• Alphense Boys JO14-1 – Fortuna Wormerveer JO14-1: Eenvoudige maar bescheiden overwinning

  Vandaag is een regenachtige dag en hoewel het parkeerterrein nog best druk is, is het complex verder angstvallig stil. Vandaag spelen de Boys voor het eerst zonder publiek en dat is zeker ook voor de trouwe supportersschare een tegenvaller. Maar gelukkig voor de Boys wordt er in ieder geval gevoetbald!

  Vandaag starten op de bank Daan S, D’Angelo, Alec, Vince, Justin, Joshua en Thijs. Onze balsponsor én tevens grensrechter is Time For Business – Makelaar. Inmiddels heeft de scheidsrechter het startsignaal gefloten en begint de wedstrijd evenwichtig met aan beide kanten een kansje.

  De eerste echte kans is voor Rawan, die fraai aangespeeld wordt binnen de 16 meter door Levy, maar helaas was de keeper scherp. De Boys zijn duidelijk een stuk beter dan hun tegenstander, maar het lukt nog niet om écht gevaarlijk te worden. Fortuna Wormerveer verdedigt slim en zorgt ervoor dat diverse van onze aanvalspogingen afgevlagd worden voor buitenspel. De bal wordt door de Boys lekker rondgespeeld en Hakan wordt weggestuurd die op zijn beurt Bjorn vindt voor het doel. Helaas weet de keeper de openingstreffer te voorkomen.

  Vooralsnog is vrijwel de hele wedstrijd gespeeld op de helft van de Noord-Hollandse tegenstander. Wanneer zij echter heel even de ruimte krijgen, lukt het hen eenvoudig om door de verdediging te komen en de 0-1 langs Dustin te werken. Balen natuurlijk, maar dit lijken de jongens soms een beetje nodig te hebben. De druk op het Fortuna doel wordt dan ook flink opgevoerd. Met een mooie diepe bal weet Levy Hakan te vinden, maar de actie wordt geblokt. Sami knokt zich vooruit en verdient een corner, de aansluitingstreffer wordt nog niet gemaakt.

  Sami stuurt Bryan diep die de bal over de keeper richting het doel lopt. Rawan kopt de bal helaas nét over. De volgende actie gaat over de rechterzijde waar Daan H uiteindelijk mooi Rawan weet te vinden die in een fraaie draaibeweging de bal direct inschiet. Het is 1-1. De jongens spelen gecontroleerd. Er wordt vanuit achter zorgvuldig rondgespeeld, zoekend naar de volgende opening. Matz speelt op Sami, die stuurt Bryan diep, een krachtige voorzet strak op het hoofd van Hakan die overtuigd de 2-1 tussen de palen knikt.

  Vandaag is trouwens ook Touzani bij de Boys en worden er opnames gemaakt. Voor veel van de jongens is hij natuurlijk een groot voorbeeld. De volgende actie lijkt dan ook wel beetje geïnspireerd op zijn spel. In hoog tempo kaatsen de Boys de bal rond van achteruit tot in het doelgebied van de tegenstander. Hier geeft Rawan mooi af op Sami die het team beloond door de 3-1 binnen te schieten.

  De Boys blijven spelen op balbezit en Fortuna blijft afwachtend. Er wordt rondgespeeld op de helft van de tegenstander en wanneer Daan H zijn kans ziet, schiet hij van net buitend de 16 meter op doel, maar de keeper stopt. Eigenlijk op bijna dezelfde manier krijgt even later Sami de kans om op doel te schieten. Het schot is absoluut niet zo krachtig als we die van Sami kennen, maar wel hard genoeg om langs de keeper te komen. Het is 4-1! De jongens zetten nu door en wanneer Hakan de bal mee geeft aan Rawan werkt hij gecontroleerde ook de 5-1 langs de keeper.

  Even later een goede ingreep van Matz die lekker oploopt en Hakan weg stuurt. Een mooie loopactie volgt, maar de keeper is goed uitgekomen en het lukt nét niet om hem te passeren. In de volgende actie geeft Damian hard diep voor op Hakan. Te hard, althans zo leek het, maar Hakan zet zijn turbo open en weet de bal nog voor het doel te krijgen. Het levert geen volgend doelpunt op. Dan lijkt Fortuna Wormerveer nog een doelpuntje te willen maken voor rust, maar weet Serua in een sterk duel verder gevaar te voorkomen. De scheidsrechter fluit en de jongens gaan op de limonade af. De Boys zijn overtuigd beter, het spel was soms wat rommelig. De voorsprong had absoluut rianter kunnen zijn.

  De tweede helft start. Hoewel de eerste aanval voor de Boys is, blijkt dat er geen ruimte is om te verslappen, wanneer Fortuna al snel weet door te breken. Met een goede sliding weet Matz de speler nog iets te vertragen, maar het is onvoldoende om een schot op het doel van Dustin te voorkomen. Het is 5-2. De Boys herpakken en proberen direct antwoord te geven. Vanuit een korte corner vuurt Sami op doel, maar de keeper stopt. De afketsende bal bereikt Hakan die ook op doel weet te schieten, maar wederom stopt de keeper.

  Fortuna Wormerveer krijgt het gevoel dat er misschien toch wat meer in de wedstrijd zit en proberen aanvallender te spelen. In een stevig duel weet Bjorn een aanval te stoppen en stuurt Bryan direct weer vooruit. De bal bereikt Sami in het penaltygebied, waar hij stevig wordt aangepakt. De scheidsrechter ziet er geen penalty in dus het spel gaat door. De volgende aanval van de tegenstander wordt door Serua en Daan H in goede samenwerking vastgelopen. Dan is het tijd om te wisselen. Alec, Daan S en Thijs komen erin en Hakan, Levy en Damian nemen plaats op de bank.

  Een corner van Fortuna Wormerveer wordt door Serua weggewerkt. De jongens proberen gevaarlijk te worden. Rawan geeft voor, maar de keeper vangt. Alec werkt hard in het doelgebied en weet de bal op Bjorn af te geven die vuurt, maar helaas de keeper stopt. Een kans is er voor Alec, maar de keeper stopt en ook Sami probeert vanuit een korte corner langs de keeper te komen. Het lukt niet om tot belonen te komen. Het gecontroleerd zoeken naar ruimte heeft plaats gemaakt voor een wat rommeliger spel in de tweede helft.

  Er wordt gewisseld. Joshua, Justin en D’Angelo komen erin en Bjorn, Serua en Rawan nemen plaats op de bank. Een mooie voorzet van Bryan van links bereikt Alec die in één keer vanuit de lucht op doel schiet. Fraaie actie, maar de doelman stopt helaas. Fortuna Wormerveer wordt nog even gevaarlijk en bereikt het doelgebied van Dustin, die zich goed op de bal weet te werpen en verder gevaar voorkomt. Joshua neemt de bal mee en stuurt Alec fraai diep. De grensrechter heeft, naar mijn idee dit keer absoluut niet terecht, buitenspel gezien. Wanneer Alec even later de bal mee geeft aan Bryan stuurt deze Joshua diep. Na een goede loopactie weet de doelman de bal nét weg te werken.

  Een diepe bal van Bryan bereikt Alec voor het doel die keurig aflegt op Sami, maar de bal gaat helaas rakelings over. Fortuna Wormerveer probeert nog gevaarlijk te worden, maar Justin weet in een stevig duel de counter te voorkomen. Trainer Biagio roept zijn jongens op met elkaar te communiceren en de organisatie neer te zetten. In een volgende actie lijkt daarnaar geluisterd. De actie start vanaf Daan S, links achterin en bereikt al kaatsend Thijs voor het doel die schiet, maar de keeper stopt.

  Dan weet D’Angelo over de rechterzijde de bal mooi voor te trekken. Alec wordt bereikt, die schiet, maar de keeper werkt de bal naast het doel. De genomen corner beland helaas in de handen van de keeper. Na slordig balverlies worden de jongens gered door de grensrechter die gelukkig buitenspel had gezien. De 5-3 was bijna gemaakt. Een laatste voorzet is er nog van Bryan op Alec die de bal rakelings naast het doel kopt. Dan blaast de scheidsrechter het eindsignaal. Het is een bescheiden overwinning, maar ach.. de punten blijven weer in Alphen.

  Volgende week spelen de Boys tegen AFC 34 uit Alkmaar. Hun wedstrijd was vandaag afgelast, maar verder zijn ook zij nog ongeslagen. Dat beloofd dus een spannende wedstrijd te worden. Tot volgende week!

  Barry