• Woensdagnieuwtjes

  Alphense Boys zondag 1 oefende afgelopen zaterdag tegen Mollo United (een voetbalschool uit Den Haag met spelerts van 1e klasse niveau). Zonder trainer Remco Tuinenburg (corona) won Alphense Boys (met spelers van zondag 1, zaterdag 1 en uit de o21) won met 6-1. De coaching van het team werd gedaan door Nick Coster en Bas Groenestein. Khalid Kada (zie 1e foto, is net als Frank v/d Hoorn vervroegd uit de o21 naar zondag 1 gegaan) maakte de 1-0, 3-0 en 5-1. De 2-0 was van Sami Haouam, de 4-0 van André Daling en 6-1 van Ilias Latif (2e foto)

 • De loting voor de landelijke jeugdcup (speeldag zaterdag 28 augustus) heeft voor de Alphense Boys teams slechts één thuiswedstrijd opgeleverd:

  • De Graafschap o18 - Alphense Boys o18 (Bij winst uit tegen winnaar NEC/Excelsior M op 23/10
  • FC Eindhoven o17 - Alphense Boys o17. (Bij winst thuis tegen winnaar Heerenveen/Buitenveldert)
  • DCG o16 - Alphense Boys o16. (Bij winst thuis tegen winnaar FC Groningen/Hollandia op 23/10)
  • Alphense Boys o15 – AZ o15, 12.45 uur. (Bij winst vrijgeloot voor tussenronde op 24 oktober)
  • NEC o13 – Alphense Boys o13. (Bij winst vrijgeloot voor volgende ronde op 24 oktober)

  Komende maandag (26 juli om 19.15 uur) start de voorbereiding van Alphense Boys o21. Ze gaan dan als eerste selectieteam weer trainen o.l.v. de trainers Eli Wattimury, Hicham Rbii en Patrick van Nijnatten. De competitie van de o21 begint namelijk een week eerder dan de andere jeugdselectieteams. De o21 opent de competitie op zaterdag 28 augustus met een thuiswedstrijd tegen Roda JC o21.

 • Roda JC-aanvaller Thijmen Goppel (speelde 7 jaar in de jeugdopleiding van Alphense Boys) vertrekt naar het Duitse SV Wehen Wiesbaden. Beide clubs hebben afgelopen maandag een akkoord bereikt over een transfer van de 24-jarige buitenspeler. Goppel wordt dinsdag gekeurd in Duitsland en zal bij een positief verloop daarna een driejarig contract tekenen.  Het kamp-Goppel had Roda JC tot maandagavond 00.00 uur de tijd gegeven om in te gaan op het nieuwe bod van Wehen-Wiesbaden.  De club die uitkomt in de Duitse Derde Bundesliga had eerder al twee keer een bod uitgebracht op Goppel, maar dat werd tot twee keer toe afgeslagen door de Kerkradenaren. Maandag is het derde bod (nog onbekend maar waarschijnlijk in de buurt van de twee ton) wel geaccepteerd. Goppel speelde in Nederland eerder voor NEC, ADO Den Haag en MVV. De rappe aanvaller was namens Roda goed voor zes goals en dertien assists in 37 officiële wedstrijden.

 • Vorige week heeft de gemeente Alphen a/d Rijn de heg laten snoeien tussen veld 6 en veld 4. Daar kwam een speciale machine voor aan te pas.

 • Bij het Haagse Quick vindt op woensdagavond 4 augustus om 20.00 uur een herdenkingswedstrijd plaats voor de vorige maand op 31 jarige leeftijd overleden Bright Ampong. Hij was speler van hoofdklasser Alphense Boys en hij was nog altijd lid van zijn jeugdclub Quick

  Het ‘’Bewaarnummer 2021’’ is uit en staat inmiddels op de website onder ‘’activiteiten’’. Alle spelende leden hebben of krijgen het bewaarnummer via de email toegestuurd.

 • De inschrijving voor de traditionele herfst- en kersttoernooien bij Alphense Boys voor seizoen 2021-2022 is weer geopend. Na een seizoen vol annuleringen, vanwege de landelijke maatregelen, gaan wij er vanuit dat wij de komende herfst- en kersttoernooien bij Alphense Boys in tegenstelling tot het afgelopen seizoen weer kunnen organiseren.

  Net als veel andere sportverenigingen is ook Alphense Boys hard geraakt door de crisis en zijn de inkomsten tot een nul punt gedaald. Het organiseren van toernooien brengt ook uitgaves met zich mee en als steun richting Alphense boys vragen wij aan ieder deelnemende team een inschrijfbedrag van € 27,50.

  Voor het inschrijfbedrag ontvangt ieder team op de dag van deelname een gezondheidstas met hierin verschillende soorten fruit en drankjes passend bij een gezonde toernooi dag. Het inschrijfbedrag van € 27,50 per team is niet verplicht, maar deelname aan de Herfst- en Kersttoernooien is voor de betalende teams gegarandeerd. Niet betalende teams worden op de wachtlijst geplaatst en ontvangen later pas een definitieve uitnodiging.

  Let op: Regio’s Noord- en Midden Nederland hebben herfstvakantie, vanaf zaterdag 16 t/m zonder 24 oktober (volgens de officiële lijst). Regio Zuid Nederland heeft een week later vanaf 23 oktober t/m 31 oktober 2021 herfstvakantie, alhoewel iedere school van deze adviesdatum mag afwijken. Check dit dus eerst voordat u zich inschrijft.

  Het is niet toegestaan om met een oudere speler deel te nemen, dan de aangegeven leeftijd aan een van de toernooien. De deelnemende spelers dienen ook lid te zijn van de desbetreffende vereniging waar deze speler voor uitkomt. Op beide eisen wordt gecontroleerd en er volgt verlies van de wedstrijd of een uitsluiting van het team bij een geconstateerde leeftijds- of lid overtreding. Verder kunnen voetbalscholen niet deelnemen aan beide toernooien en zijn alleen KNVB aangesloten verenigingen welkom.

  Alle toernooidagen starten om 10.00 uur, waarbij de finale wedstrijden omstreeks 15.30 uur zullen worden gestart. Inschrijven kan via het onderstaande formulier en na uw inschrijving krijgt u binnen enkele dagen een reactie van ons met de verdere informatie.

  Voor vragen kunt u ons altijd mailen op toernooien@alphenseboys.nl

   

  Herfsttoernooien Alphense Boys 2021

  Maandag 18 oktober                      Onder 13       BVO Niveau of 1ste Divisie AV

  Onder 13       2e Divisie AV & Hoofdklasse        

  Dinsdag 19 oktober                         Onder 14       Divisie niveau

                                                             Onder 15       Divisie niveau 

  Woensdag 20 oktober                    Onder 11       Hoofdklasse niveau

                                                             Onder 11       1ste klasse

  Donderdag 21 oktober                   Onder 12       spelend in de Onder 13 Competitie – 11 tegen 11

                                                             Onder 12       1ste klasse – 8 tegen 8

  Vrijdag 22 oktober                           Onder 9         Hoofdklasse niveau

                                                             Onder 10       Hoofdklasse niveau

   

  Kersttoernooien Alphense Boys 2021/22

  Dinsdag 28 december                    Onder 14       Divisie niveau

  Woensdag 29 december                Onder 9         Hoofdklasse niveau

  Donderdag 30 december               Onder 11       Hoofdklasse niveau

  Maandag 3 januari                          Onder 13       BVO Niveau of 1ste Divisie AV

  Dinsdag 4 januari                            Onder 13       2e Divisie AV of Hoofdklasse hoog

  Woensdag 5 januari                       Onder 15       Divisie niveau 

  Donderdag 6 januari                      Onder 12       Hoofdklasse niveau

  Vrijdag 7 januari                              Onder 10       Hoofdklasse niveau

   

  Van de Turkse profclub Antalyaspor naar de amateurs van Alphense Boys. Menigeen zal z'n wenkbrauwen fronsen over de opvallende transfer van voetballer Akif Hancer (20), maar achter die keuze gaat een heftig verhaal schuil. Over hoe een jonge topsporter kanker krijgt, én overwint.

  De zon schijnt op een doordeweekse avond in Alphen aan den Rijn. Akif Hancer zet een stoel neer op het hoofdveld van Alphense Boys, waar de rest van het eerste elftal bijna aan de groepstraining begint. Hij neemt z'n tijd om voor de eerste keer openlijk te praten over de zware periode die hij heeft doorgemaakt.

  'Het blijft lastig voor mij', zegt Hancer haast verontschuldigend. 'Dit is eigenlijk een emotie die ik niet wil herbeleven.' De 20-jarige Utrechter slikt en wrijft de tranen uit zijn ogen. Het blijft meer dan een halve minuut stil. 'Die emoties gaan niet weg.'

  In juli 2019 krijgt Hancer te horen dat hij lijdt aan lymfeklierkanker. Op dat moment voetbalt de oud-jeugdspeler van Feyenoord en FC Utrecht in Turkije, bij eredivisieclub Antalyaspor. Er blijkt een kwaadaardige tumor in zijn lichaam te zitten en hij moet meerdere chemokuren ondergaan.

  Plotseling staat de wereld van een 18-jarige jongen op z'n kop. 'Aan het eind van dat seizoen merkte ik al dat er wat mis was. Dat ik slaperig was, geen energie had en op trainingen geen fut meer had. Je moeder kent je het beste. Toen ik terugkwam naar Nederland, zei ze gelijk: er klopt iets niet bij jou.'

  Juist voor een jonge topsporter, in de bloei van z'n leven, komt de onheilspellende mededeling als een schok. Achteraf blijkt die gezonde leefstijl - hij rookt niet en drinkt geen druppel alcohol - in combinatie met een grote vastberadenheid z'n redding te zijn.

  'Ook al huil ik nu op camera, toen ik ziek was heb ik niet één keer naast mijn moeder gehuild. Ik heb altijd geprobeerd sterk te blijven. Was het niet voor mezelf, dan was het voor mijn naasten. Dit is een ziekte die anderen meer raakt dan jezelf', zegt Hancer.

  Na uiteindelijk acht chemokuren, twee meer dan aanvankelijk gedacht, blijkt in februari 2020 dat de behandeling succesvol is geweest. Er hoeft bovendien geen radiotherapie, oftewel bestraling, aan te pas te komen. 'Die twee extra chemo's heb ik met twee vingers in m'n neus gedaan', grapt Hancer.

  Dan, serieuzer: 'Ik was zó blij dat ik geen radiotherapie hoefde. En dat ik ooit nog op het voetbalveld kon staan, maakt niet uit waar.' Enkele maanden later tekent hij een tweejarig contract bij Antalyaspor, dat hem afgelopen winter verhuurt aan Sancaktepe FK, een club op het derde niveau van Turkije.

  Maar aan het bestaan als profvoetballer komt al snel een einde. In februari van dit jaar laat Hancer op eigen verzoek zijn contract ontbinden. 'Qua fitheid merk ik dat het heel moeilijk is om op topniveau mee te draaien. Mijn herstelperiodes duren gewoon te lang en die tijd gaat niemand je geven in het profvoetbal.'

  Wat hem nog veel zwaarder valt, is het gemis van zijn familie. Dat geeft voor hem de doorslag om terug naar Nederland te komen. 'Laat ik het zo zeggen: als je moeder je zes keer heeft gebeld omdat je aan het trainen was, alleen om te vragen hoe het met je gaat, dan raakt het je wel.'

  Nederlandse clubs uit de eerste en tweede divisie tonen volgens hem interesse, maar hij kiest voor een terugkeer naar Alphense Boys. Daar heeft Hancer als D-junior al een jaar gespeeld. 'Als ik hier de parkeerplaats oprij, heb ik al kippenvel. Dat is voor mij echt herinneringen ophalen.'

  'Dat ik met mijn vader naast me hier naar wedstrijden kwam', gaat de aanvallende middenvelder verder. 'Dan hoorde ik dat er een scout van PSV op de tribune zat en zei de trainer: let op, speel goed. Dat zijn allemaal dingen die weer naar boven komen.'

  Profvoetballer worden, spelen in grote stadions, veel geld verdienen. Het is de droom van talloze jongens en meisjes, maar het ideaalbeeld van Akif Hancer ziet er nu heel anders uit. 'Ik had één droom en dat was mijn gezondheid terugkrijgen. Nu ik die heb, is het dat gewoon vasthouden.'

  Momenteel heeft hij een voetbalschool in Utrecht samen met een vriend. 'Voor de rest boeit het mij niet waar ik terechtkom, als ik mijn ouders en mijn zus maar naast me heb. Al nemen ze voetbal van me af, zelfs dat vind ik prima. Als ik maar gezond ben, want ik weet hoe het is om geen gezondheid te hebben.'

 • Gratis voetbaltoernooi op woensdag 28 juli.

  Op woensdag 28 juli (midden in de schoolvakantie) wordt er van 09.30 tot 12.30 uur een gratis voetbalactiviteit georganiseerd op de velden van Alphense Boys voor spelers van 6 t/m 14 jaar. Vriendjes mogen ook meedoen. Wel moet iedereen zich even aanmelden (zie onder). Dit zomertoernooi maakt deel uit van een serie van 10 toernooien bij alle voetbalverenigingen in de gemeente Alphen a/d Rijn. Gratis meedoen aan een toernooi in de zomervakantie? Wie wil dat nou niet! Deze zomervakantie organiseren we maar liefst 10 toernooien in de gemeente Alphen aan den Rijn. Doet jouw kind straks samen met zijn vriendjes mee aan deze vette toernooien?

  In de zomervakantie organiseert De Complete Techniek in opdracht van Vitaliteitsbedrijf Het Groene Hart en Alphen Vitaal iedere woensdag op 2 verschillende locaties een nieuw toernooi. De zomertoernooien zijn toegankelijk voor zowel leden van de vereniging als leden van andere voetbalverenigingen in de leeftijd van 6 tot en met 14 jaar. Ook kinderen die niet op voetbal zitten, zijn van harte welkom.

  Vanuit een veilige en sportieve omgeving zorgen wij ervoor dat alle kinderen met heel veel plezier kunnen voetballen. Wij vervullen enerzijds de wens van de enthousiaste voetballer/-ster en anderzijds die van de ouder(s)/verzorger(s) die een veilige, sportieve en vooral leuke activiteit zoeken voor hun kind. Door in groepen te werken, rekening houdend met leeftijd en niveau, is de activiteit geschikt voor iedereen en is iedereen winnaar! Naast voetbalplezier en voetbalontwikkeling zullen de trainers de spelers stimuleren en uitdagen in het nemen van initiatief, verantwoordelijkheid en creativiteit.

  Locaties
  Tijdens dit vette zomertoernooi worden alle verenigingen uit de gemeente Alphen aan den Rijn aangedaan en is het mogelijk om iedere woensdag op een nieuw locatie deel te nemen.

  Woensdag 21 juli                09.30-12.30              ARC

  Woensdag 21 juli                14.30-17.30              Aarlanderveen/Zwammerdam

  Woensdag 28 juli                09.30-12.30              Alphense Boys

  Woensdag 28 juli                14.30-17.30              Koudekerk

  Woensdag 04 augustus    09.30-12.30              Alphia

  Woensdag 04 augustus    14.30-17.30              Hazerswoudse Boys

  Woensdag 11 augustus    09.30-12.30              Alphen

  Woensdag 11 augustus    14.30-17.30              Bernardus

  Woensdag 18 augustus    09.30-12.30              Floreant

  Woensdag 18 augustus    14.30-17.30              BSC’68

  Inschrijven
  Om deel te kunnen nemen aan één of meerdere van onze toernooien moet jouw kind vooraf individueel worden ingeschreven via www.decompletetechniek.nl. Zonder inschrijving kun je niet meedoen aan het toernooi!

   

  In de zomervakantie organiseren De Complete Techniek en Alphense Boys op 2, 3, 5 en 6 augustus de Olympische Voetbal- en Waterspelen op de kunstgrasvelden van Alphense Boys. Gouden sporten als honkbal, tafeltennis en hockey brengen we deze zomer in voetbalvorm naar jou! Met meer prijswinnaars dan ooit tevoren, tests met onze innovatie partner JOGO en de vetste voetbalonderdelen, belooft dit de vetste 3e week van de zomervakantie te worden!

  De 4-daagse is toegankelijk voor leden en niet-leden van de vereniging tussen de 6 en 16 jaar oud. Let op! Slechts 60 plaatsen beschikbaar bij Alphense Boys! De trainers worden geleverd door vv Alphense Boys. De zomer is vaak de warmste periode van het jaar en daarom gaat een gedeelte van het programma besteed worden aan waterspelen. Olympisch trefbal of de Olympische tacklefinale. Niets is te gek, maar nat gaan ze zeker worden.

  Bij extreme temperaturen bestaat de kans dat een tropenrooster wordt ingesteld. In dat geval start het programma om 08.00 uur en eindigt deze om 14.00 uur met een goed nat pak. Het seizoen 2020/2021 gaat de boeken in als het coronaseizoen. Een seizoen zonder competitie, gesloten kantines en veel te weinig feestjes. Het hele seizoen hebben wij onze clubs gesteund door middel van een 50/50-regeling, waarbij de helft van het inschrijfgeld direct naar de club gaat en in de zomervakantie doen we dat nog één keer. Steun vandaag nog Alphense Boys en meld je aan! De kosten voor de 4-daagse bedragen €179,- per persoon. Dit is inclusief een volledig verzorgde lunch, drinkbreaks en gezonde snacks. Meld je vandaag nog aan, want VOL=VOL! www.decompletetechniek.nl