• Woensdagnieuwtjes

  Samir Messaoudi (19 jaar) is de 19e jeugdspeler van Alphense Boys die na dit seizoen de jeugdopleiding van Alphense Boys verruilt voor die van een profclub. Samir heeft 9 jaar bij Alphense Boys gespeeld (vanaf de E-Top) en speelt volgend seizoen in de o21 van Fc Twente. De begaafde middenvelder heeft vele successen behaald in die 9 jaar bij Alphense Boys en enkele geweldige kampioenschappen en promoties meegemaakt. Het nog lopende seizoen speelde hij o.l.v. trainer Eli Wattimury in de o21 van Alphense Boys, die bij het stopzetten van de competitie zelfs op de tweede plek stond (een promotieplek) in divisie 2 van de BVO competitie, waar ze als enige amateurclub in speelden. We gaan Samir missen maar we gunnen hem deze kans en zullen hem (op afstand) zeker blijven volgen.

 • Feyenoord Academy verlengt samenwerking met Alphense Boys. De jeugdopleidingen van Feyenoord en Alphense Boys gaan drie jaar langer met elkaar door. De vertegenwoordigers van beide clubs hebben een nieuwe overeenkomst gesloten, waarmee de al zes jaar durende succesvolle samenwerking voor de derde keer is verlengd.

 • ‘We zijn erg blij dat we een historievolle club als Alphense Boys nog langer aan ons kunnen binden,’ vertelt Remco Heerkens, coördinator Academy Partners van Feyenoord Academy. ‘Alphense Boys leidt veel talentvolle spelers op, wat vorig seizoen én dit seizoen resulteerde in de doorstroom van vijf spelers (totaal 10) richting Feyenoord Academy. Wij geloven als Feyenoord in samenwerken en kennis delen. Met Alphense Boys hebben wij in de regio een mooie partner die dit in de praktijk brengt. We helpen de club graag om hun netwerk verder uit te breiden.’

  Paul Bahlmann, technisch coördinator van Alphense Boys: ‘We zijn al jaren enthousiast over onze samenwerking met Feyenoord. Dankzij de uitwisseling van kennis en ervaring kunnen we onze jeugdafdeling de juiste kwalitatieve impulsen geven. De laatste jaren hebben we enorme stappen gezet en deze nieuwe overeenkomst helpt ons verder door te groeien.’

  Feyenoord Academy heeft op het moment twaalf zogenaamde Academy Partners. Naast Alphense Boys zijn dat Alexandria ’66 (Rotterdam), BVV Barendrecht (Barendrecht), FC ’s-Gravenzande (’s-Gravenzande), HV & CV Quick (Den Haag), RBC Roosendaal (Roosendaal), RCL (Leiderdorp), SC Feijenoord (Rotterdam), SV Oranje Wit (Dordrecht), VV Spijkenisse (Spijkenisse) en VVIJ (IJsselstein). Recent sloot Feyenoord ook een meerjarige overeenkomst met Spartaan’20 (Rotterdam).

  Feyenoord Academy ziet de Academy Partners als een belangrijke schakel om jeugdvoetbal verder ontwikkelen. Door nauw samen te werken met diverse voetbalclubs wil Feyenoord op positieve wijze bijdragen aan de talentontwikkeling bij zowel de Academy Partners als binnen de eigen jeugdopleiding.

 • Vanwege de verlening van de samenwerking van Alphense Boys en Feyenoord heeft de kidsclub van Feyenoord een leuke actie opgezet voor de jeugd van Alphense Boys. Via onderstaande link kan iedereen een gratis Kameraadjes magazine aanvragen of gebruik te maken van een korting actie. ACTIE LINK https://kameraadjes.feyenoord.nl/actie-academy

  Totaal onverwachts blijft Julian Jenner toch als trainer werkzaam in de jeugdopleiding van Alphense Boys. Julian was het afgelopen seizoen de zeer bevlogen en kundige trainer/coach van Alphense Boys o18, maar kondigde met pijn in zijn hart in december zijn vertrek had omdat hij een baan als zelfstandig trainer bij een profclub ambieerde. Omdat dit nog niet direct lukte, bood hij enige weken geleden bij TC Paul Bahlmann zijn hulp aan als er ergens in de jeugdopleiding van Alphense Boys een vacature kwam. 

 • Eén telefoontje naar Julian was genoeg en hij toonde zich gelijk bereid de taken bij de nieuwe 17-1 tijdelijk over te nemen. Vervolgens was het nieuwe contract snel getekend en is Julian Jenner in seizoen 2021-2022 de nieuwe trainer/coach van de o17 van Alphense Boys, wat op het één na hoogste niveau van Nederland gaat spelen (divisie 2 BVO). Theo de Muijnck (ook ex-betaald voetballer) zal zijn assistent worden.

 • De spelers van de nieuwe o17 kunnen aan de bak, want ze zullen dit seizoen een enorme technische, tactische en mentale ontwikkeling doormaken, want Julian maakt met zijn zeer gevarieerde oefenstof die hij zeer gedreven presenteert, iedere jeugdspeler technisch, maar ook tactisch en mentaal, beter.

  Julian Jenner is profvoetballer geweest van 2001 tot 2016 (ruim 250 wedstrijden in het betaalde voetbal) en speelde o.a. bij NAC, AZ, Vitesse en Ferencvaros. Met Jong Oranje werd hij in 2007 Europees kampioen. Kortom een prachtige voetbalcarrière, waarbij hij een technisch begaafde vleugelaanvaller was. Julian is ook heel bekend als techniektrainer. Dat deed hij 2 jaar bij de jeugd van AZ en dat doet hij dit seizoen (overdag) in de middenbouw bij Ajax. Voordat hij bij Alphense Boys ging werken trainde hij Rijnsburgse Boys o17 (kampioen) en de o19 (koploper). Hij is al in het bezit van het UEFA B Diploma (TC 2) en is nu bezig met de afronding van zijn cursus UEFA A diploma. Julian zegt vooral veel te hebben geleerd van trainers als Louis van Gaal en Ricardo Moniz waar hij nog steeds een goede band mee heeft. Hij wil altijd vastigheden in zijn team creëren, zodat iedere speler weet wat er van hem verwacht wordt. Zijn trainingen zijn altijd zeer intensief en doordacht met veel wedstrijdechte situaties, waarbij iedere speler zich optimaal kan ontwikkelen.

  Samenwerken maakt het verschil in de wedstrijden. Kleine details bepalen het resultaat. Hij noemt zichzelf een ‘’veeleisende en gedreven trainer’’. Daarbij heeft hij ook veel aandacht voor het individu en zijn karakter. ‘’Wanneer je de spelerstaal kent, heb je een voorsprong. Ik heb geleerd dat je iedereen anders moet benaderen. In Nederland wordt te vaak iedereen over één kam geschoren. Je moet de juiste snaar kunnen raken want dan gaan de spelers voor je door het vuur.’’ Discipline is bij hem heel belangrijk. Spelers moeten doen wat van hen verlangd wordt.

  Wij denken dat we met Julian een uitstekende vakman in huis gehaald hebben die de o17 spelers kan helpen in hun ontwikkeling en, samen met zijn assistent Theo de Muijnck (ook ex-betaald voetballer), klaar kan stomen voor de volgende stap in de jeugdopleiding van Alphense Boys.

 • Bert Rietveld was jarenlang de gewaardeerde en sympathieke scheidsrechter bij oefenwedstrijden van jeugdselectieteams en tientallen toernooien. Helaas heeft hij nu moeten besluiten te stoppen met zijn grote hobby omdat een knieblessure hem te veel hindert. Jammer, maar vanaf deze plek bedanken wij hem voor de honderden wedstrijden de hij bij ons gefloten heeft.

 • Jan v/d Sandt (ere lid, ex-speler 1e elftal en lid van de dagploeg) is onlangs 74 jaar geworden. Op de tweede foto is hij de tweede hurkende speler van rechts)

 • Alphense Boys heeft zich voor volgend seizoen versterkt met Younes Oulhou. De linksbenige middenvelder speelt op dit moment in het tweede elftal van Rijnsburgse Boys. Oulhou is na André Daling, Raychelo Fecunda en Cehun Sabaoglu de vierde versterking van buitenaf. Vanuit het onder 21 jaar-team stromen vijf spelers door.

  Afgelopen maandagavond volgden ruim 20 Alphense Boys trainer de gratis webinar van Feyenoord gepresenteerd door Feyenoord trainer Davey van den Berg over het ‘’ontwikkelen en trainen van je speelwijze’’. Ook ruim 20 trainers van de met Alphense Boys samenwerkende partners mochten deze leerzame webinar volgen.

  Bericht vanuit China van ex-Alphense Boys jeugdtrainer Bryan de Vries die werkzaam is als directeur van een voetbalschool in China. Hier gaat het goed. Gelukkig kunnen wij hier ons redelijk vrij bewegen zonder te maken hem met veel covid restricties. Ik werk twee dagen per week uit Shanghai, dan ga ik met de trein terug en bij aankomst laten wij onze 'green code' zien en dan kunnen we verder gaan. De 'green code' zit in de Chinese betaal  app 'Alipay'. Deze volgt je en houd alle locaties bij waar je bent geweest en of je in contact bent geweest met andere mensen met symptomen. Afgelopen weken zijn er hier geen enkele besmettingen geweest en zelf ben ik 2 weken geleden gevaccineerd voor de 1ste keer en volgende week krijg ik mijn 2de vaccinatie. Afgelopen januari zijn we met SPQR (naam van het team) kampioen geworden in de Shanghai league. Daarbij ben ik zelf ook als topscorer en beste speler verkozen.

 • Hiernaast speel ik op dit moment in 'Crab FC' (letterlijke vertaling vanuit Chinees) Hierbij spelen we voornamelijk als semi-pro team tegen andere semi-pro teams. De competitie voor dit team zal pas eind mei van start gaan. 

 • Met de U18 school teams van YKPAO School die ik op dit moment coach, staan we met zowel de meisjes als de jongens in de halve finale van de hoogste school divisie van Shanghai. De halve finale en de finale zullen over 2 weken gespeeld worden. 

 • Robbert Renirie (trainer 13-2) gaf vorige week woensdag een gasttraining aan de mannen van Alphense Boys 15-2. Traditioneel gingen ze natuurlijk op de foto.