• Woensdagnieuwtjes

    Op maandagmiddag jl. is op indrukwekkende wijze afscheid genomen van de alom geliefde Hans Wertheijm (79), die op tweede kerstdag overleed aan de gevolgen van het coronavirus. Honderden bij AZC en Alphense Boys betrokkenen vormden een enorme erehaag op de parkeerplaats bij Alphense Boys om Hans te bedanken voor zijn werkzaamheden bij beide verenigingen, maar vooral ook door zijn persoonlijkheid en de gezelligheid die hij altijd meebracht. De voetballers van Alphense Boys o14 (waar Hans dit seizoen leider van was) droegen allemaal een zelf ontworpen shirt met een beeltenis van ‘’Opa Hans’’ erop.

  • Toen de rouwstoet langs kwam gooiden zij rode en witte rozen op de auto waarin Hans lag. Een prachtig en emotioneel moment. De stoet hield nog even stil bij de ingang van het Alphense Boys complex op de plek waar Hans nog maar 3 weken geleden altijd uren stond te praten met de daar aanwezige wachtende ouders. Vervolgens werd de ronde om de parkeerplaats afgemaakt waar op iedere plek langs weerzijde van de parkeerplaats mensen stonden om Hans de laatste eer te bewijzen. Het was geweldig om te zien hoeveel ex-trainers, leiders en andere bekenden de moeite hadden genomen om naar Alphen a/d Rijn te komen om in de erehaag plaats te nemen en tekenend hoe geliefd Hans was. We missen hem nu al….

  • De 26-jarige Mitchell Meijer blijft het komend seizoen de trainer/coach van Alphense Boys o15-1, die uitkomt in divisie 1 BVO (het hoogste landelijke niveau) en het daar zo verrassend goed doet. Het wordt zijn vijfde seizoen als jeugdselectietrainer bij Alphense Boys. Mitchell Meijer is docent lichamelijke opvoeding op het Vakcollege Thamen in Uithoorn en is komend jaar in het bezit van UEFA B (TC 2). In de eerste helft van het vorige seizoen promoveerde hij met de 15-1 verrassend naar de eredivisie hoog en vanwege het uitbreken van het corona virus mocht hij daar ook dit seizoen in starten. Mitchell maakt spelers bewust van het hebben van een groeimindset. Dat betekent dat hij spelers, zowel individueel en als team, hun uitdaging laat zoeken, altijd uitdaagt om te groeien en met de spelers daar de juiste interactie mee heeft. Hierbij is doorzettingsvermogen een belangrijke vaardigheid. Hij probeert altijd positief te coachen, legt spelers veel meer 1 op 1 dingen uit en geeft spelers individueel meer vertrouwen in zichzelf en in hun voetbalkwaliteiten. Binnen zijn trainingen staat  altijd een algemeen doel/ onderwerp centraal binnen die week/periode. Dit gebeurd in zoveel mogelijk “gestructureerde chaos”. Bij deze chaos horen zoveel mogelijk verschillende spelvormen met een hoge intensiteit en veel situatiewisselingen die een beroep doen op het aanpassingsvermogen. 

  • Biagio van der Straaten (22) blijft ook volgend seizoen de trainer/coach van de 14-1 van Alphense Boys. Dat team zal voor een groot deel gaan bestaan uit de huidige 13-1 spelers die het zo goed doen in divisie 2 BVO. Het wordt dan het 3e jaar dat hij verantwoordelijk is voor de o14 lichting. De 14-1 zal ook volgend seizoen uitkomen in divisie 1 AV, de hoogst mogelijke competitie van de o14 voor amateurclubs, omdat de BVO o14 competitie ‘’op slot zit’’ voor amateurteams. Op dit moment staat hij met zijn  ploeg op een prima tweede plaats. Biagio v/d Straaten heeft de opleiding Sport en bewegen gedaan. Tevens heeft hij de cursus TC 3 met goed gevolg afgesloten. Hij is werkzaam als personal trainer met zijn eigen bedrijf Lions Exercise en is al 8 jaar bezig met het trainen en coachen van voetbalteams. Hij schenkt als trainer veel aandacht aan het mentale aspect en wil dat de spelers voor elkaar door het vuur gaan. Teamspirit is dus belangrijk. Hij zit er kort op bij de trainingen en eist veel van de spelers en traint op hoge intensiteit. In de gesprekken met Biagio hebben wij hem leren kennen als een jonge enthousiaste trainer met al een prima persoonlijkheid en uitstraling en een goede visie op voetbal. Wij denken dat hij de spelers beter kan maken en klaar kan stomen voor de 15-1 voor het seizoen 2022-2023.

  • Roel van Holstein (45) blijft ook volgend seizoen de trainer/coach van onze E-Top. Dat wordt dan zijn 4e jaar als hoofdtrainer van de beste O11 spelers. Na de F1 (O9) en E3 (O10) is hij drie jaar lang de assistent trainer geweest bij diverse onderbouw teams bij Alphense Boys. Roel heeft in alle jeugdselecties van Alphense Boys gespeeld en haalde ook het 1e elftal van Alphense Boys (debuut in de hoofdklasse). Speelde later ook in het eerste elftal van Rohda’76 en heeft zijn voetbalcarrière afgemaakt bij ARC. In het dagelijks leven werkt hij bij Hoorstudio Strating en is daar Triage-Audicien. Samen met partner Natasha Torsoh heeft hij twee dochters (10 en 14 jaar). Roel is enthousiast, positief, heeft gevarieerde oefenstof en kan de sterke eigenschappen van de spelers stimuleren. Plezier en samenwerken als team zijn belangrijke eigenschappen die Roel terug wil zien van zijn jongens. Met zijn ervaring gaat hij de nieuwe talenten van 2011 leren omgaan met de ruimtes die horen bij het 11 tegen 11 voetbal.  Maar voorlopig kunnen wij nog even genieten van zijn huidige E-Top die soms prachtig voetbal laat zien.

  • Onlangs is Piet Captein (86) overleden. Hij verkocht ruim 12 jaar lootjes bij de ingang van ons complex bij de thuiswedstrijden van zondag 1. De opbrengst was voor de commissie bouw en onderhoud. Ook was Piet een trouwe bezoeker van de klaverjasavonden bij Alphense Boys en schoof hij bijna iedere zaterdagmiddag aan in de kantine van Alphense Boys voor een spelletje klaverjassen met zijn kaartmaten Bertus van Wijk, Goudkuil en Rene van Klaveren. Twee weken nadat zijn vrouw was overleden ging Piet Captein (de vader van Peter Captein die jarenlang trainer en leider was bij jeugdelftallen van Alphense Boys) haar achterna.

  • Yaël Liesdek heeft een tweeënhalfjarig contract getekend bij Telstar. De oud-voetballer van Alphense Boys (speelde twee jaar in onze jeugdopleiding) speelt dit seizoen op amateurbasis van de Keuken Kampioen Divisie-club, maar heeft in de eerste seizoenshelft een dermate goede indruk achtergelaten dat de vleugelspeler (19) nu zijn eerste profcontract aangeboden gekregen heeft. 'Yaël ontwikkelt zich erg goed. Al in de voorbereiding pakte hij zijn kans en voegden wij hem toe aan het eerste elftal', zegt trainer Andries Jonker op de website van Telstar. Aanvankelijk zou Liesdek dit seizoen uitkomen in het beloftenteam van de Velsense voetbalclub. 'Ook in de wedstrijden die hij speelde maakte hij een goede indruk. Yaël is jong en moet nog een hoop leren, maar daar krijgt hij hier alle tijd en ruimte voor.'  Hij maakte in de allereerste speelronde van het seizoen meteen zijn debuut voor Telstar. Inmiddels staat de teller op vijftien wedstrijden, waarin hij eenmaal het net wist te vinden en twee assists op zijn naam zette.

  • Pieter van Zoest (ex-speler Alphense Boys 1) heeft zijn contract als hoofdtrainer van DONK verlengd. Hij begint dan aan zijn vierde seizoen in dienst van zondag 2e klasser uit Gouda.

  • De moeder van Pepijn Verkade, speler van de JO11-1 (de eigenlijke JO10-1), heeft haar schoonvader Nico Verkade (81) in het zonnetje gezet door de zendmast afgelopen zondag 3 januari in de kleuren rood wit te laten kleuren. Dit heeft ze voor elkaar gekregen om onderstaande tekst naar #AlphenLinkt te sturen: “Mijn schoonvader, Nico Verkade, is voor een groot deel van Alphen a/d Rijn een bekende man. Hij heeft jaren bij de post gewerkt en jaren getraind en training gegeven bij AAV ‘36. Als je ergens in Alphen hem tegenkomt, staat hij een praatje te maken of regelt iets voor bijvoorbeeld een buurvrouw of voor de bonsaiclub of iemand anders. Hij is nog steeds enorm actief binnen zijn mogelijkheden. Tegenwoordig is hij de opa die elke keer langs de kant van de wedstrijden van zijn kleinzoon Pepijn staat/zit bij de Alphense Boys. Dat mist hij nu zo erg. Ik zou hem graag een hart onder de riem willen steken. Het is een man die van de sociale contacten is en dat mist hij nu enorm. Ik zou het mooi vinden als de zendmast in de kleuren rood en wit zou kunnen kleuren: de kleuren van de post vroeger, van AAV ‘36 en van de Alphense Boys. Dat symboliseert zijn grote pijlers in zijn leven”. Nico is bij de Alphense Boys geen onbekende. Hij heeft in het (verre) verleden enkele jaren diverse jeugd selectieteams looptraining gegeven.