• Woensdagnieuwtjes

    Alphense Boys 13-1 (o.l.v. trainer Robin Stolwijk) is een jaar lang gevolgd door een cameraploeg van BNN/VARA (Frederick Mansell & Laurens Samsom (DimDocs) voor de 4-delige documentaire ‘’Voetbaldroom’’, die vanaf zondag 16 mei a.s. iedere zondagavond wordt uitgezonden op NPO 3 om 21.15 uur. Van dit o13 team gaan er uiteindelijk drie spelers volgend seizoen naar een profclub. Maar dat wisten we aan het begin van dit ‘’corona seizoen’’ natuurlijk nog niet. Dat hele proces is van het begin tot het einde gevolgd door BNN/VARA.

  • Door heel Nederland dromen veel jonge voetballertjes van een leven als profvoetballer. Slechts voor een klein deel van deze dromers is het realiseren van die wens binnen bereik. Door de jaren heen is gebleken dat de jeugdopleiding van Alphense Boys een realistische opstap is naar een professionele voetbalclub. Door de strenge selectieprocedure en door het hoge landelijke niveau waarop de jeugdteams voetballen, loopt er enorm veel talent rond op de club. Elk jaar gaan tientallen spelers op stage bij een profclub en elk jaar maken zo'n 15 à 20 spelers de overstap. Omdat de voetbaldroom bij Alphense Boys binnen handbereik ligt, heeft BNN/VARA de 13-1 van Alphense Boys een jaar lang gevolgd.

  • Naast dat er gefilmd werd tijdens een aantal trainingen en wedstrijden, was het voor de filmmakers vooral belangrijk om de ‘’voetbaldroom’’ te vangen in persoonlijke verhalen. Dit doen zij door een aantal spelers uit te lichten: wat is hun droom, waarom, wat zijn de consequenties en hoe geven zij deze vorm? Wat is de rol van de club, de familie, de school en de omgeving?

  • Overigens is niet Alphense Boys 13-1 alléén gevolgd. Ook andere clubs en personen van de KNVB, scouts van profclubs, profvoetballers, hoofd jeugdopleidingen komen aan bod. O.a. Pjotr v/d Marel (ex-jeugdtrainer Alphense Boys) in zijn rol als coördinator in de jeugdopleiding van Sparta Rotterdam. Maar ook Wout Weghorst vertelt hoe zijn ‘’voetbaldroom’’ tot stand is gekomen.

    Deel 2, 3 en 4 van deze serie volgen op zondagavond 23 mei 30 mei en 6 juni ook  om 21.15 uur

    Als u een volger bent van jeugdvoetbal (en van Alphense Boys) moet u zondag 16 mei echt even afstemmen op NPO 3. Wij hebben net als u het eindproduct nog niet kunnen aanschouwen, maar gezien de tijd die de programma makers in dit project hebben gestoken, zal dit ongetwijfeld een mooi inkijkje geven hoe jonge voetballers dromen van een mogelijke toekomst als profvoetballer

    Op de facebook pagina van Alphense Boys is het promotiefilmpje te zien. Of tik anders dit in op google: Docuserie: Voetbaldroom - alles op het spel - Leden ...

  • Afgelopen maandag werden drie spelers van Alphense Boys o21 geïnterviewd door Jan Bogaard, journalist van het AD. Alle drie de spelers gaan volgend seizoen van Alphense Boys naar een profclub. Samir Messaoudi naar FC Twente, Yassine Bouchnafa naar FC Emmen en Julian Markvoort naar ADO Den Haag. Voorafgaande aan het interview (wat komende zaterdag in het AD komt) werden er foto’s genomen.

  • Net als vorige week met Mitchell Meijer is ook 13-1 trainer Robin Stolwijk afgelopen vrijdag glansrijk geslaagd voor zijn UEFA B (TC 2) diploma. Net als Mitchell rondde hij zijn examen af met een dikke 8 als cijfer. Gefeliciteerd

  • De webinar van Feyenoord (via trainer Dave v/d Berg) die 2 weken geleden ging over ’ontwikkelen en trainen van je speelwijze’, Werd door ruim 80 trainers van de partners van de Feyenoord academie én de trainers van de met Alphense Boys samenwerkende partners gevolgd. Dat viel goed in de smaak met veel beelden en voorbeelden.

    De amateurpartners van de Feyenoord academie (waaronder Alphense Boys) mogen weer trainers opgeven om komend seizoen de UEFA C cursus (TC 3) te gaan volgen op Varkenoord, bij Feyenoord in samenwerking met de KNVB. Uiteraard moeten de cursuskosten wel door de kandidaat zelf betaald worden. Wie heeft interesse? Stuur dan een email naar: Paul.Bahlmann@hetnet.nl

    Morgen (donderdag 13 mei) is het Hemelvaartsdag en dan zijn er geen trainingen bij Alphense Boys.

    Op de hieronder genoemde momenten kan er trainingskleding gepast, geruild (andere maat), besteld en betaald worden in kleedkamer 11. Ook de van de club in bruikleen te krijgen kleding (presentatie trainingspak en winterjas) moet gepast worden. Dit geldt ook voor alle trainers, assistent trainers en begeleiders. We werken die dagen niet op afspraak maar iedereen kan binnen vallen.

    • Dinsdag 18 mei       17.00 – 20.00 uur
    • Woensdag 19 mei   17.00 – 20.00 uur
    • Dinsdag 25 mei       17.00 – 20.00 uur
    • Donderdag 27 mei  17.00 – 20.00 uur

    Trainingskleding dient bij bestelling afgerekend te worden (pinnen) dan ligt het klaar bij de eerste training in augustus. Op de 1e foto John van Deenen en dichter Marjolein van Deenen. Op de 2e foto Irina van Stijn. Dat zijn de drie personen die bij de pas-avonden aanwezig zijn en alles in goede banen zullen leiden.

  • Voor het komende seizoen zoeken we voor diverse top-jeugdselectieteams van Alphense Boys teamleiders (bij voorkeur geen ouder van een speler) van teams die op landelijk niveau spelen. Wie wil de uitdaging aangaan om lief en leed te delen op dit niveau. De werkzaamheden willen we natuurlijk graag met jou bespreken. Interesse? Stuur dan even een email naar: Paul.Bahlmann@hetnet.nl

    Voor het komende seizoen zoeken we voor diverse top-jeugdselectieteams van Alphense Boys grensrechters voor teams die op hoog landelijk niveau spelen. Wie vindt het leuk om een seizoen lief en leed te delen met spelers en trainers op BVO niveau? Stuur dan even een email naar: Paul.Bahlmann@hetnet.nl

  • Abdou Harroui (speelde twee jaar in de jeugdopleiding van Alphense Boys) staat in de belangstelling van Lille OSC. Volgens berichtgeving uit Frankrijk is de koploper van de Ligue 1 bijzonder gecharmeerd van de middenvelder van Sparta. De Fransen, die zich ervan bewust zijn dat er 'andere Europese teams met interesse' zijn, hopen de Leidenaar komende zomer over te kunnen nemen. Het is niet duidelijk welk bedrag zij in gedachten hebben en wat Sparta voor zijn parel wil hebben.

  • Manuel Martos is de nieuwste aanwinst voor het zaterdag 1 team van trainer Ron Martin.  Manuel is op dit moment nog woonachtig in Amsterdam waar hij voetbalt bij TOS-Actief 1, maar hij gaat in Alphen a/d Rijn wonen.

  • Vanaf gisteren (dinsdag) is veld 4 gesloten en wordt compleet vernieuwd. Het veld kon de laatste jaren het regenwater niet goed meer verwerken en was ook aan de beurt voor groot onderhoud. De drainage en beregening wordt vervangen (zie foto onder waarbij een speciale machine de nieuwe beregeningsbuizen op 60 centimeter onder het maaiveld doortrekt) en de grasmat wordt omgeploegd en opnieuw geëgaliseerd en ingezaaid.

  • Zondag 13 juni 2021 speelt Nederland de eerste EK wedstrijd tegen Oekraïne. Een voltallige selectie zal met trots aantreden in de felbegeerde oranje tenues. Voor hen is uitgekomen waar duizenden jongens en meisjes alleen maar van dromen: Nederland vertegenwoordigen op het hoogste niveau. Maar welk traject hebben zij afgelegd om te staan waar zij staan? Terwijl zij hun droom in vervulling zien gaan, is er een keiharde afvalrace gaande waarbij de voetbaldroom van veel kinderen lijkt te slagen, of juist onverbiddelijk hard uit elkaar spat. De nieuwe BNNVARA-docuserie 'Voetbaldroom' volgt jonge voetbaltalenten elke stap op weg naar het heilige doel: profvoetballer worden. Trainers, ouders, scouts en zaakwaarnemers dromen met de jonge voetballers mee. Maar, hoe realistisch is die droom eigenlijk en welke prijs moeten ze ervoor betalen? De vierdelige serie 'Voetbaldroom' is vanaf 16 mei iedere zondag om 21.20 uur te zien bij BNNVARA op NPO 3.

    Alphense Boys
    'Voetbaldroom' volgt de jonge spelers van Alphense Boys. Stuk voor stuk dromen zij ervan om gescout te worden. De club uit Alphen aan de Rijn dient als een springplank voor jong talent om zich in de kijker te spelen van een betaalde voetbalclub. Door hen uitgenodigd worden voor een stage betekent al een stap dichter bij dat grote doel. De kans van slagen is klein, maar dat weerhoudt de jongens en hun families er niet van om er alles voor te doen en te laten om die droom te verwezenlijken. Finn (12) en zijn ouders zijn daar een goed voorbeeld van. Zijn vader switchte er zelfs voor van baan, werkt 's nachts en neemt slaaptekort voor lief om zijn zoon te ondersteunen.

    Jeugdopleiding
    De jongens van de Alphense Boys kijken met grote ogen naar Sparta Onder 15. Dat kan voor velen een eerste stap richting het ultieme doel zijn. Pjotr van der Marel, coördinator van de jeugdopleiding van Sparta, stippelt met en voor de jonge Spartanen een nauwgezet ontwikkelingsplan uit. Talent, hard werken, goed eten en slapen, dan ga je het redden. Maar is het wel zo simpel? Is de factor geluk niet ook eentje om rekening mee te houden? Aan het einde van het seizoen is Pjotr de man die de jonge voetballers zal moeten mededelen of zij ook volgend seizoen hun droom bij Sparta mogen vervolgen. Dit geldt ook voor Tafi (14). Hij was altijd het grootste talent maar door een blessure moet hij dit jaar vrezen voor zijn plek. Gaat het hem lukken om niet weggestuurd te worden?

    Kritiek
    De succesvolle profvoetballers Wout Weghorst (VfL Wolfsburg, Duitsland) en Marten de Roon (Atalanta Bergamo, Italië) spelen in de beste Europese competities en kwamen al uit voor Oranje. In 'Voetbaldroom' laten zij zich kritisch uit over de huidige manier van opleiden, die volgens de profs ook vele slachtoffers kent. Maar ook de clubs zelf zien dat de weg naar de top vele slachtoffers maakt. Pjotr van der Marel (Sparta) erkent dat clubs daar ook niet altijd eerlijk in zijn. 'Voetbaldroom' brengt op haarscherpe wijze de slopende afvalrace van jonge voetballers in beeld. Moeten zij alles op het spel zetten?