• Woensdagnieuwtjes

  Afgelopen zondag organiseerde de jeugdafdeling o.l.v. Ed Koelewijn (zie foto onder) een mix-toernooi voor alle spelers en speelsters van onder 8 t/m onder 11 jaar. En dat werd een groot succes, want er kwamen maar liefst 100 enthousiaste kinderen op af die een heerlijke middag hadden. Dit is zeker voor herhaling vatbaar.

 • De winterstop bij Alphense Boys gaat in op maandag 14 december tot en met zondag 3 januari. De laatste trainingen volgens het trainingsrooster zullen dus plaatsvinden op vrijdag 11 december. Het normale trainingsschema start dan weer op maandag 4 januari 2021.

  Finn Bender liep vorige week stage bij samenwerkingspartner Feyenoord en kwam daar op de parkeerplaats Robin van Persie tegen. Die ging gelijk akkoord met een foto voor het plakboek.

 • Ik ben Youssef Banaali en ik ben 6 jaar oud. Samen met mijn grote broer Adam voetbal ik bij Alphense Boys. Elke woensdagmiddag train ik van 15.30 uur tot 16.30 uur. Alphense Boys is een hele goede club en daarom voetbal ik elke week met heel veel plezier. Je ziet op de foto dat ik ook voetbal als het hard regent. Mij maakt dat niks uit. Elke zaterdag speel ik tegen andere teams want ik zit zelf in JO 7-2. Het liefst speel ik in de spits want daar kan je lekker veel doelpunten maken. Mijn favoriete voetbalteam is het Marokkaanse elftal. Een echte idool heb ik nog niet want ik vind ze allemaal even goed. Kom jij onze club versterken? Het zou mooi zijn als we samen elke woensdag lekker kunnen trainen. Voetbalgroetjes van Youssef

  Ook spelen bij deze mooie club? Dat kan. En tot 7 jaar is spelen bij Alphense Boys GRATIS : https://www.alphenseboys.nl/inschrijven

 • De KNVB heeft de opties om tot een einde van het seizoen te komen bekend gemaakt. De KNVB zet in op een herstart in het derde weekeinde van januari. Indien dat niet lukt heeft de KNVB ook andere opties om de competitie af te maken. Voor alle categorieën geldt dat de bekercompetitie komt te vervallen omdat we alle speeldagen nodig hebben om de reguliere competitie uit te kunnen spelen. De overschrijvingstermijn gaat van 15 juni naar 30 juni. Daarmee verschuift de overschrijvingstermijn mee met het einde van competities.

  Vitesse heeft met Gyan de Regt (17, ex-Alphense Boys) overeenstemming bereikt over een tweejarig profcontract, met een optie voor een extra jaar. De uit Papendrecht afkomstige De Regt speelt sinds dit seizoen in de voetbalacademie en is speelgerechtigd voor Vitesse O18, maar maakte al meerdere malen zijn opwachting in Vitesse O21.

 • De Regt speelde eerder bij zijn amateurclub Alphense Boys en bij FC Dordrecht. De linksbuiten viel zodanig op, dat Vitesse hem voor dit seizoen van Alphense Boys naar Arnhem haalde om aan te sluiten bij het O18-team van trainer Theo Janssen. Al snel raakte zijn ontwikkeling in een stroomversnelling, vertelt Edward Sturing, Hoofd Vitesse Voetbal Academie. “Gyan heeft zich erg snel aangepast aan het niveau en doet het heel erg goed. Hij is een buitenspeler met een goede actie en een uitstekend overzicht. Gyan kan bovendien aan de zijlijn spelen, maar heeft ook een dreigende actie naar binnen toe”, zegt Sturing. “We zijn heel tevreden over hem en belonen Gyan daarom met dit contract. Maar dat doen we niet alleen vanwege zijn voetballende kwaliteiten. Hij heeft een goede mentaliteit, met de drive om alles uit zichzelf te halen. Ook dat speelt een grote rol in de beslissing om Gyan vast te leggen.” De Regt is zelf uiteraard ook zeer blij met zijn eerste contract bij Vitesse. “Het is in de afgelopen maanden heel snel met mij gegaan, maar ik heb er hard voor gewerkt om dit te bereiken. Daarom ben ik er heel trots op dat Vitesse het vertrouwen in mij uitspreekt met dit contract. Nu moet ik de volgende stappen zetten in mijn ontwikkeling.”

 • Darren Roch (van Alphense Boys o15) brakvorige week op de training van zijn team zijn been, zonder dat er een tegenstander in de buurt was. Hij schopt half in de grond. Inmiddels is hij geopereerd en zal enige maanden uit de roulatie zijn. Sterkte Darren. Aanvoerder Benjamin Egels bezocht Darren thuis en overhandigde hem namens de o15 een boek van Memphis Depay

 • Thomas Duivenvoorden (ex-jeugdtrainer Alphense Boys) heeft zijn contract als hoofdtrainer van FC Rijnvogels met een jaar verlengd. Eerder was hij de assistent trainer bij Katwijk en drie seizoen hoofdtrainer van zondag tweedeklasser DOSR.

  Alphense Boys o17 onderbrak afgelopen zaterdag de sleur van trainingen en onderlinge oefenwedstrijden door met de ploeg te gaan boksen. Dat beviel uitstekend en de mannen hadden het prima naar hun zin.

 • Vanwege het voortwoekerende corona virus zijn de kersttoernooien van Alphense Boys allemaal afgelast. Eerder werd al het Jens Toornstra toernooi en de herfsttoernooien afgelast.

  Hugo Botermans scoorde afgelopen maandagavond zijn 3e competitiegoal voor Fc Eindhoven in de met 5-1 gewonnen wedstrijd tegen FC Dordrecht. Hugo speelde drie jaar in de jeugdopleiding van Alphense Boys waarna hij naar ADO Den Haag vertrok en afgelopen zomer verhuisde hij naar FC Eindhoven waar hij nu wekelijk basisspeler is in de Jupiler League

 • Jens Toornstra is de enige huidige eredivisie-speler die al elf seizoenen op rij trefzeker is. In totaal heeft Jens in alleen de eredivisie 74 doelpunten in 328 wedstrijden gemaakt. Hierbij zijn de Europese doelpunten, beker doelpunten en doelpunten in beloften competities en oefenwedstrijden dus niet meegerekend. 

 • Theo de Munck (assistent trainer 17-1) werd afgelopen maandag getroffen door een volkomen onverwachtse zweepslag (spierscheuring in zijn kuit) waardoor hij gelijk geen stap meer kon verzetten. De eerste 5 weken mag hij dan ook niets meer doen. Sterkte Theo

 • Remco Tuinenburg is ook in het seizoen 2021-2022 de hoofdtrainer van Alphense Boys. Het bestuur van de zondag-hoofdklasser en de oefenmeester zijn het afgelopen week snel eens geworden over de verlenging van zijn contract met één jaar. “Enkele weken geleden al hebben wij aangegeven heel graag door te gaan met Remco en die wens was gelukkig wederzijds”, licht voorzitter Dennis Captein toe. Tuinenburg kwam dit jaar in dienst van Alphense Boys om aan de slag te gaan met een sterk vernieuwde en verjongde selectie. “Wij zijn onder de indruk van hoe Remco zich vanaf het begin binnen de Boys heeft gemanifesteerd, onder best lastige omstandigheden, omdat de selectie uiteen viel en corona erbij kwam.”

  “Hij heeft nieuw elan in de groep gebracht en ook breder binnen de vereniging veel krediet opgebouwd”, vervolgt Captein. ”Tel daar de resultaten in de competitie bij op. Qua verliespunten horen we bij de koplopers in de hoofdklasse en als je ziet hoe er ook nu tijdens de tweede coronagolf hard en met plezier wordt getraind, dan kunnen we vol vertrouwen naar de hervatting van het seizoen kijken. Er wordt inmiddels al volop nagedacht over de selectie voor het volgend jaar, waarbij opnieuw nadrukkelijk naar de inpassing van spelers uit onze jeugdopleiding wordt gekeken. Daarin speelt Remco met de jeugdtrainers ook een belangrijke rol.”

  Zelf zegt Tuinenburg: “Ik ben dankbaar voor het vertrouwen dat Alphense Boys in mij en de technische staf stelt. Ook Bas Groenestein, Nick Coster en Lars van de Walle gaan door. We zijn blij dat we voort kunnen op de weg die afgelopen jaar is ingeslagen. Ik ben heel benieuwd hoe de huidige groep er over een jaar voor staat. Corona gooit helaas veel roet in onze plannen, maar sommige dingen zijn niet te sturen. Ondertussen werken de spelers hard om fysiek en conditioneel sterker te worden. Als we na de jaarwisseling verder kunnen met de competitie, dan staan we er.”