• Woensdagnieuwtjes

  Op zaterdag 3 oktober maakte Soufiane Touzani een reportage rondom de wedstrijd Alphense Boys o15 – Ajax o15 en volgde daarbij speciaal Sebastiaan Soetekouw en Ismail Ka. Via deze link is dat prachtige filmpje van 18 minuten nu te zien:  https://www.youtube.com/watch?v=U92UbXf3mKU  Inmiddels is dit filmpje binnen twee dagen al 170.000 keer gezien.(honderzeventigduizend....!)

 • Het begon al om 07.00 uur toen Touzani bij de volledig verraste Sebastiaan Soetekouw in Noordwijk aanbelde en aanschoof voor het ontbijt

 • In de auto op weg naar de wedstrijd schoof ook Ismail Ka aan (de keeper die ook in Noordwijk woont) Bij Alphense Boys aangekomen bleek hoe immens populair Soufiane Touzani is onder de jeugd.

 • Touzani deed zelfs mee met de warming-up van de o15 en hield nog een korte speech in de kleedkamer. Na afloop werd er natuurlijk een groepsfoto gemaakt. Al met al werd het een prachtig filmpje wat de betrokkenen zich nog lang zal heugen en wat iedereen zeker even moet bekijken.

 • Daar is hij dan ... eindelijk op de plek waar hij hoort. Het complex van Alphense Boys. Vorige week vrijdag is onze jubileumbank door RECO, waar hij de afgelopen maanden gestaan heeft, naar de club gebracht.

 • Daar heeft hij een mooie centrale plek gekregen op het terrein. Hopelijk wordt het complex weer snel toegankelijk voor publiek, zodat iedereen hem kan bewonderen en er natuurlijk even op kan zitten. Afgelopen zaterdag werd hij gelijk al gebruikt

 • Ook in het ‘’mondkapjes tijdperk’’ streeft de leiding van de o17 naar uniformiteit en daarom kregen alle spelers een mondkapje met daarop het logo van Alphense Boys en hun eigen naam.

 • Iedereen kan deze hoge kwaliteit ‘’Alphense Boys mondkapjes’’ bestellen. De mondkapjes met filteropening zijn handgemaakt 3 laags van een mooie stevige 100% katoen, die uiteraard gewassen kan worden in de wasmachine of gedesinfecteerd kan worden met kokend heet water. Het mondkapje is op maat te stellen en heeft een zeer prettig draagcomfort. Kosten: 10 euro met AB logo / 12,50 euro met eigen naam of teamnaam. Te bestellen bij Pedro Fortes: pedrofortes13@gmail.com of via de app 06 53535070. De opbrengst komt ten goede van JO17-1. Hiermee willen wij gaan deelnemen aan een Internationale voetbaltoernooi.

 • Afgelopen zaterdag speelden enkele selectieteams een onderlinge wedstrijd tegen elkaar. De o16 won met 7-1 van de o15 en de o18 won met 3-1 van de o17. Om het tenue te kunnen aantrekken werd gebruik gemaakt van de tribune als openbare kleedgelegenheid. De vaste kleedkamers mochten immers niet gebruikt worden

 • Alphense Boys 13-1 had afgelopen zaterdag een leuke activiteit op het strand. De mannen van trainer Robin Stolwijk werden onderworpen aan een pittige training waarbij ook een paar keer een steile duintop beklommen moest worden en natuurlijk een afsluitend partijspel op het strand. De BNN/VARA camera ploeg, die de 13-1 dit seizoen regelmatig bezoekt vanwege het maken van een vierdelige documentaire met als werktitel ‘’De voetbaldroom’’, was ook aanwezig.

 • Twee weken geleden is een ballennet met tien 19-2 ballen (staat op iedere bal) per ongeluk achtergebleven in het ballenhok. Wie heeft deze ballen ‘’veilig gesteld’’? De 19-2 wil de ballen uiteraard graag weer terug.

  In de nacht van zaterdag op zondag wordt de klok weer een uur teruggezet (en hebben we dus een extra uurtje slaap) en zijn we weer in de wintertijd beland.

  Sinds begin september is de inschrijving voor de Talentendag van Alphense Boys i.s.m. Feyenoord (woensdag 24 februari 2021, voorjaarsvakantie in regio Midden en Noord) geopend via de website van Alphense Boys. Klik ''activiteiten'' aan in de balk en daarna ''Talentendag'', de rest wijst zich vanzelf. De aanmeldingen worden nauwkeurig beoordeeld voordat de bevestiging volgt. Spelers ouder dan 14 jaar die langdurig te laag hebben gespeeld of verder dan ± 30 minuten rijden van Alphense Boys wonen, worden niet ingeschreven. Je moet echt bovenmatig talentvol zijn en tot de beste spelers van jouw geboortejaar van jouw team behoren, wil je kans hebben om te worden ingeschreven. Inmiddels hebben we 59 spelers ingeschreven, maar zijn er ook al 100 afgewezen.

 • Afgelopen weekend maakten diverse ex-Alphense Boys spelers minuten in het betaalde voetbal. Davy Overes (ex-Alphense Boys) was afgelopen zondag basisspeler bij FC Dordrecht in de wedstrijd tegen Almere City. Yael Liesdek (ex-Alphense Boys) had een invalbeurt bij zijn club Telstar in de wedstrijd tegen Roda JC, waar Tijmen Goppel (ex-AB, zie foto onder) de hele wedstrijd op de bank bleef zitten. Hugo Botermans (ex-AB) was basisspeler bij FC Eindhoven.

  De beide ex-Alphense Boys spelers Abdou Harroui (Sparta) en Jens Toornstra (Feyenoord) kwamen elkaar afgelopen zondag op een ‘’spraakmakende’’ wijze tegen in de Rotterdamse derby in De Kuip. Jens maakte een harde overtreding op Abdou die volgens analisten bestraft had moeten worden met een rode kaart. Jens kreeg geel van arbiter Kevin Blom. Links op de eerste archief foto Abdou met Tijmen Goppel met Alphense Boys B1 tegen PSV B1.

 • Gisteren (dinsdag) sprak een delegatie van 15 amateur top-jeugdopleidingen online met de KNVB over tal van zaken die wat ons betreft verbetering behoeven. Ook Alphense Boys was daarbij vertegenwoordigd middels de technisch coördinator. Er is bij die online bijeenkomst onder andere gesproken over:

  • Trainers licentie eisen KNVB m.b.t. divisies 1 t/m 4 (BVO comp) voor amateurclubs
  • Vergoeding per gescoute amateurspeler door een BVO
  • Verhoging van de opleidingsvergoeding per opleidingsjaar als een speler een contract tekent
  • Stageperiodes voor jeugdspelers bij BVO’s
  • Hoogte van de boetes voor gele en rode kaarten bij o18 en o21
  • Volledige openstelling o14 en o13 BVO competitie’’s voor amateurteams
  • Meer inspraak m.b.t. top jeugdcompetities BVO waarin ook amateurteams meespelen.
  • Waarde van RJO status
  • JPN selecties
  • Doorbelaste reiskostenvergoedingen scheidsrechters (komen soms van heel ver)
  • Starten van een o12 competitie met clubs die 11 tegen 11 willen spelen

   

  Op zaterdag 17 oktober volgden de MO13-1 en MO15-1 een boksclinic bij Kassemgym. De meiden begonnen lachend met de clinic totdat het tempo werd opgevoerd. De lach verdween al snel bij heel wat meiden toen ze realiseerden dat de clinic menens was! Na 15 a 20 min warming-up mochten de meiden lekker rammen op de bokszakken, maar ook hier hebben ze zich in vergist. Het is niet alleen rammen, ze kregen verschillende technieken die ze moesten uitvoeren, en dat is nog best lastig als je dat nog nooit gedaan hebt. In de laatste 3 min om het allemaal mooi af te sluiten mochten ze alles geven op de zak en dat ging behoorlijk 'hard'. Goed gedaan meiden en hopelijk niet te veel spierpijn