• Alphense Boys o21 wint ook van Vitesse o21

  De o21 van trainer Eli Wattimury kent een geweldige competitiestart. Na de winst op Roda JC volgde vandaag een hele knappe uitoverwinning op Vitesse o21 en ze zijn daarmee meteen alléén koploper in divisie 2 BVO. De o18 wist net niet zijn 2e competitiewedstrijd te winnen (2-2), de o17 verloor bij Almere City en ook de o16 en o15 pakten geen punten vandaag tegen respectievelijk NAC en Sparta Rotterdam. De o14 is koploper en pakte wel de volle winst. De o13 verloor heel ongelukkig en volstrekt onnodig van AFC (zie actiefoto boven)

   

  Alphense Boys o21 speelde vandaag zijn tweede competitiewedstrijd uit op Papendal tegen Vitesse o21. En wéér werd het een prachtige overwinning voor Eli Wattimury en zijn mannen. In de 20e minuut gaf Ruben Jansma de assist op spits Pierre Mokanda en  die ging 1 op 1 op de Vitesse af en scoorde beheerst (0-1). Hij vierde het met een schitterende salto. Verder was de eerste helft gelijkwaardig. In de tweede helft volgde de druk van Vitesse en Gyan de Regt (ex-Alphense Boys en afgelopen week nog debuterend en in het Nederlands elftal onder 19) scoorde de gelijkmaker voor zijn team met een knap schot (1-1). In die moeilijke fase redde doelman Rens Boer zijn team een paar keer waardoor ze in de wedstrijd bleven.

 • In de 79e minuut bracht Djanini de bal na een afgeslagen corner opnieuw in d doelmond bij Vitesse en daar was centrale verdediger Yuval Checkley die de winnende 1-2 inkopte. In de slotfase wisten de boys met goed en rustig verdedigen deze mooie overwinning over de streep te trekken. En na afloop natuurlijk even op de foto voor de fans.

 • Volgende week zaterdag speelt de 021 om 15.15 uur thuis tegen Excelsior Rotterdam o21

   

  De uitslagen in divisie 2 BVO van de o21

  Vitesse o21 - Alphense Boys o21                                   1-2

  De Graafschap o21 – Excelsior Rotterdam o21                0-1

  Willem II o21 – PEC Zwolle o21                                      1-1

  Roda JC o21 – Fc Emmen o21                                        1-1

   

  De stand in de 021 competitie divisie 2 BVO

  1. Alphense Boys o21          2-6
  2. FC Emmen o21                  2-4
  3. PEC Zwolle o21                  2-4
  4. Willem II o21                     2-4
  5. Excelsior Rotterdam o21     2-3
  6. Roda JC o21                      2-1
  7. De Graafschap o21            2-0
  8. Vitesse o21                       2-0

   

  Alphense Boys o18 speelde vandaag het altijd beladen uitduel tegen de O18 van  Koninklijke HFC. In de 2e minuut ziet Romeo Pieters dat de keeper ver uit zijn goal staat en schiet van 30 meter de bal richting het doel net voorlangs. In de 7e minuut geeft Adam Zaian een crosspass naar links en kopt een Haarlemmer  de bal terug op zijn keeper die niet meer in zijn doel staat. De bal rolt met een hoog “Tikkie terug Jaap “gehalte in het lege doel. Maar die tellen ook ! O-1 voor Alphense Boys dus. Er wordt goed verdedigd door de Boys en door de as opgebouwd. HFC heeft handen en voeten nodig om de aanval af te stoppen. De vrije trappen die daarop volgen leveren niets op. In de 30e minuut lobt Remy van der Vooren een afvallende bal naar Jayden Daleman die verwoestend uithaalt en de 0-2 binnenschiet.

 • Tot de rust consolideert Alphense Boys de voorsprong. In de 53e minuut duikt keeper Björn IJzendoorn een geplaatste vrije trap uit zijn linkerbenedenhoek. In de 63e minuut neemt HFC een ingestudeerde vrije trap in tweeën en kopt een boomlange Haarlemmer de 1-2 binnen .HFC gelooft er weer in en de duels worden steeds feller. HFC gaat alles of niets spelen met lange ballen naar de zijkant. De Boys laten zich meeslepen in dit spel en geven veel ruimte weg. Uiteindelijk geeft Alphense Boys de overwinning in de slotfase toch nog onnodig uit handen. De linksbuiten van HFC weet de bal voor te geven. De bal wordt doorgekopt en in de 90e minuut binnengeschoten. De 2-2 eindstand levert een flinke kater op. Volgende week zaterdag speelt de o18 om 12.45 uur thuis tegen Almere City o18

   

  De uitslagen in o18 divisie 3 BVO

  Kon HFC o18 - Alphense Boys o18                             2-2

  FC Dordrecht o18 – Willem II o18                              0-4

  De Graafschap o18 – Excelsior Rotterdam o18           0-1

  Almere City o18 – VVV Venlo o18                              1-1

   

  De stand bij de o18

  1. Willem II o18                     2-6
  2. Alphense Boys o18          2-4
  3. Almere City o18                 2-4
  4. Excelsior Rotterdam o18      2-3
  5. VVV Venlo o18                    2-2
  6. De Graafschap o18             2-1
  7. Kon HFC o18                      2-1
  8. Fc Dordrecht o18                2-0

   

  Alphense Boys o17 speelde vandaag zijn eerste competitiewedstrijd uit tegen Almere City o17. De ploeg van trainer Julian Jenner begon goeden kwam met 0-1 voor door Meric, na een fantastische aanval na een voorzet van Omar.

 • Een fopduik in het 16 metergebied werd beloond met een penalty voor Almere (1-1). Vervolgens werd het 2-1 uit een vrije trap, 3-1 uit een corner en 4-1 door een persoonlijke fout. In de tweede helft kwam AB goed terug en scoorde direct tegen via Jaynilson (4-2) en speelde goed, maar had het geluk niet mee (3x tegen de lat en strafschop gemist, mislukte Pananka!)

 • Almere City kwam niet meer van de eigen helft af. Het had zomaar 5-5 kunnen worden. Jenner”: ik ben zeer trots op de manier hoe wij willen spelen We vissen op dit moment kwa kansen en doelpunten gewoon ongelukkig naast het net. Maar je ziet dat er progressie wordt gemaakt. Gertjan Verbeek (toekijkende hoofdtrainer van Almere City) heeft een goed Alphense Boys gezien. We kunnen echt met opgeheven hoofd naar de volgende wedstrijd kijken. We zijn op de goede weg! Komende dinsdag speelt de o17 gelijk wéér voor de competitie, om 19.30 uur thuis tegen Kon HFC o17. Volgende week zaterdag volgt dan al de 3e competitiewedstrijd uit om 12.30 uur tegen ADO Den Haag o17

   

  De uitslagen in o17 divisie 2 BVO

  Almere City o17 – Alphense Boys o17               5-2

  AFC o17 – FC Volendam o17                              3-2

  Kon HFC o17 – De Graafschap o17                   0-1

  ADO Den Haag o17 – FC Dordrecht o17           4-1

   

  De stand bij de o17

  1. AFC o17                           2-4
  2. Almere City o17                1-3
  3. De Graafschap o17            1-3
  4. ADO Den Haag o17           1-3
  5. Fc Dordrecht o17               2-1
  6. Alphense Boys o17          1-0
  7. FC Volendam o17               1-0
  8. Kon HFC o17                     1-0

   

  Alphense Boys o16 speelde vandaag uit tegen NAC Breda o16. De wedstrijd begon slordig van beide kanten, met een iets beter Alphense Boys. Na een kwartier wordt Danilo vol omver gelopen en breekt daarbij zijn sleutelbeen. Na veel gerommel de eerste 30 minuten kwam er pas echt dreiging aan de kant Alphense boys na een corner die Ilias goed voor geeft en Appie die de bal goed kopt richting de kruising, maar de keeper weet de bal net uit de kruising te tikken. Daarna een tweede gevaarlijke bal die beland voor de voeten van Tom en die schiet de bal hard in, maar de keeper kan wederom redden. Helaas valt toch de 1-0 uit een omschakelmoment. De tweede helft kwam NAC veel agressiever het veld op, met de nodige blessures aan Alphense Boys kant tot gevolg. Alphense boys wist wel veel meer de ruimtes op te zoeken waardoor er meer gevoetbald werd en ze veel dominanter waren de tweede helft.  Lahcen schoot een vrije trap vanaf 25 meter rechtstreeks in het doel (1-1)

 • Alphense Boys kreeg hoop op de volle 3 punten. Maar twee minuten na de goal wist NAC weer te scoren vanuit een counter (2-1). Er waren nog een paar kansjes voor de boys maar niet meer dan dat. De boys hadden nog hoop om er tenminste een gelijk spel uit te halen maar het tegenovergestelde bleek waar te zijn een afstand schot van NAC besloot de wedstrijd eindstand (3-1). Komende woensdag oefent de o16 om 19.00 uur bij en tegen Hercules o16. Volgende week zaterdag volgt dan de competitiewedstrijd om 10.45 uur thuis tegen AZ o16

   

  De uitslagen in o16 divisie 1 BVO

  NAC Breda o16 - Alphense Boys o16     3-1

  Vitesse o16 – PSV o16                          1-4

  AZ o16 – Sparta Rotterdam o16             3-2

  Feyenoord o16 – Ajax o16                    0-2

   

  De stand bij de o16

  1. PSV o16                            2-6
  2. Ajax o16                           2-6
  3. Feyenoord o16                  2-3
  4. Vitesse o16                       2-3
  5. AZ o16                             2-3
  6. NAC Breda o16                  2-3
  7. Sparta Rotterdam o16        2-0
  8. Alphense Boys o16         2-0

   

  Alphense Boys o15 speelde vandaag een thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam o15. De ploeg van trainer Mitchell Meijer was geen schim van wat wij van ze kennen. En als je tegen een BVO je basisniveau niet haakt, ben je kansloos. Vooral het eerste half uur was heel matig. Onnoemelijk veel balverlies door slechte passes, alle duels werden verloren. Na 25 minuten stond het al 0-3 voor Sparta en greep trainer Meijer in met 3 nieuwe wissels. Er waren wel kleine kansjes voor o.a. Collin, maar de scherpte ontbrak aan alle kanten.

 • Na rust ging het iets beter en was het lange tijd een gelijkwaardige wedstrijd. Toch scoorde Sparta nog 2x waardoor de eindstand 0-5 werd. Een harde maar leerzame les. Zonder concentratie, zorgvuldigheid en passie (strijd en vechtlust) pak je geen punten op dit allerhoogste niveau. Volgende week zaterdag volgt de competitiewedstrijd om 12.30 uur uit tegen AZ o15

   

  De uitslagen in o15 divisie 1 BVO

  Alphense Boys o15 – Sparta Rotterdam o15      0-5

  PSV o15 – Ajax o15                                         2-3

  Feyenoord o15 – AZ o15                                  2-1

  Vitesse o15 – NAC Breda o15                            3-1

   

  De stand bij de o15

  1. Vitesse o15                         2-6
  2. Ajax o15                             2-4
  3. Feyenoord o15                    2-4
  4. AZ o15                               2-3
  5. Sparta Rotterdam o15         2-3
  6. Alphense Boys o15           2-1
  7. NAC Breda o15                   2-1
  8. PSV o15                             2-0

   

  Alphense Boys o14 speelde vandaag de tweede competitiewedstrijd van het seizoen ‘’21-‘’22 tegen de leeftijdsgenoten van AFC 34. De wedstrijd begon heel matig vanuit beide kanten.  AB maakte wel het spel maar dit resulteerde in veel slordig balverlies en geen kansen, AFC 34 had een snelle spits die in de 8e minuut onverwachts uit de omschakeling en door verkeerd  handelen de 0-1 kon maken. AFC 34 drukte niet door waardoor AB wel de overhand bleef houden maar wederom bleef het heel slordig in balbezit en miste AB de echte intensiteit en wil om te winnen. Gelukkig kan Geronimo onverwachts doelpunten maken en dit deed hij deze wedstrijd weer, de 1-1 maakte hij vanuit een pass van Dylan en vlak daarna kon hij ook mooi de 2-1 binnenschieten wat tevens de ruststand was.

 • In de rust werden er een aantal wisselingen gemaakt wat beter uitpakte. Er was wat meer beweging op het middenveld waardoor er vaker en makkelijker gecombineerd kon worden. Dit resulteerde ook in de 3-1 van de goed spelende Sinan.

 • Geronimo voltooide zijn wedstrijd met een hattrick voor de 4-1 wat de eindstand was. Gelukkig pakt AB de 3 punten en is deze matige wedstrijd niet puntloos verloren gegaan, maar er moet hard getraind worden en de echte wil om te winnen moet meer aanwezig zijn om het goede voetbal wat AB 14-1 meerdere malen heeft laten zien wekelijks terug te laten komen. Komende dinsdag oefent de o14 om 19.00 uur uit tegen ADO Den Haag o14. Volgende week zaterdag volgt dan de competitiewedstrijd om 10.00 uur uit tegen AFC

 • De uitslagen in o14 divisie 1 AV

  Alphense Boys o14 – AFC’34 o14           4-1

  Zeeburgia o14 – AFC o14                       1-2

  BFC o14 – Fortuna Wormerveer o14      1-0

  DCG o14 – Be Quick 1887 o14                3-0

   

  De stand bij de o14

  1. Alphense Boys o14          2-6
  2. BFC o14                            2-6
  3. AFC o13                            2-4
  4. DCG o14                           2-3
  5. Zeeburgia o14                   2-1
  6. Be Quick 1887 o14             2-1
  7. AFC’34 o14                       2-0
  8. Fortuna Wormerveer o14   2-0

   

  Alphense Boys o13 speelde vanmorgen voor de competitie tegen AFC onder 13. Op sportpark 'De Bijlen' leed de ploeg van trainer Robin Stolwijk een zeer ongelukkige nederlaag door een laat tegendoelpunt (1-2). Beide teams waren aan elkaar gewaagd in het begin. In de 10e minuut Karan Paragh met een poging de bovenkant van de lat geraakt. Vlak hierna schoot Niek den Dulk wel raak. Van grote afstand zeilde de bal over de keeper in de bovenhoek (1-0).

 • Echt grote kansen werden er niet gecreëerd door beide teams. Toch kwam AFC in de blessuretijd van de eerste helft langszij, door een inschattingsfout kon de AFC-spits voor een leeg doel de 1-1 maken. Na rust was het vermakelijk maar heel rommelig. Het spel golfde heen en weer en voor beide doelen ontstond er gevaar. Dat uiteindelijk AFC zo'n 5 minuten voor tijd opnieuw scoorde (1-2) was een domper. In de slotseconde bood de mee naar voren geschoven Cas Hufkens nog een enorme mogelijkheid aan Karan maar zijn inzet ging gehaast naast.

 • Volgende week zaterdag speelt Alphense Boys de verre uitwedstrijd tegen FC Emmen o13 om 11.00 uur. Arjan de Graaf was vandaag bij de o13 en maakte deze mooie fotoreportage. Klik op de link en je kan de foto’s dan gratis downloaden: https://photos.app.goo.gl/yXkGSq2zepj3jALa7

 • De uitslagen in o13 divisie 2 BVO

  Alphense Boys 13-1 – AFC 13-1                         1-2

  Quick o13 – Fc Emmen o13                                 4-2

  Go Ahead Eagles o13 – De Graafschap o13        3-2                 

   

  De stand bij de o13

  1. Go Ahead Eagles o13           2-6
  2. Ajax 13-2                           1-3
  3. Fc Volendam o13                1-3
  4. De Graafschap o13              2-3
  5. AFC o13                             2-3
  6. Quick o13                           2-3
  7. Fc Emmen o13                    2-0
  8.  Alphense Boys o13          2-0

   

  Alphense Boys 13-2 speelde vandaag de tweede wedstrijd in de beker bij het Haagse HBS op sportpark Craeyenhout. Om 09.30 uur trappen de Boys af en gaan ze gelijk in de aanval. Binnen twee minuten zijn er al flinke kansen, Kassem Fennich maakt een mooie rush langs de linkerflank maar stuit op de Haagse doelman. Even later kan spits Dean Spaan de bal aannemen in het strafschopgebied, helaas wordt hij gevloerd en wordt er geen penalty gegeven. Vijf minuten later is het raak, wederom stoomt Kassem Fennich op over de linkerflank en hij legt de bal af op Ru-Cheanrique Odor die de 0-1 maakt! Na het doelpunt lijken de Boys weer recht te hebben op een penalty na een duw in de rug van Kassem Fennich, wederom legt de scheidsrechter de bal niet op de stip. Gelukkig komt er kort na een kans uit de kluts en maakt Adam Akoucham er 0-2 van.

 • In de tweede helft krijgen Dean Spaan en Ru-Cheanrique Odor twee kansen kort achter elkaar op de 0-3 maar helaas valt de goal nog niet. Halverwege de tweede helft krijgt HSB na een handsbal wel een strafschop, die wordt ook benut. 1-2. Het wordt hierna even spannend, HSB voert de druk op en komen vaker richting de goal.

 • In de slotminuut krijgt HBS een vrije trap op eigen helft, door goed druk zetten van Alphense Boys wordt de bal gewonnen en scoort Shai Shmaryahu op aangeven van Kassem Fennich de bevrijdende 1-3! 

 • Komende dinsdag oefent de 13-2 om 18.30 uur thuis tegen Roda’23 13-1. Volgende week zaterdag volgt dan de laatste bekerwedstrijd om 12.45 uur uit tegen HVV 13-2

   

  Alphense Boys E-Top speelde vandaag thuis tegen DSO 13-2. De groep van trainer Roel van Holstein gaat elke week beter spelen en ook vandaag was het vertoonde spel ruim voldoende. Spelend tegen spelers die 1 tot 2 jaar ouder zijn is fysiek lastig, maar met goed samenwerken en een juiste inzet en beleving kunnen de Boys dit uitstekend compenseren. Vanaf de aftrap zien we een goed gemotiveerde groep die  DSO geen ruimte geeft om te voetballen. In balbezit is het soms nog te onrustig en spelen we te gehaast, daarnaast zien we soms een goed combinerende ploeg die de bal verplaatst van het ene naar de andere kant van het veld. In de eerste helft levert dit niet veel kansen op. Een vrije trap van de jarige Ilyas levert niks op, maar twee minuten voor rust is het wel bijna raak. Een mooie aanval over de rechter zijde zorgt ervoor dat Jens schuin richting het doel kan rennen, hij kiest er voor om niet te schieten, maar de bal voor het doel te leggen waar de inlopende Charlotte-Sophie de bal tegen de paal schiet.

 • De tweede helft blijven de Boys goed spelen. DSO kan niet gevaarlijk worden en de Boys proberen de laatste fase te bereiken waar helaas de aanvallen strandden. De laatste 10 minuten zien we dat de vermoeidheid toe neemt en de ruimtes groot worden. Charlotte-Sophie probeert het nog van grote afstand en Jim zijn boogbal komt net hoogte te kort. Uit de laatste corner is het bijna raak bij de tweede paal. De wedstrijd eindigt in een 0-0.

 • Morgen (zondag) speelt de E-Top een 8 tegen 8 toernooi bij Westlandia en komende woensdag oefent de E-Top om 17.00 uur uit tegen Feyenoord o11. Volgende week zaterdag volgt dan de competitiewedstrijd, uit om 10.00 uur tegen DWO 13-1

   

  De uitslagen bij 13-3 competitie, hoofdklasse

  Alphense Boys 13-3 – DSO 13-2             0-0

  Voorschoten’97 13-1 – DWO 13-1          10-0

  Woerden 13-1 – BSC’68 13-1                  1-4

  ARC 13-2 – Meerburg 13-1                       1-3

   

  De stand bij de o13-3

  1. Voorschoten 13-1               2-6
  2. BSC’68 13-1                       2-4
  3. Meerburg 13-1                    2-3
  4. DSO 13-2                           2-3
  5. ARC 13-2                           2-3
  6. Alphense Boys 13-3         2-2
  7. DWO 13-1                          2-0
  8. Woerden 13-1                     2-0