• Woensdagnieuwtjes

  Alphense Boys 14-1 onderbrak afgelopen donderdag de sleur van de trainingen en ging boksen bij Alphen Sport. Op de foto’s is goed te zien met hoeveel plezier de verschillende oefeningen werden afgewerkt.

 • Sinds het begin van het seizoen 2020-2021 lopen Thomas Maas (ARC 15-1) en Joshua van der Winden (Alphense Boys 14-1) stage bij de 17-2 van Ronald Martin. De stage maakt onderdeel uit van de Groene Hart Scholen Maatschappelijke Stage, die iedere 2e jaars leerlingen moeten voldoen. Afgelopen vrijdag was de eindopdracht waarin beide heren een eigen training moesten voorbereiden en uitvoeren. Thomas & Joshua kozen voor een pittige warming-up, een voetvolley spel en een mini 2 tegen 2 toernooi. De mannen van de 17-2 waren erg enthousiast over de training. Volgens trainer Ronald hebben Thomas & Joshua het uitstekend gedaan!

 • Mesut Ozil (32) is een grootverdiener bij zijn club Arsenal, maar is door zijn trainer (Maikel Arteta) niet ingeschreven voor de Premier League en de Europa League. De 32-jarige middenvelder is de best betaalde speler in de geschiedenis van Arsenal met een salaris van 350.000 euro per week…..! en zit niet eens op de bank.

  Ook afgelopen zaterdag waren de guppies van Alphense Boys en de 6-jarigen actief bij Alphense Boys o.l.v. Ed Koelewijn.

 • Belangrijk voor alle voetballers vanaf de leeftijdscategorie Onder 13 en ouder, is dat zij een correcte pasfoto in de app hebben. Tot en met 31 oktober kunnen leden zelf hun spelerspasfoto wijzigen via de Voetbal.nl-app of de KNVB Wedstrijdzaken-app. Een teammanager kan via de Wedstrijdzaken-app de foto’s van alle teamleden wijzigen.

  Omdat het clubhuis voorlopig gesloten moet blijven, hebben de organisatoren van onze Grote Clubactie enkele andere adressen gevonden om de lotenboekjes in te leveren. Als je al volle boekjes hebt, lever die dan nu alvast in zodat de organisatoren deze kunnen invoeren.

  De adressen zijn:

  • Hoogvliet Baronie in winkelcentrum De Baronie, bij de servicebalie                                       
  • Bahlmann Sport in winkelcentrum Herenhof
  • Manfred van den Berg, Lisdodde 98 (in de brievenbus)
  • Jan Willem den Elzen, Sluiskolk 54 (in de brievenbus)

  De Grote Clubactie gaat de laatste weken in. De uiterste inleverdatum is zondag 15 november a.s. “Laten we er met elkaar voor zorgen dat we nog een paar weken alles uit de kast halen om loten te verkopen en hoger uit te komen dan vorig jaar, toen we 3.474 loten verkochten”, zeggen de organisatoren Jan-Willem den Elzen en Manfred van den Berg. “Zeker in deze tijd kan Alphense Boys de opbrengst natuurlijk goed gebruiken, maar de teams zelf kunnen we zoals altijd ook een mooi centje mee verdienen, bijvoorbeeld voor een teamuitje of deelname aan een buitenlands toernooi. Want laten we toch hopen dat zulke evenementen volgend voorjaar weer mogelijk zijn.”

  Een team dat meer dan 150 loten verkoopt, krijgt 1,20 per lot. Om dit goed te kunnen regelen, is het belangrijk dat op elk ingeleverd lotenboekje de naam van de speler/speelster staat, en het team waar hij/zij in voetbalt. Heb je extra boekjes nodig, laat het dan weten en neem contact op met Jan Willem (06-44500470) of Manfred (06- 42071779). Ook voor de beste individuele lotenverkopers is er een prijs.

   

 • Edson Arantes do Nascimento, beter bekend onder de naam Pelé, is vorige week 80 jaar oud geworden. Kees Jansma koestert nog altijd warme herinneringen aan het spel van de doorgaans onnavolgbare Braziliaan. "Dat de naam Pelé veel jongeren niet veel meer zegt, is logisch", begint Jansma tegenover de NOS. "Veel mensen in Nederland weten ook niet meer hoe goed Johan Cruijff bijvoorbeeld was. Maar je hoort natuurlijk wel te weten wat een grootheid Pelé was."

  Volgens Jansma wordt de status van Pelé in de voetballerij nog wel eens ondergewaardeerd. "De impact die hij heeft gehad op zijn continent en de hele wereld, met zijn club Santos en Brazilië, met al zijn goals, dat wordt wel een beetje onderschat." Pelé speelde ongeveer zijn hele loopbaan bij Santos, in zijn geboorteland Brazilië. Met Brazilië werd Pelé drie maal wereldkampioen. "Ik ben een romanticus als het gaat om voetbal, dus ik zou moeten zeggen dat resultaat niet zo telt. Maar een erelijst telt natuurlijk wel degelijk", stelt Jansma. "Dat is het jammerlijke aan Cruijff en ook aan Messi. Ik ben erg geraakt door het feit dat Pelé drie keer met die beker in zijn handen heeft gestaan." Pelé wordt hedendaags vaak vergeleken met spelers als Messi en Cristiano Ronaldo. Voor Jansma gaat een dergelijke vergelijking niet op, omdat het voetbal teveel veranderd is in de loop van tijd. "Ja, het was vroeger veel trager. Je kon veel mooiere dingen doen op je gemakje. Maar Pelé zou ook in deze tijd een Messi zijn geweest", besluit Jansma.

  Dertig jaar geleden (1990) ontmoetten enkele selectiespelers van Alphense Boys de beroemde Braziliaanse voetballer Pelé toevallig in een hotel op het eiland Curaçao

 • Afgelopen zaterdag kreeg Alphense Boys 13-1 een training o.l.v. gasttrainer Nick Coster.  Nick is een ex-betaaldvoetballer (ADO, FC Dordrecht, FC Volendam en RKC) en heeft vijf van zijn jonge jaren bij Alphense Boys gespeeld. De jongens van de o13 vonden het prachtig en genoten van de leuke kracht en vaardigheids oefenvormen en het afsluitende partijtje met een grote skippy bal

 • Ook in de corona tijd moeten de lijnen op de grasvelden worden getrokken, want wie weet mogen we over een aantal weken toch weer gaan voetballen. In de ochtendmist zien we in de verte Theo van Holstein met de krijtkar in de weer.

 • Afgelopen vrijdag werd veld 2 (kunstgras) onder handen genomen door een speciaal bedrijf wat twee keer per seizoen groot onderhoud pleegt. De kanten van het veld werden schoongemaakt, de bladeren verwijderd, de strafschopstip (veel gebruikt) werd weer opgevuld en het veld werd uitvoerig geborsteld.

 • Bij gebrek aan voetbalnieuws kijken we de laatste dagen maar eens goed om ons heen om toch nog ergens van te kunnen genieten. Het is overduidelijk herfst en dat zien we aan de schitterende kleuren aan de bomen, maar ook aan de prachtige paddenstoelen die ineens zichtbaar worden. Zelfs op de grasvelden van Alphense Boys waar het immers behoorlijk rustig is.

 • Al die bladeren worden trouwens keurig opgeruimd door onze dagploeg, die overigens iedere maandagmorgen nog steeds tal van andere klusjes opknapt in en rond ons complex.

 • Afgelopen maandagavond debuteerde Darwin Heuvelman (20 jaar, ex-Alphense Boys) bij NAC. Al in de 24e minuut kwam hij als invaller in het veld bij de bekerwedstrijd tegen Go Ahead Eagles, Het stond toen al 5-0 (!) voor Go Ahead. Daarna bleef de schade beperkt en werd het uiteindelijk 6-0. Darwin speelde 3 jaar in de jeugdopleiding van Alphense Boys en vertrok in 2015 naar Sparta Rotterdam. Afgelopen zomer maakte hij transfervrij de overstap naar NAC.

 • Afgelopen zaterdag mocht het 6-jarig zoontje van VVV Venlo-verdediger Arjan Swinkels, voor het eerst een hele voetbalwedstrijd zien, thuis voor de televisie: VVV – Ajax, uitslag 0-13. Bij thuiskomst van zijn bedroefde vader riep het ventje enthousiast: ‘’Papa, ik ben vanaf nu voor Ajax’’…..Vader Arjan Swinkels kondigde aan binnenkort even met zijn zoon te gaan praten…!

  Gisteravond (dinsdag) had eigenlijk de bekerwedstrijd tussen Alphense Boys o18 tegen Sparta Rotterdam o18 gespeeld moeten worden. Zal het er nog een keer van komen en zal deze wedstrijd wel dit seizoen nog gespeeld worden?