• Woensdagnieuwtjes

  Finn Bender (12 jaar, uit de 13-1) speelt volgend seizoen in de jeugdopleiding van Feyenoord waar hij in de o14 gaat spelen. Daar wordt hij ploeggenoot van Yassir Bakkali (13-1) van wie al eerder bekend is gemaakt dat hij naar Feyenoord ging. Beide spelers hebben dit seizoen o.l.v. trainer Robin Stolwijk een prima ontwikkeling doorgemaakt. Finn stond enorm in de belangstelling van BVO’s en we ontvingen zelfs uitnodigingen van 5 verschillende profclubs voor hem. Toen Feyenoord het licht op groen zette, twijfelde hij natuurlijk geen moment. Extra bijzonder is dat Alphense Boys 13-1 dit hele seizoen wordt gevolgd door een cameraploeg van BNN/VARA die vlak voor de EK met een TV documentaire komt over ‘’de droom van iedere jeugdvoetballer’’ en daarbij de ontwikkelingen rondom Finn met name hebben gevolgd.  Finn Bender kwam 3 jaar geleden over van sv Hoofddorp. Finn is de achtste jeugdspeler van Alphense Boys die na dit seizoen naar een profclub gaat.

 • De 25-jarige Wouter van Valen zal ook volgend seizoen de keeperstrainer zijn van de jeugdselectiekeepers 13-1 t/m 16-1. Wouter vult die rol dit seizoen voor het eerst in als opvolger van Tim van de Linden (die naar de jeugdopleiding van Feyenoord is gegaan) en doet dat naar ieders tevredenheid. Hij heeft prima oefenstof en de jeugdkeepers ontwikkelen zich uitstekend. Wouter is zelf keeper bij CVC Reeuwijk 1 (3e klasser) en is in het dagelijks leven docent lichamelijke opvoeding op het Groene Hart college in Alphen a/d Rijn.

 • Ron Martin (48 jaar), blijft ook het komend seizoen de trainer/coach van het zaterdag 1 team van Alphense Boys wat uitkomt in de 4e klasse. In dat team is er plek voor jeugdspelers die niet in een jeugdselectieteam zitten om tòch op selectieniveau te spelen bij Alphense Boys zaterdag. Ron is ook de zeer ervaren keeperscoördinator en keeperstrainer, die ook de seniorenkeepers én de keepers van de hoogste jeugdteams traint (o21, o18 en o17) traint. Ron was jarenlang keeper op amateurniveau en heeft het UEFA C trainersdiploma. Het is iedere maandag weer een prachtig gezicht om de talentvolle jeugdkeepers zich met plezier te zien ontwikkelen met de steeds weer gevarieerde oefenvormen van 

 • Jeffrey van Dijk (29) blijft ook volgend seizoen de trainer/coach van Alphense Boys o17 die uitkomt in divisie 2 BVO (het op één na hoogste niveau van Nederland). Jeffrey heeft de opleiding Sport en Beweging gedaan bij het ROC Mondriaan te Delft, is in het bezit van UEFA B (liep daarvoor stage bij ADO den Haag) en werkt nu voor Norlandia Kinderopvang in Voorschoten en Wassenaar als sportcoördinator. Hij speelde bij GDA en VCS in het 1e elftal en moest al vroegtijdig stoppen vanwege aanhoudende knieklachten. Sinds dien legt hij zich volledig toe op het trainersvak en trainde voor zijn periode bij Alphense Boys o.a. GDA C1, FC Zoetermeer B1, RCL B1. Op dit moment is hij bezig met de cursus UEFA A- Youth bij de KNVB en hoopt deze halverwege 2021 af te mogen ronden. Het wordt het 5e seizoen van Jeffrey als hoofdtrainer van een jeugdselectieteam bij Alphense Boys. Theo de Muijnck (foto rechts) blijft ook volgend seizoen zijn assistent.

 • We hebben vorige week van prachtige winterse dagen mogen genieten. Hieronder enkele mooie foto’s voor de herinnering, waarbij vooral het golfen in de sneeuw (!) opvallend was

 • De sneeuw is van de velden verdwenen en vanaf vandaag (woensdag) zijn de kunstgrasvelden weer vrijgegeven om te trainen. De grasvelden mogern deze week nog niet gebruikt worden. Inmiddels hebben alle trainers per email bericht gehad dat we vanaf vandaag weer kunnen trainen. Op de foto’s de situatie op veld 1 (foto vanaf de tribune) en veld 2 (foto vanaf de kantine) op dinsdag (gisteren) om 11.00 uur

 • Biagio van der Straaten (trainer 14-1) organiseerde afgelopen zaterdagmorgen een online-voetbalquiz voor zijn spelers. Hij had 30 vragen verzonnen en Matz Flipse won de wedstrijd omdat hij maar liefst 26 vragen goed had beantwoord

 • Jens Toornstra (speelde 9 jaar bij Alphense Boys) was afgelopen zondag weer erg belangrijk voor zijn club Feyenoord tegen Willem II. Hij nam de openingsgoal voor zijn rekening en gaf de perfecte assist voor de 2-0 van Brian Linssen. Ook bij de 0-3 was Jens betrokken met een knappe 1-2 met Linssen, die daarna Sinestera liet scoren. Jens stond een dag later in het AD sterrenteam van de week met een 7½

 • Menno de Jong (was jarenlang keeper van Alphense Boys 1) gaat als voetballer verder bij NSV’46. De 27-jarige Noordenaar verdedigde begin dit jaar nog het doel van Sportlust’46, maar vertrok bij de 3e divisie ploeg toen hij geen eerste keeper meer was. Nu wordt hij dus veldspeler bij 4e klasser NSV’46 waar hij zijn voetballoopbaan ook begon

 • Ondanks alle Corona perikelen, zijn wij gestart met de voorbereidingen voor het Jens Toornstra Toernooi 2021. Wij begrijpen alle onzekerheden welke op dit moment nog spelen en een daadwerkelijke doorgang is pas op later termijn 100% duidelijk. Echter zijn wij vol goede moet en rekenen wij erop als toernooicommissie, om in augustus een mooi en veilig toernooi op te kunnen zetten in Alphen aan den Rijn. Om zo met z’n allen het nieuwe voetbal seizoen positief te kunnen starten.

  Op zondag 29 augustus 2021 organiseert Alphense Boys traditioneel het Jens Toornstra Toernooi, dat is het ‘’start toernooi voor pupillen onder 8 t/m onder 12 jaar’’ ter voorbereiding op het voetbalseizoen 2021-2022. Inmiddels is het uitgegroeid tot het grootste ééndaagse pupillen voetbaltoernooi van Nederland.  Daar moet u bij zijn! Zou u dit intern willen doorsturen naar degenen die daar in uw vereniging over gaan? Als wij voortaan een ander e-mailadres moeten gebruiken horen wij dat graag van u.

 • De inschrijving voor het Jens Toornstra Toernooi 2021 (JTT) is geopend. Het toernooi voor alle o8 t/m o12 teams (ongeacht het niveau) wordt gehouden op zondag 29 augustus. Het toernooi is opgesplitst in een ochtend en een middag toernooi. Uiterlijk zondag 8 augustus wordt bekend gemaakt wie er in de ochtend spelen en wie in de middag. Het ochtend schema is van 09.00 uur tot 12.00 uur en het middag schema is van 13.30 uur tot 16.30 uur. Elk team speelt sowieso 4 wedstrijden. 

  Wij nodigen uw vereniging dan ook graag uit voor de onderstaande poules. Bent u dit seizoen 2020/21 een Onder 9 team, dan bent u voor het seizoen 2021/22 een Onder 10 team. Let u a.u.b. goed op de geboortejaren en het niveau. Schrijf uzelf dus goed in en wacht hier niet te lang mee!

   

  Zomervakantie per regio: 

  •              Regio Noord op maandag 23 augustus weer naar school

  •              Regio Zuid gaat op maandag 6 september weer naar school

  •              Regio Midden op maandag 30 augustus

   

  Alle o8, 09 en o10-teams spelen 6 tegen 6 op een kwart veld volgens de nieuwe richtlijnen van de KNVB

  •              o10-teams met spelertjes geboren in 2012 - niveau hoofd- en 1e klasse

  •              o10-teams met spelertjes geboren in 2012 - niveau 2e/3e klasse

  •              o10-teams met spelertjes geboren in 2012 - niveau 4e klasse en lager

   

  •              o9-teams met spelertjes geboren in 2013 – niveau hoofd- en1e klasse

  •              o9-teams  met spelertjes geboren in 2013 – niveau 2e/3e klasse

  •              o9-teams  met spelertjes geboren in 2013 – niveau 4e  klasse en lager

   

  •              o8- teams met spelertjes geboren in 2014 – niveau hoofd- en 1e klasse

  •              o8- teams met spelertjes geboren in 2014- niveau 2e/3e klasse

  •              o8 teams met spelertjes geboren in 2014 - niveau 4e klasse en lager 

  De o11 en o12-teams spelen 8 tegen 8 (volgens de richtlijnen van de KNVB) 

  •              o11 teams met spelertjes geboren in 2011 – niveau hoofd/1e klasse

  •              o11-teams met spelertjes geboren in 2011 - niveau 2e/3e klasse

  •              o11 teams met spelers geboren in 2011 - niveau 4e klasse en lager

   

  •              o12 teams met spelers geboren in 2010 - niveau hoofd/1e klasse

  •              o12 teams met spelers geboren in 2010 - niveau 2e/3e klasse

  •              o12 teams met spelers geboren in 2010 - niveau 4e klasse en lager

  Inschrijving kan alleen via de website van Alphense Boys. Klik hierbij op ‘’activiteiten’’ en daarna op ‘’Jens Toornstra Toernooi’’ of direct via de ontstaande link:

  https://www.alphenseboys.nl/jens-toornstra-toernooi-2018

  Vul het inschrijvingsformulier op de site in en na verzending van het formulier krijgt iedereen binnen een paar dagen een bevestiging van zijn of haar aanmelding. Check altijd uw spam map, want soms kan deze hier in terecht komen. De definitieve bevestiging voor deelname volgt binnen 14 dagen en wij hanteren het principe wie het eerst komt wie het eerst maalt. Nu al hebben we 75 inschrijvingen ontvangen! Dus wees op tijd met inschrijven!