dan wel de coronapas laten zien

  • Hoofdklasser RKAVV wil een rechtszaak aanspannen tegen de KNVB omdat het niet horizontaal mag overstappen naar de zaterdag. Dat recht is nu alleen voorbehouden aan clubs die uitkomen in de eerste klasse of lager. Maar liefst 53 amateurclubs stappen komend seizoen met hun eerste elftal horizontaal over van het zondag naar het zaterdagvoetbal. De hoofdklasse clubs zijn echter door de KNVB van deze overstapmogelijkheid uitgesloten. Ook Alphense Boys, TOGB en SJC volgen deze rechtsgang met interesse.

    Op droge dagen gaan de werkzaamheden om het uiterlijk van onze kantine op te fleuren gewoon door. Op de foto een paar vrijwilligers die een dagdeel opofferen. Ook voorzitter Dennis Captein was van de partij. Omdat het verven van de buitenkant van de kantine een tijdrovende klus is, zoeken we nog diverse vrijwilligers die een dag of een dagdeel willen helpen. Stuur dan even een email naar Annet Verpoort: internezaken@alphenseboys.nl

  • Alphense Boys zondag 1 smaakte afgelopen zaterdag (!) bij TOGB weer eens ‘’het zoet van de overwinning’’. In de 89e minuut kopte Mike Mulder de 0-1 binnen, twee minuten later gevolgd door de 0-2 van Ilias Latifi (zie foto onder)

  • Jens Toornstra (speelde 9 jaar in de jeugdopleiding van Alphense Boys) ontpopt zich tot de ‘’Davy Klaassen’’ van Feyenoord door vaak de eerste goal voor zijn club te scoren. Jens opende afgelopen zaterdag voor de 22ste keer de score voor Feyenoord en heeft daarvoor alleen Ove Kindvall (44), Cor van der Gijp (39) en Dirk Kuijt (29) nog voor zich.

    Lars Verzaal, van Alphense Boys o21, speelde afgelopen zaterdag de hele wedstrijd met zijn team tegen Fc Emmen o21 (0-0). Direct na die wedstrijd spoedde hij zich naar Berkel en Rodenrijs waar Alphense Boys zondag 1 de uitwedstrijd speelde tegen TOGB 1. In de rust moest Lars al invallen voor de geblesseerde Finn Brandt en speelde dus 1½ wedstrijd op een dag.  Lars speelde alsof hij al jaren in Boys 1 speelt! Alphense Boys 1 won met 0-2

  • Met onmiddellijke ingang is de inschrijving voor de Talentendag van Alphense Boys i.s.m. Feyenoord (woensdag 2 maart 2022, voorjaarsvakantie in regio Midden en Zuid) geopend via de website van Alphense Boys. Klik ''activiteiten'' aan in de balk en daarna ''Talentendag'', de rest wijst zich vanzelf. Inmiddels hebben we al 90 inschrijvingen kunnen noteren.Klik op de volgende link voor meer informatie en inschrijving: https://www.alphenseboys.nl/talentendag/