• Vandaag nog ‘gewoon’ trainen, kleedkamers gesloten

  Trainingen bij Alphense Boys mogen tot vanavond 22.00 uur nog doorgaan zoals gepland, maar de kleedkamers en douches mogen niet meer worden gebruikt. Dit zijn de eerste besluiten die het bestuur heeft genomen naar aanleiding van de nieuwe corona-maatregelen die dinsdagavond bekend zijn gemaakt.

  Dit zijn de nieuwe regels voor sporten

  • Sporten mag alleen op 1,5 meter afstand van anderen.
  • Sport alleen. Of in een team van maximaal 4 mensen.
  • Wedstrijden zijn niet toegestaan.
  • Dit geldt voor mensen van 18 jaar en ouder.
  • De sportregels gelden niet voor kinderen tot 18 jaar.
  • Zij mogen wel in grotere teams sporten.
  • Of wedstrijden spelen met teams van hun eigen club.
  • Sportkantines zijn gesloten.
  • Douches en kleedkamers zijn gesloten.

  De extra maatregelen roepen nog verschillende praktische vragen op. De sportbonden overleggen met NOC NSF over de uitwerking van de maatregelen. De KNVB komt vandaag met een update en hopelijk kunnen we dan veel van deze vragen beantwoorden. Verder is het afwachten of de gemeente/Veiligheidsregio en andere betrokken instanties deze week nog met aanvullende bepalingen komen. Op basis van die informatie zal ook het corona-protocol op de site worden geactualiseerd.

  Coronabeleid Alphense Boys

  Het coronabeleid van Alphense Boys is erop gericht om groepsvorming en daarmee de kans op verspreiding van het virus en besmettingen te voorkomen. Inzet is om het aantal contactmomenten en reisbewegingen zo laag mogelijk te houden.

  Het coronaprotocol van Alphense Boys geldt voor alle bezoekers van ons complex (leden, vrijwilligers, scheidsrechters, toeschouwers, ouders, leveranciers, media/pers etc.). Het bestuur gaat er van uit dat iedereen die ons complex betreedt, zijn/haar verantwoordelijkheid neemt en zich aan de regels van dit protocol houdt. Overtreding kan grote nadelige gevolgen hebben voor de vereniging in het algemeen en het verloop van de wedstrijden/competities. Alle bezoekers zijn daarom verplicht dit protocol op te volgen en dit geldt tevens voor aanwijzingen van bestuursleden en andere functionarissen van Alphense Boys.

  Heeft u opmerkingen over of aanvullingen op dit protocol? Mail deze dan s.v.p. naar secretaris Gerard Haverkamp (secretaris@alphenseboys.nl).

  Meldingen

  Bent u (of uw kind) lid van Alphense Boys, heeft u (of uw kind) zich laten testen en is de uitslag van de test positief, geef dit dan s.v.p. onmiddellijk door aan onze corona-coördinator Ronald Hendricx. Mail naar info@hendricxconsultancy.com. Informeer tevens de leider/trainer van het team (junioren) en/of de aanvoerder (senioren).

  Indien iemand in het huishouden op corona is getest, dan mogen gezinsleden het complex niet bezoeken totdat de uitslag bekend is. Bij een positieve testuitslag (besmetting) moet het gezin 10 dagen in thuisquarantaine.

  Maatregelen

  Mondkapjes

  Op ons complex geldt voor alle bezoekers, die in de nabijheid zijn van anderen, het advies om een mondkapje te dragen.

  Algemeen

  Voor elke situatie geldt: gebruik uw gezond verstand! We houden ons aan de volgende basisregels:

  -          Heb je klachten? Blijf thuis.

  -          Houd 1,5 meter afstand.

  -          Vermijd drukte.

  -          Was vaak je handen.

  -          Schud geen handen.

  -          Hoest en nies in je elleboog.

  -          Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze weg in de vuilcontainers.

  Bezoekers houden 1,5 meter afstand tot elkaar en tot de spelers, tenzij ze uit één huishouden komen.

  Heeft u opmerkingen over of aanvullingen op dit protocol? Mail deze dan s.v.p. naar secretaris Gerard Haverkamp (secretaris@alphenseboys.nl).