• Woensdagnieuwtjes

  We vervolgen in de woensdagnieuwtjes de presentatie van de jeugdspelers die na dit seizoen overstappen naar een prof-jeugdopleiding. Inmiddels hebben we het (record) aantal van 18 spelers bereikt.  Ook een 19e jeugdspeler van Alphense Boys heeft zojuist gehoord dat hij volgend seizoen bij een BVO mag spelen. Wie dat is leest u in de vòlgende woensdagnieuwtjes. Hieronder de drie spelers die afgelopen week hoorden dat ze bij een BVO mogen komen.

  Yassine Bouchnafa (18 jaar) was dit seizoen de makkelijk en veelvuldig scorende spits in de o21 van trainer Eli Wattimury. Mede dankzij zijn goals stond Alphense Boys net achter Vitesse o21 op de tweede plek in divisie 2 BVO en dus op een promotieplek voor de divisie 1 BVO. ‘’Bouchie’’ speelde drie seizoenen bij Alphense Boys en gaat nu naar FC Emmen waar hij profvoetballer hoopt te worden. En daar komen we hem volgend seizoen tegen, want FC Emmen o21 en Alphense Boys o21 zitten in dezelfde competitie (divisie 2 BVO). 

 • Isaiah Ahmed (15 jaar) werd maar liefst uitgenodigd door vijf verschillende BVO’s en koos uiteindelijk voor Heerenveen. Isaiah speelt voor het tweede seizoen bij Alphense Boys en dit seizoen in de 16-1 op het allerhoogste niveau van Nederland o.l.v. trainer Youri van Arnhem. Volgend seizoen zal hij uitkomen in de 17-1 van Heerenveen die een divisie hoger speelt (divisie 1 BVO) dan Alphense Boys 17-1 (divisie 2 BVO). We wensen hem heel veel succes in Friesland.

 • Julian Markvoort (20 jaar) speelt dit seizoen in de geweldig presterende o21 van trainer Eli Wattimury en liep stage bij drie verschillende profclubs. Het werd uiteindelijk ADO Den Haag waar hij volgend seizoen in de o21 gaat spelen in divisie 1 BVO, net een klasse hoger dan Alphense Boys (divisie 2 BVO) Julian speelde twee jaar bij Alphense Boys en speelde daarvoor bij Buitenveldert en veelvuldig in het buitenland vanwege werkzaamheden van zijn ouders.

 • Op zondagavond 16 mei om 20.30 uur wordt de eerste van 4 documentaires van BNN/VARA uitgezonden op NPO 3 van ‘’Voetbaldroom’’. Dat gaat over Alphense Boys 13-1 o.l.v. trainer Robin Stolwijk die het hele seizoen gevolgd is door een cameraploeg van BNN/VARA . Van dit team gaan er uiteindelijk drie spelers volgend seizoen naar een profclub. Dat hele proces is van het begin tot het einde gevolgd door BNN/VARA. Maar ook alle andere 13-1 spelers hebben hun ‘’voetbaldroom’’ en dat is het thema in die 4 documentaires.  Er zijn prachtige indringende opnames gemaakt waarbij ook gesprekken worden gevoerd met alle betrokkenen (spelers, ouders, trainers, scouts, TC, BVO’s enz) Deel 2, 3 en 4 van deze serie volgen op zondagavond 23 mei 30 mei en 6 juni ook  om 20.30 uur

 • Vorige week gaf o21 trainer Eli Wattimury een leuke gasttraining aan Alphense Boys 15-2. Na afloop ging het gezelschap even op de foto

 • Na een afwezigheid van twee seizoenen gaat Raychelo Fecunda weer voetballen voor Alphense Boys. Vanwege veranderende werkzaamheden stopte hij in 2019  met voetballen bij de zondaghoofdklasser. Na een jaar niet gevoetbald te hebben, maakte de razendsnelle links- annex rechtsback dit seizoen zijn rentree op de velden bij zijn eerste jeugdclub DWO (Zoetermeer). Vanwege corona kwam DWO in september en oktober niet verder dan vier competitiewedstrijden. Fecunda (nog maar 25 jaar) doorliep vrijwel de gehele jeugdopleiding van Alphense Boys en is in navolging van Ceyhun Sabaoglu de tweede oud-Alphense Boys speler die terugkeert. Verder stromen vijf spelers vervroegd door vanuit de JO21 van Alphense Boys naar het vlaggenschip. Van buitenaf is André Daling aangetrokken.

 • In de nieuwste uitgave van het vakblad TrainersMagazine staat een special over de jeugdopleiding van maar liefst 23 pagina’s met daarin ook een bijdrage (met oefenstof) van alle jeugdselectietrainers van Alphense Boys

 • Alphense Boys en O17 trainer Jeffrey van Dijk hebben de samenwerking in goed onderling overleg beëindigd. Met het oog op de voorbereidingen van het nieuw te vormen O17- team zal Julian Jenner de taken als trainer van de O17 tijdelijk waarnemen.

  Vorige week was de laatste trainingsweek van de ‘’oude-jeugdselectieteams’’ en werd er dus volop afscheid genomen van hun trainers. Vanaf deze week trainen alle nieuwe selectieteams met de trainer waar ze hopelijk volgend seizoen ook bij gaan trainen. De selecties zijn nog niet gemaakt, er volgen dus nog spannende tijden.

  Ook de spelers van de 11-1 namen afscheid van hun trainers

 • Het hele jaar door streden de spelers van de 13-1 op de trainingen o.l.v. trainer Robin Stolwijk voor een ‘’spelersklassement’’. Bij diverse oefenvormen konden er punten verdiend worden en werd er iedere trainer een ‘’speler van de dag’’ door de ploeggenoten onderling gekozen. En dat leverde ook weer punten op. Uiteindelijk werd Sinan Okur de winnaar (zie grote foto).

 • Op de tweede plek Stan Pietersen (foto links) en Yassir Bakkali op de 3e plek. Allen werden afgelopen zondag verrast door een thuisbezoek van Robin Stolwijk die met een gigantische grote en fraaie foto op canvas aan kwam.

 • Het zaterdag 1 team kan weer 3 spelers toevoegen aan de nieuwe selectie o.l.v. trainer Ron Martin. Na Nigel Fortes, Joszef Boerenfijn, Dani Treep, Lekan Adekanye, Sven Koelewijn en Yassin Mazroui heeft nu ook Menno de Bruin aangegeven het komend seizoen bij de zaterdag 1 te willen spelen. Menno de Bruin (1e foto) komt van AVV Alphen 1, traint een jeugdelftal bij Alphense Boys en assisteert ook bij de JO15-1 selectie. Stevan Overduin (2e foto) speelde al eerder in de zaterdag 1 en heeft ook in de selectie Alphense Boys jeugd en Heerenveen Jeugd gespeeld. Stef van de Berg (3e foto) is nieuw bij de zaterdag 1 komt van Alphense Boys JO19-1 en is de zoon van Manfred die vroeger ook in de selectie zondag heeft gespeeld en bestuurslid van Alphense Boys is. De selectie van het nieuwe zaterdag 1 is nog verder in de maak. Diverse spelers trainen op dit moment bij Ron Martin om een plekje te verdienen in de zaterdag 1 selectie. We houden iedereen op de hoogte.

 • Afgelopen zaterdag was voor de JO13-2 (= O12 selectie) de laatste activiteit voor zij zich klaar maken voor de volgende uitdaging. Als laatste activiteit hebben de mannen van trainer Robbert Renirie een obstacle training in het outdoor sportpark bij Fort Alpha gekregen onder leiding van hun sportinstructeurs. De mannen hebben een mooie ochtend gehad met hard werken, mooi weer en uiteraard heel veel plezier. 

 • Afgelopen zondag werd ons erelid Jan Wortman (nog steeds een zeer gewaardeerd lid van onze dagploeg) 81 jaar. Jan is nog enorm fit en de behaalde leeftijd is hem niet af te zien.

 • Jose Mourinho is ontslagen bij Tottenham Hotspurs. Dat kost de club een afkoopsom van maar liefst 23 miljoen. In totaal heeft Mourinho in zijn trainerscarrière nu een totaal van 77 miljoen aan afkoopsommen gehad !!!!

  In de plantenbak bij Alphense Boys ligt een broedende eend. Van een afstand is het nauwelijks te zien, mede door de ‘’camouflage kleuren’’ van de eend!. Van dichtbij wel. De broedtijd schijnt 21 dagen te zijn.