• Woensdagnieuwtjes

  Wàt een waanzinnig goed begin van de competitie heeft Alphense Boys o21 gemaakt. Na de prachtige overwinning op Roda JC o21 volgde afgelopen zaterdag de uitwinst op Vitesse o21! De ploeg van de trainers Eli Wattimury, Patrick van Nijnatten en Hicham Rbii gaat nu zelfs alléén aan de leiding in divisie 2 BVO, waar Alphense Boys de enige amateurclub in is. Komende zaterdag spelen ze weer thuis om 15.15 uur tegen Excelsior Rotterdam o21. Iedere BVO is nu gewaarschuwd en zal Alphense Boys o21 niet onderschatten! Afgelopen maandag trakteerde trainer Wattimury op gebak vanwege deze bijzondere prestatie.

  Afgelopen zondag speelde Alphense Boys 1 de uitwedstrijd tegen SDO. Via onderstaande link kunt u de samenvatting zien:  https://www.youtube.com/watch?v=EZ0zHOwEeA4

  Afgelopen zondag deed Alphense Boys 9-1 én Alphense Boys E-Top (met 2 teams) mee aan het Westlandia toernooi. De 9-1 werd 3e, team 1 van de E-Top werd 4e en team 2 van de E-Top werd 2e (ze verloren de finale via strafschoppen)

 • Komende zaterdag krijgen de jeugdteams van Alphense Boys drie BVO’s op bezoek. Eerst krijgen we om 10.45 uur de thuiswedstrijd van de o16 tegen AZ o16, daarna gevolgd om 12.45 uur door de o18 tegen Almere City o18 en om 15.15 uur krijgen we dan de o21 thuis tegen Excelsior Rotterdam.

  Zondag a.s. speelt zondag 1 thuis om 14.00 uur tegen VOC 1

  Na ruim een jaar pauze durven we het weer aan om een praktijk clinic te organiseren voor de trainers en leiders van Alphense Boys én onze samenwerkende amateurpartners. Dat gaan wij doen op vrijdagavond 1 oktober van 19.00 tot 20.30 uur bij Alphense Boys. Het thema van de avond is: Oefenvormen m.b.t. het omschakelen. Deze bijzondere en vernieuwende oefenvormen worden gegeven door Youri van Arnhem (trainer Alphense Boys o16) en zijn geschikt voor alle leeftijden en voor alle niveau’s en dus bruikbaar voor alle trainers. De avond start met een korte bijeenkomst in de kantine waarbij Youri zich zal voorstellen en gaat vertellen (en laten zien) wat hij op het veld gaat doen. Daarna volgt de praktijkdemonstratie van ± een uur en vervolgens eindigen we de avond met een terugblik en krijgen alle aanwezigen de oefenvormen op papier mee. Traditioneel kunnen er vervolgens vragen op Youri afgevuurd worden op alle gebieden van het jeugdvoetbal of waarbij jullie tegen aan loopt bij het eigen team. Kortom dit moet een interessante en leerzame avond worden, waarbij de trainers ongetwijfeld weer prachtige ideeën en oefenstof opdoen om voor het eigen team te gebruiken.

  Stuur mij even een email als je deze avond wil komen bijwonen: Paul.Bahlmann@hetnet.nl

  Youri van Arnhem is 24 jaar en woonachtig in Utrecht.  Hij is nu voor het tweede seizoen trainer/coach van Alphense Boys o16 die op het allerhoogste niveau van Nederland uitkomt (divisie 1 BVO). Hij heeft zijn UEFA B diploma (TC 2) en gaat komend seizoen de cursus UEFA A doen. Namens de KNVB wordt hij komend seizoen ook docent van de UEFA C opleiding. Hiervoor heeft hij gewerkt in de jeugdopleidingen van Fc Utrecht en Almere City. Ook heeft hij de Ajax Camps in Amerika getraind. Youri heeft Sport en Bewegen gedaan.

 • Ook doordeweeks worden er soms verrassende uitslagen geboekt in de oefenwedstrijden van de jeugdselectieteams. Zo verloor Alphense Boys o14 pas vlak voor tijd met 3-2 van AZ o14 en wòn de o15 zelfs met 3-1 van ADO Den Haag o15.

  De jeugdafdeling van Alphense Boys zoekt per direct een assistent trainer bij onze talentvolle o18 die uitkomt in divisie 3 BVO. De trainingstijden zijn maandag, woensdag en donderdag van 19.00 tot 20.30 uur. Met de wedstrijden op zaterdag. De kandidaat moet enige ervaring hebben om met deze leeftijd en op dit niveau te kunnen werken en de ambitie hebben om zich via deze leerzame periode verder te ontwikkelen in het trainersvak. Het zou ook als stageteam gebruikt kunnen worden voor een KNVB trainerscursus. Wel moeten wij erbij zeggen dat dit een onbezoldigde functie is die je puur zou moeten zien om te investeren in jezelf en om in de keuken te kunnen kijken bij een hoog aangeschreven jeugdopleiding. Reacties (met jouw CV) naar: Paul.Bahlmann@hetnet.nl (TC Alphense Boys) Tel: 06-51807802

  Hugo Botermans (ex-Alphense Boys) is per direct naar Excelsior Rotterdam gegaan. Hij speelde bij FC Eindhoven, waar zijn contract niet verlengd werd en heeft nu dus toch weer een mooie nieuwe club gevonden.

 • Ilounga Pata (ex-Alphense Boys) heeft vrijdagavond zijn debuut in de Keuken Kampioen Divisie gemaakt. Tien minuten voor tijd mocht de 20-jarige voetballer namens TOP Oss invallen tegen ADO Den Haag. Tot en met de A-junioren speelde de rechtsback in de jeugdopleiding van Alphense Boys, om in 2019 naar het Britse Huddersfield Town te verkassen. Tot een doorbraak kwam het in Engeland nooit. Deze zomer trok TOP Oss Pata transfervrij aan.

 • Programma met wedstrijden selectieteams voor de komende week

   

  Dinsdag 14 september

  ADO Den Haag o14 – Alphense Boys o14                    19.00 uur

  Alphense Boys o17 – Kon HFC o17 (comp)                  19.30 uur

  Alphense Boys zat 1 – GLZ Delfshaven (beker)           20.00 uur

   

  Woensdag 15 september

  Feyenoord o10 – Alphense Boys o10 (=11-1)              15.30 uur

  Feyenoord o11 – Alphense Boys E-Top                        17.00 uur

  Alphense Boys 9-1 – Desto 9-1                                   17.00 uur

  Hercules o16 – Alphense Boys o16                              19.00 uur

   

  Zaterdag 18 september

  AFC o14 – Alphense Boys o14                                      10.00 uur

  DWO 13-1 – Alphense Boys E-Top                                10.00 uur                 

  Alphense Boys o16 – AZ o16                                        10.45 uur

  FC Emmen o13 – Alphense Boys o13                            11.00 uur

  AZ o15 – Alphense Boys o15                                        12.30 uur

  ADO Den Haag o17 – Alphense Boys o17                       12.30 uur

  Alphense Boys o18 – Almere City o18                           12.45 uur

  HVV 13-2 – Alphense Boys 13-2 (beker)                       12.45 uur

  Alphense Boys o21 – Excelsior Rotterdam o21              15.15 uur

  Alphense Boys zaterdag 1 – Real Sranang 1 (vrsch)      15.15 uur

   

  Zondag 19 september

  Alphense Boys 1 – VOC 1                                                14.00 uur

   

  Dinsdag 21 september

  Alphense Boys 15-1 – DHC o16                                   18.30 uur

  Alphense Boys E-Top – Wilhelmus 13-2                        18.30 uur

  Alphense Boys zat 1 – Bolnes 1 (beker)                        19.30 uur

  Alphense Boys 18-1 – Zeeburgia o18                            20.00 uur

   

  Woensdag 22 september

  ADO Den Haag o13 – Alphense Boys o13                    18.30 uur

  Alphense Boys 11-1 – De Meern 11-1                          18.30 uur

   

  Met onmiddellijke ingang is de inschrijving voor de Talentendag van Alphense Boys i.s.m. Feyenoord (woensdag 2 maart 2022, voorjaarsvakantie in regio Midden en Zuid) geopend via de website van Alphense Boys. Klik ''activiteiten'' aan in de balk en daarna ''Talentendag'', de rest wijst zich vanzelf. Klik op de volgende link voor meer informatie en inschrijving: https://www.alphenseboys.nl/talentendag/

  Bij deze een oproep aan alle gebruikers van grasvelden op zaterdag en zondag om plaggen direct weer goed te leggen zodat het ‘’gat’’ weer kan dichtgroeien voordat het uitdroogt.

 • De voetbalwedstrijd Alphense Boys – VOC is a.s. zondag live te volgen in het sportprogramma “Sport Lokaal” van  Studio Alphen. Sport Lokaal wordt iedere zaterdag en zondag uitgezonden tussen 14 – 18 uur voor de regio Alphen aan den Rijn, Rijnwoude en Boskoop. Thijs de Ruiter zal het radioverslag verzorgen. Ook wordt er in deze uitzending verslag gedaan van meerdere sportevenementen  uit de regio. Studio Alphen kan je ontvangen via 90.0 FM in de ether, 103.4 FM op de kabel en het glasvezelnet van KPN (kanaal 962) en Lijbrandt (kanaal 798); in Rijnwoude via 106.5 FM (ether) en 103.4 FM (kabel).

  Vanaf deze week kunnen de verkoop boekjes van de Grote Club Actie weer worden opgehaald. In de commissie kamer liggen de boekjes per team klaar. Steun je club en je team. De 3 beste verkopers winnen waardebonnen van resp.25/50/75 euro. Het beste team wint een team uitje. Ook dit jaar doet Alphense Boys weer mee met de grote club actie.  Voor onze club een enorme belangrijke bron van inkomsten, zeker in deze tijd van corona en teruglopende inkomsten. Net als vorig jaar maken we de verkoopactie weer interessant voor zowel de club als voor je team.  Per lot van 3 euro is 2,40 euro voor de club! Als je met je hele team 150 of meer loten verkoopt is de helft van de opbrengst voor je eigen team. (1,20 per lot). Op deze manier kunnen de jongens een belangrijke bijdrage leveren aan de kosten van bijvoorbeeld een buitenlands toernooi. Een voorbeeld wat vorig jaar een succes was :

  Als individuele speler maak je een groepsapp aan voor je familie, vrienden en bekenden. 

  Hier leg je uit dat je met je team spaart voor een buitenlandse trip. 

  Met het hele team hebben ze toen bijna 800 euro verdient zonder langs de deuren te hoeven gaan.

  Teams met oudere jeugd kan je vragen om in ieder geval minimaal 3 loten te verkopen (bijvoorbeeld aan familie leden)

  De verkoopboekjes zijn dit jaar voorzien van persoonlijke QR codes waardoor de verkoop dit jaar nog makkelijker is.  Deze boekjes liggen nu klaar in de commissie kamer per team. Wij hopen en stiekem verwachten we ook wel een enthousiaste inbreng. De lotenverkoop start per 18 september en loopt tot 20 november. Ingevulde verkoopboekjes inleveren in de container die in de kantine staat

 • Daan Spaans (uit de o15) heeft zijn pols gebroken en Danilo van Roekel (uit de o16) heeft zijn sleutelbeen gebroken en moet zelfs geopereerd worden. Beide spelers wensen wij sterkte

  Op de site: ‘’Holland-pictures’’ zijn oude foto reportages terug te zien die fotograaf Ron Hoenson heeft gemaakt van Alphense Boys wedstrijden. Zo zien we Jens Toornstra nog als jeugdspeler. Leuk om terug te zien.

  Eli Wattimury was maandagavond te gast in het radioprogramma De Voetbalkantine om te praten over het O21-succes van Alphense Boys. De uitzending is via deze link terug te luisteren: https://soundcloud.com/studioalphen/2021-09-14-de-voetbalkantine-eli-wattimury-en-frits-swart.