• Vijf spelers uit O21 naar selectie Boys 1

    Alphense Boys ruimt in de selectie voor het nieuwe seizoen opnieuw veel plaats in voor spelers uit de eigen jeugdopleiding. Inmiddels hebben zestien spelers hun ja-woord aan de Boys gegeven, van wie er vijf over komen uit het Onder 21-team.

    Van de huidige selectie blijven keeper Tim van der Linden, Mike Mulder, Finn Brandt, Milan Stiphout, Niklas Blesgraaf, Tarik Zaanani, Mike Bavelaar (die allemaal ook in de jeugdopleiding speelden), plus Noah Barendse en Ilias Latif. Uit de O21 komen Frank van der Hoorn, Georni  Elvillia, Ethienne Ortela, Taner Bayram en Khalid Kada over. “In overleg met trainer Eli Wattimury van de O21 zijn we samen al vroeg het gesprek met deze spelers aangegaan over hun toekomst in Boys 1”, vertelt Remco Tuinenburg, die vorig jaar bij zijn aanstelling als trainer van Alphense Boys als doelstelling meekreeg om veel spelers uit de jeugd in te passen. “We hebben steeds het vertrouwen in die jongens uitgesproken en kunnen ze veel perspectief bieden op hun verdere ontwikkeling. Want de opleiding houdt niet op bij de overstap van junioren naar senioren. Daar kiezen ze gelukkig ook voor.”

    De groep van zestien wordt op dit moment gecomplementeerd met twee nieuwkomers: André Daling komt over van Te Werve en Ceyhun Sabaoglu van Breukelen. Ook Ceyhun Sabaoglu speelde in zijn jeugd al voor de Boys. In de komende periode zal de selectie verder worden aangevuld.

    Inmiddels is ook bekend dat de staf van Alphense Boys intact blijft. Remco Tuinenburg houdt Richard van den Nieuwendijk, Bas Groenestein en Nick Coster als assistenten. John van der Zwan blijft teammanager en Huib van Vliet verzorger en Pursue blijft verantwoordelijk voor de krachttraining. De medische begeleiding en fysiotherapie worden ook volgend seizoen verzorgd door Thierry van den Oord en Luca Marck van Trias Fysiotherapie & Sportrevalidatie.