• Derde gelijkspel Boys 1

  Alphense Boys speelde ook zijn derde wedstrijd van dit seizoen in de Hoofdklasse A gelijk. Bij SDO in Bussum werd het 1-1. In tegenstelling tot de twee vorige puntendelingen moest Boys 1 dit keer blij zijn met het punt.

  Foto: Mike Bavelaar waagt een schot uit de tweede lijn. De bal wordt een prooi voor de keeper.

  In plaats daarvan overheerste de ontevredenheid over het vertoonde spel. Op denk fonkelnieuwe ‘echte’ grasmat kwam de formatie van Remco Tuinenburg geen moment echt in zijn spel. Volgens de trainer ontbrak het zijn jonge ploeg aan de wil om voor de punten te knokken, wat bij de tegenstander wél zo was. Ook SDO moest het meer van hard werken hebben. Goed voetbal was deze middag bijna niet te zien.

  Aanvankelijk zag het er nog wel goed uit voor de Boys. In de 14-de minuut kwam de ploeg aan de leiding bij de eerste en uiteindelijk bijna enige goede aanval. Younes Oulhou rondde af, daartoe in staat gesteld door Sami Haouman. Dat leek een mooi moment om de thuisploeg met zijn kwakkelende verdediging (vorige week 6-1 verlies) bij de keel te pakken, maar ook de Boysploeg ontbeerde de flair en het zelfvertrouwen om door te pakken. De voorsprong leidde zelfs tot gemakzucht en alleen dankzij enkele uitstekende reddingen van keeper Daniel Furtak bleef de voorsprong lange tijd in stand. Tot in de 67-minuut, toen Jesse van Huisstede na een knappe individuele actie de 1-1 binnen schoot.

  Daarna was het aan twee kanten er vooral om te doen níet te verliezen. SDO wist nog wel enkele keren goed de achterlijn te halen en in de slotfase ontsnapte de Boys met meer geluk dan wijsheid drie keer aan de verliezende goal. Zo eindigde kort voor tijd een omhaal van Van Huisstede op de lat. Tuinenburg: "Ik zag gelukkig veel Boys-supporters langs de lijn. Jammer dat we ze vandaag niet hebben laten zien, zoals de afgelopen weken, dat we aardig kunnen voetballen."

  Uitslagen
  SDO – Alphense Boys 1-1, Be Quick 1887 – Alcides 1-1, HBS – Purmersteijn 1-1, VOC – Hoogeveen 0-2, RKAVV – Velsen 0-2, SJC – TOGB 2-6, TAC'90 – Emmen 3-1. 

  Stand

  1. Hoogeveen         3             9             5-0
  2. TOGB                 3             6             9-7
  3. Alcides               3             5             8-3
  4. Be Quick 1887    3             5             4-1
  5. TAC ‘90              3             4             5-4
  6. HBS                   3             4             4-3
  7. Velsen Rkvv        3             4             2-1
  8. RKAVV                3             4             4-5
  9. VOC                   3             4             2-3
  10. Purmersteijn       3            3             5-5
  11. Alphense Boys     3             3             4-4
  12. De Zouaven         2             1             3-4
  13. SJC                     2             1             3-7
  14. SDO                  2             1             2-7
  15. Emmen              3             0             1-7

   

  Clubtopscorers
  Ilias Latif 1x, Tarik Zaanani 1x, Frank van der Hoorn 1x, Younes Oulhou 1x.

  Programma 19 september, 14.00 uur:
  Alphense Boys VOC-