• Woensdagnieuwtjes • Voor de herfsttoernooien van Alphense Boys op woensdag 20 oktober (o11 teams) en vrijdag 22 oktober (o9 en o10 teams) zoeken wij nog jeugdscheidsrechters. Deze uren kan je laten aftekenen als ‘’maatschappelijke stage’’ als je dat voor school moet doen. We starten om 10.00 uur en de laatste wedstrijd is om 16.00 uur. Jullie fluiten dus de hele dag en om en om en wij zorgen voor voldoende eten en drinken. Kan je snel reageren of je kan en op welke dag (of dagen, want meer mag ook) je wilt fluiten? Dan bevestig ik dat en noteer ik jouw naam. Paul.Bahlmann@hetnet.nl

  Weer presteerde Alphense Boys o14 het vorige week om in een oefenwedstrijd te winnen van een BVO. Nu was het ADO Den Haag o14 dat met 0-2 werd verslagen. Het talentvolle team van trainer Biagio v/d Straaten mag niet meedoen in de BVO competitie (we zijn volop bezig om deze ‘’discriminerende situatie’’ via gesprekken bij de KNVB ongedaan te maken) en moet het daarom maar doen met oefenwedstrijden doordeweeks tegen BVO. In de komende weken volgen nog wedstrijden tegen Feyenoord o14, PSV o14 en FC Utrecht o14. Afgelopen zaterdag won het o14 team de competitiewedstrijd uit tegen concurrent AFC met 1-9…..!

 • Programma met wedstrijden selectieteams voor de komende week

   

  Dinsdag 21 september

  Alphense Boys E-Top – Wilhelmus 13-2                        18.30 uur

  Alphense Boys zat 1 – Bolnes 1 (beker)                       19.30 uur

  Alphense Boys 18-1 – Zeeburgia o18                           20.00 uur

   

  Woensdag 22 september

  ADO Den Haag o13 – Alphense Boys o13                    18.30 uur

   

  Zaterdag 25 september

  Alphense Boys E-Top – Meerburg 13-1                         09.00 uur

  SDZ 13-1 – Alphense Boys 13-2                                 10.30 uur

  Alphense Boys o13 – De Graafschap o13                     10.45 uur

  Alphense Boys o14 – Be Quick 1887 o14                     12.45 uur

  Alphense Boys o15 – Vitesse o15                                12.45 uur

  Willem II o21 – Alphense Boys o21                             13.00 uur

  SCH’44 1 – Alphense Boys zaterdag 1                         14.30 uur

  De Graafschap o18 – Alphense Boys o18                     15.00 uur

  Ajax o16 – Alphense Boys o16                                   15.00 uur

  Alphense Boys o17 – De Graafschap o17                     15.15 uur

   

  Zondag 26 september

  Emmen 1 – Alphense Boys 1                                       14.00 uur

   

  Dinsdag 28 september

  Alphense Boys o13 – DHC o13                                     18.30 uur

  Alphense Boys 14-1 – Hercules 14-1                            18.30 uur

  Alphense Boys o21 – Aarlanderveen 1                          20.00 uur

   

  Woensdag 29 september

  Alphense Boys E-Top – AFC IJburg 13-3                      18.00 uur

  Alphense Boys 11-1 – Nootdorp 11-1                         18.30 uur

  Jonathan o17 – Alphense Boys o16                            18.30 uur

   

  Ben jij het nieuwste talent van Nederland of wil je gewoon lekker voetballen met vrienden? Dan is Alphense Boys er voor jou! Met de F-League voor de kleintjes, de jeugdteams, selectieteams en natuurlijk meidenteams. Voor iedereen wat wils. Uiteraard ben je vrij om een keer mee te komen trainen. Als je meer wilt weten stuur dan even een mailtje naar info@alphenseboys.nl (jongens) of girls@alphenseboys.nl (meiden)

 • Vanaf komende zaterdag mag het compleet gerenoveerde veld 4 weer beperkt gebruikt worden. Het veld is volkomen omgeploegd, er zit nieuwe drainage en beregening, is met laserstralen op hoogte gebracht en vervolgens ingezaaid. Voorlopig mogen er alleen pupillenwedstrijdjes gespeeld worden. 11 tegen 11 mag er nog niet worden gespeeld, de grote vaste doelen staan er dan ook nog niet op. Afgelopen dinsdag was onze lijnenploeg volop in de weer om de eerste kalklijnen er weer op te zetten.

 • Ook de nostalgische, maar eigenlijk onwenselijke en vervallen bushokjes, die nog steeds als dug-out fungeren op veld 4, staan er nog. In deze coronatijd ontbeert het de club echter aan financiele middelen om hier nieuwe dug-outs neer te zetten.

 • Vorige week moest Kees de Rijk zich inspannen om twee terrasstoelen die kennelijk uit balorigheid in de sloot naast de kleedkamers waren gegooid, er weer uit te vissen. Wie doet nou zoiets!

 • Sportzaak Bahlmann Sport Herenhof heeft 3 eredivisie-wedstrijdballen gesponsord voor Alphense Boys o21. Het hielp gelijk want de eerste wedstrijd waarmee met deze ballen gespeeld werd (afgelopen zaterdag) leverde een 1-0 winst op op Excelsior Rotterdam o21

 • Met onmiddellijke ingang is de inschrijving voor de Talentendag van Alphense Boys i.s.m. Feyenoord (woensdag 2 maart 2022, voorjaarsvakantie in regio Midden en Zuid) geopend via de website van Alphense Boys. Klik ''activiteiten'' aan in de balk en daarna ''Talentendag'', de rest wijst zich vanzelf. Klik op de volgende link voor meer informatie en inschrijving: https://www.alphenseboys.nl/talentendag/

  Alphense Boys 13-2 won afgelopen zaterdag o.l.v. trainer Robbert Renirie ook zijn 3e bekerwedstrijd en gaat als poulewinnaar dus dòòr naar de volgende ronde. Na de overwinning op HVV afgelopen zaterdag (1-5) werd dat in de kleedkamer even gevierd

 • Alphense Boys 13-1 pakte afgelopen zaterdag zijn eerste competitiezege in de verre uitwedstrijd (2½ uur met de bus) tegen FC Emmen o13. Het werd een spectaculaire 4-6 overwinning. Na afloop ging het uitgelaten stel nog even op de foto voor het stadion van FC Emmen.

 • Jens Toornstra (speelde 9 jaar in de jeugdopleiding van Alphense Boys) werd afgelopen zondag terecht bewierookt. Hij werd ‘’man of the match’’ in de wedstrijd van zijn Feyenoord tegen PSV en scoorde daarin 2x. Vooral de eerste goal was van ongekende schoonheid waarbij hij zijn beheersing en techniek bij de volley nog maar eens liet zien. Jens kreeg een 8,5 voor zijn optreden en kreeg uiteraard een plaatsje in het ‘’elftal van de week’’ van de eredivisie

 • Weer moest trainer Eli Wattimury afgelopen maandag trakteren op gebak aan zijn spelers van Alphense Boys o21. Afgelopen zaterdag wonnen ze voor de 3e achtereenvolgende een competitiewedstrijd in divisie 2 BVO waarin ze notabene de enige amateurploeg zijn…..! Eerst werd de zwaar bevochten 1-0 overwinning op Excelsior op het veld gevierd (zie 1e foto) en afgelopen maandag met gebak in de kleedkamer (2e foto) Komende zaterdag volgt de uitwedstrijd tegen de nummer twee van de ranglijst, Willem II o21

 • Afgelopen zondag maakte Winston Luijs (keeper van de o21, 19 jaar) zijn debuut in zondag 1 in de gewonnen competitiewedstrijd tegen VOC 1. Op de website van Studio Alphen is nu de samenvatting te zien van de wedstrijd van Alphense Boys 1 tegen VOC 1 (5-1)

 • Bij VOC zagen we twee ex-Alphense Boys spelers. Erwin Nuijtinck (verdediger, 1e foto) en keeper Tijs te Duits (2e foto). Zij konden niet verhinderen dat de ploeg van trainer Remco Tuinenburg de eerste competitieoverwinning van het seizoen pakte (5-1)

 • Percy Douglas (was 40 jaar fysiotherapeut van Alphense Boys 1) was afgelopen zondag weer eens met zijn vrouw Hetty langs te lijn te zien bij de wedstrijd van Alphense Boys 1 tegen VOC 1. Percy Kwakkelde enige tijd met zijn gezondheid, maar ons erelid was nu fit genoeg om weer eens even bij Alphense Boys te komen kijken.

 • Vorige week woensdag oefende Alphense Boys E-Top o.l.v. trainer Roel van Holstein 11 tegen 11 uit tegen de leeftijdsgenoten van Feyenoord. Het werd een heerlijke en leerzame wedstrijd die door Feyenoord met 5-0 werd gewonnen.

 • Jan Overes heeft zijn longontsteking weer overwonnen en was afgelopen zaterdag met zijn vrouw Tiny weer als vanouds de gastheer en vrouw in de ontvangstkamer in de tribune.

 • De voetbalwedstrijd Emmen - Alphense Boys is a.s. zondag live te volgen in het            sportprogramma “Sport Lokaal” van  Studio Alphen. Sport Lokaal wordt iedere zaterdag en zondag uitgezonden tussen 14 – 18 uur voor de regio Alphen aan den Rijn, Rijnwoude en Boskoop. Herman Scholten zal het radioverslag verzorgen. Ook wordt er in deze uitzending verslag gedaan van meerdere sportevenementen  uit de regio. Studio Alphen kan je ontvangen via 90.0 FM in de ether, 103.4 FM op de kabel en het glasvezelnet van KPN (kanaal 962) en Lijbrandt (kanaal 798); in Rijnwoude via 106.5 FM (ether) en 103.4 FM (kabel).

  Na ruim een jaar pauze durven we het weer aan om een praktijk clinic te organiseren voor de trainers en leiders van Alphense Boys én onze samenwerkende amateurpartners. Dat gaan wij doen op vrijdagavond 1 oktober van 19.00 tot 20.30 uur bij Alphense Boys. Het thema van de avond is: Oefenvormen m.b.t. het omschakelen. Deze bijzondere en vernieuwende oefenvormen worden gegeven door Youri van Arnhem (trainer Alphense Boys o16) en zijn geschikt voor alle leeftijden en voor alle niveau’s en dus bruikbaar voor alle trainers.

  De avond start met een korte bijeenkomst in de kantine waarbij Youri zich zal voorstellen en gaat vertellen (en laten zien) wat hij op het veld gaat doen. Daarna volgt de praktijkdemonstratie van ± een uur en vervolgens eindigen we de avond met een terugblik en krijgen alle aanwezigen de oefenvormen op papier mee. Traditioneel kunnen er vervolgens vragen op Youri afgevuurd worden op alle gebieden van het jeugdvoetbal of waarbij jullie tegen aan loopt bij het eigen team. Kortom dit moet een interessante en leerzame avond worden, waarbij de trainers ongetwijfeld weer prachtige ideeën en oefenstof opdoen om voor het eigen team te gebruiken.

  Stuur mij even een email als je deze avond wil komen bijwonen: Paul.Bahlmann@hetnet.nl

  Youri van Arnhem is 24 jaar en woonachtig in Utrecht.  Hij is nu voor het tweede seizoen trainer/coach van Alphense Boys o16 die op het allerhoogste niveau van Nederland uitkomt (divisie 1 BVO). Hij heeft zijn UEFA B diploma (TC 2) en gaat komend seizoen de cursus UEFA A doen. Namens de KNVB wordt hij komend seizoen ook docent van de UEFA C opleiding. Hiervoor heeft hij gewerkt in de jeugdopleidingen van Fc Utrecht en Almere City. Ook heeft hij de Ajax Camps in Amerika getraind. Youri heeft Sport en Bewegen gedaan.