• Woensdagnieuwtjes

  Afgelopen zaterdag is Irina van Stijn (foto boven) uitgeroepen tot Steunpilaar van Alphense Boys en ontving uit handen van Ank Spaan (foto onder) de Rinus Spaan trofee. Normaal gesproken wordt deze prijs uitgereikt tijdens de nieuwjaarsreceptie, maar vanwege corona kon dat natuurlijk niet. Nu was zij op slinkse wijze naar Alphense Boys gelokt vanwege een teamactiviteit van de 13-1 (waar zij leidster van is) Irina maakt zich al vele jaren verdienstelijk op diverse terreinen binnen Alphense Boys. Zo is zij al enige jaren de grote organisator en voorzitter van het Jens Toornstra toernooi en sinds kort ook van de herfst en kersttoernooien. Verder ondersteunt zij John van Deenen bij zijn werkzaamheden op het gebied van kleding (pasavonden, sorteren en uitdelen van trainingskleding). Verder is Irina maar liefst van twee jeugdteams waar haar beide zonen in spelen. Kortom, deze prijs en erkenning was zeer terecht

 • Eli Wattimury (38) blijft volgend seizoen de trainer/coach van Alphense Boys o21. Het nieuwe jeugdselectieteam in de veranderde opzet van de voetbalpiramide van de KNVB, presteert bovenmatig goed in divisie 2 van de BVO competitie en staat nu zelfs op een prachtige tweede plek achter het ongenaakbare Vitesse o21. Alphense Boys o21 is het enige amateurteam in deze divisie. Eli is partner van Sabrina en vader van Ginjiro (4 jaar). Als voetballer heeft hij in de jeugd gespeeld bij ARC, Excelsior Rotterdam, ADO Den Haag en Quick Boys. Als senior heeft hij jarenlang eredivisie zaalvoetbal gespeeld en is hij actief geweest bij Quick Boys, FC Rijnvogels en heeft hij 7 jaar in het eerste van Alphense Boys zondag 1 gespeeld. Hier heeft hij de successen mee gemaakt van de tweede klasse naar de huidige hoofdklasse. Eli is 6 seizoenen assistent trainer van Alphense Boys zondag 1 geweest.

 • Daarnaast was hij ook 6 maanden interim hoofdtrainer van Alphense Boys zondag 1 en was hij de afgelopen seizoenen actief als coach van Alphense Boys onder 23 en trainer van de 17-2.  Afgelopen seizoen heeft hij zijn diploma UEFA B gehaald en heeft zich inmiddels ingeschreven voor de cursus voor het diploma UEFA A. Eli is werkzaam als Jongeren intaker bij de gemeente Alphen aan den Rijn en heeft in het verleden ook gewerkt als jongerenwerker en als mentor voor dak- en thuisloze jongeren. Hij vindt het belangrijk om de persoon achter de voetballer te kennen om vandaar uit te werken aan de kwaliteiten als individuele voetballer in het groepsverband. Daarnaast vindt hij het belangrijk dat spelers zich onderdeel voelen van het team, waarin de normen en waarden voor hem erg belangrijk zijn. Het verbeteren van de individuele speler in het jeugdvoetbal staat bij Eli voorop waarin het spelen als team en winnen van wedstrijden voor Alphense Boys onder 21, essentieel zijn. Inmiddels is ook bekend dat Hicham Rbii (opnieuw, zie foto onder) zijn assistent wordt samen met Patrick van Nijnatten (28) die van DHC 19-1 komt en al in het bezit is van het UEFA B diploma

 • Er werden afgelopen zaterdag weer tal van onderlinge oefenwedstrijdjes gespeeld tegen andere Boys teams. Ook voor komende zaterdag zijn alle kunstgrasvelden al weer volgeboekt

 • Afgelopen zaterdag had de leiding van Alphense Boys 19-4 een mooie activiteit georganiseerd voor hun mannen. Op het veld was een intensieve circuit training geregeld en na afloop hadden moeders op het terras voor de kantine,voor soep gezorgd en was er nog een kennisquiz.

 • Sinds begin september is de inschrijving voor de Talentendag van Alphense Boys i.s.m. Feyenoord (woensdag 24 februari 2021, voorjaarsvakantie in regio Midden en Noord) geopend via de website van Alphense Boys.Klik ''activiteiten'' aan in de balk en daarna ''Talentendag'', de rest wijst zich vanzelf. De aanmeldingen worden nauwkeurig beoordeeld voordat de bevestiging volgt. Spelers ouder dan 14 jaar die langdurig te laag hebben gespeeld of verder dan ± 30 minuten rijden van Alphense Boys wonen, worden niet ingeschreven. Je moet echt bovenmatig talentvol zijn en tot de beste spelers van jouw geboortejaar van jouw team behoren, wil je kans hebben om te worden ingeschreven. Inmiddels hebben we 213 spelers ingeschreven, maar zijn er ook al 400 afgewezen (spelen veel te laag of wonen te ver weg).

 • Afgelopen zaterdag heeft de 17-1 een alternatieve training ondergaan bij “kraantje Lek’’ bij de Kennermerduinen. Begonnen werd met een duurloopje van 7 kilometer gevolgd door de beruchte zandheuvel van Kraantje Lek die maar liefst 5x ‘’gepakt’’ werd (zie foto).

 • Na een boswandeling om een beetje bij te komen werd een stijl bospad ook 4x in sprint bedwongen. Als afsluiting werd op een zandondergrond een onderling toernooitje gespeeld. Moe maar zeer voldaan keerden de mannen daarna huiswaarts.

 • Koos van Zoest (ex-speler Alphense Boys 1) heeft zijn contract als hoofdtrainer van 4e klasser Siveo’60 met een jaar verlengd.

  Max van Hees (ex-jeugdspeler Alphense Boys) zat gisteravond voor de tweede keer bij de selectie van Fc Den Bosch, waar hij eigenlijk in de o21 speelt. Helaas mocht hij zijn debuut in het betaalde voetbal nog niet maken.

  Rick Sinnige (foto) heeft in zijn 0172sport column aandacht besteed aan het overlijden van Hans Wertheijm. Het is een prachtig stukje geworden:

 • De dood. Ik val maar met de deur in huis. Een moeilijk onderwerp om over na te denken, te praten en ook te schrijven. Toch voel ik me geroepen om het te doen. Onlangs zijn Hans Wertheim (teamleider Alphense Boys en zwemtrainer bij AZC) en Gees Veenboer (Triathlon trainer) overleden. Twee zeer gewaardeerde mensen in de sportwereld van onze regio. Tweede Kerstdag. Na alle gezelligheid in beperkte kring open ik mijn Facebook. Bovenaan staat een bericht waar veel mensen al dagen een beetje voor vreesde: Hans Wertheim is in het ziekenhuis overleden aan het coronavirus. Een onwerkelijk bericht. Een bericht dat me ook raakte. Als scheidsrechter heb ik de afgelopen jaren Hans leren kennen als een man die áltijd vrolijk is. Een man die altijd klaar staat voor de spelers uit zijn team, maar ook al die andere mensen om hem heen. Hij was een luisterend oor voor iedereen die dat wenste.

  Omdat ik al jaren wedstrijden fluit bij de jeugdselectieteams van Alphense Boys was Hans iemand die ik heel vaak tegen kwam. En altijd een glimlach bij ontvangst, twee drankjes stonden klaar, eindeloos de kleedkamerdeur open en op slot doen als ik weer iets vergeten was mee te nemen en de positieve woorden na de wedstrijd. Hans was een man die iedereen vertrouwen gaf. Ook mij. Toen ik enig moment overwoog om te stoppen besloot ik af te wachten of ik zou promoveren naar een hogere groep. Als dat zou gebeuren, ging ik door. Hans was vanaf minuut één stellig. ‘Ah, dus je fluit volgend seizoen nog.’ Toen ik inderdaad promoveerde stond Hans me een paar dagen later bij Alphense Boys al op te wachten bij de ingang, toen ik de wedstrijd van zijn Onder 14 floot. ‘Zie je wel, ik heb het altijd al tegen je gezegd’, zei hij stralend.

  Kenmerkend was dus ook de manier waarop Hans alles tot in de puntjes perfect geregeld wilde hebben, ook voor zijn pupillen. Twee uur van te voren was hij al aanwezig bij de Boys om alles klaar te zetten, zodat alles tot in de puntjes goed kon verlopen. Daar hoorde ook het ontvangst van de scheidsrechter bij. Gebruikelijk is dat die ongeveer een uur van te voren aanwezig is bij wedstrijden namens de KNVB. Zo gebeurde het dat ik vorig seizoen de wedstrijd van zijn (toen nog) Onder 13 tegen FC Emmen mocht fluiten. In plaats van de gebruikelijke zestig, parkeerde ik vijfenvijftig minuten voor aanvang van de wedstrijd mijn auto op het terrein van Alphense Boys. Snel keek ik nog even op mijn telefoon. Twee gemiste oproepen van Hans. Toen ik het terrein opliep de woorden: ‘Ah, je bent er, ik was even bang dat je niet zou komen.’ Grijnzend schudde ik Hans de hand en bood m’n excuses aan voor het feit dat ik zo laat was.

  Terug naar Tweede Kerstdag. Al snel had ik contact met jongens die bij Alphense Boys spelen of gespeeld hebben. En iedereen raakte de dood van Hans evenveel. Vooral de jongens uit de Onder 14, het team waar Hans dit jaar leider was, hadden het erg zwaar. Een jongen vertelde dat hij op dezelfde dag zijn grote vriend Hans én zijn oma had verloren. Hij had het er behoorlijk moeilijk mee. Ik kreeg er een gigantische knoop van in mijn maag. Het past in de nachtmerrie die 2020 heet. Kippenvel kreeg ik maandag 4 januari. Op het parkeerterrein van Alphense Boys werd door honderden mensen een erehaag gevormd voor Hans, vlak voor zijn uitvaart. De jongens van de Onder 14 hadden een shirt aan met het hoofd van Hans er op, en gooiden bloemen naar de lijkwagen. Het was een mooi eerbetoon en bovendien een goed moment voor de jongens om er een punt achter te zetten.

 • Feyenoord (waar Alphense Boys mee samenwerkt) organiseert op woensdag 27 januari om 20.00 uur een gratis webinar (90 minuten) voor alle geïnteresseerde trainers van Alphense Boys met als onderwerp: "Coronatijd : Fysieke & Mentale uitdagingen voor de jeugd"

  Iedereen kan zich aanmelden en deelnemers krijgen de dag na de webinar een link om terug te kunnen kijken. Dus wanneer je niet kan deelnemen op die woensdag (omdat je training moet geven), krijg je toch de mogelijkheid om terug te kijken. Dus geef je vòòr donderdag 21 januari op bij  mij:  Paul.Bahlmann@hetnet.nl

  Jeugd kan in principe nog trainen en voetballen. Al mag je geen wedstrijden spelen. Het is een onderbelicht onderwerp maar ook voor jeugd zijn er fysieke en mentale uitdagingen in deze beperkende periode die effect kunnen hebben op de belastbaarheid.

  In deze webinar laat Mark Onderwater, head of performance van de Feyenoord Academy, zien hoe je met deze uitdagingen kan omgaan en hoe je met name middenbouw en bovenbouw spelers gemotiveerd houd en voorbereid op de herstart van het voetbal. Vervolgens kijken we vooruit naar de periode na Corona.

  De thema’s blessure-vrij blijven, motivatie en belastbaarheid vormen de rode draad van dit webinar.

  Leerdoelen :

  • Wat zijn de fysieke uitdagingen van spelers van 14-18 jaar en ouder in deze corona tijd
  • Hoe ga je hiermee om in trainingen
  • Hoe voorkom je blessures als spelers weer wedstrijden mogen spelen.

  Op woensdagmorgen 27 januari ontvangen de geïnteresseerden een link waarmee zij gratis kunnen deelnemen aan deze webinar.

  Het webinar wordt gegeven via WebinarJam. Je kan zowel via je mobiel als laptop/desktop inloggen.

  Het webinar duurt 90 minuten waarbij de topcoaches zowel een presentatie als videobeelden delen.

  Interactie is een belangrijk onderdeel van het webinar. 

  Tijdens het Webinar kan je vragen stellen via de chat. Daarnaast kan je reageren op polls? of meerkeuzevragen. Dus geef je vòòr donderdag 21 januari op bij:  Paul.Bahlmann@hetnet.nl

  • Naam club
  • Volledige naam
  • Functie bij de club
  • Emailadres