• Update Corona Protocol Alphense Boys

  Het bestuur van Alphense Boys heeft vandaag het Corona Protocol aangepast. De belangrijkste aanvullingen gaan over de toegang tot het complex en het gebruik van de kleedkamers. Klik hier om de maatregelen te lezen.

  Het (aangepaste) coronabeleid van Alphense Boys is erop gericht om:

  1) trainingen en wedstrijden door te kunnen laten gaan;

  2) groepsvorming en daarmee de kans op verspreiding van het virus en besmettingen te voorkomen. Inzet is om het aantal contactmomenten zo laag mogelijk te houden.

  Voorzitter Dennis Captein: “We kijken dus niet naar wat er volgens de regels van het RIVM/de overheid/de KNVB misschien allemaal nog wél mogelijk is, maar stellen maatregelen op om het aantal contactmomenten rondom wedstrijden en trainingen zoveel mogelijk te beperken.”

  Het coronaprotocol geldt voor alle bezoekers van ons complex (leden, vrijwilligers, scheidsrechters, toeschouwers, ouders, leveranciers, media/pers etc.). Het bestuur gaat er van uit dat iedereen die ons complex betreedt, zijn/haar verantwoordelijkheid neemt en zich aan de regels van dit protocol houdt. “Overtreding kan grote nadelige gevolgen hebben voor de vereniging in het algemeen en het verloop van de wedstrijden/competities. Door ons nu aan de regels te houden, kunnen we over een aantal weken hopelijk weer voetballen, met ouders langs de lijn en een drankje en een patatje in de kantine”, zegt Captein.

  Eerder deze week werd al bekend gemaakt dat de kantines van sportverenigingen op slot moesten en dat geen publiek is toegestaan bij trainingen en wedstrijden. Om invulling aan deze maatregel te geven, is het complex van Alphense Boys op dit moment níet toegankelijk voor ouders en/of andere toeschouwers. Ouders die kinderen voor trainingen en/of wedstrijden komen halen/brengen, hebben evenmin toegang tot het complex. De enige uitzondering geldt – conform de richtlijnen van KNVB/RIVM – voor ouders die als chauffeur optreden, van spelers tot en met 19 jaar, van een (bezoekend of uitspelend) team. Zij worden tot de ‘teambegeleiding’ gerekend en vallen daardoor niet onder de regels die voor toeschouwers gelden. Captein: “Om onheus gebruik van deze bepaling tegen te gaan, stelt Alphense Boys een maximum van vijf aan het aantal ouders die als chauffeur optreden. Aan onze eigen teams vragen we om het aantal ouders/chauffeurs naar uitwedstrijden tot het minimum te beperken.”

  Belangrijk

  Bent u (of uw kind) lid van Alphense Boys, heeft u (of uw kind) zich laten testen en is de uitslag van de test positief, geef dit dan s.v.p. onmiddellijk door aan onze corona-coördinator Ronald Hendricx. Mail naar info@hendricxconsultancy.com. Informeer tevens de leider/trainer van het team (junioren) en/of de aanvoerder (senioren).

  Heeft u opmerkingen of vragen over het Corona Protocol van Alphense Boys, mail die dan s.v.p. naar secretaris Gerard Haverkamp via secretaris@alphenseboys.nl. Het bestuur neemt uw reactie mee naar het volgende corona-overleg, begin volgende week. Dennis Captein tot slot: “Daarin nemen we alle ervaringen uit de komende dagen mee. Zo nodig passen we de maatregelen weer aan.”