• Woensdagnieuwtjes

  Gisteravond speelde Alphense Boys o16 een eerder uitgestelde competitiewedstrijd tegen Feyenoord o16. Vanwege de corona maatregelen zal dit ook voorlopig de laatste officiële wedstrijd zijn geweest. De ploeg van trainer Youri van Arnhem revancheerde zich prima van de grote nederlaag van afgelopen zaterdag tegen Ajax en verloren nu maar nipt (1-2) van Feyenoord o16. In de ploeg van Feyenoord stonden drie spelers die vorig seizoen nog bij Alphense Boys speelden (van links naar rechts: Emin Sarigul, Delano Vos en Cedric Hatenboer).

 • In de 23e minuut benutte Feyenoord zijn eerste kans (0-1). Vlak voor rust had Steve Eijgendaal de gelijkmaker op zijn schoen, maar hij schoot tegen de keeper op. Direct na rust werd het 0-2 maar drie minuten laster via Shaun Smith al weer 1-2 en was er weer hoop.

 • De hele tweede helft was Alphense Boys gelijkwaardig aan Feyenoord en kreeg een paar kleine mogelijkheden. Zo was de goed spelend Ayoub Zoufri nog dicht bij de gelijkmaker, maar de Feyenoord keeper dook zijn inzet uit het doel. Helaas bleef het bij 1-2, maar mogen de mannen trots zijn op de wijze waarop ze Feyenoord hebben bestreden. Met een enorme inzet en strijd moest Feyenoord tot het laatste moment vrezen voor puntverlies.

 • Premier Mark Rutte heeft dinsdagavond verteld dat al het amateurvoetbal afgelast wordt. Dat betekent dat alle wedstrijden van de Tweede Divisie, Derde Divisie en in alle divisies daaronder niet meer doorgaan. De Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie gaan wel gewoon door, zonder publiek. Kinderen onder de achttien jaar mogen wel blijven sporten, maar de competities worden stilgelegd. Dit om het reisverkeer tegen te gaan. Voor sporters boven de achttien jaar geldt dat er getraind kan worden, maar niet met meer dan vier personen. De nieuwe maatregelen gaan woensdagavond om 22.00 uur in. Alle eerder aangekondigde maatregelen blijven staan. Dat wil zeggen: geen publiek en sportkantines, douches en kleedkamers blijven gesloten. De maatregelen gelden in ieder geval voor vier weken. 

 • Gisteravond (dinsdag) oefenden Alphense Boys o12 (= 13-2) en o13-1 bij en tegen PSV op De Herdgang in Eindhoven. De 13-2 verloor met 4-1 en de 13-1 speelde met 1-1 gelijk (doelpunt Yassir Bakkali)

 • Vorige week oefende Alphense Boys o12 bij AZ. Eerst werden er twingames gespeeld (7 tegen 7) en later 11 tegen 11. Uiteraard won AZ, maar het was een leuke en leerzame activiteit.

 • De prachtige rozen zijn er weer. Op 31 oktober worden ze weer geleverd. Geef uw bestelling tijdig door, doch uiterlijk 20 oktober 2020. 1 bos kost 7 euro (10 stuks) en 2 bossen kost 12 euro (20 stuks). Met het opgehaalde geld willen team activiteiten bekostigen voor de Alphense Boys JO17-1. Uw bestelling kan per mail naar pedrofortes13@gmail.com of 06 53535070 (via de app)

 • Afgelopen zaterdag werden de wachtende ouders op de parkeerplaats verrast door onze Annet Verpoort met een gratis kopje koffie of thee. Ouders mogen immers niet meer het terrein op en Annet vond het in haar functie als bestuurslid interne zaken (en dus ook kantine) op zijn plaats om een gebaar te maken naar de ouders. Dit werd zeer op prijs gesteld

 • Zaterdag 10 oktober bereikte ons het trieste bericht dat Alphenaar Ruben Plu (rechts op de foto) op 53 jarige leeftijd is overleden. Na een val kwam hij in het ziekenhuis terecht en werd geopereerd. Daar overleed hij zaterdagmiddag. Ruben is slechts 53 jaar oud geworden. Wij hebben Ruben leren kennen bij ARC als bevlogen en sympathieke jeugdtrainer en de laatste 4 jaar als HJO bij Rijnsburgse Boys

 • Afgelopen weekend heeft de JO11-1 (dat zijn o10 spelers) op zaterdag bij SHO in Oud Beijerland de 3e plek behaald bij het VTT JO11 KNVB West II toernooi. Met de 3e plaats hebben de boys zich geplaatst voor de landelijke finaledag volgend jaar mei. Hier zullen zij gaan strijden om de nationale titel tegen de top 4 teams uit de overige 6 KNVB districten.

  Op zondag mochten de boys op uitnodiging deelnemen aan het AZ o10 Vomar toptoernooi, welke gespeeld werd op het AFAS Trainingscomplex van AZ in Wijdewormer. Tijdens dit toernooi mochten zij het opnemen tegen leeftijdsgenoten en reikte de boys tot aan de finale. We hebben in de poulefase ploegen als Kon. HFC, AFC34, Waterwijk dik verslagen. Alleen Zeeburgia was net effe een maatje te groot. Een mooi voetbalweekend en een leuke ervaring voor de jonge boys mannen met een 3e en 2e plaats als resultaat. Uiteraard werd dit gevierd door met beide prijzen van het weekend op de foto te gaan.

 • De KNVB gaat binnenkort de idioot hoge kosten voor de gele en rode kaarten bij de o21 en o18 competitie, naar beneden bijstellen. Omdat die competities onder het betaalde voetbal vallen, kost een gele kaart daar 34 euro terwijl die bij de o17 en lager 7,50 euro kost. De eerder dit seizoen te veel in rekening gebrachte kosten voor gele en rode kaarten zullen dan ook worden gecorrigeerd.

   

  Oefenwedstrijd Ajax O17- Alphense Boys O18 dinsdagavond 6 oktober 2020 Uitslag : 2-2 

  Verslag van Fred Pieters

  Het gevecht van de Godenzonen uit Amsterdam versus de Gladiatoren uit Alphen aan den Rijn. De eerste klap wordt uitgedeeld door Ajax, want in de 2e minuut schiet hun snelle 15-jarige linksbuiten uit de startblokken, flitst langs de zijlijn en geeft met zijn buitenkant rechts een voorzet vanaf links, die door een uit de rug van de Boys-verdediging gesprinte Ajacied keihard wordt binnengeschoten.  1-0 na nog geen 100 seconden. Zijn we begonnen dan ?     Ik krijg een déja-vu en denk: “Nee he, het “een tegengoal in de eerste minuut -syndroom” is terug. Maar niets is minder waar. De Boys zijn niet van plan om zich af te laten slachten en stropen de mouwen op en blijven van achteruit goed opbouwen, houden de as dicht en zijn zuinig in balbezit. Sterker nog, ze spelen bijna met 10 man op de helft van de tegenstander. Hun bravoure wordt beloond in de 6e minuut, wanneer Dennis van Noort de bal met links vanaf de rand-16 de bal in de linkerbovenhoek krult. (1-1) De Boys krijgen de instructie de bal aan te vallen en hoog druk te zetten. In de 10e minuut resulteert dit in een prima diepe bal van Lucio den Hollander op Kaan Temur, die alleen op de keeper af gaat, maar te  gehaast tegen de doelman opschiet. Dit was een grote kans op een voorsprong.                                                                                                                                                      

  De Amsterdammers staan de tweede fase van de eerste helft zwaar onder druk en het lukt ze niet daar onderuit te spelen. Steeds winnen de Boys de fysieke duels, maar er wordt ook gewoon goed gevoetbald. Maxim Papounidi krijgt een bevlieging en slalomt om 3 Ajacieden en geeft vervolgens ook nog een goede pass op Kaan. Het is een genot om te zien hoe de Boys elkaar weten te vinden. Het devies van trainer Jenner is ”om de bal zo lang mogelijk in de ploeg te houden”. Hij is allergisch voor de ‘’hersenloze lange bal’’ en laat dat op niet mis te verstane wijze blijken. Wanneer je je ogen dichtdoet, zou je denken dat Van Gaal langs de lijn staat. Maar het werkt wel. Zo zien we de bal in de 30e minuut van Rik naar Wesley gaan, die op Tyrique passt, die het spel verlegt naar Dennis die weer Kaan inspeelt die Tim weet te vinden, die weer Dennis bereikt. Afijn, het begint bijna op een rondo te lijken. 

  De grootste kans van de wedstrijd is voor Wesley Muit, die in de 34e minuut na een steekpass van Tim van de Loo vrij voor de keeper komt te staan, maar in plaats van de 1-2 te scoren, mikt hij de bal net naast. Weer een minuut later is het Rik van ’t Wout die een duel wint op het middenveld en aan een rush begint richting de Arena. Rik schiet iets te gehaast van 20 meter en de keeper voorkomt een achterstand voor de thuisploeg. In de laatste minuten zet Ajax aan en schenkt de scheidsrechter een vrije trap aan de thuisploeg. De rechtsback gaat achter de bal staan en schiet geheel tegen de verhoudingen in zijn ploeg op een 2-1 voorsprong, door de vrije trap langs de muur en keeper Rens Boer te krullen. Knappe goal. In de rust vraag Hein zich opgewonden af of de Boys de zaterdagwedstrijden niet beter doordeweeks kunnen afwerken…. Wat een tempo, wat een samenspel...

  Khymo Jansen wordt na de spelhervatting in de 47e minuut op links weggestoken en hij heeft maar een halve kans nodig om de gelijkmaker in de korte hoek binnen te schieten en zo staat het 2-2. Zijn 3e goal tegen een BVO in 3 oefenwedstrijden, een knappe prestatie.  De wedstrijd wordt wat fysieker met de inbreng van Tersio Demming , die mooie duels uitvecht met de linksback uit de Bijlmer. De Boys blijven goed vanuit hun positie spelen, houden de as dicht en wanneer Jenner ze 3-5-2 laat spelen met een dynamisch middenveld met de opkomende backs Lucio en Tyrique, maken de Alphenaren de meeste aanspraak op een goal. Maar dan moet er wel efficiënter met de kansen worden omgesprongen. Zo wordt Romeo Pieters in de 60e minuut weggestuurd, kapt zijn man uit en zet Tersio Demming met een steekpass vrij voor de keeper. Tersio is iets te onstuimig en schiet tegen de sterk keepende Amsterdamse doelman op. Er zijn veel duels op het middenveld, maar geen grote kansen. De fysiek sterke Yassine Bousdadi werkt hard, maar komt niet tot scoren doordat hem net voor hij de trekker over wil halen de bal ontfutseld wordt. Ajax komt nauwelijks in de buurt van keeper Björn IJzendoorn. De achterhoede van de Boys heeft, behoudens de goal in de eerste minuut, niets weggegeven. Jammer van de goal uit een dood spelmoment, maar verder dan die twee kansen is Ajax vandaag niet gekomen. De 2-2 is dan ook een onjuiste afspiegeling van de krachtsverhoudingen vanavond, waar Alphense Boys aanspraak had moeten maken op de overwinning. Al met al een geweldige wedstrijd van de Boys die veel vertrouwen kunnen putten uit hun vertoonde spel. Helaas wierp de blessure van Jayden wel een schaduw over de wedstrijd, maar de Boys hebben veerkracht, lef en power in de wedstrijd gelegd, gepaard gaand met verzorgd voetbal. Dat smaakt naar meer !