• Alphense Boys 1 pakt eerste competitieoverwinning

  Een bij vlagen flitsend Alphense Boys 1, wint ruim van VOC (5-1) en blijft dus ongeslagen. Op de foto scoort Ilias Latif de 2e goal. Het was voorafgaand aan de start van de competitie de vraag wat het zou kunnen gaan worden met het nieuwe Alphense Boys. De uitslagen in de voorbereiding gaven geen aanleiding tot al te veel positivisme. Dat blijkt mee te vallen. Na vier wedstrijden is de selectie van trainer Tuinenburg nog ongeslagen. Sterker nog, na drie gelijke spelen volgde vandaag een overwinning op het bezoekende VOC. En het was niet zomaar een zege, het werd maar liefst 5-1 voor het team van de verbaal nadrukkelijk aanwezige trainer Remco Tuinenburg, tegen een team dat tot zondag slechts drie doelpunten had moeten incasseren.

  Het jonge Boys-team liet de helaas weinige toeschouwers met name in de eerste helft genieten.  De aanvallen waren voor de echte voetballiefhebbers soms om van te likkebaarden. De eerste goal na en kwartier was daar een voorbeeld van. Younes Oulhou werd diep gestuurd, passeerde drie man en schoot vervolgens ook nog eens ogenschijnlijk simpel de openingsgoal op het scorebord.

 • Diverse kansen om de voorsprong te vergroten bleven onbenut, maar in de minuten 31 en 32 was het weer even echt bal. Een pegel van Ilias Latif raakte de onderkant van de lat en leek de doellijn gepasseerd te hebben. Dat ging echter zo snel dat de arbitrage die situatie nooit als doelpunt beoordeeld had kunnen hebben. Direct daarna schoot Khalid Kada wel raak, maar deed dat volgens de meneer met de vlag vanuit buitenspelpositie hetgeen twijfelachtig was. Maakte niet uit, want op de direct daaropvolgende aanval viel op het doelpunt van Ilias Latif niets aan te merken (op de foto is Ilias in duel met ex-Alphense Boys speler Erwin Nuijtink).

 • Op slag van rust werd het ook nog 3-0. Uit de vrije trap van Akif Hancer die door Younes Oulhou bij de 2e paal  tot doelpunt werd gepromoveerd, viel niets aan te merken: 3-0.

 • Na de pauze dacht het team er iets te gemakkelijk over in de veronderstelling dat het allemaal wel gebeurd was. VOC nam het initiatief en maakte al na elf minuten de 3-1. De bezoekers gingen er weer in geloven en waren kort daarna dichtbij de aansluitingstreffer. De jonge keeper Winston Luijs, afkomstig uit het team van Alphense Boys onder 21 voorkwam dat door attent uitlopen.

 • Die 3-2 leek acht minuten voor tijd toch te vallen, maar het doelpunt van Bas van der Storm werd wegens vermeend buitenspel niet als goal beoordeeld. Dat leek geen juiste beslissing. Opeens ging Alphense Boys weer voetballen. Wat er met deze groep mogelijk is als ze in dienst van het team gaan spelen bleek even later. Een geweldige aanval over zeven schijven leidde tot de 4-1. Die laatste schijf was invaller Andre Daling. Het werd nog erger voor de visite. Khalid Kada tekende in minuut negentig voor de 5-1.

 • Een prima prestatie die veel belooft voor het vervolg van de competitie. Twee vervelende momenten deden zich in deze sportieve wedstrijd nog voor. Finn Brand raakte een kwartier voor tijd na een prima verdedigende actie ogenschijnlijk zwaar geblesseerd en Bas van der Storm (van de gasten) kreeg in de slotfase, hij had al geel, na een ongelukkige actie rood voorgeschoteld. Dat was een zware beslissing van de overigens goed leidende arbiter Sven Spaan, want de actie leek bepaald niet bedoeld om zijn opponent flink te raken

 • Volgende week zondag speelt Alphense Boys om 14.00 uur uit tegen Emmen 1

   

  De uitslagen in de hoofdklasse

  Alphense Boys – VOC                   5-1

  Emmen – De Zouaven                  1-1

  Hoogeveen – SJC                         3-1

  Velsen – SDO                               0-2

  TOGB – TAC’90                             2-1

  Purmersteijn – Be Quick 1887        1-1

  Alcides – HBS                                0-3

   

  De stand in de hoofdklasse

  1. Hoogeveen                          4-12
  2. TOGB                                  4-9
  3. HBS                                    4-7
  4. Alphense Boys                   4-6
  5. Be Quick 1887                     4-6
  6. Alcides                                4-5
  7. RKAVV                                3-4
  8. SDO                                    3-4
  9. Purmersteijn                        4-4
  10. TAC’90                                4-4
  11. Velsen                                 4-4
  12. De Zouaven                         3-2
  13. SJC                                     3-1
  14. Emmen                                4-1