• Woensdagnieuwtjes

    De werkzaamheden aan de binnenkant van de kantine zijn in volle gang. Met hulp van de onvolprezen dagploeg zijn al tal van klusjes gedaan (afplakken, schuren, afdekken, opruimen enz).

  • Afgelopen zaterdag werd het plafond gespoten door vakman Erik Stiphout, die ook doordeweeks de verfkwast hanteerde.

  • Richard vd Nieuwendijk is specialist met hout en is op zaterdag en in de avonduren bezig met o.a. de omlijsting van de verwarming. Ook gaat hij een aantal verrassende staantafels maken.

  • Ook hoofdtrainer Remco Tuinenburg is actief om de mooie plannen (van o.a. Bianca Stiphout en Annet Verpoort) voor een volledig andere aankleding van de  kantine te verwezenlijken.

  • Ismail Ka (14 jaar) is de eerste jeugdspeler van Alphense Boys waarvan bekend is dat hij volgend seizoen bij een profclub gaat spelen. Hij gaat naar Feyenoord, waar Alphense Boys nu al ruim 6 jaar partner is via de voetbalacademie. Ismail is nu de keeper van Alphense Boys o15 (o.l.v. trainer Mitchell Meijer) die op het hoogste niveau van Nederland uitkomt en heeft zich daar in korte tijd (hij speelt pas dit seizoen voor het eerst bij Alphense Boys) kennelijk in de kijker gespeeld. Ismail heeft zijn opleiding voornamelijk genoten bij SJC uit Noordwijk, waar Alphense Boys op amateurbasis ook mee samenwerkt. Volgend seizoen zal hij in de o16 van Feyenoord gaan spelen en dan ook op school gaan in Rotterdam (Thorbecke college)

  • Overigens zal Ismail zeker niet de enige jeugdspeler van Alphense Boys zijn die na dit seizoen vertrekt naar een BVO. Inmiddels heeft Alphense Boys al 34 stage uitnodigingen binnen van diverse BVO’s.

    Alphense Boys E-Top was vorige week zaterdag op strand van Noordwijk. En dat is altijd leuk, zeker als afwisseling in deze tijd voor de trainingen

  • Van de week stond er een bizar krantenartikel in het AD: Voor een gehandicapte bodybuilder in Iran, die op de Paralympische Spelen zilver won bij het gewichtheffen, dreigt de doodstraf omdat hij zich op sociale media afvroeg waarom een moskee open mag blijven en een sportschool dicht moet vanwege het coronavirus. Van hogerhand wordt nu de doodstraf geëist en er was al een demonstratie om de doodstraf te eisen tegen de bodybuilder….

    Afgelopen zaterdag doorbrak de o17 de sleur van de trainingen en onderlinge wedstrijdjes door te gaan Footgolven. Wel werd er voorafgaand aan dit leuke uitje nog even een uurtje getraind bij Alphense Boys. Het Footgolf viel in goede aarde bij de mannen en was erg leuk.

  • Hallo allemaal, ik ben Nassim Koelewijn. Mijn moeder komt uit Marokko en mijn vader uit Nederland. Daarom heb ik een Marokkaanse voornaam en een Nederlandse achternaam. Vandaag vertel ik wat over mijzelf en Alphense Boys. Dit is al mijn vierde seizoen dat ik voetbal. Op mijn derde jaar vond ik het al zo leuk dat ik mee speelde bij de guppentraining van Alphense Boys. Nu ben ik al zeven jaar en ik ga nog heel lang blijven voetballen. Samen met mijn broer, mijn, zus en mijn broertje woon ik bij mijn papa en mama. We zijn met de hele familie vaak op de club te vinden want mijn broer en broertje voetballen ook heel graag. Alphense Boys is echt een heel gezellige club. Mijn grote voorbeeld is mijn broer Marouan. Hij voetbalt bij Ajax in de JO13-1. Alhoewel je het niet zou zeggen aan mijn voetbalpak ben ik wel voor Ajax. Deze kleren van Feyenoord gebruik ik om lekker te trainen. Mijn broer Marouan heeft twee jaar geleden ook bij Feyenoord gevoetbald. Feyenoord is ook wel goed maar Ajax vind ik beter. Mijn grote idool is Christiano Ronaldo. Hij is echt de beste omdat hij veel techniek heeft en heel erg snel is. Als ik naar Ronaldo kijk zie ik dat hij veel balcontrole heeft en dat is heel erg knap. Kom jij ook lekker voetballen bij Alphense Boys? Wij trainen elke woensdagmiddag. Als je nog zeven jaar bent dan is het ook nog eens gratis. Ik hoop jou snel te zien. Groetjes Nassim

  • Alphense Boys was één van de meer dan 30.000 verenigingen in Nederland die meededen aan Rabo ClubSupport 2020. Deze sponsoractie heeft ons het mooie bedrag van 1.029,41 euro opgeleverd! Het doel waarvoor wij geld ophaalden was om een campagne op te zetten voor de werving van G-voetballers. Coördinator Pascal de Jager van het G-team: “Bij de Boys voetballen 14 G-spelers. Voor de continuïteit en stabiliteit moet er een aantal spelers bij komen. Aanwas is door ontwikkelingen in de zorg, zoals bezuinigingen op ondersteuning en begeleiding, niet meer vanzelfsprekend. Een goede campagne in samenwerking met zorginstellingen en speciaal onderwijs, kan ons helpen om meer G-sporters gezond in beweging te krijgen. We kunnen het plan nu verder optuigen en uitvoeren. Hiervoor kunnen we de opbrengst van  Rabo ClubSupport natuurlijk heel goed gebruiken. We bedanken iedereen die op ons heeft gestemd.”

    Afgelopen zaterdag middag hebben we een leuk en sportief mini toernooi gehad met alle jo19 teams. ieder team speelde onderling een wedstrijd tegen elkaar van 30 minuten. Voor het winnende team was de cup met de grote oren te winnen maar er stond ook een beker klaar voor de minst gepasseerde keeper en de topscoorder. Onder leiding van de 3 top scheidsrechters (Richard, Bob en Mike) werd er om klokslag 15.15 uur afgetrapt. Tussendoor hadden we van onze hoofdsponsor HOOGVLIET een tafel vol met fruit ontvangen en via de kantine commissie kregen we tussen de wedstrijden door kannen met limonade. Uiteindelijk was de einduitslag zoals het hoort te zijn, Jo19-1 werd winnaar, Jo19-2 werd 2de , Jo19-3 werd 3de  en de Jo19-4 werd 4de.

  • Bij de prijsuitreiking werden ook de topscoorder en minst gepasseerde keepers naar voren gehaald, daarna kreeg Iedere deelnemer  nog  een chocolade letter en werd de middag naar alle tevredenheid afgesloten. het allerbelangrijkste was de goede en sportieve sfeer en een  middagje lekker voetballen. Hopelijk mogen we binnenkort weer in de  competitie voetballen, maar dit was een goed alternatief voor iedereen.Extra dank gaat uit naar Bob,Mike en richard en naar onze sponsor Hoogvliet.

    19-2–19-4:    3-0

    19-1-19-3:     1-0

    19-1-19-2:     0-0

    19-3-19-4:     2-1

    19-2-19-3:     1-0

    19-1-19-4:     6-0

    Timo de Groot (19-1) werd topscorer van het toernooi.

    Hizkia Hiele (19-2) en Yoeri Halverhout (19-2) waren de keepers die geen enkele tegengoal hoefden te incasseren.

  • De winterstop bij Alphense Boys gaat in op maandag 14 december tot en met zondag 3 januari. De laatste trainingen volgens het trainingsrooster zullen dus plaatsvinden op vrijdag 11 december. Het normale trainingsschema start dan weer op maandag 4 januari 2021. Teams die toch nog een keer willen trainen in de vakantie, kunnen dat aanvragen per email met opgave van dag en tijdstip: Paul.Bahlmann@hetnet.nl

  • Na een lange periode van wachten is er eindelijk goed nieuws m.b.t. Voetbal TV. Zij winnen de rechtszaak tegen de AP (autoriteit Persoonsgegevens) glansrijk. De rechtbank heeft de boete van 575.000 euro vernietigd. Er wordt nu gekeken naar de mogelijkheden die dit vonnis biedt en welke betekenis dit heeft voor de toekomst van Voetbal TV en of het systeem weer ‘’aan gaat’’ als we straks weer mogen voetballen.