• Woensdagnieuwtjes

    Nu de stage activiteiten bij de BVO’s achter de rug zijn, kunnen we de balans opmaken. In dit bijzondere corona-jaar kreeg de jeugdopleiding van Alphense Boys een record aantal van 79 stage uitnodigingen van 18 profclubs voor 48 jeugdspelers van Alphense Boys (sommige spelers kregen meerdere uitnodigingen). Uiteindelijk vertrekken er 19 jeugdspelers naar een profclub (een record). De meeste van de 19 spelers gaan naar Feyenoord (5), ADO Den Haag (4) en Sparta Rotterdam (3)

    Enkele Alphense Boys teams waren ‘’hofleverancier’:

    • Vanuit de o15 van trainer Mitchell Meijer vertrekken 4 spelers naar een BVO
    • Vanuit de o16 van trainer Youri van Arnhem vertrekken 4 spelers naar een BVO
    • Vanuit de o13 van trainer Robin Stolwijk vertrekken 3 spelers naar een BVO
    • Vanuit de o21 van trainer Eli Wattimury vertrekken 3 spelers naar een BVO
  • De complete lijst van jeugdspelers van Alphense Boys die volgend seizoen bij een profopleiding gaan spelen:

    1. Ismail Ka (2006)                                                Feyenoord
    2. Shaun Smith (2005)                                           Feyenoord
    3. Sebastiaan Soetekouw (2006)                             Feyenoord
    4. Yassir Bakkali (2008)                                          Feyenoord
    5. Finn Bender (2008)                                            Feyenoord
    6. Hakan Argun (2007)                                          ADO Den Haag
    7. Ilias Dardour (2004)                                          ADO Den Haag
    8. Luca van Ofwegen (2006)                                  ADO Den Haag
    9. Julian Markvoort (2001)                                     ADO Den Haag
    10. Kiyane Akhiyad (2013)                                       Sparta Rotterdam
    11. Soufiane Ben Addi (2006)                                   Sparta Rotterdam
    12. Seth Hoekstra (2008)                                         Sparta Rotterdam
    13. Ayoub Zoufri (2005)                                           Vitesse
    14. Tariq Elboutaybi (2012)                                      PSV
    15. Dairenzio Brank (2005)                                      De Graafschap
    16. Tim v/d Loo (2003)                                            Telstar
    17. Isaiah Ahmed (2005)                                         Heerenveen
    18. Yassine Bouchnafa (2002)                                  FC Emmen
    19. Samir Messaoudi (2002)                                    Fc Twente/Heracles

    In totaal spelen er volgend seizoen 73 ex-Alphense Boys spelers bij een Betaald Voetbal Organisatie (BVO). Er spelen nu 15 ex-Alphense Boys spelers bij Feyenoord, 11 bij ADO Den Haag, 6 bij Sparta Rotterdam, 5 bij Vitesse, 5 bij FC Utrecht, 4 bij Ajax en 3 bij PSV.

  • Opvallend! Met de laatst bekende overgang van Thijs Hoogeboom van Alphense Boys naar ARC is het aantal ex-Alphense Boys spelers dat nu bij ARC in de selectie speelt op 10 gekomen.

    1. Thijs Hoogeboom
    2. Lars van IJzendoorn
    3. Pepijn Kooij
    4. Jordi Tuithof
    5. Neal Arnoldus
    6. Mohamed Fennich
    7. Coen de Groot
    8. Calvin Hoogstraten
    9. Lilinho Martins

    10. Arjan Ouwendijk

    Overigens spelen er komend seizoen bij zaterdag derdeklasser Aarlanderveen (o.l.v. ex-Alphense Boys jeugdtrainer Sander van Dijk) maar liefst 16 spelers die ooit in de jeugdopleiding van Alphense Boys speelden. Wat ons betreft geen enkel probleem en wij wensen iedere ex-Alphense Boys speler veel succes bij hun club.

    Alphense Boys schittert 16 mei in BNNVARA documentaire: “Een bekroning op ons werk”. Op zondagavond 16 mei om 21.15 uur zijn de jonge Alphense voetballers van voetbalvereniging Alphense Boys regelmatig te bewonderen in de documentaire Voetbaldroom. Hier volgen zij o.a. het team Alphense Boys JO13-1, met prachtige opnames en diverse interviews. Om alvast goed in de EK sfeer te komen zendt de publieke omroep een vierdelige documentaireserie uit, waarin jonge voetballers hun droom najagen: profvoetballer worden. In de aflevering op zondag 16 mei volgen zij onder anderen de jonge baltovenaars van Alphense Boys. De Alphense voetbalclub is een kweekvijver van talenten. Ieder jaar stromen circa vijftien talenten door en belanden zij bij betaald voetbalorganisaties (BVO’s).

  • Gerard Haverkamp, secretaris bij Alphense Boys, ziet de docu als een bekroning op hun werk bij de club. ‘’Hartstikke gaaf. We hebben direct alle medewerking eraan verleend. Uiteraard in overleg met de ouders. Iedereen vond het leuk. Wie wil dat nou niet?’’ Ook de trainer van de kersverse hoofdrolspelers, Robin Stolwijk, zag de opnames als een unieke ervaring. In het begin was het best onwerkelijk. Ondanks dat de cameramensen zich goed naar de achtergrond manoeuvreerden is het in het begin als jij en je team gefilmd worden bijzonder en apart, maar dat went snel. Spelers hadden het wel door, maar de focus was op hetgeen wat gedaan moest worden. Voor Alphense Boys is dit een fantastische en unieke ervaring.’’

    Wanneer Robin terugblikt op de mooiste momenten uit de docuserie, steekt er één wedstrijd bovenuit. ’’Wanneer het gaat om bij winst doorgaan naar de volgende ronde of bij verlies eruit liggen, dan komen de mooiste emoties bovendrijven. We speelden tegen AFC in de beker. We stonden 1-0 achter bij rust. De tweede helft wonnen we de wedstrijd en die ontlading gaf denk ik wel wat kleur aan dit seizoen, zeker met corona. Dat zal de spelers bijblijven.’’ 

  • Alphense Boys geldt in zekere zin als springplank voor veel jeugdige talenten. Aan de documentairemakers van BNNVARA de taak om dit vast te leggen. Hiervoor hebben zij het team van JO13-1 uitgekozen. Met persoonlijke verhalen en opnames bij wedstrijden en trainingen willen zij de voetbaldroom van de jongens vastleggen. Wat zijn hun dromen? Waarom hebben zij deze dromen? Wat moet je ervoor over hebben om die droom te verwezenlijken? En wat is de rol van de club, familie en omgeving? 

    Jaarlijks maken Alphense voetbaltalenten een transfer naar BVO’s, zoals Samir Messaoudi (19), die na negen jaar in Alphense dienst volgend seizoen de overstap maakt naar FC Twente O21, en Yassine Bouchnafa (18) is volgend jaar te zien in het shirt van FC Emmen bij de O21. In totaal maken dit seizoen negentien jeugdspelers de overstap van Alphense Boys naar een profclub. 

    Voetbaldroom is op 16 mei om 21.15 uur te zien bij BNNVARA op NPO3.  Mis het niet en zet het in de agenda!

  • Volgende week donderdag (13 mei) is het Hemelvaartsdag en dan zijn er geen trainingen bij Alphense Boys.

    In de loop van volgende week wordt veld 4 in onderhoud genomen en is dan gesloten. Er komt een nieuwe drainage in en het veld wordt eigenlijk opnieuw aangelegd, geëgaliseerd  en ingezaaid. Hopelijk kunnen we dat veld in september weer mondjesmaat gebruiken.

    Afgelopen maandag deed Mitchell Meijer (trainer 15-1) eindexamen voor de cursus UEFA B en hij slaagde met vlag en wimpel en kreeg van docent Marco van Lochem het eindcijfer 8! Gefeliciteerd

  • Michel Persoon en Jan Willem den Elzen willen bij Alphense Boys een intern toernooi organiseren als de Regio-cup definitief niet doorgaat. Zij willen de leden toch iets kunnen bieden om het seizoen af te sluiten. Alle trainers/leiders hebben een email gehad en de inventarisatie start nu en op basis daarvan gaan ze een programma in elkaar zetten. Het worden poules met 4 gelijkwaardige tegenstanders van de o13 t/m de senioren. Er zou vanaf half mei gestart moeten worden.

    Vorige week woensdag gaven Youri van Arnhem (trainer 16-1) en Jim van Klaveren (assistent trainer 13-1) een gasttraining aan de 15-2. De mannen genoten er weer van en gingen natuurlijk op de traditionele selfie foto van Hatim Noura